W Zarze właśnie widziałam bryczesy z lejem 😂. Kiedy moja pani od Fizyki z tym latała po szkole, i spytałam się czy wie co nosi spojrzała się na mnie jak na idiotkę 😎.
Uwaga! Niedługo krzykiem mody będą oficerki, kaski i wysokie skarpetki naciągane na spodnie 🏇.
Misskiedis ja bym w nich nawet nie wsiadła. 🤣
http://allegro.pl/1310-eleganckie-skorzane-czapsy-zara-45-i1647187203.html
Ah, ta moda. Nikogo już nie dziwią laseczki biegające w imitacji bryczesów (nawet z lejami, a co) w butach na kształt sztybletów. Teraz do kompletu panowie zakładają do dżinsów czapsy 🤔
Niedługo będą w toczkach chodzili i z batami... Do tego maniurki będą zamiast pudelków wyprowadzały falabelle na różowych uwiązikach na spacerki.
Śmieszy mnie to, że jeszcze dwa lata temu ludzie się dziwnie gapili na mnie na ulicy, jak wracałam ze stajni do domu, a od znajomych słyszałam, że "dziwnie wyglądam w tych zabawnych spodniach" 😉
Co moda, to moda.
ChingisChan dokładnie to, ludzie noszą modne ciuchy kompletnie nie zdając sobie sprawy, co mają imitować... Najbardziej nie mogę się napatrzeć właśnie na te pseudo-bryczesy z materiałowymi lejami powyżej kolan 😎
Falabelle - dobre 😀
quantanamera spokojnie, spokojnie zwracam honor. Ale i tak uważam że te karczycha są obrzydliwe.
Dynamiciak, jestem spokojna 😉 I też uważam, że to przegięcie taki otłuszczony koń. Ten kary z ogłoszenia ma aż takie gule z tłuszczu na karku i na zadzie, bleh. Tym niemniej to pewnie żarcie, hormony i skłonności do tycia 🙂
A ma ktoś może koncepcję, skąd się wzięło słówko "zajechany" w kontekście do konia (świeżo) zajeżdżonego? W ekstremalnej formie widziałam jeszcze określenie "ujechany"...
Ogierek jest zajechany co widać na fotkachhttp://allegro.pl/kon-do-sportu-i1652102177.html
faktycznie zajechany 😉 i jeszcze : obecnie jest w trakcie ujazdzianina 😁
W tym ogłoszeniu jest jeszcze źrębiak 😉 Za to z tym zajechaniem to już któryś raz widzę, w różnych ogłoszeniach.
Szczerze mówiąc zajechany koń nie kojarzy mi się wcale z zajeżdzonym, ale z zajechanym takim prawie ledwo żywym. 🙄
quantanamera uff ulżyło mi 😀 Moje myślenie wzięło się stąd, że ze wszystkich andaluzów, które miałam okazje widzieć żaden nie wyglądał tak okropnie (wszystkie wyglądały co najmniej normalnie :hihi🙂. Wpadło mi coś, że to może jakimś paskudztwem vel koksem karmią takiego wielkiego tłustego ogiera.
Podczas zawodów rozegrane zostaną konkursy klas:
a. LL do 60 cm - amator
b. LL do 80 cm - amator
c. LL do 80 cm
d. L z jokerem do 85 cm - amator
e. L z jokerem do 100 cm
f. L ze sztafetą do 85 cm - amator
g. L ze sztafetą do 100 cm
h. P dwufazowy do 90 cm i do 95 cm rozgrywka - amator
i. P dwufazowy do 110 cm, rozgrywka do 120 cm
h. mnie dosłownie rozczulił (z naszych ogłoszeń)
opis ochraniaczy na przednie nogi 😎
Najwyższej jakości ochraniacze.
Komplet na 4 nogi.
Wyłożone neoprenem.
Ukształtowane tak,aby zapobiec ograniczeniu stawu kolanowego.
Zaprojektowane dla wygody i ochrony.
Posiada podwójne mocowania na rzep.
Można prać w pralce.
Cytat z ogłoszenia:
Pony dla dziewczynki!
Piękny ! poprawnie zbudowany , bez wad. narowów , nie przechodził żadnych kontuzji , jest zaszczepiony , odrobaczony , regularnie strugane kopytka , nie wymaga kucia , doskonale wykorzystuje paszę , wystarczy garstka owsa.Jeźdźi na nim samodzielnie 11 letnia dziewczynka , lążuje , sama siodła i pielęgnuje. Wałaszek spokojnie galopuje nie ponosi , nie bryka , nie jest płochliwy , idealny koń dla dziewczynki w wieku lat 10 -13.Inny kucyk na sprzedaż w psiej obroży:
http://www.allekonie.pl/gielda-koni/page/show_ad/catid/2/adid/10196
A mnie z tego ogloszenia o zajechanym koniu, rozbawila ta forma na zywo wyglada korzystniej. To calkiem jak w reklamie przyjdz po kredyt w banku korzystniej 😀 😀
h. P dwufazowy do 90 cm i do 95 cm rozgrywka - amator
Albo ktoś po prostu źle wpisał, albo to chwyt marketingowy - mogłabym się potem pochwalić, że 'jechałam P' i częściej bym do tej stajni jeździła na zawody. 😁
kupię ładny czapraczek najlepiej z eskadrona (może być nici nawet baaardzo chętnie) Proszę pisać na priv i może dodawać linki do fotek może być używany ale stan bdb. Rozmiar cob m dla konia sp 166 cm
😁
http://allegro.pl/ooddam-pieknego-konia-walacha-5lat-w-dobre-rece-i1667054118.htmlchore chore po prostu chore
nie dosc ze dziki to jeszcze beda sprawdzac w JAKIE warunki kon pojdzie- te fotki na mikrym wybiegu i z daleka- bo z bliska moze zabije, kopnie, ugryzie...
moze beda go z marchewkami odwiedzac
kochani milosnicy 😤
a i jeszcze ktos go musi zlapac ( powodzenia) i zrobic zastrzyk ( powodzenia) i zapakowac- tu juz bedzie latwiej o ile w transporcie sie nie obudzi i nie rozpirzy trailera w drzazgi
i te wymagania 😵
oj chore
tak to jest jak sie kupuje konika dla coreczki, bo ma taki kaprys, a koniem nikt sie nie umie zajac, ba, kon nie zajezdzony wogole... 🤔 Musial przerosnac wyobrazenie 😤
a dla mnie, to wlasnie zachowali sie rozsadnie.
Spokojnie, lepiej chyba jak w ogóle się obudzili i mają zamiar oddać?
W takim przypadku mam przed oczami mojego kochanego kucyka, którego kupili jako rocznego ogierka (!) dla córeczki na dzień dziecka, bo była dwa razy na oprowadzaniu i się 'zakochała'. No... Koń ma 4 lata, wygląda okropnie, kowala nie widuje, weterynarz... robi w ***ja, koń zarobaczony, w stanie opłakanym.
A wiecie? Koń nawet rok temu został sprzedany! Ale córeczka zabrała paszport i nie chciała oddać. Popłakałą się, zrobiła scenkę i konik został. Nawet nie wiecie jak boli taka bezradność... Koń jest wspaniały, charakter boski, SUPER koń. A jestem bardzo niemile widziana u niego, bo zbyt głośno mówię co jest nie tak i jak powinno się koniem opiekować...
[quote author=Złota link=topic=190.msg1041447#msg1041447 date=1308065540]
http://allegro.pl/ooddam-pieknego-konia-walacha-5lat-w-dobre-rece-i1667054118.htmlchore chore po prostu chore
[/quote]
Jak dla mnie nie jest to chore, bo rodzice bez sensu go nie przetrzymują tylko chcą go oddać. Sądzę, że odpowiedzialnie się zachowują i fajnie, że nie chcą oddać konia w złe ręce tylko wolą później sprawdzać jak koń się czuje. Pewnie się przywiązali, a córeczka chciała i w szkółce pokazywała, że jeździć umie to i kupili jej konia.
bodki 😉
[[a]]http://allegro.pl/show_item.php?item=1668540029&msg=Tw%C3%B3j[[a]]+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any
(ogółem gryzonie, ale nie KOTY!)
🤣
No biedulka. I ten za ciasny kantar, jejku. Nie wiem co Ci ludzie mysla przeciez jak zapniemy sobie czasami za ciasno pasek od spodni to boli jak diabli.... 👿
Ale z drugiej strony tak zartobliwie, to te kopyta wygladaja jak pantofelki. 🤣
szukam konia
Ogłoszenie z naszego podwórka.