iberyjskie klimaty - konie PRE, andaluzy

Zorilla ja się chętnie odwdzięczę i nakręcę Was jutro🙂
Hej hej
Wrzucam wam 2 filmiki z naszych wczorajszych przejazdów - skoki 50cm 😀

Przejazd 1szy, pokazuje raczej w ramach ciekawostki - polecam zwłaszcza 'skok' przez 5B 😀
Przejazd 2gi, juz w normalnym tempie - przeszkody jednak nie zabijają więc można iść normalnie 😀

Był super dzielny, na 2gi przejazd nie chciał wejść na parkur, a jaki dumny z siebie schodził 😀

Potem wam wrzuce Michałka na andaluzach jak się załadują na YT !
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
04 lipca 2011 11:55
Witajcie , ja z Helio w Galkowie staramy sie wakacjowac ale pogoda nie jest dla nas laskawa 🙁 ciagle pada.
Niestety  musze sie rozstac z Vibrante bo zdecydowanie przecenilam ilosc wolnego czasu i swoje umiejetnosci 🙁
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
04 lipca 2011 15:07
Karola, szkoda że rozstajesz się z Vibrante 🙁 A z Helio w Gałkowie bierzecie udział w pokazach na Gałkowo Sharp Cup? Ech, miałam jechać oglądać zawody i pokazy ale przy takiej pogodzie to nie wiem czy te plany wypalą :/
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
04 lipca 2011 15:58
o masz... szkoda Karuś.. Vibo zapowiada się świetnym koniem.. ale wiemy ile pracy jest z jednym koniem, a tym bardziej z dwoma.. jest to zrozumiałe..
05 lipca 2011 09:34
No niestety , ale za to Helio chodzi tu jak maszyna i bardzo bardzo mnie to cieszy 🙂
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
05 lipca 2011 11:27
szkoda.. bardzo.. a znalazłaś już odpowiednią osobę? wrzuć coś Helio, bo dawno go nie widziałam 🙂
Widziałam się ostatnio z byłą właścicielką TeQuiero. Kupiłą sobie andaluzyjskiego kryjącego ogiera - kasztana, 5 latka. Ze zdjęć podobny do tego Tone  z 1 strony. O ile to nie on.  🤔
Jak Te Quiero do nas trafil to było mówione że został 'wymieniony' za Tonika, ale niedawno KarolaHeliowa mówiła że Tone jest na sprzedaz, co tez słyszlam z innego źródła także nie wiem już jak to jest.
Ja widziałam na żywca tego konia i porównując zdjęcia - identyko.
Jeżeli Tone to ciemnokasztanowaty 5 letni kryjący ogier, który został sprzedany do kobiety z Warszawy to na 100% on.
Na żywo nie wygląda tak super jak ten z linka Zorilli 😉 TeQuiero był ładniejszy... No ale ja się nie znam 😎
To on 🙂
Przyznam szczerze, że nie powalił mnie wyglądem. Podobno ruch ma bdb, ale jak stał to niezbyt... może z racji młodego wieku a i kopyta kiepskie.
Po obejrzeniu filmiku jestem jeszce bardziej przekonana, że to on, babka mówiła, że umie sztuczki typu kłanianie itp.
Z tego co wiem w stajni w Wa-wie jest spokojny, ale przyjechała z nim na wakacje nad morze to atakował konie i nawet właścicielkę pogryzł  😲
Z tego co wiem, chce go sprzedać za chyba 25 tyś EUR.

TeQuiero przy nim to skarb.
dobrze ze podkresiłas chyba bo to dużo za dużo chyba ze cos sie u niego zmieniło.
u nas był bardzo spokojny, wg mnie piękny ale mało mięśni jak na swój wiek, jakoś nie chciał przybrać.
no ale trzeba przyznać ze Te Quiero do najpiękniejszych też nie należy - obniżone plecy i ta malutka główka  😂 ale jest kochany.
ktoś mówil ze Tone jeszcze się zrobił lichszy - jak stal w Bol to wygladał tak jak na zdjęciach (chociaz wszystkie sa chyba jeszcze z hiszpani)
ten filmik z strony jest z stajni po Bolęcinie, jak Tone był wydzierżawiony najpierw do Warszawy bodajże do jakeigo teatru, no a potem został już tam na dobre a do nas przyjechał Teq.
Porównywałam Tequiero, którego ja widziałam w 2009 roku, nie miał pleców zapadniętych, kark jak u zimocha, piękny ruch i fajny charakter.
Tone faktycznie bez mięśni, tkanka tłuszczowa na szyi nie stała lecz opadała na bok, feee  🤔
No to wiadomo, potem sie posypal ale o tym juz mowilismy nie raz.
12 lipca 2011 08:26
Jak dla mnie to wymiana Tequero na Tone byla najglupsza rzecza jaka mozna bylo zrobic ale fajnie ze teraz Tequero ma dobrze z Zorilla 🙂
Obawiam sie ze Tone nigdy nie bedzie koniem nabudowanym itd bo ma pewne wady ktorych juz sie nie zmieni , ale to bardzo sympatyczny zwierzak i jestem w szoku ze ugryzl czlowieka  🤔

KarolaHeliowa myśmy myśleli to samo tylko na odwrót :P Przez to że Te Quiero przyjechał zabiedzony fizycznie, nie zdolny do jazdy praktycznie na nim, nie mowiac juz o psychicznym wycofaniu - być może przez to jego wartość spadła wiec nominalnie wymiana byłaby fair.
Ale Te Quiero okazał sie bardzo miłym zwierzakiem i jak sie juz odblokował to bardzo chętnie wszystko chłonie - szybkie postepy robi w skokach ktore tez głównie psychicznie go blokowały - straszne beczki albo szereg gdzie nie ma czasu na przyglądanie juz nie sa takie straszne :P

A w sobote jedziemy na towarzyskie zawody na konkurs w damskim siodle 🙂
Dla mnie Teq, którego znałam 2 lata temu był super koniem, taki profesor dla dziecka, miły, grzeczny, prosty "w obsłudze", taki koń na guziki, łatwo się na nim jeździło, doskonały nauczyciel, aż oczom nie wierzę jak Zorilla pisze, że on taki zaniedbany, zacofany itp.
Jeżeli chodzi o Tone, to atakował ludzi, bo może wyczuł drugiego ogiera?
W Bolęcinie jest od groma ogierów - chyba że mowisz ze ten człowiek to był 'ogier' :P . W kazdym razie był spokojny a stał koło ogierów i obcował z nimi.
Widać że Te quiero dużo umie nie mowie ze nie, ale ciezko z niego to wydobyc wszystko ale jest lepiej z dnia na dzien.
nie, nie - ten człowiek to kobieta  😀
12 lipca 2011 18:30
To ze Tone zaatakowal jest chyba kwestia dominacji on doskonale czuje ze ona sie go boi i tyle.
Ale to przykre ze tak mu odbija bo w Bolecinie to prawie same ogiery i wszystkie normalne z tego co widze 🙂
Czy ktos z Was wybiera sie na szkolenie z Oliverem Jubinem we wrzesniu? My z Helio jedziemy i potem jeszcze na Manolo 🙂 fajnie ze i cos dla nas zaczyna sie w Polsce dziec 🙂
25 lipca 2011 07:37
Halo halo jest tu kto? 🙂
Kochani i nas duzo sie dzialo , jestesmy juz z Helio od prawie 2 tygodni w Wawie i jestem bardzo zadowolona z pomyslu zabrania go do Galkowa bo rozluznil sie i chodzi super. Tydzien temu wykazal sie tez ogromna cierpliwoscia na planie do klipu Edyty Gorniak On The Run  a efekty zobaczyc bedzie mozna juz w tym tyg 🙂
Vibrante jednak ze mna zostaje za to moje dziecko idzie rok wczesniej do przedszkola 🙂 na cale szczescie wynika to z checi mojego dziecka a nie wysylania jej na sile. 14 sierpnia jade z Vibro na oboz JNBT gdzies pod Pile i bardzo jestem tego naszego wyjazdu ciekawa 🙂
Ps . Wstawiam fotki Helio zebyscie mogli zobaczyc jak sie chlopina napakowal 🙂 no i oczywiscie ja nie mam na nim ani jednego zdjecia i czuje sie przez to jak jezdziec widmo 🙂
Włąśnie coś tu cichutko.

Ja byłam z TeQuiero w zeszłą sobotę na zawodach amatorskich ale naprzejeździe w damskim siodle 🙂 Niestety były straszne głośniki i banery koło 4boku i całe piekne rozprężenie poszło 🙁 Na domiar głupoty po powrocie odsadził się jak chciałam go odczepić od bukmanki i wystrzelił z niej jak z procy dosłownie. Tylko troszkę skórki sobie obdarł na szczęście.

W miniony weekned Michał na Farolku zdobyli brązowy medal na OOMach 🙂 !

I z Polaco z Baborówka z przed tygodnia:
http://swiatkoni.pl/gallery-photo/139570.html

http://www.katarzynaboryna.pl/obrazy/1653453948_copy.jpg  (zgięcie nogi 😀 )
KarolaHeliowa wow!! ależ on się prezentuje pięknie  😍
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
25 lipca 2011 12:48
KarolaHeliowa, ależ on piękny 😍 Muszę chyba się kiedyś do was wybrać i zobaczyć go na żywo 😜
25 lipca 2011 20:10
Zapraszamy u nas goscie zawsze mile widziani 🙂
Sluchajcie czy wasze konie maja alergie na meszki ? Helio nie ma sladu a Vibrante caly w guzach 🙁
Teq ma pare guzków i tylko pod siodłem na grzbiecie i wszystkie stare. Nic go nie boli ani nic ale paskudne to troche 🙁
Jak się tego pozbyc?
Mario też jest pogryziony, on w ogole ma przykre przygody z owadami. Raz jak go coś ugryzło była potrzebna interwencja weterynarza  🙄 I taki oto gapiący się Maniek  😉
Pursat   Абсолют чистой крови
25 lipca 2011 21:55
Te białe chrapy to nic, tylko całować. 😀 Uroczy jest. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się