Second hand, ciuchland, szmateks...

Kastorkowa   Szałas na hałas
30 czerwca 2011 21:39
Takie szmaciaki w Krakowie wszędzie praktycznie za 20zł chodzą
No w Radomiu też, 25 zł góra za szmaciaki na targach, podejrzewam, że wszędzie. 😉 Ale jak ktoś woli płacić za firmę to ja się nie wtrącam 🙂
Horciakowa oddawaj ostatnią 😜
Przez ten wątek i jednoczesny niewielki budżet znowu zaczęłam zaglądać do lumpeksów.
Znalazłam tam już kilka świetnych rzeczy. Często znajduję koszulki takie do stajni ale ostatnio tez upolowałam kilka codziennych rzeczy.
Polówka lacoste, granatowy sweterek- lekki nietoperz z top shopu, dwie spódniczki z szerokim pasem z gumy. I uwielbiam gdy ktoś pyta sie mnie za ile i gdzie kupiłam takie fajne rzeczy a ja w tym momencie myślę że mój cały strój był zapewne tańszy od spodni czy koszulki osoby pytającej 🤣
Ja też od pewnego czasu zaglądam do szmateksów, szczególnie, że "po sąsiedzku" mam 4 (mniejsze i ciut większe). Wczoraj kupiłam dwie bluzeczki bez rękawów, ale nie na ramiączkach), takie, że pod żakiet się nadadzą, jeden w zielonkawym odcieniu, a druga w nieregularne wzory (kolorystycznie jest róż, szary, biały i czarny) i wygląda fajnie. I za obie dałam aż.... 2,25 zł hehehe
Na Hubertusa w zeszłym roku potrzebowałam jakąś marynarkę. Coś mi się udało znaleźć, dwie, teraz trochę już luźne na mnie, bo to rozmiar 40, a ja teraz schudłam do 38 🙂 (mój wyjściowy rozmiar hehe), jedna czarna w prążki, druga szara w prążki, jedna marki NEXT, druga H&M, po ... 5 zł każda  🤣

To ta czarna:

A jakiś czas temu kupiłam za 6,60 zł spodnie a'la bryczesy, bo są bez lejów, granatowe, jeżdżę w nich (raz w tygodniu) i wygląda na to, że będą się fajnie trzymać 🙂

ja dzisiaj byłam w Kato na gliwickiej, jeden świetny, a drugi beznadziejny -.-
kupiłam sobie koszulkę z misiem, idealną na pidżamkę, wyglądała na nigdy nie praną. Znalazłam świetny sweterek, ale był o rozmiar za duży, nie układał sie 🙁
JSBach następnym razem będzie lepiej 😉 !
koniara79 świetna marynarka  😀
trzymajcie kciuki jutro jadę zobaczyć bryczesy w jednym lumpie, gdzie ponoć bywają jakieś  😁
savoir , gdzie ? gdzie ? 😀
Dunkaa nie wiem dokładnie, bo od przyjaciółki, która ostatnio kopiła sobie gdzieś na bydgoskim marynarkę za 10gr sąco dostawa jedna-dwie pary bryczesów. Jak będę wiedziała dokładniej napiszę priv 😉
okej, okkkeej .  :kwiatek:
savoir: w pon albo wt idę odwiedzać kolejne  😍
w naszych katowickich trzeba się trochę rozeznać, ale jak już się je obejdzie raz to sie wie, co gdzie się opłaca i kiedy  😉
JSBach fajny jest na chopina chyba, taki schodkiami w dół. ceny zależnie od okazji, ale czasem mają śliczne firmówki 🙂
Kabris: a gdzie jest ulica Chopina? 😡 :kwiatek:
gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
04 lipca 2011 14:42
byłam na zakupach w sobote w okolicach wesołej .Starej Miłosnej
na wycene kupiłam
sukienke za 35 zł ale jest śliczna mamy akurat w rodzinie chrzciny to będzie jak znalazł

potem poszliśmy do sklepu na wage mają tam po 42 zł kg wydaliśmy ok 32 zł (na zdjęciach nie ma spodni dresowych mamy )

42 zł za kg to sporo, pewnie świeżo po dostawie, ja ostatnio kupowałam po 10 zł za kg  😉
Dziś byłam w jednym, fajnym lumpie i znalazłam sweterek. Ale go nie kupiłam, bo nie miałam przy sobie kasy. Jutro może się tam przejdę znowu i jeśli nikt go nie kupił, to sobie go "wezmę" 🙂
JSBach, spojrzałam na Zumi i już nie jestem pewna czy to była chopina czy opolska jeszcze  👀
więc przesyłam profesjonalną mapkę made by Kabris 👍

Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
05 lipca 2011 11:16
MsCarmen, nie oddam :P

Ja w sobotę odkryłam nowy ciucholand w moim mieście. Dość drogi, ale mają pełno ciuchów z New Look i Atmosphere. No i mają mnóstwo szpilek z New Look, tylko kurcze wszystkie w rozmiarze 39/40. A wyszłabym na pewno z kilkoma parami  💘
Były też dwie pary trampek Convers, wysokie, granatowe i czarne, w rozmiarze chyba 36.

Ostatecznie kupiłam tylko krótki, zielony sweterek z New Look.
Kabris: to troche daleko, nie wiem czy dotrę z mama, zobaczymy:P ale baaardzo dziekuje  :kwiatek:
uwaga, wyruszam na łowy 😎
Dworcika   Fantasmagoria
05 lipca 2011 19:54
savoir, to ja też proszę o PW 😉
po 3latach polowania wreszcie biale skorzane mokasynki TODs!za 10zl
conversy krótkie w kratkę 12zl
marynarka argentina polo club,którą rok temu oglądałam w Londynie ale szkoda mi było wydać 460funtów😀
jutro foty🙂
savoir okulary doszły 😜
:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
06 lipca 2011 09:13
Horciakowa po ile te conversy były?
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
06 lipca 2011 09:28
bianca, o ile dobrze widziałam to 29,95, ale mogę to jeszcze sprawdzić.
Kabris zmotywowana Twoją mapką wyruszam jutro na podbój tego lumpa!  😀iabeł: mam nadzieję, że upoluję coś ładnego i przede wszystkim, że się nie pogubię w drodze do niego..
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
06 lipca 2011 09:54
Horciakowa, byłabym wdzięczna, bo akurat mój rozmiar  💘
hej,ja wczoraj kupilam w lumpku w Szczecinie takie oto cuda,4 sukienki 😍

podobne widzialam w hm,a za te dalam 40 zl 😎
szekielka, boskie sa, a najbardziej ta po prawej.
szekielka: 2 i 3  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się