Pensjonaty w Poznaniu i okolicach
Skad,wlasciciel bardzo dba, ale tez nie wie wszystkiego poki tam nie stanie.A miejscowi wiedza wszystko to pytam :-) Dlatego dzieki jeszcze raz, bobek87, za info, bo Ty, Lotko, przeciez sprawdzisz na wlasnej skorze dopiero po 1szym.
A przejmuje sie, bo tak mam z konmi, obcymi tez niestety.
Rada bym była, gdyby Twoje zainteresowanie dotyczące stajni - boksów, pastwisk, CENY wynikało z troski. Szkoda, że tylko jeden bliski koń... Powiem tak: byłam, widziałam, znam i to mi wystarczy 😀
Cena mnie interesuje ze wzgledow zawodowych-przy okazji. Reszta-jak wyzej, mozna podpytac i przekazac dalej, gdyby bylo co.
Ale to juz zdaje sie off, przepraszam moderacje :-).
/.../
Ogłoszenie w złym miejscu!
Najszczersza prawda 😀 Wszystko się zgadza 😀 I to wszystko w bardzo wysokim standardzie dla koni jak i jeźdźców 🙂
Najszczersza prawda 😀 Wszystko się zgadza 😀 I to wszystko w bardzo wysokim standardzie dla koni jak i jeźdźców 🙂
i koty są... 🙂
są 🙂 jest też cisza, spokój.....
miło to słyszeć 🙂 w najbliższym czasie myślimy o drugim maneżu do jazdy- większym i z lepszym podłożem, powiększeniu hali albo postawieniu drugiej namiotowej, 3 boksy w gruncie rzeczy już są zarezerwowane, dlatego myślimy o następnych stajniach- ale indywidulane podejście do klienta na pewno zostanie 🙂
no cóż, szkoda, że brak moderatorom obiektywizmu🙁
wypowiedzi EQESTO nie uznałabym za ogłoszenie, więc potwierdzę, że stajnia to wypas nie tylko dla koni, warunki socjalne mega dla jeźdźców: siodlarnia zamykana jest na klucz, główna siodlarnia z kominkiem i aneksem kuchennym, poza tym łazienka z natryskiem, pralnia dla czapraków....Hala, ogromne padoki i pastwisko jest już grodzone🙂 Właśnie zawitałam z koniczkami w tym cudnym miejscu 😅
Jakby ktoś był zainteresowany, to
www.lopuchowo.pl.Kontakt, cena, wszystko na stronie🙂
Lotka, a wiesz, że każdy nowy pensjonariusz stawia kiełbaski...? 😎
Żeby nie było, że stajnia nie posiada minusów..uznam to właśnie za jej minus 😜
Ktoś dojeżdża tam czerwonym cinkasem z nalepką końską? Jechałem niedawno za takim od Obornickiej do Biedruska, ja skręcałem on leciał dalej
W mojej bazie danych nikogo takiego nie ma 😎
Czytam regulaminy stajni w Łopuchowie i znalazłam zapis, ze stajnia i siodlarnia sa czynne do godziny 20. A co latem, gdy chłodno robi się dopiero o 19, a ja chciałabym pojechac sobie w teren i zjechać dopiero jak sie zrobi ciemno?
stajnia wychodzi z założenia, że nie ma spraw, których nie daloby się załatwić- wystarczy porozmawiać. już teraz dużo osób zostaje dużo dłużej- prosimy tylko dać znać, że taka sytuacja będzie miała miejsce.
Teli, ja zazwyczaj jestem w godzinach wieczornych, nie ma żadnego problemu🙂
Chodzi o to, żeby raczej obcy się nie kręcili😉
Fajna sprawa zamykania siodeł na kłódki. Pozatym, obiekt patrolowany przez "specjalnych panów" 😁
Nie ma żadnych grupek, jak to w stajniach bywa, wiadomo, każdy ma swoje zdanie, ale nikt nikomu z przeproszeniem d*** nie obrabia, ani się nie narzuca z radami, i to głównie sobie też wysoko cenię 😉 Pozatym, jak się wszyscy zbiorą, to większa motywacja do roboty jest🙂
Jak mi ktoś ustala godzinę do której mogę siedzieć w stajni, to coś w środku mnie się po prostu buntuje. Dla mnie stajnia to nie tylko dom mojego konia. To również mój styl życia i nie bardzo lubię się z niego tłumaczyć.
stajnia także musi być miejscem komfortowym dla jego mieszkańców-koni... muszą mieć mozliwość spokojnego wypoczynku w nocy. druga kwestia to bezpieczeństwo, po opuszczeniu stajni przez wszystkich jej bywalców, pracownik wypuszcza psa stróżujacego i robi obchód obiketu. wolę takie rozwiązanie niż stajnia, do której można przyjechac kiedy sie tylko podoba i wywieźć konia jakiego się tylko podoba...
Dlatego ja bardzo lubię kameralne stajnie, gdzie w grę wchodzą inne sposoby zabezpieczenia.
każdy lubi co innego🙂 ja np, nie lubię stajni, w których jest mało ludzi - cenię sobie atmosferę, którą własnie przede wszystkim tworzy grupa stałych bywalców. sprawiają, że aż chce się cały dzień "siedzieć" w stajni 😉
No niestety, Teli, ciężko o kameralną stajnię z halą i takim lepszym zapleczem. Ja niestety nie znam żadnej w okolicy🙁
Też miałam wewnętrzne poczucie buntu mojej osoby w środku, ale w praktyce jest ok🙂
Z północnych okolic Poznania na podobnych warunkach jest chyba tylko Baborówko, ale nie wiem jak tam teraz z "atmosferą", parę lat temu było fajnie.
edit. ort
Słuchajcie, potrzebuję pilnie numer kontaktowy do p. Moniki Warych, chętnie wysłuchałabym też opinii o niej, pomożecie? 🙂 :kwiatek:
A skąd ona, bo samego nazwiska nie kojarze.
Basznia 🤬 jak możesz nie znać- to znana w Wlkp trenerka i obiektywna sędzina 😎 Kiedyś bardziej w Kicinie siedziała, a teraz- nie wiem -nie śledzę i nie tęsknię 😁
Jest sędziną ujeżdżenia i bardzo często jest sędziowała w Gruszczynie, tudzież widywałam ją na Woli. Pamiętam też, że trenowała również zawodniczkę do WKKW. Jest jakiś voltopir z Gruszczyna na sali? 😉
Aaaa, fakt, z Gruszczyna kojarze. Galantova jest z Gruszczyna i Ana, uderzaj do nich 🙂.
chciałabym zapytać o najtańsze pensjonaty w okolicach poznania tzn gdzie można tanio i bezpecznie trzymać konia?? 🙂
Czy ktoś się orientuje jaka jest cena w Łopuchowie?
jeździł ktoś z was z Markiem Szczerkowskim?
cena w Łopuchowie to 550zł za miesiąc, ale 4 ostatnie wolne boksy są już wstępnie zarezerwowane...