Musicale, przedstawienia muzyczne

Ja Upiora uwielbiam film, na spektaklu byłam z Damianem Aleksandrem i jakąś straszliwie irytującą wokalistką.. niestety nie podobał mi się.
Mi całkiem przypadł do gustu, nawet gdzieś w samochodzie mam płytę 😉 Co nie zmienia faktu, że trzeba mnie siłą wyciągać na musicale 😡
zen, wobec tego nie będę próbować 🙂

Tym razem w roli Enjolrasa REWELACYJNY pan Jan Bzdawka, zdecydowanie wyższa szkoła jazdy niż Zagrobelny- sama radość słuchania i patrzenia.

I niezmiennie pan Dziedzic i pan Kruciński trzęsą tym spektaklem!!! To na pewno był kolejny z wielu razy... 🙂
slojma   I was born with a silver spoon!
12 lutego 2011 20:04
Ja byłam na kotach 12 razy  🙄
Oczywiście Upiór ww operze i Taniec Wampirów
Kocham, uwielbiam musicale teraz wybieram się na Les Miserables normalnie doczekać się nie mogę, ale bilety dopiero na marzec bo chcę dobre miejscówki
slojma, i ja chcę Cię zawstydzić Les Mis 😁
Już kupiłaś?
Burza, może się zatem skuszę 🙂 Pamiętam, że na Upiorze jak usłyszałam pierwsze dźwięki tytułowej piosenki, to podskoczyłam na krześle 😁 😜
zen, zaraz się okaże że majstrujemy bilet grupowy bo już nas kilka jest 😉 ja dziś po paru dniach ciągłego słuchania kilku dostępnych piosenek prawie się popłakałam z radości, kiedy zabrzmiała muzyka a potem kiedy pan Dziedzic wszedł na scenę.. 🙂 i chcę znowu!
13 lutego 2011 10:11
slojma, i ja chcę Cię zawstydzić Les Mis 😁
Już kupiłaś?

Zawstydzić? 25 marca idę 🙂
Zawstydzić, czytaj pójść więcej razy 😉

Ajjj.. fajnie. Ja czekam na obsady na marzec i kupuję bilet. Ale chyba zwiędnę przez miesiąc...
13 lutego 2011 21:25
Burza- To wpadaj 25 to się spotkamy 😉
Pół godziny temu dorwałam ostatni tani bilet na 26 marca 😀 😀 😀
Niestety bez pana Krucińskiego, zamiast tego Damian Aleksander... ale cóż nie dla niego idę 😀
W marcu wychodzi płyta Les Mis! 😀
Ogladam Taniec Wampirow na youtube i wstyd sie przyznac, ale wystarczyl profesor spiewajacy coraz szybciej i skonczyl sie moj niemiecki - poszukam z napisami, chyba ze jakas dobra duszyczka podlikowalaby mi (moze byc na PW) polska wersje z Romy?
Na śmierć zapomniałam, że miałam przesłać Burzy. Proszę o wybaczenie!
Jak coś Tobie też mogę wypalić płytkę.

Ktoś wie czy Roma będzie miała przerwę w wakacje, czy będą wystawiać spektakle? Bo kojarzę, że Upiora wystawiali też w wakacje.
karolina_, konkretne piosenki, czy całość?

Hija, spokojnie, ja cierpliwie czekam 🙂

No więc na stronie była informacja, że kończy się sezon spektaklowy czy coś, ale jeśli to oznacza koniec Les Mis to NIEDOBRZE!
karolina_, konkretne piosenki, czy całość?

Calosc, bardzo bym prosila 🙂 Dzieki!
Proszę oglądać jutro TVN o 19.45 🙂
W Uwadze byli artyści z Romy, tak Hija, ? 🙂

Czy kogoś spotkam na ostatnim spektaklu Les Mis 22 czerwca w Romie?
Dubel żeby podskoczyło- pękne jak się nie pochwalę! Miałam możliwość razem z averis poznać dziś po spektaklu najlepszych z najlepszych- Łukasza Dziedzica mojego ukochanego wokalistę musicalowego

Ale także cudownego Janusza Krucińskiego, Marcina Mrozińskiego, Kubę Szydłowskiego, fantastycznego Tomka Steciuka- z każdym z nich można było fajnie normalnie porozmawiać, oczywiście zdjęcia autografy- naprawdę niesamowici otwarci pozytywni ludzie 🙂 pękam z radości!
Averis   Czarny charakter
29 kwietnia 2011 02:04
I Ewę Lachowicz, czyli moją ukochaną Eponine! 💘
Byłam dziś z Averis, na Rocky Horror Show w Och Teatrze- absolutna rewelacja, pełen dynamizm, super kontakt aktorów z publiką- musical sama radość!
Próbka- warto się wybrać, w czerwcu będzie znów kilka przedstawień 😀
Byłam jakiś czas temu na "Notre Dame". Wykonanie super, ale wg mnie brakowało "tego czegoś". Godzina niby nie późna, bo po 20 się zaczęło, a ludzie 'przysypiali'. Sama miałam momenty, że nie wytrzymam zaraz  😡
Sala Kongresowa pełna, a po zakończeniu wszyscy od razu zaczęli wychodzić  🤔 .

Polecam, ale nie warto nastawiać się, że "będzie się działo".

Byłam też na "Szalonych nożyczkach" (co prawda nie musical, ale Teatr) i gorąco polecam  😀 Super zabawa, aktorzy angażują widzów w tworzenie dalszej akcji. Wychodzi się z szerokim uśmiechem  🤣
karolinag4, no nieee jak ja Ci zazdroszczę!
Marzę nocami żeby Roma wystawiła NDdP!! Nawet ta paskudna kongresowa to byłoby coś, żeby usłyszeć Belle i Czas katedr...

Na nożyczkach nie byłam, ale na wielu innych zabójczych komediach w Kwadracie i to mój ulubiony teatr 🙂
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 maja 2011 00:04
Ja musicale po prostu kocham... coś pięknego 😀
Byłam na "Metrze" z dobre 5-6 lat temu, a do dziś pamiętam, jakie wrażenie na mnie zrobiło. Potem był "Romeo i Julia" Studia Buffo, też bardzo fajnie zrobiony i wystawiany na Torwarze. Ostatnio zaliczyłam "Upiora w Operze", który troszkę mnie rozczarował. A jednak moją nieodżałowaną stratą i napawającą mnie rozpaczą jest fakt, że kiedy usłyszałam piosenki z "Tańca Wampirów" i zakochałam w nim to okazało się, że już go nie grają...  😕 Cały czas pluję sobie w brodę, że wcześniej się nie zebrałam...  😕
Z filmów uwielbiam "Moulin Rouge", "Upiór..." też bardzo dobry. 🙂 Prawie wszystkie piosenki znam na pamięć  😁 Na razie w ramach możliwości planuję "Koty" i ewentualnie "Les Miserables". I oczywiście "Taniec...", jeśli tylko pojawi się ponownie na naszych scenach  😀

edit: No i oczywiście nie zapominajmy o klasyce- "Greese" z Travoltą 😀 Mam do niego szczególny sentyment, bo w gimnazjum wystawialiśmy to przedstawienie na konkursie. :P Miałam grać rolę Riso, ale cóż... wpływy mamuśki na dobre imię córki. 😉
CzarownicaSa, a dla mnie RiJ w Buffo to poraaażka, trzy utwory dobre, reszta bardzo słaba, fatalne nagłośnienie w Buffo, nie można zrozumieć co śpiewają- dla mnie dramat.

Upiór w Romie mi się nie podobał, ale gdybym wiedziała że można iść na Steciuka zamiast na Aleksandra to pewnie miałabym dobre wspomnienia... bo film uwielbiam 🙂

Taniec Wampirów to mój nr 1 razem z Les Mis 🙂 i zawsze będzie 🙂

Filmy pewnie, że lubię- Moulin Rouge, Chicago, Nine, Grease- oglądam co tylko jest 🙂
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 maja 2011 13:19
Burza ja byłam, jak wystawiali to na Torwarze z pełną parą- samochody, podnośniki, motory. I muszę przyznać, że warto było. 😉 Na torwarze nagłośnienie idealne, nie wiem, jak w teatrze.
CzarownicaSa, już od kilku osób słyszałam, że na Torwarze było szałowo, te same osoby tylko kręciły głową na wzmiankę o Buffo 😉

Ktoś był na Pannie Tutli Putli w Buffo?

W październiku Najlepsze z Romy!!
Ja na pewno idę na dwa spektakle 😍
Bilety można kupić już dziś, nie wiem jak długo bo pewnie szybko pójdą 🙂
Ja ostatnio byłam w Teatrze Muzycznym w Gdyni na "Spamalocie", czyli musical oparty na Świętym Graalu Monty Pythona. Naprawdę bałam się na to iść, nie szaleję jakoś za musicalami i dodatkowo wydawało mi się, że zobaczę żenującą i infantylną wersję filmu [uwielbiam praktycznie wszystko co wyszło od Pythonów  😉)...a tymczasem... naprawdę mi się podobało - momentami miałam łzy w oczach ze śmiechu. Nie wiem, czy będą jeszcze to grać, ale polecam, polecam, polecam. 🙂
też jestem fanką musicali ... Upiór, Koty i Taniec Wampirów dla mnie rewelka w każdej obsadzie (na Kotach byłam raz, na pozostałych po kilka razy) na Chicago byłam w Londynie, ale niestety za wiele nie pamiętam 😉
Z miłą chęcią zobaczyłabym  Nędzników, choc opinnie są różne, ale musze wyrobić sobie swoją.
Polecam bardzo Lord of the Dance - rewelacyjny spektakl, w PL byłam 3 razy i raz oglądałam londyńską wersję.
a z ulubionych musicali przed tv to Moulin Rouge, moim marzeniem jest zobaczenie spektaklu "na żywo" - nie wiem jak teraz, ale kiedyś chyba można było zobaczyć przedstawienie gdzieś w USA (niestety trochę drogo, jak dla mnie 😉 )
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się