Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Uuu, Endurka - trzymaj się  🙁
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
04 lipca 2011 06:57
Gosic niezłe skoki🙂
mtl zawsze chciałam niewielkiego konia,ale teraz marzy mi się właśnie taki wielkokoń 😁

Konisko wczoraj miało dzień wolnego,bo pogoda nie zbyt sprzyjała,ale mam zdjęcie z soboty,które bardzo mi się podoba,więc wstawiam i lece do pracy,której nienawidze 🙂
wątek zamknięty
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
04 lipca 2011 07:17
AguSia dzisiaj wyjeżdża na 2 tyg do Bajardo na trening, a potem stajemy w Sawance 🙂 Nie wiem czy na stałe, czy do końca mojej matury i aż zrobię prawko. Czas pokaże. A decyzja stąd, że przekonałam "siłę wyższą" (rodziców) że tak będzie lepiej 😉
mtl ależ tam pięknie, zazdroszczę niesamowicie  😍 a co do większej ilości, mogę Was jedynie uraczyć jakimś zeszłorocznym np, bo teraz mój koń wygrywa tytuł szkapy roku, bo nie posiada chyba żadnego mięśnia  😁
To jeden portrecik z początku wiosny, autorstwa (a jakże inaczej 😉 ) Mąki

Uciekam pakować transportery i do stajni 🙂
wątek zamknięty
Zu - no to gratuluję i powodzenia w treningach 🙂
wątek zamknięty
04 lipca 2011 07:22
Nie dziękujemy 😉
Swoją drogą widzę, że Kampinos to takie voltowe zagłębie, może znajdzie się ktoś kto mnie w teren zabierze  😁 ?
wątek zamknięty
Zu - w Sawance na pewno znajdziesz kogoś do terenowania, ja stoję zaraz obok (całe 6min stępa), więc w razie czego uderzaj 😉
wątek zamknięty
Gosic gratulacje, śliczne zdjęcia  😍

Dzięki dziewczyny, no mnie troche podłamuje już to ujeżdżenie ale ona naprawdę jest ciężkim koniem, może uda się tak jak pisałam umówić raz na jakiś czas na treningi ujeżdżeniowe z kimś innym kto spojrzy na nas świeżym okiem i może znajdzie sposób na Reszkę i na mnie. Właśnie chętnie bym coś z jadzy pokazała żeby nie zostawiać takiego kiepskiego wrażenia...;/ możę uda się coś nakręcić niebawem, narazie mam tylko to co juz chyba pokazywałam z listopada, jeździła wtedy z inną osobą, ale nawet jesli sa błędy to mam nadzieję≤ ze widać, o ile Reszka jest jednak spokojniejsza ja się śmieję, że mam dwa rożne konie na zawodach i treningach momentami -- >

ale i tak baaaardzo cieszy mnie ten czysty kros, a co do pogody to u nas lało wczoraj cały dzien tak więc dwa krosy w strugach deszczu, ale jaka satysfakcja potem🙂 wszyscy się śmiali, że Reszka lubi taką pogodę 🙂

Jak dostanę tylko jakieś zdjęćia to coś pokażę choc skokowo i krosowo moze byc ciężko bo nie wiem czy ktoś wytrwał i robił zdjęcia w tej ulewie podczas krosu.
wątek zamknięty
barbor daje daje. I jestem z tego powodu przeszczęśliwa  😀
Zu tak tak tak tak  😅 w końcu!  😅 i ekhem, cierpisz na brak letnich? Kłamca :P
Burza ja dzisiaj rano wstałam i była ulewa. Aktualnie jest baaardzo słonecznie i zaraz wybywam z domu 😀
Gosic Piękny Rambosz. Co do nóg, to ja jestem mistrzem w braku kontroli nad łydką  😁

Niestety, Frugoś jest mistrzem w psuciu mi planów i sadomasochiźmie, więc aktualnie jest kulawy. Zachciało mu się tour de wieś, i rozcharatał sobie nogę. Ale myślę że to kwestia góra 4 dni okładów z rivanolu i już wtedy to się weźmiemy do roboty  😎 Nordzik bardzo dobrze. Gdyby jeszcze nie było wszędzie błota to już w ogóle byłabym szczęśliwa  🙄 Tymczasem jedno takie Frugolskie

i znikam  😉
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
04 lipca 2011 10:48
mtl zawsze chciałam niewielkiego konia,ale teraz marzy mi się właśnie taki wielkokoń

on dalej ma dla mnie 165 cm i wcale mu się nie urosło  😁

mtl ależ tam pięknie, zazdroszczę niesamowicie  a co do większej ilości, mogę Was jedynie uraczyć jakimś zeszłorocznym np, bo teraz mój koń wygrywa tytuł szkapy roku, bo nie posiada chyba żadnego mięśnia

niech ja tylko zrobię jakieś zdjęcia w terenie! góry, jeziorka, dzikie konie, owce, krowy... ach

na dokładkę:
wątek zamknięty
mtl - piekne to twoje konisko  😜 Wiecej go dawaj 🙂
Mąka - Frugo chyba mocno schudl ? Czy to tylko kwestia zdjecia ?
Endurka - kurcze, niefajnie 🙁 3mam kciuki i pisz co z noga !
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
04 lipca 2011 12:40
Dzionka brak hali boli, ale musimy być twardzi, a nie miętcy! 😉
Burza, czy pogoda dopisze, czy nie dopisze, to i tak będzie Burza 😁 Już się nie mogę doczekać :kwiatek:
wątek zamknięty
incognito, Magdzior Mąka - dziękujemy  😡

mtl - cudny siwek!

Magdzior - obejrzałam filmik z treningu, rzeczywiście jest różnica  😁  Pozwoliłam sobie też obejrzeć fragment crossu i jakieś skoki i wygląda to super, ja nie mam się do czego przyczepić. Jeździj, startuj i z czasem na czworoboku też to będzie coraz lepiej wyglądać 🙂

Mąka - oj, zdrowia dla rozrabiaki 😉
wątek zamknięty
Averis, nie drażnij lwa - właśnie treneiro zadzwonił, że odwołuje trening ze względu na pogodę!! Grrrr! No bo ślisko i w ogóle, szkoda konia. I jak tu być twardym? Jak tam Karson się ujeżdża? Bije ostatnio optymizm z twych postów, dlaczego brak poparcia zdjęciami 🙂?

Endurka, o shit, współczuję 🙁 Napisz co z tą nogą jak się więcej dowiesz!

Magdzior,  rzeczywiście zupełnie inaczej to wygląda na tym filmiku z hali, ale i ty masz zupełnie inną rękę - tak więc kobyły samej bym nie winiła, że się usztywnia 🙂 Pewnie ciebie stresik też zjada na czworobokach i tak się to objawia, nie? Nic tylko jeździć i jeździć zostało - nie tylko tobie przecież, więc się nie martw za bardzo 🙂

wątek zamknięty
04 lipca 2011 13:24
Dzionka, jutro czekają nas pierwsze foule galopu 💘 Ujeżdża się cudownie (co nie znaczy, ze ja równie cudownie go zajeżdżam 😉). Jest spokojny, chętny, szybko się uczy a to wszystko na totalnym luzie 💃 Tylko raz jeździłam na lonży. Nie muszę go też lonżować przed jazdą dla spuszczenia pary- anioł. A brak hali- no cóż, znam to. Jak to mówił Winston Ch. 'If you're going through hell, keep going' 😉
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
04 lipca 2011 13:27
wy tu narzekacie na brak hali, a ja się cieszę że jej nie mam, po pół roku jazdy na hali stało się to bardzo nudne i dla mnie i dla konia! ech, dziwna jestem chyba  😁
wątek zamknięty
04 lipca 2011 13:29
mtl, ale jak masz halę, to możesz zawsze wybrać między nią a ujeżdżalnią. My możemy wybierać między ujeżdżalnią a stajnią 😉
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
04 lipca 2011 13:32
teraz mogę wybrać między stajnią, teren po górach i ujeżdżalnią, hali brak czyt. dołączam do klubu bez halowców
wątek zamknięty
04 lipca 2011 13:37
mtl, teren po górach 💘 ?Czad!
wątek zamknięty
Averis, no to super, że tak dobrze idzie 🙂! Foto foto proszę! Dawno was strasznie nie było! No to idę dalej through hell, nawet namówiłam chłopaka na fotki dzisiaj, więc nie odpuszczę 🙂

mtl pięknie tam u ciebie, aż się można rozmarzyć 🙂
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
04 lipca 2011 13:46
mtl, teren po górach 💘 ?Czad!

dlatego nie narzekam na brak hali i cieszę się ze zmiany, opowiadać nie będę, musicie poczekać na zdjęcia, bo inaczej mi nie uwierzycie co tam za widoki są  💘
wątek zamknięty
Aa, u mnie momentami widzę słońce 🙂 I leje z dłuższymi przerwami, także zaczynam widzieć dzisiejsze jeżdżenie w nieco lepszych barwach 😉
wątek zamknięty
Dzionka, Gosic dzięki, pracy jest dużo ale jak tylko zaczniemy iść do przodu to będze satysfakcja ogromna, ja obecnie juz nie potrafie powiedzieć kto zaczynas sie stresowac wczesniej ja czy ona, sadze ze moze koiedys ja, teraz juz mi to lata i mam gdzies ot ujezdzenie (w sensie ze nie przejmuje sie) ale sadze ze ona sobie juz schemat wyprawała ze jest czworobok jest stres i bardzo ciężko ją terazz 'nawrócić' a jak ona sie zaczyma usztywniać  to przestaje akceptować pomoce, które trzymają j w jakimś tam rytmie/tempie bo ona chce szybciej więc zaczyna walczyć, i dlatego wygla∂a to jak wygla∂a, no nic bedziemy pracować.
wątek zamknięty
05 lipca 2011 07:52
AguSia Dzięki!  :kwiatek:
mtl Dawaj dawaj, mimo że mnie skręca z zazdrości 😉
Mąka no sirjusli! letnich jeszcze nie posiadam  😁
A my szczęśliwie dojechaliśmy do Bajardo, jeżeli czyjś koń najgłośniej rży, to jest to mój  😉 . Rano z sercem na ramieniu odebrałam telefon od stajennego, ale okazało się że mój koń nie przekręca się, po prostu chciał powiedzieć że chodzi sobie na karuzeli i jest bardzo grzeczny  😍
A dziś trening, tak więc korzystam z luksusów hali 😀
wątek zamknięty
Incognito especially for you
jeszcze jedno z dekoracji
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/P1000682.jpg?t=1309809923[/img]

i próbujemy się odnaleźć w nowym siodełku
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/P6285197.jpg?t=1309809985[/img]

[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/P6285196.jpg?t=1309809979[/img]

Gosic Ramboszek Bamboszek!  😍
a złydkami podjęłam czynną walkę! nadal mnie ignorują, więc wziełam i przywiązałam sobie puśliska do popręgu  😀iabeł: tadam!!!!!

Magdzior nie przejmuj się. Ja mam tak samo. Jeszcze L przejadę, ale na P zazyczaj się tak spinam, że wszystko idzie w łeb...  🤔wirek: ale jest lepiej niż było, nie jest dobrze, ale lepiej  😉 😉 😉 😉 u was też będzie lepiej  🙂
wątek zamknięty
mtl piękny siwy. Teren po górach  😜
Angeel schudł schudł, podobno po padoku lata jak dziki  🤔wirek: teraz jest akcja podpasanie, zaraz powinien nabrać ciałka  😉
Gosic  :kwiatek: i jeszcze trochę rozumu dla neigo  🙄
Zu no letnich może nie, ale na pewno masz dużo o wiele cieplejszych niż tamto!
_kate hahahahha, mój trener też mi łydki uwiązał, po godzinie ledwo chodziłam, ale jestem zawzięta, na każdego wsiadam z uwiązanymi łydkami  😎

To ja trochę was zasypie  😜

wątek zamknięty
05 lipca 2011 08:59
_kate ale piękny uśmiech 🙂 a o to za siodełko?
Mąka e tam Nord, Frugo więcej 😀
wątek zamknięty
_kate, na tym pierwszym zdjęciu w Lucku faktycznie inaczej siedzisz😉

Chociaz po zdjęciach tez mi się wydaje, że w nim lepiej siedze  🙄
wątek zamknięty
ja jezdzę Złotko i Gesię w związanych, na malym odpuszczam, bo zbyt łatwo się leci  🤣 w ogóle to muszę go pochwalić, bo ostatnio wszystkie dzieci są na wakacjach  😀 (otrzyjmy łzy rozpaczy) a Malutki chodzi jak wściekły. Galop nadal słabiutki, ale zagalopowania już oko. W klusie prowadzi się w dwóch paluszkach. A jak on załapuje!!!
moja kumpela śmieje się, że jezdzę dwa i pół konia.
Moje pół konia  😉
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/P6265100.jpg?t=1309853273[/img]

Zu poprzednie to Stubben Juventus, teraz testuje Lucky Dressage
Alice mi tam w obu wygodnie, choc lucky leczy mnie z paru boleści, co jest jego dużą zaletą
wątek zamknięty
Kurcze, r-v nam coś umiera czy co? Znowu cały wieczór mi wczoraj nie działała... Jednak treneiro do nas wczoraj przybył i poskakaliśmy trochę 🙂 Faajnie tym razem było, Dzion jest boski 🙂 Trochę zdjęć też mam:

Rozprężąmy się

Jeździmy

Skaczemy

I rozciągamy koniczka 🙂

Tak mniej więcej przebiagało to wszystko 😉
wątek zamknięty
Dzionek wygląda na mega rozluźnionego 🙂

A ja mam duużo wolnego, dzięki czemu jestem u konia prawie codziennie 😍 I musze przyznać, że mnie ten mój Libel pozytywnie zaskakuje 🙂
Może uda się jakoś dorwać fotografa niedługo, to się pochwalę fotami 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.