Stajnie w Warszawie i okolicach

co powiecie na temat stajni Ostoja?
Witam!

poszukuję pensjonatu dla dwóch koni w okolicach Białołęki, Michałowa-Grabiny.
dojazd komunikacją miejską z centrum Warszawy, padoki, komplet przeszkód - takie są moje wymogi.
Mam ogromną prośbę  :kwiatek:

Znajoma z pracy ma działkę w Dobrym k/Stanisławowa. W sierpniu przyjeżdża do niej na tydzień wnuczek i chaciałaby mu urozmaicić czas zabierając go na konie. Ponieważ chłopiec ma ok 3 lat w grę wchodzą jedynie krótkie oprowadzanki, najlepiej na kucyku.

Nie orientuję sie w tamtych rejonach więc byłabym bardzo wdzięczna za wskazówki :kwiatek:.
W grę wchodzą zarówno okolice Warszawy (wylotówka na Mińsk, Lublin)  jak i okolice Mińska.

Z góry dziękuję za pomoc

Edit: Dodam tylko, że tak przekopuję katalog i bedę dzwonić po stajniach.  Ale zależy mi na poleconym miejscu
jest niedaleko Stanisławowa w Cipanie stajnia agroturystyczna Fiord Ciopan tel 25 756 12 16 ,tel kom 503 126 470.
Nie wiem czy prowadzą oprowadzanki z tak małymi dziecmi ale zdzwon i zapytaj
Mazia   wolność przede wszystkim
01 lipca 2011 10:48
Proponuję Cyganke - 4 duże + 6 kucy, 6 km od Mińska

http://kucykowazagroda.vizz.pl/
Jeśli chodzi o Stanisławów - jest tam stajnia 'pod Lasem'
Czy to prawda, że likwidują Sawankę? Napisałam do nich w sprawie zawodów, nie odpowiedzieli. Pocztą pantoflową dowiedziałam się, że im wymówiono dzierżawy części terenu i powoli się zwijają - prawda to? Baardzo szkoda by było...

Averis, udało ci się coś znaleźć d 650zł w tych okolicach? Trochę poprzeglądałam stajnie w okolicy i bardzo ciężko za tak małe pieniądze coś znaleźć, a co dopiero coś fajnego. Daj znać jeśli ci się uda 🙂
z tego co ja wiem, to Sawanka zamyka (a właściwie już dzisiaj zamknęła) rekreację. a pensjonat zostaje.
AguSia, a terenu będą mieć tyle samo? Pastwiska, plac do jazdy itd.? Czy jednak okrojony?
rzeczywiście mają zdecydowanie zmniejszony teren. ale z tego, co widziałam ostatnio to udało się zrobić po prostu mniejsze padoki, w granicach terenu sawankowego. myślę, że jak ograniczą ilość koni, zamykając rekreację, to będzie w porządku.
No to fajnie, że się zupełnie nie zamykają, szkoda by było 🙂
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
01 lipca 2011 15:33
jest niedaleko Stanisławowa w Cipanie stajnia agroturystyczna Fiord Ciopan tel 25 756 12 16 ,tel kom 503 126 470.
Nie wiem czy prowadzą oprowadzanki z tak małymi dziecmi ale zdzwon i zapytaj

W Ciopanie są oprowadzanki, z 3 latkiem nie będzie problemu. Prowadzi je instruktorka hipoterapeutka 😀 Tel. do samej instr.: 609603606
W Międzylesiu w TPD Helenów też🙂
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
01 lipca 2011 17:24
wyszukiwarka szwankuje, było coś o stajni Sokóle?
byłabym wdzięczna za jakieś opinie, to dość pilna sprawa :kwiatek:
A co dokładniej chcesz wiedzieć? Piękne miejsce, dużo łąk, hala, karuzela, plac z przeszkodami. Obecnie chyba nie ma żadnego pensjonatowego konia.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
01 lipca 2011 21:13
Chcę tam wstawić konia na miesiąc-1,5. Czyli miejsce godne polecenia? Jaka jest teraz cena za miesiąc?
Cena nie wiem. Daj znać jak już podejmiesz decyzję to może się spotkamy😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
01 lipca 2011 23:16
Kochani, pytanko mam  :kwiatek:

Kolega chciałby pojeździć w teren. Które stajnie w rejonach południowo-wschodnich możecie polecić? To nie moja strona niestety, więc nie bardzo mogę mu pomóc.
Od miesiąca moja klacz mieszka w Duchnicach, stajnia nazywa się Hubertus, to jest koło Pruszkowa. Jestem bardzo zadowolona, Dysponują wielkimi pastwiskami, gdzie moja pociecha spędza cały dzień🙂 w teren jeszcze nie jeździłam, bo trenuję na czworoboku z przeszkodami, ale generalnie tam jest mnóstwo terenu do jazdy więc jak najbardziej polecam🙂 Jakby co to kryta ujeżdżalnia też jest. Poza tym to przeurocze miejsce, ja sama żałuję że nie dowiedziałam się o nim wcześniej. Pozdrawiam🙂
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
05 lipca 2011 21:03
Anna Panna a gdzie są te tereny do jazdy  😎 ?? bo ja nic nie kojarzę  👀 ... a jak jest teraz tam z dojazdem ? budowa trasy nie utrudnia dojazdu do stajni ?
Mam dwa pytania. Czy wie ktoś może czy w Okrzeszynie jest jeszcze jakaś stajnia oprócz stajni p.Magdy Pokory ?
U p.Magdy jest już kryta hala czy nie  ?
Będę wdzięczna za informacje  :kwiatek:
Hej
Czy ktoś z Was stoi w stajni Polana, albo orientuje się jakie są tam warunki i atmosfera ?
Zastanawiam się nad wyborem tej stajni.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Znajoma jeździ tam lążować jakiegoś konia, a druga stoi z koniem. Mówią że stajnia warta polecenia pod względem opieki nad końmi.
Poza tym masz super lasy do wypadów w teren bez konieczności przejeżdżania przez jakąkolwiek ulicę i dość dobry dojazd z Warszawy, aczkolwiek jak tam stałam kilka lat temu to autobusy jeździły jak chciały - miały być 2 autobusy co 40 minut a żaden nie przyjechał i to w środku zimy :/
Ale miejmy nadzieję że MZA się poprawiło.
Jak ja szukałam ponownie tam miejsca dla moich koni to niestety odrzuciła mnie wizja wybierania z boksów raz na tydzień i braku możliwości postawienia konia na własnych trocinach. W sumie nie dziwne bo tam nie ma miejsca na składowanie obornika. Możliwe że się coś zmieniło bo ja szukałam miejsca w listopadzie 2010 a teraz wiem że koń koleżanki stoi na ściółce lnianej i dziewczyna jest zadowolona.
W rozmowie ze mną szefowa stajni rzeczowa i widać że zna się na rzeczy. Poza tym bardzo fajny ring co zimą nie jest bez znaczenia.
Mons   nowe życie z gniadą lasencją;)
11 lipca 2011 14:30
Poszukuje stajni w obrębie Ząbki, Wołomin, Kobyłka, wioski ciągnące się do Tłuszcza, Sulejówek, Okuniew, Radzymin. Potrzebuje:
padoków + pastwisk,
konie karmione najlepiej 3 razy dziennie, ale jak będzie 2 razy karmienie to da się przeżyć 🙂
na łąkach przynajmniej od śnidania do obiadu, lub obiadu do kolacji,
czysto w boksie!!!
karmienie wg moich wskazówek - mój koń dostaje pasze, witaminy itd
socjal jakiś + miejsce na paki

no i hala najlepiej, choć jak będzie po prostu dobra ujeżdżalnia (oświetlona) na której da się jeździć zimą to będzie ok

stajnia nie musi mieć złotych klamek - wystarczy, że będzie czysto, nie będzie problemu z padokowaniem, karmieniem 🙂
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
12 lipca 2011 20:53
Orientuje się ktoś z Was może czy do Milorda w Falentach Nowych można dojechać komunikacją miejską  :kwiatek: ?
Mozna autobusem 706 z okecia i kawalek trzeba przejsc  😉
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
12 lipca 2011 21:13
Dzięki już spr jego trasę  :kwiatek:
Poszukuje stajni w obrębie Ząbki, Wołomin, Kobyłka, wioski ciągnące się do Tłuszcza, Sulejówek, Okuniew, Radzymin. Potrzebuje:
padoków + pastwisk,
konie karmione najlepiej 3 razy dziennie, ale jak będzie 2 razy karmienie to da się przeżyć 🙂
na łąkach przynajmniej od śnidania do obiadu, lub obiadu do kolacji,
czysto w boksie!!!
karmienie wg moich wskazówek - mój koń dostaje pasze, witaminy itd
socjal jakiś + miejsce na paki

no i hala najlepiej, choć jak będzie po prostu dobra ujeżdżalnia (oświetlona) na której da się jeździć zimą to będzie ok

stajnia nie musi mieć złotych klamek - wystarczy, że będzie czysto, nie będzie problemu z padokowaniem, karmieniem 🙂

Mons - myślę, że spełniamy Twoje oczekiwania, w podaję link do ubogiej póki co strony ale znajdziesz tam najpotrzebniejsze info. Zapraszam serdecznie  🙂

www.stajniamilusin.pl
Atmosfera w polanie jest fajna.
Potrzebuję namiarów na kogoś, kto wypożycza przyczepkę do przewozu koni w Warszawie, najlepiej w okolicach Wołomina, byłabym ogromnie wdzięczna o pw z numerami. :kwiatek: Przepraszam, że piszę tutaj, ale sprawa dość pilna. :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się