tunrida, wszystko pięknie tylko ja jeżdżę w ujeżdżeniówce 😉 - jakbym jeździła we wszechstronnym to pewnie bym się nie zastanawiała, ale jeżdżenie czworoboków w skokówce to zakrawa na hardcore 😉
epk ja wam mogę swoje pożyczyć, bo i tak teraz przez sesję i robotę nie mam kiedy jeździć, plus czekam na dłuższy popręg. Także jak ktos od was chce, to moje HB Contact przez najbliższe 2 tyg można pożyczać.
widzę, że kupno nowego siodła to jakaś klątwa 😁
już jak ktoś otrzyma to koń kulawy 😁
ale za 4 tyg zabieram moje HB na innego konia, na którym w 3 chodach można jeździć
branka, a co ty masz za rozmiar? zmieszczę się?
U nas by były ze dwie osoby na bank do spróbowania.
epk- a to sorki. 😀 Ja tam nie wiem co Ty jeździsz. ( znaczy, teraz już wiem)
Ja tam jestem z sekty i będę twierdzić że model "Wrotki" jest super.
Kurde...to już druga moja sekta, po zajęciu się kopytami samodzielnie.
tunrida, hihi, sekty są niezłe - ja w sumie jestem wiecznie posądzana o bycie w jakiejś. A tak na serio to ja czekam na obiecane siodło ujeżdżeniowe Bogdana - bardzo jestem ciekawa tego, co zaprojektuje.
Ja chce Ja chce Ja chce 🏇
branka, a co ty masz za rozmiar? zmieszczę się?
U nas by były ze dwie osoby na bank do spróbowania.
Ja mam małe 16,5. Ale wiem, że equi.dream chciała spróbować siodła w takim rozmiarze, w ogóle chciała mojego Prestiga spróbować który jest na sprzedaż, ale chyba o tym zapomniała 😁 będe u was w niedziele, to wam mogę cos przywieść. Dziś zresztą też byłam, ale nie miałam jak wziąć siodła bo miałam wielki parasol 😎
dodaje skrzydeł taki Feedback
Ja się nie mogę doczekać, aż swoje HBC wypróbuje porządnie 😀 No ale to jeszcze trochę... max 2 tyg i ogarnę poprawki 😁
a my nie możemy doczekać się relacji zwrotnej 😀
Bogdan wybierasz sie do warszawy?
w najbliższym czasie nie, po Krakowie czekają nas bardzo intensywne miesiące 😀
Chyba przestane tutaj wchodzic;p
Zazdraszczam 😉
ja też zaczynam zazdrościć wszystkim pięknych siodełek hb contact 😵
kupiłabym siodło od equi dream, gdybym miała na to kasę 🙁((( tak wiec szukam jakichkolwiek możliwosci 😵
Słyszałam o Bates dobre opinie,ale sama nie miałam okazji użytkować.
no ja nie słyszałam wczesniej o tej firmie. Ale troche odstrasza mnie to ze są klocki na rzepy 👀 ktoś z was miał jeszcze kontakt z tą firmą?
Jest nadzieja ze ten kentaur jednak będzie na sprzedaż bo pojechało na próbe do kogoś. wiec jak nie spasuje to bedzie moje 💃
galopada ja mam batesa, co prawda nie skokowego ale ujeżdżeniówke caprilli dressage.
O samym siodle skokowym Ci powiedzieć wiele nie moge, ale skóra rewelacja - lekko matowa i super trzyma, i na plus wymienne łęki i system cair.
koleżanka w stajni miała i chwaliła, aczkolwiek nie jakiś kosmos🙂
Galopada jeździłam w tym siodle jakiś czas, coś tam skakaliśmy i jak dla mnie jest naprawdę fajne 🙂 pomijając fakt, że trochę w nim latałam bo było za duże
a jak z tymi klockami na rzepy? jakoś sie mogą przemieszczac/przesuwać w trakcie jazdy?
galopada_, Bates to ta sama (australijska) firma, która robi Wintec. Tylko Batesy są skórzane (i raczej udane). Skoro Wintec'owcom się klocki nie odczepiają, dlaczego miałyby w Batesach? To przemyślane siodła, a możliwość sporej regulacji (łęki, klocki, ew. wewnętrzne podkładki pod panele) może sprawić, że takie siodło będzie the best. Bo nawet najlepsze siodło może być koszmarem, jeśli nie pasuje 🙁
halo pytam o te klocki bo nigdy nie miałam kontaktu z siodłem które by miało możliwość ich regulacji :kwiatek:
galopada ja w swoim siodle mam klocki na rzepy i nigdy mi się nic nie "odrzepiło" w trakcie użytkowania. Jest też o tyle to wygodne że możesz dopasować sobie położenie klocków dla swojej wygody i trzymania, a także zmieniać sobie wielkość klocków. Wg mnie bardzo fajna sprawa
Galopada w niektórych Kentaurach też są klocki na rzepy i nie odpadają.
Akurat w Olimpiku nie.
Ja mialam prestige z klockami takimi, i tez swietnie trzymaly sie.
galopada_ W moim Jaguar tylne klocki sa na rzep i trzymaja sie. 😀
Mam prestige z klockami na rzepy i to jest super rozwiązanie.
Też czekam na bogdanową ujeżdzeniówkę - w zasadzie mogłaby być identyczna jak skokówka tylko z inną tybinką - żart heheh.
Ja w końcu (mam taką nadzieję) w niedzielę obskaczę moje HB Contact! To się podzielę wrażeniami😉.
No i trochę żałuję, że nie wzięłam jednak 16,5"...