Siodła z niższej półki, co polecacie?

[quote author=azzawa link=topic=520.msg941154#msg941154 date=1300465803]
właśnie przyszło moje Daslo Rimini Pro light 🙂, tylko nie mogę znaleźć tych odpinanych klocków, czy dostałam wybrakowany model, czy kupuje się je osobno?  🙁

Gdzie zamawiałaś siodło? Klocki powinny być w komplecie.
[/quote]

się znalazły na szczęście  😀. Do pudła z siodłem wpakowali mi w ramach ochrony przed uszkodzeniami trylion siatek/folii/worków etc. Kolocki wypadły z woreczka i zapodziały się w nich tak skutecznie, że prawie je wyrzuciłam z pudełkiem.
http://www.equiversum.pl/daslo-daslo-siodlo-perugia-p-2644.html?osCsid=7e5c3f057b839de065d540cdc090d436

Ma ktoś może to Daslo? Też ma wymienne łęki?
🙂

Też jestem ciekawa.
ash   Sukces jest koloru blond....
24 marca 2011 09:54
Perugia nie ma wymiennych łęków.
Ja kupiłam siodło Parkura i jest genialne - jestem bardzo zadowolona.
Ogólnie u nas w stajni bardzo dużo ludzi ma siodełka Parkura i naprawdę je polecam.
Ale UWAGA ❗ od razu mówię, że wsiadajcie i przymierzajcie dokładnie te siodła, które chcecie kupić - u nas są na przykład dwa albo trzy siodła tego samego modelu, ale tylko w jednym się siedzi super wygodnie. 😉
Znam z 6 albo 7 osob z Parkurami i raczej je sobie chwalą.  😉
Łaciata   Forever in my heart ♥
02 kwietnia 2011 22:11
Z tańszych siodeł to polecam gorąco... Norton Spring 🙂 bynajmniej mi odpowiadał strasznie przez wiele lat i jestem mega zadowolona!!! I na pewno sobie go kupie nowego jak moja młoda podrośnie do zajeźdżania 🙂
vissenna   Turecki niewolnik
01 maja 2011 22:18
Almerkowa jak już to zetknął
a siodło to shit wybitny, o niewykończone strzemiona można podciąć żyły...
Łaciata   Forever in my heart ♥
01 maja 2011 23:09
Almerkowa - moja znajoma kiedyś kupiła właśnie to z allegro i od razu odradzam siodło masakra ;/ nie warto! dużo mogłabym pisać, ale jednym słowem szkoda gadać!!!!
tak norton spring jest swietny. Zal mi, ze sprzedalam je pare lat temu... jedyna wada tego siodla bylo to, ze super trzyma i jak przesiadlam sie na chwile w prestiga leonardo to latalam po nim jak...
Pojawiło się siodło ujeżdżeniowe Daslo z wymiennymi łękami:
http://www.gnl.pl/siodlo-daslo-ravena-prolight-p-9026.html
styknął się ktoś kiedyś z tym siodłem?
http://allegro.pl/siodlo-skora-super-zestaw-gratis-roz-17-i1583299555.html

Wg mnie siodło wcale nie jest złe. Tylko osprzęt do kitu.
Almerkowa, Grene ma sprzęt pfiffowski, a jeśli chodzi o siodła Pfiffa - stanowcze, zdecydowane nie.

nie spotkałam się jeszcze z zestawem siodło+dodatki za taką cenę, gdzie coś byłoby godne polecenia, gdyż jest to zwyczajnie niemożliwe. wszystko się rozleci za krótki czas. lepiej te 500 złotych wydać na jakieś mocno używane siodło, ale dobrej firmy.
ankers dzięki
A co do tego norton pro , to jak stoi jego jakość?
bo to że wygodne, to pisałyście, ale nie wiem ile mi wytrzyma.
A tak to z jakichś tańszych możecie w 100 % polecić mi jakiieś?
miałam nortonowską skokówkę za 1000 zł. skóra mogłaby być lepsza, ale do jazdy skokowej i terenowej siodło naprawdę świetne.
mils   ig: milen.ju
25 maja 2011 17:34
A w jakich sklepach można dostać te siodła Parkura?
Zetknął się ktoś kiedyś z siodłami CTD? 👀
Mils - ja mam siodło CTD - dokładnie takie  jak tu  http://konskazagroda.otwarte24.pl/283,Siodlo-CTD-StMartin-Special-S . Jak dla mnie jest super wygodne, mięciutkie. Bardzo porządnie wykonane. Polecam  🏇
26 maja 2011 14:48
kajmira o, to super. 🙂 Wyczytałam, że robi je Stubben czy coś ze Stubbenem związane? Będę musiała w najbliższym czasie czegoś poszukać do wypróbowania.
kajmira o, to super. 🙂 Wyczytałam, że robi je Stubben czy coś ze Stubbenem związane? Będę musiała w najbliższym czasie czegoś poszukać do wypróbowania.

Te siodła są szwajcarskiej produkcji, robione na licencji Stubbena własnie  🙂 Na polskiej stronie Stubbena też są te siodła dostępne http://www.stubben.com.pl/siodla_ctd__philipp_fontaine.php . Gdzieś wyczytałam, że CTD to marka, która należy do Stubbena, ale niestety nie mogę namierzyć tej informacji w sieci. Jak będziesz miała jakieś pytanka, prośbę o wymiary czy cuś to pytaj śmiało - chętnie pomogę.

edit : literówki
26 maja 2011 15:07
kajmira szykuj się na jakiś nalot z mojej strony w przyszłości, mam ogromną nadzieję, że niedalekiej...! 👀
kajmira szykuj się na jakiś nalot z mojej strony w przyszłości, mam ogromną nadzieję, że niedalekiej...! 👀

Zapraszam  🤣
Tak czytam o tych siodłach syntetycznych Daslo, i mam już wątpliwości czy nie jest ono za wąskie w rozstawie ławek, dużo osób na to właśnie narzeka.
Więc jaki jest rozstaw ławek w obydwóch siodłach Daslo w rozm. 17.5??
Dodaje zdj poglądowe o miejsca , w których jakaś dobra osoba mogłaby mi zmierzyć   :kwiatek: :kwiatek: ??

Bronze   "Born to chase and flee.."
05 czerwca 2011 09:02
Daslo lub wszechstronny Norton są super jakościowo. Ja mam Daslo i bije na głowę skórzane siodła. Moja znajoma ma skóro-podobnego Nortona. Po wielu latach w super stanie i konia z rzędem dla tego kto odgadnie,że to nie skóra tylko syntetyk  😉
Na Norton'y tez patrzyłam, ale zależy mi bardzo na systemie    wymiennych łęków, koń młody więc będzie się rozrastał.

Edit: literówka  😡
Bronze   "Born to chase and flee.."
05 czerwca 2011 11:46
Patrzyłam .... nie "patrzałam"  🙄 bo to aż boli przy czytaniu  😉
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
06 czerwca 2011 17:58
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się