Trudny koń.
Na forum zabrania się: (...)
- treści wulgarnych
Voltopiry dajcie spokój i tak nie przetłumaczycie.😀
Ale przynajmniej jest FUN FUN FUUUUUUN! 😅
Kurde jakie tempo pojawiania się odpowiedzi! Szok!
wątek zamknięty
Julie no chyba że 😁
Ja myślę, że źródłem chamstwa jest dążenie do swojego ideału - Houes'a. Tylko, że House jest przy tym inteligentny. 😎
wątek zamknięty
Rudziella, bardzo pomocna rada.
1. Znajdź w swoim pokoju jakiś regał, albo szafkę. Myślę, że nie będzie trudno.
2. Stań przed regałem i złap go obiema rękoma.
3. Odchyl głowę do tyłu, i z największą możliwą siłą przerzuć ją do przodu. Może Ci się w główce poprzestawia.
Możesz jeszcze spróbować z patelnią, jeśli nie znajdziesz w pokoju regału, ale niestety patelnia nie daje takich dobrych efektów.
😎
mogłaś sobie tego oszczędzić. :/
wątek zamknięty
Rudziella, i jak, spróbowałaś mojej metody?
wątek zamknięty
Ja myślę, że źródłem chamstwa jest dążenie do swojego ideału - Houes'a. Tylko, że House jest przy tym inteligentny. 😎
I nie jeździ konno 😀 może dlatego,że kulawy 😁
wątek zamknięty
Nie, obeszło się bez ;d
wątek zamknięty
Boże... wiecie, że ja też miałam taki moment, że wydawało mi się, że ja świetnie jeżdżę, a jak coś było nie tak, to znaczyło że koń jest nie taki ❓
Ale to było za komuny i nie było internetu...
wątek zamknięty
dobra,
a na poważnie "koffane doradczynie"
może w punktach pouczcie nową koleżankę profesjonalnie JAK prawidłowo zagalopować i co powinna z koniem robić jak już teraz "błądzi"
chętnie poczytam złote rady
wątek zamknięty
Odeszłam na 10 minut od komputera a tu już 3 strony się zrobiły, jestem pod wrażeniem 👍
A tak szczerze mówiąc, to możemy pożartować i się pośmiać, ale jak się głębiej zastanowić to cała sytuacja mnie przeraża. Ile jest takich dziefczynek, które są przekonane, że dobrze jeżdżą i nie przyjmują żadnych argumentów do siebie. Aż szkoda mi tych koni, które muszą znosić takie "amazonki"
wątek zamknięty
Nie, obeszło się bez ;d
Szkoda, szkoda.
Dodofon, nauka jazdy konnej przez internet? 😁
wątek zamknięty
dobra,
a na poważnie "koffane doradczynie"
może w punktach pouczcie nową koleżankę profesjonalnie JAK prawidłowo zagalopować i co powinna z koniem robić jak już teraz "błądzi"
chętnie poczytam złote rady
No proszę Cię... 😵
Mamy streścić wszystkie książki na ten temat? Po raz tysięczny?
Poza tym nie wydaje mi się, żeby ona była zainteresowana...
wątek zamknięty
Tak streść. Bardzo chętnie się pouczę od internetowych trenerów.
wątek zamknięty
50 zł za godzinę 😎 (rl)
(Uprzedzam, że jestem w tym dobra.)
wątek zamknięty
Joke. wgl po co tu piszecie skoro nie chcecie mi pomóc ?
Tylko zaśmiecacie i marnujecie czas.. 🤔
wątek zamknięty
My chcemy ci pomoc, ale ty nie przyjmujesz do siebie zadnej krytyki
wątek zamknięty
pony, @l3 n!3 m@ pr0bl3mu, $łuż3 p0m0(@ 😁
[quote author=xxflygirlxx link=topic=59863.msg1051028#msg1051028 date=1308859111]
I nie jeździ konno 😀 może dlatego,że kulawy 😁
[/quote]
z jednego i drugiego niezle sie usmialam 😀
To co, korespondencyjny kurs jazdy konnej ? 🤣
wątek zamknięty
My chcemy ci pomoc, ale ty nie przyjmujesz do siebie zadnej krytyki
Krytyki ?
Może Ciebie tak poniżać ? Bo sobie z koniem nie umiesz poradzić ?
Chamstwo a nie pomoc.
wątek zamknięty
Rudziella, bo mamy tu rocznie setki takich quoniarek i wolimy się pośmiać, zamiast załamywać poziomem polskiego jeździectwa? To nie do końca Twoja wina. Nie wiesz jak powinien wyglądać dobry instruktor, dobrze przygotowany koń, jak powinni Cię uczyć. Dlatego mówisz, że to wina konia, a to wina osoby, która Cię uczy. Albo udaje, że Cię uczy. A dodając do tego Twoją butę, wychodzi przykry obrazek.
wątek zamknięty
Angeel, j3$t f\/n. J@k (h(3$z, m0g3 p!$@( j3$z(z3 !n@(z3j 😁
będzie hardcor 😁
wątek zamknięty
Najbardziej mnie rozsmiesza to, ze dziewczynki "wielkie znaffczynie" wytykaja innym uzytkownikom forum, nie wiedzac, ze wsrod nas sa np. zawodnicy miedzynarodowek i trenerzy z wieloletnim stazem. 😂
wątek zamknięty
Rudziella: Wyjechałaś z takim tonem i podejściem, że teraz to już nikt Ci nie chce pomóc. No chyba, że drastycznie zmienisz podejście i ton.
Ale w to wątpię... więc wróć za parę lat. 😎
(3 strony w 15 minut! A nasza mała ignorantka nieźle daje radę! Trzyma się swego, twardo! To wina całego świata, nie jej!!!)
wątek zamknięty
Ale jak mamy Ci pomóc, skoro uważasz, że to koń jest do kitu a nie ty - a z tego co piszesz, jest na odwrót.
Powiedzieliśmy Ci, że nie umiesz skręcać i niestety to co napisałaś, żeby nas przekonać, że jest inaczej - dowiodło, że faktycznie na koniu skręcać nie umiesz. A ty dalej w zaparte.
wątek zamknięty
Rudziella proponuję zresetować się, nabrać trochę pokory, otworzyć głowę (ale nie tak żeby mózg wypadł) na rady ale też i krytykę. Po takim rachunku sumienia zapytaj jeszcze raz i sama zobaczysz, jak dużo osób będzie chciało Ci pomóc. A do tego czasu poczytaj forum, jest mnóstwo postów, które na pewno pomogą Ci zrozumieć wiele rzeczy.
wątek zamknięty
weź mi tu nie gadaj o moim tonie bo już na początku mi dogryzacie.
Wracając. Strzyga jeżdżę obecnie w tej stajni ze względu na to że mam darmowe jazdy za pracę. Na początku dostałam dobrego konia i instruktorkę. Wszystko cacy dopóki moja była instruktorka nie wzięła urlopu. Od niedawna mam Bojkota pod opieką a jak napisałam to trudny koń jest i sobie z nim nie radzę. Wcześniej pytałam dziewczyn ze stajni jak jest a one jest super, mamy darmowe jazdy i wgl. Ale po czasie właśnie widzę jak jest "cacy".
wątek zamknięty
Darmowa jazda za prace nigdy nie jest "cacy" - ona jest po prostu NIELEGALNA
wątek zamknięty
Rudziella, bo się niegrzecznie odzywasz.
To w ogóle powinno być w kąciku żółtodzioba, wtedy ludzie mieli by inne spojrzenie, w dodatku jeśli byłabyś miła i zapytała, co zrobić z sytuacją w której NIE RADZISZ sobie koniem, a nie masz trudnego konia, byłoby inaczej.
wątek zamknięty
weź mi tu nie gadaj o moim tonie bo już na początku mi dogryzacie.
Ciekawe co jest niejasne w zdaniu "trochę pokory"...Poza tym sądzę,że do większości osób na tym wątku powinnaś zwracać się na per pani ew pan a nie żadne "weź mi tu nie gadaj" szacunek za szacunek i nie bedzie żadnego "poniżania" jak to nazwałaś 😎
wątek zamknięty
Dziecko kochane! Weź że się ogarnij i zrozum!!! KOŃ NIE JEST TRUDNY. To TY nie masz wystarczających umiejętności do jazdy na tym koniu. Musisz to pojąć, żeby w ogóle ruszyć się o pół kroku dalej.
Twoje koleżanki też nie mają zielonego pojęcia, więc nie słuchaj ich.
wątek zamknięty
Jak do ściany 🙄
Ja też sobie z koniem nie radzę. Jeden jest dla mnie zbyt dobry, zbyt się stara, a ja jestem dupa. Dlatego jutro będę miała zapewnioną pomoc z ziemi 😉 I nie lecę się skarżyć, bo mój koń jak galopuje w dół to bryka... Mój ogr jak skoczy przeszkodę to bryka, jak oberwie batem jak przesadzi, to bryka, jak galopuje w dół bądź kłusuje to bryka, jak się wystraszy to bryka. ZAWSZE bryka. I co? Nie lecę się skarżyć na forum, wysiedzę i konsekwentnie ciągnę pracę dalej. Każdy koń musi się czasem wybrykać.
Szacun laski, jak ciągniecie temat 😁
Julie AMEN!
wątek zamknięty
Mój koń nawet na padoku bryka-a to szok! 😎 temat żyje własnym życiem a pomysłów nie brak 😁
edit:odruchowo zacytowałam,niepotrzebnie 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.