Siodło skokowe

i waga wspomnianego wyżej tyłka  😂
Bogdan, nie na szczęście nie...  🙄
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
12 czerwca 2011 20:44
tyłek wielki chyba nie jest, waże mniej niż 55 kg, ale wzrostu mam 165...
za wysoka na joy jumpera?
Sanndy

Polecam http://www.ihaha.pl/info_pages.php?pages_id=13

Mam ciekawa fotke  😅 Po lewej siodło z rozstawem 33, po prawej moje arezzo z 37  😂

Te 4 rozstawy roznicy rzuca sie w oczy nie?  🤔
Dla mnie to po lewej może mieć 34. A Twoje 33. Na pewno nie jest szersze od tego po lewej.
Na pewno nie ma rozstawu 37, ani 36.
Ile ty zapłaciłaś za tę usługę?  😲
ok 500zł + 6 przesyłek  💃
Dramka? bedziesz w Poznaniu 18-19.06?
Sanndy Joy Jumper jest dobry na mnie, ale ja mam 160cm wzrostu i ważę 49kg.
Twoja waga to się powiedzmy łapie na styk raczej,ale 165cm to już może być ci nie wygodnie z powodu dłuższych nóg tak myślę.
Ale wypróbuj...
Bogdan  :kwiatek: Raczej nie bede 🙁 Ale mam nadzieje że do tego czasu miec tego siodła nie bede ❗

Ale widać gołym okiem że 37 nie? A Ja sie czepiam i zmyślam  🤔wirek:
No cóż,z Twoich zdjęc wynika,że daleko mu do 37....ale cały czas proponuję możliwość sprawdzenia u mnie. Dla jasności sprawy.
ps. to co? zwrócą pieniądze? czy tylko proponują zmianę na pierwotny rozstaw.

pps. tu jest siodło robione na indywidualne zamówienie dla jednej forumowiczki, której pewna firma pomimo wymierzenia konia nie dała rady wykonać siodła o rozstawie łeku ( teraz nie pamietam 36 lub 37) tak wyglada szeroki przedni łek
Bogdan Łaskawie proponuja pierwotny stan   😂

Twoje siodło jest prawie jak moje  ❗  😁
Nie nie jest jak Twoje, moje pasuje do konia.
12 czerwca 2011 21:56
załamałam się tym joy jumperem, na niego wystarczy spojrzeć i widzi się tę wygodę... mogłabym w nim spać.

a Prestige Silver? ktoś może sie wypowiedzieć? 🙂
Żartujesz?
Dramka, do kogo piszesz?
Do Sanndy  😉
12 czerwca 2011 22:10
nie 🙂 wyglada naprawde fajnie, siedzialam w nim chwilke wprawdzie w stepie ale bylo mi mega mieciutko

mam oferte prestiga silvera, ale znajduje dość sprzeczne opinie w sumie...
w ogóle, jaką skokówkę możecie mi polecić?
co sądzicie o kentaurze naxos?
Bo nie wiem jak patrzac na siodło mozna stwierdzic ze jest wygodne.  🙄
12 czerwca 2011 22:18
eh, no widać, że to nie twarda decha i widać, że jest miękkie... po siedzisku, po poduszkach. może nie da się stwierdzić, da się przypuszczać.
Wydaje mi się, że kwestię miękkości siodła lepiej można poczuć niż zobaczyć. Ale może się mylę 😉
12 czerwca 2011 22:23
Kurde, przecież powiedziałam, że w nim też siedziałam. To, co przypuszczałam patrząc na siodło to inna sprawa.
Byłabym naprawdę zadowolona, gdybyście się przestali czepiać szczegółów.
To nie pisz bzdury i nikt nie bedzie sie czepiał
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
13 czerwca 2011 07:45
bez przesady z tymi prestige'ami ! czekam aktualnie na Bogdanowe siodlo, ale nie placze, ze jezdze w swoim silverze! mam je od nowosci juz kilka lat i nigdy nie narzekalam.
Prestige są miękkie i wygodne i to nawet nówki nie używane-dla mnie to ważne,ale nie wszyscy lubią miękkie siodła 👀 moja koleżanka mówi że lubi mieć pod tyłkiem deskę 👍 ja nie lubię 😀
Prestige są miękkie i wygodne i to nawet nówki nie używane
gdyby tylko o to w siodłach chodziło, to byśmy jeździli na pierzynach przypasanych do konia obergurtem...ale kto co lubi 🤔wirek:
13 czerwca 2011 14:46
margaritka możesz coś więcej powiedzieć mi o silverze?
refleksja po CSIO Sopot-bardzo mało prestige ( nawet we włoskiej ekipie przeważają inne marki),sporo CWD, ogrom stubbenów siegfriedów w tym 6 MF Speciali ( jakoś  na 140-160 nikogo nie blokowały :cool🙂,pare roxanek,3butety,  2-3 equipy,3devociaki🙂,pojedyncze otto schumachery,5  kiefferkow,2 black country,2 ratomki
to tak w ramach ciekawostki😉 po 4dniach w stajniachi na rozpr w Sopocie
Prestige zdaje sie ze sa miekkie dopoki sie nie usiadzie w takim siodle jak cwd, jaguar itp  😁

Karla🙂 Prestige tylko u nas zrobił taka furore  🙄
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
13 czerwca 2011 17:27
bardzo wszechstronne siodelko i na ujezdzalnie pojezdzic i w teren i poskakac, mieciutkie do tego stopnia, ze jak sie przesiadalam w inne siodla to mnie tylek bolal 🙂 gdyby nie to, ze potrzebuje zmienic siodlo na bardziej dopasowane to bym nie sprzedawala i nie kupywala nowego.
13 czerwca 2011 18:39
ma ktoś porównanie prestige silver star albo paris do daw maga gp?

co wygrywa? no i teraz jeszcze opinie o parisie mnie interesują 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się