iberyjskie klimaty - konie PRE, andaluzy

Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
02 czerwca 2011 19:41
Halo halo, znowu nam watek umiera!

Wrzucam jeszcze pare zdjeć z AMP jakie znalazłam (niemniej jednak robili duuuuzo wiecej 🙁 )

Nie jestem w stanie mu ładnie zaplesc warkocza... Jak nie dam wstążek to w ogole się trzyma 3min, a tu widać że i tak wygląda mizeeeernie.  🤔wirek:
08 czerwca 2011 20:38
Zorilla trzecie bajeczne.  🙂
Dzieki, też mi sie podoba bo chociaz siedze jak połamaniec to całkiem ładnie dodawał wtedy, a nie jest to nasza mocna strona.

Za to! Dziś udalo się CZTEREMA nogami wejść do jeziorka i to ze 3 razy!! Na jakies 2sek, ale jest to nasz największy sukces w tym temacie, odrazu zamoczył kopytko bez ciągów wzdłuż brzegu i stawania dęba 🙂 Także jetem bardzo zadowolona  😅 😅

Ostatnio więcej skaczemy i musze powiedzieć że zaczyna mu to większą frajde sprawiać niż elementy :P Trochę się nam obojgu przejadło dreptanie na płasko i robimy różne gry i zabawy ogólnorozwojowe: skoki, teren, damskie siodło, jazda po piachu, wzniesieniach etc...
Zorilla śliczne zdjęcia  😉 zajeliście coś?

mój dobieraniec też jest godny pożałowania, nie umiem go dobrze zpaleść (a wstążek nadal nie umiem wpleść)

gratuluję wejścia do jeziorka  😀

Byliśmy na Akademickich Mistrozstwach Polski, we Wrocławiu, niestety musiałam jechać PROFI czyli C-4 i C-5 (w finałach dla najlepszych KUR), zajeliśmy 28 lokate na 32, co i tak jest super bo spodziewałam się mnie na końcu, jakiegoś 10% przerwy i następni :P
Bardzo dzielnie się spisywał, zadowolona jestem z przejazdów a tyle oczekiwałam po tych zawodach 🙂 AZS wszystko opłaca więc jak tu nie wykorzystać szansy, zwłaszcza że to moje i tymbardziej nasze pierwsze wyjazdówki, załapaliśmy się za free  😀iabeł:

A Michał z Polaco (P klasa) i Farolero (L) jadą w ten weekend na WKKW do Jaroszówki 🙂 Koni to też będą pierwsze wyjazdówki, napewno dzielnie się spiszą.

edit: a i oczywiście dostalismy flots 😀
to gratulacje  😅
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
09 czerwca 2011 09:50
Brawo brawo Zorilla , widze tez ze powoli powoli wraca mu troszke ciala
Teraz to jest normalnie gruby 😀 Ale wedle dewizy koksa bedziemy najpierw masa, potem przerabiamy na miesnie:P Oczywiscie przesadzam ale troche sie mu przytyło. Za to jak zrzucił w końcu zimową siersc pięknie się zaczal błyszczeć.
Znaleziony w wątku o zadziwiających, nietypowych ogłoszeniach:
http://www.horsebase.de/pferde/103008/ebenfalls-nur-aus-zeitmangel-abzugeben.html

Ale szyjsko!  🤔
nooo  🤔
10 czerwca 2011 14:25
Na bank sterydy  🤔
Wcale dobrze to nie wyglada. Koń piekny, ale patrzcie na zdjecie 7,9,10 fuu
kij tam z szyja! patrzcie na jego puzdro! sterydy bankowo, biedne zwierze.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
10 czerwca 2011 20:42
Jak dla mnie to nie sterydy a odłożony tłuszcz. Co do puzdra - gdy byłam w Hiszpanii wszystkie tamtejsze ogiery PRE miały baaaardzo duże narządy rozrodcze. Z początku myślałam, że są spuchnięte, ale wszystkie ogiery takie miały.
10 czerwca 2011 21:26
Tez przeszlo mi przez mysl ze jest otluszczony bardzo ale sterydy obawiam sie ze tez dostawal, tak jak zreszta wiekszosc .
Ile waszym zdaniem może andaluzka ciążę przenosić??? Jasmina już 360 dzień nosi od inseminacji, wymie takie sobie choć twarde, kwadratowa,ociężała a ja powoli kociokwiku dostaję 🤔 Nie pierwszy mój żrebak ale Jasminy tak i pierwszy tak długo noszony....
11 czerwca 2011 11:28
Ja sie nie znam ale zawsze jak cos mnie martwi to wzywam weta , a tu to powazna sprawa taki dzidzius 🙂
Wet stwierdził że rekordowa jaką znał nosiła pełny rok i 2 tygodnie i urodziła zdrowe choć malutkie żrebie wiec mam nie panikować bo to "natura" Fajnie, ale przez naście lat mnie tak natura nie robiła w balona🙂
Kolejne zdjęcia Michała i PRE z WKKW, byli w Jaroszówce, znów Farol L klasa, a Polaco - P:

ujeżdżenie:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247243_221499987873819_205058706184614_829524_6854799_n.jpg  Polaco
Farolek

skoki:
Polaco
Farolero

kros:
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247249_221982154492269_205058706184614_833025_2937378_n.jpg  Polaco

http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=815.0;attach=103758;image

Farolero

Zdjęcia pokradzione z różnych miejsc: wiecej w wątku WKKW i na stronie www.szarza.bolecin.pl 🙂
18 czerwca 2011 22:01
Spanish Tack and Riding Clothing Guide
[[a]]http://www.viva-iberica.com/printable/Spanish%20Tack%202008%20comp.pdf[[a]]
Zorilla bardzo fajne wszechstronne zaangazowanie obu koni 🙂
dawno nie bylo Tenora:

zabawy z kucykiem😉

drugi kon, ktorym sie opiekuje, tez andaluz:

27 czerwca 2011 18:57
Atos wyraz oczu Tenora BEZCENNE  🙂 piekny jak zawsze ja go poprostu uwielbiam  :kwiatek:
a ja widziałam jak dzisiaj Zorilla z Tequiero wymiatali na krosie  🏇 po prostu suuper, chyba pierwszy raz widziałam ich skaczących krosówki i naprawdę dzielnie sobie TeQuiero radził skacząc  dzielnie praktycznie wszystko co było po drodze  😍
Atos czyten drugi koń to nie ta klaczka co jest/była na sprzedaż? Podobne/to samo zdjecie?
Tenor chyba nie jest zachycony tymi uściskami 😀

Ja dziś byłam z Te Quiero na krosie i był taaaaki kochany pieknie skakał mini elkowe przeszkody, max za 2gim podjściem. może sie pokazemy na jakiejś mini mini elce a na jesieni napewno 😀
KarolaHeliowa nawet nie wiesz jak mi milo  :kwiatek:

Zorilla tak, to ta sama klacz

boswell co u Jasminy? Oźrebila sie?
Co tu znowu tak cicho!
Gadać cos! Już! 😉

Ja jutro jade z Te Quiero skoki 60cm 😀 Mam nadzieje ze ktos mnie nakręci to się pochwale - albo i nie 😀

Narazie wrzucam wam pare filmików z krosu 😀 Odmów mielismy jakos 4 razy więcej niż skoków, ale baaaaardzo dzielnie się spisuje, niektore przeszkody jak koperta nie sprawiaja ani pół zawahania 🙂

Widac co było najpierw a co potem po wypadajacej nam z biegiem czasu podkłądce 😀 😀

Na moim kanale jest jeszcze pare 🙂

01 lipca 2011 22:20
Zorilla trzymam kciuki 🙂
A na filmikach Te Quiero cudnie pracuje... uszami, hihi  😉
I tak w ogóle to super.  👍
Haha w ogole nie zwróciłam uwagi ale masz racje 😀 Macha jak opentany  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się