orepi przyjeżdża tylko osoba która ocenia co trzeba zrobić, siodło przerabiane jest w daw-magu. mozesz zawsze poza opinią przedstawiciela wysłać zdjęcia do daw magu, zadzwoń to powiedzą ci jakie zrobić 😉
No to opisuję swoje odczucia po testowaniu Kentaurów-sprawdziłam kilka modeli, skakałam,galopowałam w wybranych modelach (bo 2 siodła były takie że po tym jak usiadłam już wiedziałam że na pewno nie).
Model Charon- nie dla mnie, duże klocki, bardzo duże;
Naxos- fajne siodło,ale zupełnie płaskie klocki ( dla mnie fajne było siedzisko,ale łydce coś brakowało)
Onyx- nie dla mnie, kojarzyło mi się z Daw Mag Hubert
Eventer- bardzo fajne siodełko monoflapowe, generalnie bardzo tak,fajna skóra-polecam
Joung Jumper-dla mnie idealne,łydka nie latała 🙂 miećiutke, jak na mnie szyte🙂
Dodatkowo oglądałam sprzęt-popręgi, ochraniacze itp Fajne wykonanie-polecam.
Fachowe rady, nikt nie chciał mi na siłe wciskać nieczego-bardzo polecam.Profesjonaliści naprawdę.
Perlica, wiesz może, którą wersję eventera sprawdzałaś? I, II, III ?
Na pewno II, o III to ja nie slyszlaam.
Kosztuje 4100zł chyba, tylko wersja ze skórą cielęcą jest w tym modelu.
Pan mi odradził jako siodło na codzień dla młodziaka, bo to lateksowe wypełniene i dla konia mniej komfortowe.Co innego jak używasz tylko na skoki-wtedy ekstra.
Mi się siedziało ekstra.
Bogdan Dokonam 😉 Otworzyłeś mi oczy 🤔 😲 :kwiatek:
Tylko możemy poczekać asz odzyskam swoje siodło 😉
Rozglądam się za siodłem z szerokim rozstawem łęku (35-36) jakby komuś takie rzuciło się w oczy, nie koniecznie prestige 👀
Może mi ktoś napisać wrażenia z używania Kentarów?
Jest bardzo mało opini o tych siodłach, mimo że cena atrakcyjna bardzo a i jakość wygląda ok.
Jak z trwałością tych siodeł w porównaniu do Prestiga?
Skóra nie jest tak miękka jak w Prestigu,ale jest miękka również. Łęk także można dopasować w razie jak się koń rozrośnie i to na miejscu w stajni 👍
Proszę o opinie użytkowników.
ja mogę wyrazić opinie o ujeżdżeniowych ken-taurach
wszystkie używane z jakimi się do tej pory spotkałam były w super stanie, nie rzadko wyglądały lepiej od innych bardziej znanych marek
dobrze kojarzę,że kantaur to taki sąsiedzki DM?bardzo porządna skóra.
Ktoś dobrze kojarzysz- to czeskie siodła.
A czy ktoś może mi powiedzieć coś o konstrukcji:
Terlica: elastyczna z włókna szklanego, wzmacniana stalą sprężynową, z wymiennym łękiem.
Jak się to ma do Prestiga?
Może Pan Bogdan jako osoba z branży z doświadczeniem?
Perlica, ale jak to na miejscu w stajni zmienia sie rozstaw łęku? Napisz coś więcej!
Potrzebuje opinie na temat siodła skokowego JAGUAR :kwiatek: dzisiaj zakupiłam i mam mieszane uczucia 🤔
Terlica: elastyczna z włókna szklanego, wzmacniana stalą sprężynową, z wymiennym łękiem.
Jak się to ma do Prestiga?
Może Pan Bogdan jako osoba z branży z doświadczeniem?
sprecyzuj konkretnie swoje pytanie
Hanoverka mają jakąś specjalną prasę do siodła,ale ja to wiem od przedstwicieli-powtarzam słowa, nie widziałam tego.
Bogdan chodzi co jest lepsze dla grzbietu końskiego. Prestige czy Kentaur? Gdzieś na forum wyczytałam że terlica z włókna szklanego to się robią w niej jakieś mikropęknięcia w miarę użytkowania i to uwiera konia 🤔
Uprzedzam że to wyczytałam...może to mit.
Tak konstruowane są chyba Daw Magi?
A jak z wytrzymałością ?
To bzdury na tym forum wyczytałaś.
Łęki Kentaura są robione próżniowo, czyli jest tam minimalna ilość żywicy- tam nie mam możliwości na takie pękniecia o jakich piszesz.
Te łęki są bardziej elastyczne niż w przypadku pełnych terlic- jakie ma np. prestige, kieffer..
Tak czy siak dla końskiego grzbietu najważniejsze jest dobrze dopasowane siodło.
Tak konstruowane są chyba Daw Magi?
Tak, z tym że nie próżniowo.
Wytrzymałość łęków- ogólnie- też jest uzależniona od dopasowania siodła.
Tak myślałam że to bzdura właśnie 😎 ale wolałam się upewnić.
Bardzo dziękuję za informację.
Crazy, on chyba tak specjalnie, pewnie jeszcze na wszelki wypadek nie pil wody, żeby te swoje miesnie wyeksponowac, tak ponoc robia kulturysci przed pokazem 😀
ups, pomylilam watek
ciekawska, nie to okienko 😉
bo tu Bogdan i tam Bogdan i tak jakos wyszlo 😁
Ciekawska, a jak otwierasz lodówkę? to też wyskakuję 😂
bo u mnie wszedzie siodła- w pokoju, w kuchni aż strach zajrzeć do lodówki
ja juz na swoje siodlo nie patrze, bo sie nie da.
wsiadam i przynajmniej go nie widze 🍴
Dramka, koniecznie podziel się opinią na temat skokowego Jaguara. Ciekawa jestem okrutnie 😉
Dada Siedzisko miekkie. Jak dla mnie za duże poduchy kolanowe. Tylne klocki na rzep. Zrobie fotki dzisiaj :kwiatek:
Ciekawska, a jak otwierasz lodówkę? to też wyskakuję 😂
Za sałatą 😂
Dramka, poka, poka foty 😀
Dramka gdzie je kupiłaś? miałam okazję jeździć w Jaguarze parę razy, siodło przyjemne, tamto bylo na mnie za duże, więc nie było idealnie,ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenia
Dada jak Twoje poszukiwania?
Forta Mam znajomości 😉 Za duże tzn jaki rozmiar? fotka 😎
Myślałam że 17.5 jak moje 😉
o dziekuje 😉
dobre sa? popularne?
mamy jakis przedstawicieli w PL? jaka polka cenowa?