Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Krupnik wydaję mi się, że od ukończonej 16.
Ja w gimnazjum jeździłam dużo pociągami sama i nigdy nikt się do mnie nie przyczepił o to. Dodam jeszcze, że jeździłam na 2 koniec Polski.
Mnie wyrzuciła lekarka, bo powiedziała, że nie mam ukończonej 16 (urodziny mam w październiku), byłam bez rodziców, bo pracowali. Wieczorem pojechałam z gorączką prawie 40 stopni do szpitala 🙄
No i jak nie ma się ukończonej 16, to nie można samemu po 21 chodzić, ja tam zwykle wracam sama i jeszcze nikt się nie doczepił 😉
Dlaczego przed podaniem narkozy przez kilka godzin nie można nic jeść ani pić?
Jak się tę kwestię rozwiązuje przy osobach z wypadku, kwalifikujących się do natychmiastowej operacji?
Moona ostatnio jak byłam w szpitalu, to leżała dziewczyna z zagrożoną ciążą, podano jej obiad, a w 10 minut po obiedzie jej stan (a raczej dziecka) zaczął się gwałtownie pogarszać i zdecydowano, że natychmiast na cesarkę- podano jej leki przeczyszczające w zastrzyku i po ok 2 godzinach była na stole operacyjnym. A jak jest przy wypadkach, to chętnie się sama dowiem 👀
lania, po 21? Ja slyszalam tylko, ze nie mozna ponizej osiemnastki chodzic po 22...
Czy muszę mieć skonfigurowany internet (w komórce), żeby zainstalować GG? 😉
Bo mam z tym mały problem.
Mam do Was pytanie (nie wiem gdzie je zadac)
Otóż wybieram się do liceum, dostałam się nie do tej szkoły o którą mi chodziło, jak napisac podanie z prośbą o przeniesienie?
Dlaczego przed podaniem narkozy przez kilka godzin nie można nic jeść ani pić?
Jak się tę kwestię rozwiązuje przy osobach z wypadku, kwalifikujących się do natychmiastowej operacji?
Porównując z końmi - przed narkozą też się nie karmi - jakby praca układu trawienia osłabła, to byłoby źle, jeśli koń niedawno jadł.
Tak mi jakiś wet tłumaczył, może to dodatkowy powód.
Pianissima Ja dostałam się nie do tego LO do którego chciałam i zadzwoniłam do innego i mnie przyjeli. W innej szkole to się przenosiłam z 2 razy, poszłam i powiedziałam, że chce do innej klasy chodzić i mnie przenieśli 🙂
jak leczy sie chorych na bulimię? Tylko psychiatrycznie?
Jak by to ujac.. od ilu lat mozna samodzielnie jezdzic pociagiem? Tzn. nie mowie o wyjazdach zagranicznych, ale taka trasa Bialystok-Warszawa? Moja mama twierdzi, ze jestem za 'mala' zeby samodzielnie odbywac takie jakze dalekie podroze... 😵
Ja miałam 12 lat jak jeździłam z Rybnika do Tarnowa na treningi weekendowe autobusami i pociągami- w sumie (pks, pkp, pks) trasa zajmowała mi ok 5-6h. Nigdy żaden konduktor mi nie zwrócił uwagi.
ile czasu mam na opłacenie biletu lotniczego po rezerwacji? np. jeśli mam zarezerwowany bilet lotniczy na 29 września, to do kiedy muszę go opłacić? chodzi mi o informację teoretyczną, ja tego biletu nie rezerwowałam a muszę wiedzieć. rezerwował mój pośrednik praktyk i nie mogę uzyskać tej informacji.
Miałam ostatnio taką nie wiem jak toi nazwać dziwną sytuację. Nie wiem kto, nie wiem co, nie wiem kiedy i dlaczego. Mam jasną kurtkę, materiał ślizki, nie przemakalny. Gdyby nie moja przyjaciółka, nawet bym nie wiedziała, że mam pomazaną tą kurtkę. Jakiś wielce inteligentny człowiek wziął i mi ją pomazał niebieskim długopisem (nie jest to wylanie się tuszu z długopisu, po prostu gęsta sieć kresek w dole pleców). Wrzuciłam ją do pralki, większość się sprała, jeszcze trochę zostało, nie chcę drugi raz jej bez sensu wrzucać do pralki i marnować tylko na nią proszku, wody i prądu. Czym to można sprać?
Hija, lania, RaDag, dzieki :kwiatek:
a jeśli chodzi o operacje...
jak rozwiązuje się sprawę, gdy potrzebna jest natychmiastowa operacja, a kobieta ma miesiączkę? już kilka moich zabiegów przeniesiono ze względu na okres, bo to w pewien sposób osłabia organizm, czy coś w tym stylu. co się dzieje, gdy przywiozą kogoś np. z wypadku?
Bischa w większości marketów (na pewno w Realach) są takie malutkie saszeteczki z odplamiaczami do trawy. krwi. tłustego itd. jest też oddzielny do tuszu.
ankers, ja mysle, ze jezeli jest krytyczny przypadek to nie ma to wplywu na ew. zwloke z zabiegiem. Moze i oslabia organizm, ale lepiej niech ten organizm bedzie oslabiony niz czlowiek ma po prostu umrzec/byc kaleka/cos innego. W lzejszych przypadkach w zaleznosci od roznych zaleznosci byc moze sie nad tym zastanawiaja.
Ale ja tak tylko na logike biore, nie znam sie. 🙂
Myślałam raczej o jakimś domowym sposobie, mam masę roboty, nie bardzo mi się chce jeszcze do marketu jechać w taką pogodę 😉
ankers, ja właśnie niedawno miałam mieć robioną operację na nogę, myślałam, że okres przy tym to nic takiego, jednak przełożyli mi termin. jak zabieg nie jest niezbędny, ratująca życie to przekładają; jeżeli ktoś jest z wypadku to po prostu nie zwracają na to uwagi, ratowanie życia ważniejsze 🙂
ankers, mi przesuwali wyrywanie zęba ze względu na okres, bo krew jest rzadsza i bardziej krwawi i chyba bardziej się ból odczuwa. taki mi pani doktor powiedziała, a sama wole nie sprawdzać 😉
Czy ktoś był może kiedykolwiek wolontariuszem np. w Afryce? Czy mógłby mi powiedzieć co nieco nawet na pw? Zaczęłam się tym bardzo interesować ale kompletnie nie wiem od czego zacząć :kwiatek:
zdjecia do dowodu osobistego maja byc z uchem na wierzchu ? bez ? jakie ?
zdjecia do dowodu osobistego maja byc z uchem na wierzchu ? bez ? jakie ?
Lewy profil, lewe ucho odsłonięte, bez nakrycia głowy i ciemnych okularów (chyba, że ktoś ma na to papier, że musi) - przynajmniej do niedawna tak było.
Do paszportu jest biometryczne - na wprost, tak, by można było rozpoznawać automatycznie.
W praktyce wygląda to tak:
jak włączyć touchpad w laptopie? od paru dni nie działa i nie wiem jak uruchomić ustrojstwo
Nic się nie zmieniło, ucho do dowodu musi być odsłonięte 😉
Majorka, dzięki 🙂
Postaram sobie jeszcze doczytać szczegóły tego jak to się dzieje, że jedzenie może zacząć wędrować po organizmie.
Czy na stronie
http://dodsonhorrell.pl/main/index można robić zakupy bez zakładania konta? Chciałam zamówić dość pilnie paszę, a czekam już trzy dni na dokończenie rejestracji. Na wszystkich innych stronach oczekiwanie trwało kilka do kilkudziesięciu minut 👀
Jara, Nestor - dziękuję :kwiatek: