... ślub :) ...
aneta, gratuluję, ale przepraszam ... Piłsudski....
a ja w sobote ide na slub do znajomych 🙂 szukalam dlugo jakiejs kiecki, ostatecznie znalazlam podczas nocy wyprzedazowej, niepozorna na wieszaku- jak zalozylam to sliczna 🙂 juz sie nie moge doczekac, uwielbiam wesela.
mlodzi chca wino zamiast kwiatow i bardzo dobrze.
od dzisiaj przestaje jesc 😉
Czy to wielki nietakt iść na wesele w czarnej sukience? Nie chcę kupować kolejnej, a ta jest nowa i ładna. Założyłam ją dopiero raz i kusi mnie, żeby zrobić to znów 😉 Wielkie "fopa" czy do przeżycia?
Czy to wielki nietakt iść na wesele w czarnej sukience? Nie chcę kupować kolejnej, a ta jest nowa i ładna. Założyłam ją dopiero raz i kusi mnie, żeby zrobić to znów 😉 Wielkie "fopa" czy do przeżycia?
Zdania są podzielone, jedni twierdzą, że to stypa. Większość jednak w tym ja twierdzi, że czarny jest uniwersalnym i eleganckim kolorem i nadaje się na każdą okazję.
Większym nietaktem według mnie jest iść w białej sukience lub z du*pą na wierzchu.
No coz, ja swiadkowalam na weselu mojego brata w czarnej sukience (akurat taka mialam) i nikt nie mial nic przeciwko 😉 O tym ze "to zla wrozba" dowiedzialam sie duzo pozniej. Slyszalam tez, ze absolutnie nie wolno isc na czerwono, aby nie odracac uwagi od panny mlodej.... Czyli wniosek z tego taki, ze jak juz bardzo nie chce sie komus narazic, to trzeba unikac wszelkich skrajnosci. A jak nie chcesz sie narazic mlodym to ich spytaj. Nas o to pytano i my mielismy zalozenie, ze godzimy sie na wszystko 🙂
tez slyszalam ze sie nie powinno.. chyba ze jakies ladne, kolorowe dodatki ktore troche przyslonia ta czern? cos na wierzch w innym kolorze? moja sukienka jest biala w wielkie kwiaty rozowo, czerwono, czarne. tez sie rzuca w oczy
I ja dołączam do wątku 🙂
Po zaręczynach..
Stoimy przed dylematem czy w tym roku tylko cywilny a kościelny i wesele za rok, czy jednak wszystko na raz, na wariata 😉
Dobra, to idę w czarnej i założę jakieś kolorowe dodatki 🙂 Dzięki!
RaDag, gratulacje! 🙂
Dzionka, bylam ostatnio w czarnej z lososiowymi dodatkami i nikt na mnie dziwnie nie patrzyl. Dla mnie wieksze fopa to ubranie jakiejs mega wiejskiej tandedy,ktorej niestety na weselach nie brakuje. Klasyka to klasyka, nie moze byc fopa 🙂
edyta dziękuję i ja przepraszam za taką gafę 🤬
Dodofon- fotograf zajmuje się tym amatorsko nigdy wczesniej nie robił sesji ślubnych.
Ojej...
Wszystko nabiera tempa 🙂
Rodzice zaoferowali, że zasponsorują, chcieliby jeszcze w tym roku całość z weselem.
Czy możecie dobre lokale w Katowicach- Sosnowcu i bliskiej okolicy?
Planujemy do 70 gości
Dzionka, dodaj do kiecki jakieś wystrzałowe kolorowe buty, korale,kolczyki i będzie super!
Sala zamówiona na 24 września 🙂
Wieczorem kościół..
Obrączki są, trzeba tylko przerobić.
Teraz chyba DJ/orkiestra i zaproszenia.
Edit.
Jednak nie tak różowo.
Entuzjazm, presja i całościowo zaangażowanie (finansowe również), tym samym tempo na łeb na szyję jednej strony rodziców, za którą początkowo poszliśmy szybko dała nam odczuć, że tak nie powinno być.
Może lepiej, że tak szybko.
Druga strona oburzyła się gdzie tradycja i podział obowiązków.
W sobotę spotkanie obu stron i porządna narada.
Zamówiłam dzisiaj zaproszenia, nic szczególnego ... nie mam czasu na zabawe po allegro lub nie daj co ręczną robotę.
Zostały nam niecałe 3 miesiące... jestem załamana... nic nie mamy... cały czas pakuję w dom.
Obecnie rozglądam się za durnym koronkowym bolerkiem 🙄 bez niego ani rusz.
Nasz kamerzysta po mału zacyzna się do nas dobijać... chce materiał w plenerze nakręcić.. A my przy sianokosach.. Taaa... moze mnie ująć z widłami jak targam siano do stodoły - urocze :P 🙂
Ktoś mi może powiedziec dlaczego mój czas ma turbodoładowanie? nie wyrabiam sie z niczym 😲
a ja w końcu znam date i godzine 27. sierpnia godzina 13😲0 🙂
o kurcze pegasuska szybciej ode mnie 🙂 czekamy na relacje i foty 🙂
i jak pegasuska? udalo sie zalatwic?
Gienia-Pigwa, olałam wioche i ślub biore w warszawie wysłuchałam od księdza troche wyraziłam skruche i jest git 😉 zresztą tu trafiłam na super księdza młodego, zajmującego się młodzieżą akademicką więc wszystko bierze bardziej na luzie.
Jeszcze tylko sukienki brak ale postanowiłam w tym temacie jednak nie wymyślać i kupie coś prostego co może po jakiś przeróbkach się przyda jeszcze, a impreza po ślubie będzie odbywała się w dresach bo to zwykły grill na działce🙂
Skoro już poruszamy temat sukienek... czy używałyście pończoch w sprayu? Chcę iść na wesele w sierpniu w sandałach (sukienka czerwona, sandałki nude) i zastanawiam się nad tymi pończochami.
Na weselu w maju chyba panna młoda miała coś takiego, bo miała buty open toe, potem zamieniła je na sandałki na szpilce, no a nogi i tak wyglądały jak w rajstopach...
Ja bym nie zakladala w ogóle, po co? Wesele latem, buty open toe... rajstopy/ponczochy zupelnie zbedne!
No i nie mam zamiaru zakładać, te pończochy w sprayu to takie psikadło na nogi, które pokrywa je warstwą kosmetyku, który trochę kryje, nabłyszcza, i robi taką jakby warstwę pończoch na nodze.
Nie wiem, jakoś tak głupio mi z gołymi nogami na oficjalnej imprezie 😎
Airbrush Legs kocham, używam od kilku lat, są na prawdę rewelacyjne szczególnie dla kogoś kto tak jak ja nie lubi wszelkiego rodzaju antysexów (podkolanówek, rajstopek itp) i najchętniej lata z gołymi nogami.
Na własnym ślubie strawiłam kabaretki - sprawdziły się, też mogę polecić.
ja chyba spróbuje w takim razie na swój ślub bo ja antygwałtów nie znosze 🙂
Właśnie za jednym 20minutowym spotkaniem załatwiłam trzy w poradni rodzinnej i nie było strasznie 🙂 w poniedziałek idziemy protokół spisać.
Etam, popatrz na zdjecia z hollywoodzkich imprez, tam same kuse sukieneczki i gole nozki 🙂
Mam sukienkę 😅 Zamówiona, we wtorek pierwsze przymiarki.
Chodzi za mną jakoś motyw róż, może od mojego imienia (moje imię powstało z połączenia Róży i Lilii). Tak samo jak na ślubie cywilnym, przy dole mojej sukni będą maleńkie różyczki. W ogóle na mojej sukience dużo jest tych kwiatów (cała góra jest z malutkich różyczek), ale wszystko jest białe, nie ma żadnych srebrnych nici i ogólnie jestem zadowolona. Może na przymiarce zrobię fotę i się zaprezentuję 🙂
ash Kupiłam te buty! Lada dzień będą. Ale muszę sprawdzić, czy nie będzie razem z nimi zbyt "różano" 😉
Zaproszenia gotowe będą na poniedziałek - strasznie im się to przedłużyło...
Mój mąż pójdzie chyba do ślubu w białych bryczesach i fraku... 😅
Chyba sobie kupię te Airbrush legs na allegro i wypróbuję, zwłaszcza na chłopie - bo on nie lubi przesadnej tapety i strojenia się, więc jak mu wyjadę tuż przed wyjściem ze świecącymi się nogami to jeszcze mi zejdzie 😁
jade oglądać sukienki trzymajcie kciuki żebym znalazła coś fajnego!!!
edit. kupiliśmy i sukienke i garnitur i teraz już tylko czekać🙂
[quote author=szepcik link=topic=34.msg1065289#msg1065289 date=1310060205]
Etam, popatrz na zdjecia z hollywoodzkich imprez, tam same kuse sukieneczki i gole nozki 🙂
[/quote]
Ale u nas inne tradycje i na oficjalne "imprezy" chodzi się w rajstopach. Takie już mamy zwyczaje i koniec. Tak samo nie powinno się zakładać butów typu peep toe czy sandałków na ślub- bo nie wypada. Zbiałej sukienki przez kogoś innego niż pannę młodą u nas to wielka wtopa, tak np. w Wielkiej Brytanii (zasłyszane!) świadkowa wręcz powinna białą włożyć (zaobserowane na royal wedding).
Jasne, że można pójść w białej sukience, bez rajstop i w peep toe, jedni wytkną błędy inni nie zwrócą uwagi. Prawie na pamięć wykułam zasady savoir vivre 😉