Siodło skokowe

Przedstawicielem handlowym na polskie jest Łukasz Jończyk.

Kolezanka próbowała i powiedziała ze twarde i nie wyobraza sobie w tym jeździc pare koni dziennie..

półka cenowa porównywalna do CWD..

Bogdan co myslisz o siodłach Jaguar?  :kwiatek: Miałes okazje rozebrać?  🤣
Moon   #kulistyzajebisty
02 czerwca 2011 21:35
Miałam kiedys okazję przejechać się w Jaguarze (ale inny model, niż Dramkowy) - całkiem pozytywne siodełko, chociaż z wyglądu zupełnie nie mój "look". ;-)

Ciekawska, jeździłam na kilku Delgrange'ach, skakałam co nie co - baja! Płaskie, a fajnie 'zasysające', odpowiednio twarde, choć drugi model był o wiele bardziej miękki.

Jakbym kiedykolwiek miała kupować siodło, to mimo, że uderzałabym do Bogdana, to byłoby to: "Poproszę takiego Delgrange'a z siedziskiem Passiera.  🤣  😁
Też ciekawa jestem opinii n/t siodeł Jaguar. Szczególnie interesuje mnie skokowe XJS.
Bogdan co myslisz o siodłach Jaguar?  :kwiatek: Miałes okazje rozebrać?  🤣

tak rozbierałem,ale ujeżdżeniówkę- bardzo wdzięczne siodło jeżeli chodzi o jakiekolwiek korety
Powoli przyzwyczajam się do tego jagaura..nie mam wyjscia bo ciężko kupić dobre używane siodło z rozstawem 35-36  😵

Arezzo w serwisie, i straciłam nadzieje ze dopasuja/poszerzą  😤 Kolejka do Bogdana.. 🙁

Przed wszystkim chce zeby siodło pasowało do konia, ja sie dostosuje.

Bo jezeli siodło nie pasuje to dramka sie usztywnia, a ja i tak nie moge usiasc.

Zauważyłam że po paru jazdach w jaguar dramka odpuszcza w grzbiecie..
Dramka, a jaki to model jest?
Nie mam pojecia, szukałam w necie bez powodzenia  🙄 sygnowane przez Harry Dabbs

Może szyte na zamówienie  🤔
delgrange bylo moim ulubionym siodlem! po kilku koniach dziennie nadal bylo wygodnie 🙂

jaguara tylko ujezdzeniowke mialam pod tylkiem i tez niezle bylo choc za ortopedyczne jak dla mnie
Ta moja skokówka tez ma duze poduchy  🙄 Kiedys by mi pasowały, a teraz przeszkadzaja
no dobra  😅
Proszę Państwa odebrałam właśnie siodełko by HB CONTACT
Dzięki Bogdanie  i Honorato  :kwiatek:
Wieczorem na koń, jutro skoki 🙂

Uploaded with ImageShack.us

16,5
I jestem zła, że mąż wsadzi pierwszy swój tyłek bo ja po operacji 👿
maxowa siodło wygląda bardzo fajnie, musi być wygodne, zazdroszczę!
Ja właśnie jestem na etapie szukania siodła, mierzyłam już sporo modeli ale w każdym "coś" jest nie tak  🙁
jakoś przypadkiem weszłam do galerii forumowego Bogdana i spodobało mi się siodło Wrotki, chciałabym zapytać czy może w okolicach warszawy, Piaseczna nie znalazłaby sie jakaś dobra dusza która mogłaby użyczyć mi siodła na próbę na niedługi okres <1-3 dni>
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi  :kwiatek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
07 czerwca 2011 17:31
maxowa  🤬 jeszcze bardziej nie moge sie doczekac mojego! koniecznie fotki z jazdy!
maxowa

Piękne  😍 Naprawde zazdroszcze  💘 Skórka cieleca?

Jutro wraca arezzo, ciekawa jestem jak bedzie z rozstawem  🤔
maxowa a jak te siodła wypadają wagowo?? Bo wiem że kiedyś Bogdan coś pisał ze robił siodło dla wrotkiego naprawdę bardzo lekkie. Ale Ty jak widzę też nie zdecydowałaś się na monoflapa tylko na "zwykłe" (ja też takie chcę) i się zastanawiam ile siodło waży 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
07 czerwca 2011 18:21
xxagaxx, Trzeba było w weekend wsiąść w moje,albo chociaż pomacać i zważyć ;-)
A Ty masz przecież jednotybinkowe nie?? Marysia (od Parii, choć w sumie już teraz nie 😉) ma też to jednotybinkowe, i mi się nie podoba (w sensie monoflapu) ale siedziało się bardzo fajnie, super wykonane, miękkie, więc ogólnie je sobie obmacałam i obejrzałam 😀
przepraszam, ale długo na nie czekałam 🙂 i jak doszło to przecież musiałam się pochwalić  😅
na moim  wielkim koniu wygląda takie maleńkie , to jest 16,5 ale ja muszę  mieć takie😲,

na Maxa pasuje, mąż jeździł - podobało mu się bardzo , jutro  porobię foty pod siodłem, bo dzisiaj się na nie patrzyłam tylko i wyłącznie 😎

ile waży ? jutro postaram się je zważyć 🙂

Dramka skóra nie jest cielęca właśnie dlatego, żeby było lepsze niż Prestige, w Parisce skóra szła strasznie 
moje HB-C waży nie więcej niż 5 kg i ten parametr nie jest szczególnie wyżyłowany w tym siodle, bo zupełnie mnie jego waga nie interesowała...te niecałe 5kg wyszło Bogdanowi w produkcji zupełnie "przy okazji"
[ Skórka cieleca?

skóra cielęca jest dobra na rękawiczki,a jeszcze lepsza jest z jelonka,ale też na rękawiczki  😉
fakt- jest delikatniejsza,ale jako jeździec siedząc w siodle ( w bryczesach tudzież w majtkach) nie rozróżnisz czy to jest skóra z cielaka czy to ze starszej krówki.
Krówka, z racji wieku jest bardziej wytrzymała ze względu na swoją grubość ( a jest to ok +/- 1 mm). Różnica jest tylko w dotyku.
Parametry techniczne będą te same, ale wytrzymałość bardzo się różni.
Różnicę odczujesz tylko w dotyku.
z jelonka 🙁

Z fotki wyglada jak "cieleca"  😉 nie jest taka śliska?
08 czerwca 2011 07:36
xxagaxx, Magda od Karidy ma dwupłatową skokówkę,też była przecież na zawodach. u nas w stajni jest też jeszcze jedno dwupłatowe HBC,także,trzeba rozmawiać koleżanko 😉

Bogdan, widziałam wczoraj wreszcie siodło Jurka Lipkowskiego na żywo- Mistrzostwo Świata  😍
Przyłączam się do pytania Dramki.
No właśnie jak nie cielęca to nie jest śliska bardziej?
Nie ukrywam, że ja osobiście  wolę cielęcą mimo że mniej trwała  🙁
08 czerwca 2011 12:01
ja miałam cielęcą w equipie,IMO była bardziej śliska,niz ta,która mam obecnie.
Nie dotykałam nigdy siodła HB Contact, ani na żywo nie widziałam,ale jak będę u Maxowej  może w lipcu to na pewno zerknę, bo bardzo jestem ciekawa tych siodeł.
Ale wydaje mi sie nie prawdopodobne żeby skóra cielęca w Equip była śliska ( koleżanka w stajni ma ujeżdżeniówkę coprawda ale skóra naprawdę bardzo przyczepna).
Perlica, skóra cielęca skórze cielęcej nie równa - liczy się sposób wyprawiania także - a do tego, cóż, żaden cielaczek nie jest identyczny z drugim i nawet biorąc pod uwagę, że producent wybiera jedynie skóry najwyższej jakości o określonych parametrach to i tak mogą się minimalnie różnić. Poza tym te skóry cielęce u różnych producentów w różnych modelach są różne.
nie jest śliska, jest mięciutka ale nie śliska co więcej siodło nic nie narzuca, nie trzyma ,co najbardziej lubię i maż także preferuje takie siodła, dodatkowo  jak koń wczoraj był wesolutki i nieźle brykał to mąż z uśmiechem na ustach wołał, że z tego siodła nie sposób zlecieć za cholerę  🙂 raz że w końcu jest dopasowane bo my podobnej postury -  siedzisko 16,5 a zawsze miałam 17,17,5 dwa ,że to super skórka antypoślizgowa, niestety zdjęcia z jazdy w okolicach weekendu będą.

kto  z wrocławian chce pomacać siodełko to zapraszam do Smolca 😁
maxowa wygląda wlasnie na antypoślizgową  🤣
Dramko bo to jest skóra antypoślizgowa
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg1034893#msg1034893 date=1307515017]
xxagaxx, Magda od Karidy ma dwupłatową skokówkę,też była przecież na zawodach. u nas w stajni jest też jeszcze jedno dwupłatowe HBC,także,trzeba rozmawiać koleżanko 😉

[/quote]

Nic straconego 😉 Bogdan dopiero na wrzesień się do nas wybiera więc jeszcze dorwę 😀😀
Dramko bo to jest skóra antypoślizgowa

aha. myslalam ze tylko cieleca jest antyposlizgowa  😉

PS. Miałeś racje  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się