Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Znowu jakis czubek wypisuje herezje 😂
Przyjmę/kupię za symboliczną kwotę kuca lub małego konia ( do. 165 cm). Najlepiej klacz lub wałacha (nie ogiera!). Maść i rasa obojętne. Wiek od 5 do 15 lat. Koń musi być zdrowy, zdolny do jazdy, zajeżdżony, dobrze by było gdyby mógł skakać. Może być niewidomy ale nie w 100% procentach.
Kontakt :
              PW
              GG : 20346959
Kurczę, kuc o wzroście 165 cm ślepy i skaczący  😎 joł
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
25 maja 2011 17:38
Tajnaa nie rozumiesz, jak w filmie laska na niewidomym koniu mogła jeździć ujeżdżenie, to przecież skoki na prawie ślepym będą łatwizną!  👀 A jaki szpan przed znajomymi!  🏇
Tak , będzie mu krzyczeć jak nawigacja : ,, Za 10 metrów skocz stacjonatę 70 cm "  😂
Pacia hahah dobreee 🙂 CzarownicaSa a jaki to tytuł filmu ?
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
25 maja 2011 21:06
Znowu jakis czubek wypisuje herezje 😂
Przyjmę/kupię za symboliczną kwotę kuca lub małego konia ( do. 165 cm). Najlepiej klacz lub wałacha (nie ogiera!). Maść i rasa obojętne. Wiek od 5 do 15 lat. Koń musi być zdrowy, zdolny do jazdy, zajeżdżony, dobrze by było gdyby mógł skakać. Może być niewidomy ale nie w 100% procentach.
Kontakt :
              PW
              GG : 20346959

sprawdziłam na gg  😉 osoba pisząca ogłoszenie ma przecież 12 lat  😀 ..ach ta wyobraźnia !
http://gieldakoni.com/index.php?strona=dlakonia2&id=2689

faktycznie troche jasniej wyszla na tym zdjeciu 🙂
26 maja 2011 08:38
Niestety nie mam pojęcia, bo sama chętnie bym sobie obejrzała.  Może też dojdSankaritarina  do wniosku, że zaczepienie GPS-a przy uszach to cudowna innowacja!  😁
http://allegro.pl/sprzedam-walacha-fiorda-i1634244614.html

mizernie konisko wygląda... pomijam kantar po ogłowiem (kolejny przypadek)...
26 maja 2011 09:58
TO jest fiord...?  😲 No dobra... mi się zawsze fiordy kojarzyły z grubymi, poczciwymi beczkami... a nie zmizerniałymi pseudo-konikami  😲
nie wspomnę o niewyczesanej grzywie i sierści...
26 maja 2011 10:10
Niewyczesanie to najmniejszy problem, tragedią jest sam wygląd...  😲 zawsze mi się wydawało, że fiordy tak samo jak kn-y tyją po zjedzeniu wiechcia szczotki...  😁
widać są wyjątki 🙂

a na dokładkę mistrz interpunkcji 😵

ur 2004.04.18 arab konik maści bułanej z pręga z gwiazdka na głowie klacz wzrost około 155 ojciec Witalis pełna krew arabska oraz matka konik polski Norka skoczna do przodu ale i dla każdego zrównoważona pewna nie kopie nie gryzie maskotka ufna sama chodzi w teren była zaprzęgana do sanek jest sprawdzona matka do wglądu na miejscu syn Nastki obecnie wieku 3 lat obecnie nie zazrebiona
26 maja 2011 10:14
Kali mieć krowa bo polska trudna język  😵
Klacz i walach - nieaktualne

Lecz mam znajoma osobe ktora wczorajszego wieczoru przyprowadzila do mojej stajni klacz bo nie ma co z nia zrobic z przyczyn pilnego wyjazdu,ja jak narzie dla moich nie znalazlam odpowiedniego domu,poniewaz chce je oddac tylko i wylacznie razem..

Klacz znajomej - 7 lat,kara,chodzi w siodle i zaprzegu.

kontakt gg :34227500

Moja znajoma wysłała do tej Pani 5 wiadomości w których napisała że może pomóc i z chęcią przyjmie dwa koniki razem i nawet tą 7 letnią klacz bo mają wybudowaną nową dużą stajnię i 4 boksy wolne.... lecz ta Pani nawet nie odpisała...  a tu widzę w ogłoszeniu że nie znalazła odpowiedniego domu...  😵 ehhh pewnie kolejne oszustwo 😉 Tylko ciekawe czy konie prawdziwe i czy na prawde nie potrzebują pomocy  🙄
tak sobie przeglądam i przeglądam... czy ten koń ma coś pod siodłem prócz podkładki? 🤔
http://allegro.pl/klacz-huculska-i1629363488.html

[edit] syklam_38 a potem głoszą na cztery strony świata, że Polacy pomocy nie dają 🤔
Moon   #kulistyzajebisty
26 maja 2011 10:22
Nie, ale przynajmniej chociaż podkładkę ma.  😁 I zupełnie niedopasowane ogłowie i wędzidło.
ash   Sukces jest koloru blond....
26 maja 2011 10:24
i czemu ten roczny koń ma na sobie siodło  🤔
Cassie   Kanalia niepospolita :)
26 maja 2011 10:25
http://allegro.pl/walach-malopolski-gniady-po-cenzus-siodlo-bryczka-i1612678709.html czy ten koń nie ma przypadkiem odwrotnie założonego pelhamu??
a dajcie spokój, nóż się w kieszeni otwiera...

Cassie oczywiście, że ma 🤔 😵
dea   primum non nocere
26 maja 2011 10:34
http://allegro.pl/sprzedam-walacha-fiorda-i1634244614.html

mizernie konisko wygląda... pomijam kantar po ogłowiem (kolejny przypadek)...

Robaaakiii.... ciekawe czy by mu energii i pomysłów przybyło, gdyby go porządnie odrobaczyć  🙄
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
26 maja 2011 13:05
Ciekawe, co one mają opinać  😁
Hahaha talię  😁
opinacz to wojskowa nazwa czapsa.
Śmieję się, bo kiedyś u nas w stajni był facet baaaardzo przy kości i jego czapsa z powodzeniem zapinałam w talii  😉
dea   primum non nocere
26 maja 2011 13:41
A to coś nie nazywa się czasem "sztylpy" a nie "czapsy"? Czapsy to chyba te westowe gacie skórzane?
Niby tak  🙂
dea, tak to sie nazywa sztylpy. ale juz sie tak przyjelo, ze zwykle to czapsy, a sztylpy to te oficerkowe zapinane do sztybletow. opinacze to cholewy wojskowych butow, ale sa mundury, gdzie wystepuje dokladnie cos takiego jak (niech bedzie 😉 ) sztylpy. i oni to tez nazywaja opinaczami.
Czapsy, sztylpy a teraz jeszcze opinacze? Robi się chaos w nazewnictwie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się