Siodła syntetyczne a skórzane
ze sprobuja sciagnac wiecej zdjec od producenta🙂 ale na razie bez odzewu🙂
O przepraszam, jest odzew😉
zdjecie klockow i tybinki od spodu🙂
Wygląda całkiem spoko od spodu, chociaż ten klocek taki dziwny 😉
maly dosc po prostu, z drugiej strony, wlasnie od duzych klockow uciekam😉 tylko troche plytkie wyglada ogolnie...
faith, to jest Ravenna? 😲 Skąd masz te zdjęcia? Mnie z GNLa odpisali, że ma krótkie przystuły 🤔
A klocek super, taki jak lubię 🙂
Orzeszkowa, faith pisała chyba do sklepu Kegle.pl 🙂
a długość tybinki tego siodła ile wynosi ?
wie ktoś może ❓ ❓ 😀
Wracając do problemu, który przedstawiła NIGNA moja Izabelka ma niespełna rok, kupiłam ją u Pawła Kostrzewy i wygląda dokładnie tak samo jak Twoja, obecnie mam puśliska skórzane (miękkie mega) miałam syntetyki, niestety efekt jest taki sam. Przyznam, że wybieram się do sklepu, ponieważ mam na razie jeszcze gwarancje na siodło i chcę to zgłosić. Sądziłam, że to ja mam tylko taki problem, bo to nie jest mój pierwszy syntetyk tej firmy i w starym 5 lat jeździłam, a kupiłam używany i nie było takiego problemu.
rybka, to wychodzi że to po prostu jakiś do bani materiał został użyty w nowych Isabellkach 😲
tak, zdjecia sa z kegli🙂 i tak, to jest ravenna😉)
tak, zdjecia sa z kegli🙂 i tak, to jest ravenna😉)
To ja już całkiem zgłupiałam 😵
Wygląda całkiem spoko od spodu, chociaż ten klocek taki dziwny 😉
Jak dla mnie to ten klocek ze zdjęcia faith to jest lewy klocek przyczepiony do góry nogami z prawej strony siodła.
Livia rozmawiałam ze znajomym szewcem, który mnie nawiedził i on stwierdził, że to jest super jakości skórka wszyta w to miejsce, a nie sztuczny materiał i był zaskoczony, że takiej dobrej jakości skóra jest na siodle. Stwierdził, że bardzo dobre buty lub rękawiczki robi się z takiej skóry.... Jestem zaskoczona tym co usłyszałam, ale bez wątpienia wybiorę się za jakiś czas do ihaha i spytam.
Mogłabym prosić o odzew na PW posiadaczy Siodła syntetycznego Pro Light Rimini 17,5' :kwiatek:
Miałabym parę pytań co do siodła 😉
Generalnie chodzi mi o szerokość w cm między panelami(kolor czerwony). ale także długość siodła .
a co to za siodło na tym zdj?
Siodło na zdj nie ma znaczenia ( chodziło mi o poglądowy rysunek),
potrzebuje inf o Daslo Rimini.
posiadaczki winteca isabell 17'', potrzebowalabym dlugosc siedziska w sm, mierzona od szczytu przedniego do tylnego leku przy napietym centymetrze😉 czy ktos bylby mily?🙂
Masz farta, bo akurat mam to siodło obok siebie 😉 Wychodzi równe 40 cm, od szczytu do szczytu.
baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziekuje😉
Powoli zbieram się do kupna siodła, bo stare ni jak kobyle nie pasuje. Znalazłam siodła Wintec Wide i poważnie zastanawiam się nad nim. Z opisu wynika, że idealnie pasuje na konie takie jak mój. Czy ktoś z Was ma lub miał to siodło? Jakie wrażenie? Jaka jakość? Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Kurczak, chyba Burza miała to siodło, i Cobrinha 🙂
Ja teraz przejęłam siodło Burzy! 😉 jest cudowne, tylko chyba na nas odrobinkę przy duże. ;[ muszę zainwestować w jakąś podkładkę, zaś siodło jak dla jeźdźca wygodne, nie usadzające. Koń też nie narzeka.
To super 🙂 Niestety o mierzeniu i dopasowywaniu siodeł nie mam kompletnie pojęcia, więc siodła szukam w sklepach, w których jest możliwość pasowania przez kogoś doświadczonego, a bardzo chętnie również "przejęłabym" siodło po kimś 🙁 Na żywo jeszcze nie miałam okazji siodełka oglądać, na zdjęciach wygląda fajnie.
Będę dziś w stajni to mogę trzasnąć Ci kilka fotek siodła po kilku latach używania. Rok jest u mnie, Burza patrząc po zdjęciach jeździła na nim już chyba z 3 lata temu, a czy ktoś wcześniej był jego właścicielem to nie wiem. Lecz siodło nie ma żadnych przetarć ani nic. Szczerze polecam 😉
Jeśli możesz, to będę wdzięczna :kwiatek:
Mam jeszcze pytanie jak to jest z tymi klockami? W opisie widzę, że jest możliwość ich regulacji, czyli domyślam się, że są one mocowane na rzepy. Jak to zdaje egzamin? Rzepy ogólnie kojarzą mi się z czymś nie trwałym i zastanawiam się czy takie klocki np. nie przesuwają się w trakcie jazdy?
Kurczak, nie mam wprawdzie Winteca Wide, tylko Isabell, ale ono też ma klocki na rzepy i mogę zapewnić, że nic się nie suwa ani nie odkleja 🙂
Chyba w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wybrać się do sklepu, aby jeszcze osobiście pomacać i zarabiać jak najwięcej, żeby jak najszybciej moja gruba mogła się cieszyć w końcu czymś wygodnym dla grzbietu 🙂
Przez 1,5 roku INTENSYWNEJ jazdy w siodle Wintec z klockami 3 razy odczepił mi się klocek. I za każdym razie było to podczas skoków.
Mi nigdy :o No ale ja nie skaczę ... . Ewentualnie tylko w długich terenach z galopadami mają testy i zdają pozytywnie🙂
W długaśnych terenach z dzikimi galopami NIGDY się nie odkleił. Tylko podczas skoków. I TYLKO 3 razy w ciągu tak długiego czasu. ( jeden raz to był skok z moim upadkiem) Tak, ze nie ma się co martwić.
A może ktoś z Was orientuje się gdzie można dostać takie siodło w atrakcyjnej cenie z możliwością pasowania przez kogoś doświadczonego? Znalazłam jak na razie w ihaha cena 1899zł może ktoś widział gdzieś jeszcze lepszą cenę?