ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

W tym roku wypadaja fajne zawody ogólnopolskie na ktore chciałabym jechac i sie zastanawiam czy nie wykupic licencje w PZJ  😵
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
07 czerwca 2011 08:57
no ale w czym problem?
to wątek problemowy raczej...a od marudzenia jest KSA czy KS 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
10 czerwca 2011 12:24
Jak wygląda 'proces' zmiany właściciela w paszporcie PZHK u konia jeśli nie zaszła transakcja sprzedaż-kupno? Chcę konie przepisać z mamy na siebie, trzeba napisać jakieś oświadczenie? Czy obie musimy zjawić się w OZHK?
Strucelka, spiszcie umowę kupna - sprzedaży za symbolicznązłotówkę
tak jest najłatwiej , najszybciej i bezproblemowo
z umową do PZHK i za jakiś grosz (3 zł, 5 zł?) wpis w paszport o zmianie właściciela
10 czerwca 2011 20:37
Dzięki wielkie :kwiatek:
mam pytanie w sprawie licencyjnego , tego najniższego ? czyste 3 przejazdy w L
- czy to musi być jakoś udokumentowane ( czyli czy ja mam przedstawić jakiś papierek że faktycznie przejechałam ) czy w związku mają to odnotowane ? to były zawody regionalne ,
- czy liczą sie tylko przejazdy z roku 2011 czy z poprzedniego też ?
- czy po przejechaniu licencyjnego na te mniej niz 3,5 pkt sedzia powinien mi dac jakies zaświadczenie że zaliczony , czy to też tylko odnotują sobie w związku i sami przyślą jakiś plastik ?
dzięki za odpowiedż 🙂
blucha ale teraz do licencji nie potrzebne Ci są 3 czyste przejazdy, ani nawet 3 przejazdy  na styl z odpowiednią oceną (tak było dobre pare lat temu). Teraz licencje w skokach zdobywasz jednym przejazdem ponizej 3,5 punktu karnego w konkursie licencyjnym (egzaminacyjnym na wys L1-105cm). Po zdanym konkursie powinnas otrzymać z niego arkusz z oneną i komentarzem dot. przejazdu, a co do plastiku to w danym sezonie juz ci raczej niz nie przysla, wynik z tego co wiem jest wyslany do 'centrali' i mozesz jedzic wyzsze konkursy a na plastiku masz zaznaczona licencje dopiero jak sie rejestrujesz na kolejny sezon gdzie wpisujesz posiadane licencje.
o, to nas tronie PZJ , znalazłam nieaktualne przepisy 🙂 dzięki za info.  😅
może chodziło o klase sportową? Bo licencja to jedno i zeby miec III licencję i móc jeździć wyżej niż L trzeba prejechać tak jak wyzej napisałam, ale..

.. żeby zdobyć np III klasę sportową to już się czyste przejazdy liczą, ale wtedy to już w P trzeba takich uzbierać 4 jeśli dobrze pamiętam i klasa jest tylko na dany rok, a icencja III dozywotnia (przynajmniej w skokach🙂
no właśnie jak to jest z tymi klasami ?  Bo tak : brązowa odznaka upoważnia mnie do startów do L , potem muszę zrobić licencję (egzamin +srebrna odznaka) i mogę startować do N tak ?  A Klasy sportowe co umożliwiają ? 😀
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
16 czerwca 2011 20:33
Klasy sportowe w niektórych przypadkach dają licencję, a tak ogólnie to są wyznacznikiem poziomu zawodnika.
Jadę jutro rano po plastik (ahhh nareszcie, całe 8 m-cy czekania  😅 ) i mam pytanie. Czy będę musiała cos jeszcze zapłacić? Płaciłam w WZJocie za przedłużenie licencji (chyba 20zł), czy w tym jest zawarte wyrobienie plastiku? Nie wiem, czy mam lecieć rano do banku, żeby wypłacić pieniądze.
Niestety pan, z którym sie umówiłam nie odpowiada.

edit: Dla potomnych: nie trzeba nic płacić 😉
20 czerwca 2011 08:45
Czy wystarczy, że w przypadku zmiany właściciela konia wypełnię druk z PZHK?
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
20 czerwca 2011 10:13
W sobote 25.06 mam zawody. Ostatnie szczepienie kon mial 21.12. Dobrze pamietam,ze nie powinno byc problemow? Nie chcialam szczepic wczesniej niz termin. Kojarze,ze mozna albo do 7 dni przed zawodami,a takze ze jest 21 dni na zaszczepienie?
20 czerwca 2011 12:03
Gdyby ktoś był zainteresowany sytuacją jak moja - tak, wystarczy wypełnić ten druczek i zapłacić 7zł 😉
Ile kosztuje jednorazowa zgoda PZJ na start na ogolnopolskich  :kwiatek:
22 czerwca 2011 20:18
nie ma takiej pozycji w cenniku.
Nie ma, dlatego pytam bo wiem ze jest taka mozliwosc, tylko ciekawa jestem ile taka przyjemnosc kosztuje
22 czerwca 2011 20:27
zadzwoń do PZJ,bo w Kuźni chyba mi mignęła taka pozycja gdzieś w Biurze Zawodów...ale ręki sobie nie dam uciąć.
22 czerwca 2011 21:32
Ktoś encyklopedio droga🙂 czy znasz moze odpowiedz na moje pytanie? 😉
22 czerwca 2011 21:33
domiwa, wybacz,przeoczyłam. masz rację i dobrze Ci się wydaje 🙂
22 czerwca 2011 21:56
Ktoś czyli dobrze dzwonilo, dzieki. To zaszczepimy sie po zawodach🙂
ktos ok 300zl  😎
24 czerwca 2011 08:47
to lepiej zapłacić 120 zł za licencję stałą PZJ.
Czy wybierając się na zawody nawet te amatorskie trzeba posiadać badania od lekarza sportowego? Coś mi się obiło o uszy że teraz tak jest? Ale czy to prawda?
Czerpakowa u nas na towarzyskie z reguły wystarczy zaświadczenie od lekarza rodzinnego takie na jeden start, choć wiadomo, że to wszystko zależy od organizatora to jednak nie chce mi się wierzyć by na zawody towarzyskie była potrzeba posidania badan od sportowego.
Magdzior no właśnie też mnie to dziwi;/ a jak się pytam u siebie to nikt nie potrafi odpowiedzieć;p
a jakichś propozycji te zawody nie mają gdzie wszystko by pisało?
Moge jechac N otwarta na zawodach ogolnopolskich z licencja w OZJ  😅
Magdzior u nas to tak jest wszystko porobione że pewnie ci co to organizują to sami nie wiedzą;p
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się