Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Dzięki Karo. Masz u mnie czteropak piwa albo flaszkę wina, do wyboru.
Orzeszkowa, za dobre chęci, 2 piwa lub pól flaszki. 😀
czy Dramka kiedykolwiek opanuje sztukę cytowania fragmentu posta ❓ ❓ ❓
dempsey, nie lepiej spytać na pw? 😉
dempsey, miala taki moment, ze cytowala 😉
czy aktualizacja firefoxa ma jakiś związek z tym, że w ogóle nie działa mi żaden fbl? ręce już mi opadają.
Wcielo mi polskie znaki (przegladarka, word itd.). Strl+shift nic nie daja (z reszta nie ma przestawienia y/z). Na dole w przyborniku nie mam zadnego skrotu do ustawien pl/ang. Nie moj komputer (windows xp). Gdzie szukac zrodla problemu? I rozwiazania 😉
Co począć z gniazdem jaskółek, które znajduje się centralnie nad żłobem mojego konia? 🤔
U mnie pomogło zwykłe zrestartowanie. Nie wiem, co to było.
Zuź, przenieść żłób i cieszyć się z naturalnej straży przeciwowadziej?
no to ja mam 2 głupie pytania 😡
1. Jak oddychać podczas biegania? Przez usta czy nos?
2.Da się coś zrobić aby nowe rolki jakoś szybko rozjeździć aby lżej się na nich jeździło? Ja mam super wyjeżdżone, ale koleżanka ma nowe i okrutnie się męczy..
A może czymś posmarować albo poluzować kółka?
1. teoretycznie- nosem wdychasz, ustami wydychasz, praktycznie- jak ci wygodnie
2. ja w swoich rolkach lekko poluzowałam te śrubki
[quote author=Zuź link=topic=20.msg1039168#msg1039168 date=1307880081]
Co począć z gniazdem jaskółek, które znajduje się centralnie nad żłobem mojego konia? 🤔
[/quote]
Rozpiąć pod nim jakieś płótno lub płytę pilśniową ( aby nie brudziły żłobu). Likwidować nie ma sensu do jaskółki zeżrą Ci dziesiątki tysięcy much przez lato. Następnej wiosny posmaruj ścianę roztworem mydła, to nie uda im się nic ulepić i zrobią w innym miejscu.
ma ktoś może piosenkę Projekt Warszawiak- tango apaszowskie? albo mógłby mi ją ściągnąć :kwiatek: bo na stronce, z której pobieram mp3 nie ma jej 🙁
wejdź na YT, kopiuj link, wejdź na
www.zapiska.pl wklej link i pobierz jaki mp3 🙂
Frania dzięki :kwiatek: 😀
nopebow, 1. ja słyszałam żeby oddychać przez usta, z językiem dotykającym podniebienia. ale nie mam pamiętam czemu 😉
Pewnie zeby uniknac hyperwentylacji 😉
Ja oddycham nosem, tak mi wygodniej
nopebow, ja słyszałam, żeby wdychać przez nos, wydychać przez usta, tak jak napisała Frania. Podobno chodzi o to, żeby nie wdychać za dużo na raz i jednocześnie ocieplać wdychane powietrze.
Czasem biegam jak mam ochotę i oddycham zawsze przez nos. Jednak jak jestem już zmęczona to tak mi jest ciężko. Zaczynam oddychać przez usta jednak bolą mnie płuca wtedy jakoś 😂 muszę spróbować wdychać nosem, a wydychać ustami, jednak jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, gdy próbuję teraz 'na sucho' 🤣 dzięki dziewczyny :kwiatek:
Rozpiąć pod nim jakieś płótno lub płytę pilśniową ( aby nie brudziły żłobu).
lepszy zwykly kartonik, ktory jak juz jest optakany, wyrzucamy i zakladamy nowy, czysty.
2.Da się coś zrobić aby nowe rolki jakoś szybko rozjeździć aby lżej się na nich jeździło? .......
A może czymś posmarować albo poluzować kółka?
Łożyska kółek zapsikać WD-40, 007, lub innym smarem penetrującym w sprayu. Ostatecznie nakapać na nie oleju do smarowania maszyn do szycia. Luzować : nie - łożyska ślizgowe szybko szlag trafi.
lepszy zwykly kartonik, ktory jak juz jest optakany, wyrzucamy i zakladamy nowy, czysty.
Tyle że niektóre konie lubią zeżreć karton, nawet jak jest optany przez staki.
czy Dramka kiedykolwiek opanuje sztukę cytowania fragmentu posta ❓ ❓ ❓
pewnie nie 😉
Dostaję na maila powiadomienie o odpowiedzi tylko na jeden wątek, z wielu w których się udzielam. Strasznie mnie to irytuje. Jak mogę to usunąć?
:kwiatek:
Założyłam działalność gosp. (byłam w UG, ZUSie i US), przysłali mi REGON. Mam go donieść do US czy Urząd Statystyczny sam im wyśle?
olek, na dole każdego wątku masz: 'odpisz' 'do ulubionych' 'powiadom' etc. Wejdź w ten jeden wątek, odklikaj 'powiadom' i powinno grać. Spr. jeszcze profil -> powiadomienia i email
Orzeszkowa, zrobione! Dziękuję za pomoc :kwiatek: Musiałam przez przypadek kliknąć 😡
Założyłam działalność gosp. (byłam w UG, ZUSie i US), przysłali mi REGON. Mam go donieść do US czy Urząd Statystyczny sam im wyśle?
Musisz sama donieść.
Na facebooku nie pokazują mi się powiadomienia, że "ktoś polubił coś" czy "ktoś skomentował coś". Nie chodzi mi tylko o linki, ale też o zdjęcia, filmiki itp. Gdzie mogę zaznaczyć opcję, żeby mi się to pokazywało? 😉
cavaletti, a nie masz przypadkiem tam gdzie się wyświetlają wszystkie posty zaznaczonego 'najpopularniejsze' zamiast 'najnowsze'?
strzeszynopitek, a mogę telefonicznie?
Czy można kupić bilet miesięczny na PKP dla psa?
strzeszynopitek, a mogę telefonicznie?
Zadzwoń i pogadaj, jak trafisz na "człowieka" to będziesz mogła i telefonicznie, i mailem, i pocztą. Jak trafisz na "urzędnika", to zgodnie z procedurami, będziesz musiała osobiście oryginał regonu pokazać, aby "urzędnik" miał pewność, że go sobie nie wymyśliłaś lub wyklepałaś sama na komputerze.
Czy można kupić bilet miesięczny na PKP dla psa?
Tak, ale tylko jeśli pies ma legitymację studencką.