szepcik- moze to sie wydac nudne, bez pomyslu, czy tez zalosne, ale my sie bawilysmy przednio, najpierw na kreglach, pozniej w drodze do mojego domu z butla wina pod pacha, a pozniej siedzac, jedzac, pijac, plotkujac i meczac Panne Mloda, zeby odpowiadala na rozne dziwne pytania 😉
Atea mnie również strasznie się podoba!
Twój ślub z pewnością będzie piękny i widowiskowy z taką ilością bryczek 😀
My już mamy konkretną datę ślubu 💃 13 października 2012.
Jak na razie załatwiona sala 🙂
Cieszę się, że się podoba 🙂 Całość już za jakieś 4 dni.
Mam problem z moim zespołem. Niestety jeden facet nie może przyjechać,a on jest głową zespołu. Nie wiem co robić - na pewno w tak krótkim okresie nie znajdę zespołu, który byłby w odpowiednim klimacie. Będę musiała polegać na kontaktach mamy 🙁 Już myślałam, że wszystko idzie w dobrym kierunku...
Namiot zamówiony. 200 m2 na jakieś 80 osób. Wystarczy? Biorąc pod uwagę, że mamy do dyspozycji duży dwór i salę 130 m2 chyba tak...
Do mnie przed chwilą zadzwoniła przyjaciółka - poleciłam jej stylistkę, która w zeszłym roku czesała i malowała mnie i moją świadkową, potem jeszcze samą świadkową na jej własny ślub. Obie byłyśmy zachwycone. Basia była u niej na fryzurze i makijażu próbnym (oba płatne po sto złotych), dogadała się z dziewczyną, termin zaklepany, za 10 dni ślub i... dzisiaj laska jej oznajmia, że jutro wyjeżdża i nie może jej umalować 🤔 Jak tak można zrobić!!! W głowie mi się to nie mieści!!! Dziewczyna jest cała zapłakana, znalazła jakieś zastępstwo, ale kasa za próbne przepadła, a nowa wizażystka chce dwa razy więcej, no i próbnego najprawdopodobniej nie zdąży zrobić 👿 Gdyby któraś z krakowskich dziewczyn szukała wizażystki to na pw napiszę której unikać 😀iabeł: a dodam, że wizażystka znana i ceniona - nie ma to jak sobie zapracować na opinię....
A jaką miałyście oprawę muzyczną na ślubie? Coś innego niż Ave Maria.
Nam orkiestra non stop coś grała na trąbkach i w ogóle robili takie jakby fanfary, strasznie i nam i gościom i nawet księdzu się to podobało. Ave Maria oczywiście też była
Stanęło na dwóch torcikach wedlowskich 😉
i eleganckiej karcie z życzeniami 🙂
Notarialna, szczerze mowiac to slabe...
ja bym chyba na taka okazje zainwestowala w jakies praliny o np:
http://www.wedelpijalnie.pl/recznie_robione_praliny/22
kujka, Po pierwsze nie mam tyle kasy, są też inne wydatki. Po drugie jest to koleżanka z klasy, z którą miałam dobre stosunki, ale nie była to bliska przyjaciółka. No i sama zapowiedziała, że nie chce nic wymyślnego.
Jakby to była siostra lub przyjaciółka, to co innego. Ale tak, to uważam, że wystarczy. 🙄
[quote author=kasia&figa link=topic=34.msg1051168#msg1051168 date=1308862940]
A jaką miałyście oprawę muzyczną na ślubie? Coś innego niż Ave Maria.
[/quote]
"Marsz Triumfalny" i "Toccata i Fuga". 🙂 Miny gości - bezcenne. 😁
o kurczę, to drugie musiało zrobić wrażenie 😁
Nawet nie wiecie jakie ludzie składają zamówienia na muzykę ślubną..
Zdarzyło mi się zagrać na wyjście Marsz z Gwiezdnych Wojen.. 😎 😁
idziemy dzisiaj na rosyjskie wesele 🏇
o kurczę, to drugie musiało zrobić wrażenie 😁
Zrobiło. 🙂 Miałam jeszcze kilka pomysłów, ale stwierdziłam, że niektórzy mogliby nie zdzierżyć. 😁
A My chyba zdecydujemy się na ślub cywilny a za rok na kościelny tak jak było planowane. Zastanawiam się tylko jak w takim wypadku ludzie obchodzą rocznice, dwie? No i czy wypada na ślub cywilny iść w spodniach (eleganckich), zaznaczam, że na ślubie cywilnym bylibyśmy tylko my i świadkowie ( ślub za granicą w ambasadzie)
Zaczynam rozglądać się za sukienką na wrześniowe wesele, na którym będę świadkową. Uzgadniałyście kolor sukienki z młodą? Za pierwszym razem jak świadkowałam, nie pytałam. Ale to było 10 lat temu, trochę się standardy zmieniły 😉
Nie uzgadniałam i bym nie uzgadniała. Chyba, że oprócz świadkowej idą jeszcze druchny..
JARA, nie będzie. Dzięki.
a ja bym uzgadniala (przynajmniej zapytalabym sie czy np jakis kolor odpada), jako panna mloda tez zakladam ze bede wiedziala w czym przyjdzie swiadkowa.
A co daje wiedza jak będzie ubrana świadkowa? oczywiście jeśli nie ma druhen
Ja również bym zapytała! Jak świadkowałam przyjaciółce to od początku wiedziałyśmy, że ona będzie miała suknię ecru a ja kieckę w jakimś przybliżonym kolorze. Wyszło tak, że miałam sukienkę w kolorze czekoladowym.
Ja jak świadkowałam to nie uzgadniałam koloru kiecki i od mojej świadkowej też tego nie oczekuje,po prostu nie widzę problemu w kolorze jaki sama sobie wybierze. Wiec jak widać wszystko zależy od panny młodej,ale jeśli dla wielu osób jest to aż tak ważne to chyba lepiej zapytać.
ami_071, w tej sytuacji myślę, że możesz iść w spodniach. Ja pewnie bym wybrała sukienkę, ale to kwestia gustu.
Z datą kwestia wyboru - rocznicę w dniu, który dla Was wydaje się ważniejszy. Jeśli decydujecie się na ślub kościelny, to chyba ta data lepsza? (zakładając, że cywilny jest tu po prostu bardziej formalny).
jestem wlasnie swiezo po świadkowaniu mojej przyjaciółce. nie uzgadniałam ani z nią ani z nikim innym koloru sukienki, kupiłam szarą w kropki i perfekcyjnie zgrałam się ze świadkiem (którego poznalam na ślubie...) w szarym garniturze 😎 powiem skromnie, że wyglądałam ślicznie 😉
a ja szukam muzyki do prezentacji zdjęć z pleneru ślubnego oraz pare ze ślubu. Macie jakies propozycje? Narazie mam janowskiego- na pierwszy znak
moj tata zrobił dla Agnieszki prezentacje zdjec m.in z ta piosenka:
rewelacyjnie wyszlo 🙂
ślicznia piosenka ja jeszcze myslałam o one Republic come home