Siodło skokowe
Perlica, jezeli elastic jest cc,to ja jestem dziewicą. 😵
wybacz,ale większej herezji dawno nie słyszałam.skokowe nie jest tożsame z cc. 🤬
[[a]]http://cgi.ebay.de/Stubben-Siegfried-II-Springsattel-/160589879507?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item2563e718d3[[a]]
ktos mi moze powiedziec czy to jest aukcja czy jak? 👀 moj niemiecki sie do tego nie nadaje 😵
Ktoś ja tam nie wnikam w twoje dziewictwo :hihi
To że Elastic jest CC znalazłam na stronie dysrybutora Prestiga za granicą ( po angielsku było).
Poszukam link i dokleję.
http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/process/locale/en_US/page/1010278.htmlSama nie siedziałam i nie wiem, ale usiądę to opisze wrażenia.
nie musisz wnikać,wystarczy,że spojrzysz na zdjęcie mojej córki. 🤣 nie ma na imię Jezus 🙂
nazwanie elastica cc,to gruby błąd merytoryczny.
Córcię widziałam, ale Maria była także dziewicą 😀 mam nadzieję że nikogo to nie uraziło... 🚫
No tak napisali- to może to jakieś pół CC jest?
Taka nazwa też była tu używana.
Mi nie robi różnicy-chcę dobrze siedzieć i czuć się komfortowo.
Pani z Kentaura mi mówiła że ludzie testując 5 modeli skokówek często wybierają te powiedzmy CC i mówią że mocniej trzyma czy usadza niż z dużymi klockami 🤔
Dlatego najlepiej usiaść samemu i ocenić.
[[a]]http://cgi.ebay.de/Springsattel-Prestige-Silver-Star-VSS-/300557641631?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item45faa1a79f[[a]]
[[a]]http://cgi.ebay.de/Prestige-Springsattel-Eventing-schwarz-17-32-/220783140245?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item3367b35d95[[a]]
jeszcze takie fajne prestige znalazłam. To jest ich koncowa cena czy poczatek aukcji? 👀 i czy jest na volcie ktos kto by mi mogł pomoc w tych formalnosciach 😵 to jakies cło sie płaci czy coś? 😁
Czytam i czytam ten wątek i.........widzę że większść osób chwali sobie siodła firmy Prestige.
Nie ujmując nic ten firmie i siodełkom które produkują ,ale czy zastanawialiście się dlaczego tak naprawdę chcecie mieć to siodło? Bo inni mają?Może to marka, którą firma ww. wypracowała sobie latami. A może czysty snobizm?
Ja osobiście miałam możliwość przewiezienia mojej szanownej w tym że siodle i szału nie było 🤔 .
Natomiast pare miesięcy temu nie wiedząc co to za siodełko , kto je robi itp. poskakałam sobie w siodle HB Contact, i oniemiałam, to było to! Zwłaszcza że szukałam właśnie dla siebie siodła. Dostałam kontakt i proszę, p. Bogdan przyjeżdża do klienta , spełnia jego wszystkie zachcianki i kaprysy co do wyglądu, wielkości,koloru itp. Doradza, i co najważniejsze dopasowuje do jeżdzca i konia- czyli siodełko mamy jak najbardziej szyte dla nas. Jesteśmy traktowani jako wyjątkowi, jedyni w swoim rodzaju. I takie same są odczucia jeżdżąc w tym siodle, nic nas nie uwiera, jest blisko konia, nasza postwa diametrialnie się zmienia( przynajmniej tak było w moim przypadku). Dużą zaletą tego siodła jest jego waga. Dodam że do siodełka zamówiłam też popręg który jest elastyczny , mięciutki....
Dlatego z całą odpowiedzialnością mogę gorąco Wam polecić to siodło. Dobre bo Polskie!!! 😍
Jeszcze jedno pamiętajcie że każde siodełko jest inne, dopasowane indywidualnie, szyte ręcznie a nie maszynowo na hurt!
D
ja bym chciała bo miałam kontakt z kilkoma modelami i wywarły na mnie pozytywne wazenia. dobra skora, miekkie i wygodne
galopada, napisz mi pw
perlica, myślałam, ze spadnę z krzesła z tym elasticiem cc
sorry, ale jednak 99% siodeł CC ma mini klocki, po coś to ma dawać swobodę, a nie usadzać, ale nie wcinam się wiecej, Twoja sprawa, dla mnie to Ty sama nie wiesz czego chcesz - najlepiej siodła za 2 tys., które jest płaskie, samo usadzi, pomoze w skokach na młodym koniu, dopasuje się, chetnie wymieni za prestige, a najlepiej to samo będzie jeździć...
galopada, mogę Ci pomóc, wiem jak umoczyłaś w prestige
cło płacisz tylko z usa, z de albo paypal albo przelew
pierwszy stubben to aukcja, do tego ultra wąski, koniec za 5 dni
silver star i eventing oba aukcja, koniec za 3 dni
Endurka nie rozumiem co jest złego w tym że chcę sobie wybrać siodło które będzie mi pasowało wo 100%..
Nie szukam do 2 tysięcy tylko czegoś lepszego...
I też nie widzę nic złego w tym że chcę mieć siodło dopasowane do konia i jeźdzca przez fachowca..
Siwiutka fajnie że tak napisałaś i właśnie taka usługa to jest coś co mnie interesuje-właśnie tak chciałabym kupić swoje siodło...
Perlica ja ciebie rozumiem w 100%, siodło ma być przede wszystkim wygodne i dopasowana, co jest złego w tym że kapryśimy, to my wydajemy pieniądze ciężko zarobone i to my jeździmy potem w tym co kupiliśmy, a mnie osobiście krew by zalewał gdybym kupiła sidło które nie spełnia moich "norm". Ja przynajmniej kupiłam siodło na prę dobrych lat i nie jest to zabawka którą mogę od tak wyrzucić.
Oczywiście z przyjemnością podam Ci namiar na HB Contact.
więcej też informacji masz na
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/HB-Contact/112000715536913
Dobrze że chociaż jedna osoba rozumie to...
siwiutka a ja poczułam się nieco urażona jak tak generalizując ujęłaś, że ci co chcą prestge'a to snoby ? 👀
Moim pierwszym siodłem był Daw Mag Hubert, który nie pasował ani mi, ani rumakowi. Oczywiste jest, że jak tylko dostałam jakieś pieniądze i miałam możliwość dopasowania siodła przez profesjonalistę, to z tej możliwości skorzystałam, bo moja wiedza o dopasowaniu siodła ograniczała się do tego, że wiedziałam że jest mi potrzebne 17,5... I nie widzę nic złego w tym, że kupiłam polecane siodło, które było dobrze dopasowane do konia, a po ortopedycznym wszechstronnym Hubercie, dla mnie, jazda w nim była olśnieniem.
I jeżeli mi fundusze na to pozwolą to zaraz skontaktuję się z Bogdanem i dopasuję sobie i mojemu Księciowi najlepsze siodło jakie będę mogła. A póki co poburżuję się w Prestige'u "bo wszyscy mają" 😁
oj tam,oj tam 🤣
Na zagranicznych stronach piszą też że Elastic nie ma dużych klocków tylko średnie, a u nas ma duże.
Czy to znaczy że robią inne siodła na Polskę a inne na np.Niemcy?
Pisza ze nie ma duzych a fotke wstawiaja z ogromnymi 😁
A ja wczoraj odbyłam rozmowę z Panem Sebastianem. Wydaje mi się bardzo profesjonalny, dużo mi opowiedział o siodłach i różnych modelach.
Polecał wg rozmowy telefonicznej Passiery i Equipy w stronę Passierów.
Co możecie powiedzieć o Passierach? bardzo mało opinii o tych siodłach znalazłam.
...nie sa Prestigami 👍
PS o tym czy siodło jest CC czy tez nim nie jest, nie decyduje tylko wielkość poduch.
PPS wybacz szczerość, ale muszę-Perlico jesteś zwyczajnie nie gotowa na rzeczową rozmowę o jeździectwie...rób sobie notatki, albo poproś asystentkę 😁
Polecał wg rozmowy telefonicznej Passiery i Equipy w stronę Passierów.
ciekawe dlaczego 😁
Wrotki nie musisz być złośliwy... 🤬 i nie musisz mi odpowiadać skoro poziomem jeździectwa nie dorastam ci do pięt...
To że Passier nie jest Prestigem to wiem akurat i nie o to pytam.
Pan Sebastian powiedział mi że siodła niemieckie mają to do siebie że właśnie są tak skonstruowane że prowokują do prawidłowego dosiadu (nie ważne czy jest to cc czy nie, czy ma duże klocki czy małe)-czyli nie wypychają łydki do przodu. Dlatego polecał Passiera.
Cena Passiera podobna do Stubbena- jak pisałam siedziałam w koleżanki Stubbenie Siegried 2 i mi się bardzo podbało bo super układało łydkę, która mi nie latała nigdzie itp
Lepszy jakościowo jest Stubben czy Passier? mam na myśli nowe siodła-proszę o opinię.
Pan Sebastian powiedział mi że siodła niemieckie mają to do siebie że właśnie są tak skonstruowane że prowokują do prawidłowego dosiadu (nie ważne czy jest to cc czy nie, czy ma duże klocki czy małe)-czyli nie wypychają łydki do przodu. Dlatego polecał Passiera.
cóż...znam Sebastiana dosyć dobrze i skoro z nim rozmawiałaś, to mam pewność, że masz kłopoty nie tylko z rozumieniem słowa pisanego...chyba bardzo źle go zrozumiałaś, albo wymusiłaś na nim takie zeznania, żeby nie było ci przykro-to jednak handlowiec i musi być miły 😁
Siegfried II-miałem i ceniłem prawie 11 lat, siodło praktycznie pancerne, siodło bez wad (jak się ma twardą dupę).
Comet II-lżejsze od Siegfrieda,bardzo elastyczne, bliżej konia, siedzisko nieco mniej twarde, ale nie tak trwałe jak Siegfried.
jak potrzebujesz siodła do weekendowego bujania sie na koniku, to Comet II spokojnie przeżyje tego konika, jeżeli ma służyć do codziennego ciurania stada koni, to Siegfried jest lepszym wyborem.
a ja wiem,że usłyszałaś to co chciałas usłyszeć...Sebastian owszem,powiedział ci,że niemieckie krojenie tybinek ma takie a takie zalety,ale nie powiedział,że INNE marki też tego nie robią.
cóż...znam Sebastiana dosyć dobrze i skoro z nim rozmawiałaś, to mam pewność, że masz kłopoty nie tylko z rozumieniem słowa pisanego...chyba bardzo źle go zrozumiałaś, albo wymusiłaś na nim takie zeznania, żeby nie było ci przykro-to jednak handlowiec i musi być miły 😁
Wrotki ja wogólę nie kumam o co chodzi w tym zdaniu. Dlaczego ma mi być przykro?
Zadzwoniłam z pytaniem co mógłby mi zaproponować, powiedziałam że fajnie mi się siedziało w Siegfried 2.
Pan Sebastian polecił niemieckie na 1 miesjcu, ale nie miał na myśłi Commeta tylko bardziej te modele "dziecięce" lub takie w których jest 16,5 ze względu na na moje 160cm i 50kg, bo mówi że tybinka może być za długa w modelu klasycznym dorosłym (co doskwiera mi obecnie w 17 Silver Stara).
O Commecie nie wspomniał ni słowem tylko o innych modelach.
Siodło używam codziennie na 1 koniu.
Najprawdopodbniej przyszły tydzień oprócz Prestiga 🙂 będę miała okazję potestować kilka skokowych Kenaturów.
Dramka co jest oczywiste?
Perlica, założę się o piwo,że i tak skończysz z prestigem 🙂
Ktoś mam nadzieję że skończę z odpowiednio dobranym siodłem do mnie i do konia, takim żebym nie musiała zmieniać go za rok 🤣
Nie wykluczam żadnej opcji-przetestuję wszystko co będzie mi dane przetestować.
tacy jak ty,to najgorsi klienci...sami nie wiedzą,czego chcą.i choć nie mam 100% pewności,czuję,że własnie dlatego S. zaporoponował Ci passiery a nie equipy - własnie ze względu na procedurę ich zamawiania 😁
Nie wiem jaka jest procedura zamawiania między Equip i Passier, ale Equipa też 2 modele Pan Sebastian zaproponował 😁
Perlica, jak ty nic nie kumasz 😵