Dzięki dziewczyny, decyzję muszę podjąć do jutra, a nie byłam pewna, czy nie mam za dużego tyłka jak jak na to siodło. 😁 galeria, :kwiatek: Dramka, 160cm. Jak jeżdżę, to nie mam takiego wrażenia. 👀
cieciorka , no właśnie wydaje mi się, że bez podkładki jeszcze trochę bardziej leci do tyłu i dlatego zastanawiam się, czy te 2cm korekty nie byłby potrzebne?
Ja wogóle bym sobie zyczyła nie ogladać takich obrazków 😀
Mam pytanko. Gdzie powinien zatrzymac się ołówek przy teście ołówkowym? Bliżej przedniego łęku czy nmiej więcej na środku siodła? I czy w siodle ujeźdzeniowym, skokowym i wszechstronnym ten punkt powinien przypadać mniej więcej w tym samym miejscu?
tylko rozszyfrować te nr to nie taka prosta sprawa... Każda firma ma inne oznaczenia, jedne na końcu, inne na początku numeru... Inna kwestia, że siodła bezfirmowe nie mają nr seryjnych, a takich też ludzie używają i niektórzy zwracają uwagę na rozstaw łęku.
Przepraszam, że się tak wepchnę w dyskusję :kwiatek: Byłabym baardzo wdzięczna gdybyście oceniły, czy dobrze leży moje siodło. Nie patrzcie na zbyt krótki padzik 😁
Kupiłam z miesiąc temu nowe siodełko ujeżdżeniowe - Daw Mag Sylwester i jakos ostatnio zauważyłam, że przesuwa się w przód. Mam też skokówkę tej firmy i nie przesuwa się. W stajni raczej nie ma kto tego sprawdzić, czy siodło może być za wąskie/szerokie, ujeżdżeniówka chyba inaczej leży, moze dlatego? wieczorem mogę wstawić foty 🙂 zrobić je bez czapraka z podciagniętym popręgiem czy też bez?