Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
06 lipca 2011 13:18
Dzionka, o ile będzie miejsce i o ile D. zgodzi się na jajecznego konia w stajni 😉
wątek zamknięty
Dzionka właśnie mi się przypomniało jak wyjechałaś z lasu z tą gałęzią. Myślałam, że umrę ze śmiechu  😀 jakieś miłe wspomnienie na koniec dnia w nudnej pracy...
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
06 lipca 2011 15:49
Dzionka, masz z tego filmik 😎?

Na fali ekscytowania się moim dorosłym koniem wykonałam taki oto fantastyczny kolaż poglądowy 😁

Różnica między zdjęciami- 3 lata i 9 miesięcy
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
06 lipca 2011 15:50
atamanka rozumiem 🙂
Averis szkoda,że w deszczu,ale świetnie mimo wszystko 🙂 pięknie Ci konisko wyrosło
tajnaa każdy by chciał byc takim rekreantem 😉
deoborah więc sprzedaży nie bedzie?

wątek zamknięty
Averis Dzionka filmiku nie ma, bo wszyscy kamerzyści leżeli na ziemi umierając ze śmiechu
wątek zamknięty
06 lipca 2011 15:52
Forta, niepowetowana strata 🙁

incognito, dziękujemy 🙂! Jest przesliczny, wiem 😁
wątek zamknięty
Forta, ty się śmiałaś a ja o życie walczyłam 😀 NIGDY mi się nie trzęsły ręce na koniu tak jak wtedy na tym głupim krosie, eech 🙂 Ale warto 🙂

Dawaj jakieś swoje z BB, było co podziwiać 🙂

Averis, pięknie ci się koń zmienił, ale - na litość boską - co ty masz za bryczesy na sobie na drugim 😀 😀? Jak idzie szukanie stajni btw? A filmiku nie mam niestety, osoba filmująca opuściła aparat i zataczała się ze śmiechu 🙂
EDIT - Forta już napisała hihi ^^
wątek zamknięty
06 lipca 2011 15:56
Dzionka, ej, zostaw se moje bryczki- uwielbiam je 😀 Nie wiem nawet jakiej firmy 😉
wątek zamknięty
Averis, widzisz, nie ma litości, polóweczka, sztylpy aż łydki mdleją, jeszcze bryczki "ledwo się wciskam" i będzie lans 😎
wątek zamknięty
06 lipca 2011 16:02
Burza, dobrze psze pani!
wątek zamknięty
Averis, widzisz, nie ma litości, polóweczka, sztylpy aż łydki mdleją, jeszcze bryczki "ledwo się wciskam" i będzie lans 😎

Cóż mogę rzec - zgadzam się 😀 Chociaż ja bryczesy mam za szerokie i robi mi się w nich ciążowy brzuch, wstyyyd 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, przy Twojej figurze to nawet jak Ci będą łopotać to nie zaważy to na ogólnym wyglądzie 😉
wątek zamknięty
Burza, dziękuję za komplement, aczkolwiek serio kiepsko to wygląda 😉
wątek zamknięty
Dzionka Mała jest 😉 w sumie ale przypakowana😉 wiec się wydaje duża ma coś ok 161😉
a zwie się Linda😉
wątek zamknięty
lenka1z, ło matko, byłam pewna, że to wałach - sorry 🙂 No w każdym razie wygląda na kawał konia, śliczna jest 🙂
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
06 lipca 2011 16:33
Jako, ze juz fejsbukowo oglosilysmy z Averis dzien wczorajszy 'dniem pierwszych galopow', to wedle nazwy- tez po raz pierwszy zagalopowalismy 😉
wątek zamknięty
Incognito ładnie Naparowy wygląda, taki rozluźniony  🙂

Deborah nie wiem, te przeszkody stoją już zdaje się od roku. Nie przypominam sobie, żeby coś było ostatnio dokupione, czy nawet malowane.  🤔wirek: stoją na co dzień na placu  😉 Właścicielka uważa, że jak konie napatrzą się na dziwadła w domu, to na zawodach już je nic nie rusza  😉 Złotego nigdy nic nie interesuje, skacze co mu się postawi. Nawet za pierwszym razem nie poświęcił temu uwagi. Dziś zaliczył paśnik i płotki  😉 Stoimy w Bojano.
Konie mają złośliwą właściwość wyczuwania momentów, kiedy ich los się waha. Myślisz, że dlaczego Barkas jest taki malinowy?  😉 😉 😉

My dziś skakaliśmy pod same niebo. Oczywiście zesrana byłam jak zawsze, ale Barak był tak głodny drągów, że latał!  😍 Nawet krzyżaków nie strącał. Był takim pewniakiem, że jak nam powiedziano, że koniec, to zapytałam, czy mogę raz jeszcze, tyle że z paśnikiem.
Ponoć w piątek znowu skaczemy i ponoć ma być aparat  😀
kucylenka chodził też całkiem całkiem. Choć powoli kończą mi się pomysły na ten jego nieszczęsny galop. Już zagalopowania ładne, galop znośny. Ale żeby go wyprostować w galopie, to po jego trupie  🙄 galopuje w lewo, gapi się w prawo, a wszelkie próby perswazji traktuje jako nieautoryzowane wtargnięcie na teren prywatny. Biorąc pod uwagę, że dopiero zaczął galopować normalnie, a nie jak postrzelona sarna, to może ja za dużo wymagam...
wątek zamknięty
Dzionka ale super was widzieć w krosowej 'wersji' 😍, ja też mam ciekawe wspomnienia z gałęziami;d w Bolęcinie jest zeskok kłodą między drzewami, teraz już się nauczyłam wyjeżdżać zakręt między gałęziami, ale na początku jak go tylko odrobinę ścięłam i skakałam nie na środku przeszkody zawsze w skoku dostawałam gałęziami w twarz, a tam trzeba patrzeć co dalej na drodze stoi... zaś w weekend podczas tych ulewnych krosów dostanie gałęzią było tym bardziej niemiłe...
wątek zamknięty
Dzionka, to i tak dobrze że mam zamknięte usta.. zazwyczaj łapię muchy i większość moich min nie nadaje się do publikacji  😁 a wy na krosie super się prezentujecie..
Moja kobyła tydzień odpoczywa, leje jak diabli, łapię doła.. chce się popracować, ale hali brak i niestety trzeba się modlić o zaprzestanie deszczu..
Averis, podoba mi się Twoje konisko 😉 piękny!
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
06 lipca 2011 19:47
_kate, faktycznie coś w tym jest. a może to nam zaczynają się bardziej podobać w związku z myślą o sprzedaży

ja to musze się nauczyć jeździć a nie na konia zganiać że nie potrafi 🙁 ręka mi w skoku zostaje jak coś nie pasuje i nie umiem sobie z tym poradzić 🙁
konia się czepiam a on taki szczery
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
06 lipca 2011 19:48
Arimona śmiałości mi zabrakło  😡 to ze mną się minęłaś dziś w siodlarni...
deborah ale świetny 🙂 i jakie przeszkody urozmaicone  😀
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
06 lipca 2011 20:01
deb super! moze przerwa zarowno Tobie jak i dla Szoguna dobrze zrobila?
wątek zamknięty
06 lipca 2011 20:04
margaritka, może. choć ja przytyłam niestety i ciężko mi wrócić do normalnej równowagi..

Zu, to tylko namiastka urozmaiceń 🙂

Dzionka,zawody regionalne u nas w stajni, ale wcześniej może Gdańsk Owczarnia albo charytatywne Derby Macieja Florka w centrum Gdańska 🙂

wątek zamknięty
_kate, daj mu czas! Wygięcie konia w galopie nie jest wbrew pozorom takie proste, musi być porządnie wygimnastykowany żeby nie sprawiało mu to problemu. Ja praktycznie przez rok miałam z tym problem z Dzionkiem, a zaczynałam od tego, że galopował tylko na jedną nogę. Próba galopu na prawo kończyła się poniesieniem i baranami, bo tracił równowagę, na lonży na prawo w galopie mi się przewracał... Tak więc wiem o czym piszesz... Daj mu czas, dojdziecie do tego 🙂 Fajnie, że ci z Barkim tak idzie! Pamiętam wasze kryzysy i miło teraz czytać 🙂

deborah, no co ty chcesz od konia! Pięknie daje czasu 🙂 Ja tam go lubię, kawał byka z niego urósł i robi wrażenie odbijając się od ziemi 🙂 A wagą się nie przejmuj, kobieto - dopiero co urodziłaś! I tak jesteś dzielna, że wsiadasz, skaczesz... Znam takie, co w "twoim stanie" leżą na kanapie i każą sobie tylko posiłki donosić, bo przecież mają niemowlaka!

aniaagre, wiem o czym mówisz - ja dzisiaj miałam prawie cały dzień wolny i d...pa, nie pojechałam do stajni, bo nie było 30 minut bez deszczu 🙁 Koń stoi, a mi się robotać chce!! Jutro chyba zakładam płaszcz i jadę coby nie było...

Magdzior, dzięki, chociaż to dość rozpaczliwa wersja w moim wydaniu 😀 No a gałęzie są złe, kros powinien stać w jakichś bardziej cywilizowanych okolicach 😉 😉

Zu, jak tam w nowej stajni? Wielkie gratulacje, że wreszcie się z tej Agmai wyrwałaś 🙂
wątek zamknięty
Jak ja wam zazdroszczę tych skoków, mój koń uwielbia skakać, a ja tak się boję  😵
wątek zamknięty
06 lipca 2011 21:15
tajnaa, zacznij od drągów podnoś coraz wyżej zawsze wtedy kiedy na niskim poczujesz się dobrze.. a końcu załapiesz głód skoków 🙂
wątek zamknięty
Dzionka
ja wiem, że Ty masz rację, ale to czasami tak ciężko, bo w kłusie i stępie jest lalunia, chciałoby się P klasę jechać. A potem zagalopowuję i dziwię się, że L jechałam... i tyle procent ujechałam  😲
czasami zapominam od czego zaczęliśmy i chciałabym, żeby to było szybciej. On wszystko tak szybko łapie, uczy się momentalnie a w galopie kicha.

Ale dziś obejrzałam zdjęcia z początku naszej pracy i z zawodów ujezdzeniowych i zestawienie wychodzi mocno in plus, więc mi lepiej.  😉

Tajnaa ja też. Kwestia odpowiedniego trenera i przechodzi. I promise!
wątek zamknięty
Coś Ty, czyści mnie na samą myśl  😁
Próbowałam wszystkiego, ostatecznie stwierdziłam, że po prostu nie nadaję się do tego  🤔
Nawet małego krzyżaczka nie skoczę bez wskazówki bo..., no właśnie....nie wiem dlaczego.
Po prostu coś siedzi mi w głowie i się boję.
😵
wątek zamknięty
06 lipca 2011 21:32
to skacz ze wskazówką. wyżej i wyżej aż przywykniesz 🙂
wątek zamknięty
tajnaa skacz malenstwa aż Ci się znudzą i będziesz miała ich dość, ja swego czasu jak skakałam na treningu pojedynczą stacjonatę i praktycznie z każdym najazdem trener podnosił ją dziurkę do góry a ja jechałam bez zastanowienia, jak na koniec trenigu zobaczyłam co skakałam to dopiero zdałąm sobie sprawę, że małe to to nie było i gdyby od razu postawiono mi coś takiego na pewno bym spanikowała, a tak podnoszone stopniowo, że prawie nie zauważało się różnicy przestawało byc straszne😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.