UWAGA KRADZIEŻ KONIA WALOR oo

duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
17 maja 2011 15:42
no właśnie dziwne to wszystko? po co kraść takiego konia? 🙄
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 maja 2011 15:42
Najdroższy arab w Polsce skradziony!

Niech ktoś mi proszę przypomni za ile sprzedano Kwesturę? Za ile poszedł Druid?

Na jednej stronie to on wart 40 tysięcy euro jest 😉

edit:
Wiec zostaje konkurencja 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 maja 2011 15:43
o to już awansował na najdroższego araba w Polsce? Nieźle...
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 maja 2011 15:47
Nie wiem po co Janów, Michałów i Białka robią szopkę z ta hodowlą skoro najdroższy arab jest wałachem 😉 Po co próbują robić konkurencję.

A tak poważnie to robienie takiej szopki może się opłacić i dzięki temu koń jakimś cudem odnajdzie się.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 maja 2011 15:53
nie no jasne, że robienie szopki w końcu może opłacic się odnalezieniem konia
Oglądając i czytając różne głupoty w mediach, znając rzetelność pismaków nie obwiniał bym za tą szopkę właścicieli. Zależało im na rozgłosie, podali kilka szczegółów a rozrosło się "samo"
Pierwsze co czytałam to było 40 tys. euro ,potem gdzieś 100 tys. zł , wszyscy o tym trąbią a właścicielka i jej stajnia już jest znana i ona ma najsłynniejsze konie .
Reklama poszło ,ale po co taką aferę rozpętać o konia co wart 40 tys.

Za parę dni okaże się ze jakiś człowiek znalazł konia chodzącego gdzieś po okolicy ,koń się znajdzie i zostanie wystawiony za kolosalne pieniądze ,przecież znany i pożądany bo skradziono go .
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
17 maja 2011 16:26
i tu jest pies pogrzebany  🤣
Pierwsze co czytałam to było 40 tys. euro ,potem gdzieś 100 tys. zł , wszyscy o tym trąbią a właścicielka i jej stajnia już jest znana i ona ma najsłynniejsze konie .
Reklama poszło ,ale po co taką aferę rozpętać o konia co wart 40 tys.

Zdaje mi się, że to ten sam koń: http://qnwortal.com/pokaz_rodowod_931.
Nie wiem, kiedy to ogłoszenie się pojawiło, ale cena za konia 16000 zł. Nieźle zyskał na wartości.
http://allegro.pl/sprzedam-wspanialego-konia-i1528814799.html

...

i cena się zgadza i zdjęcia. Chyba sophieanne znalazła złodzieja! 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
17 maja 2011 16:59
konwalia, popatrz na datę tej aukcji!!!! KWIECIEŃ!!!!
galopada_   małoPolskie ;)
17 maja 2011 16:59
no przeciez to ogłoszenie może wisieć tam od miesięcy  😉

edit. ash mnie uprzedziła  😁
przecież ta aukcja zokończona 8 kwietnia
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 maja 2011 17:03
Kradzieże były, są i będą. Nie neguję uczuć właścicieli do tego konia, ale coś nie bardzo mi się chce wierzyć w tą 'kradzież'. Mam wrażenie, że wszystko to było ustawione pod tekst 'bo koń nie chciał się sprzedać'. Nagle znajdą się chętni na tego 'pożądanego' konia.

Zgrubienia po rzekomym zastrzyku mogły być równie dobrze pozostałością po ugryzieniu po muchach, stara zgrubiała blizna, etc. Dziwnym trafem chętnie podają cenę konia, telefon do właścicieli, ale już wyjaśnienia są jak dla mnie nie jasne.
Koń z Janowa? I co z tego? Pełno jest takich 'odpadów hodowlanych' ze znanych stadnin i stad.

Teraz możecie mnie zeżreć ze smakiem.
No super ,chciała go sprzedać w dobre ręce ale koń zniknął,re-volta lepsza niż detektyw .

EDIT ale mowa była że drugiego konia też chciano ukraść, bo ma zgrubienia po niby zastrzyku na szyi
Najdroższy arab w Polsce skradziony!

Niech ktoś mi proszę przypomni za ile sprzedano Kwesturę? Za ile poszedł Druid?

Na jednej stronie to on wart 40 tysięcy euro jest 😉

edit:
Wiec zostaje konkurencja 😉

Kwestura 1 mln 125 tyś. Euro sprzedana do Ajmanu..Druid  za 500.000 Dolarów do Turcji.. Z pewnością i z całym szacunkiem Walor najdroższy nie jest;p
Ale bym się śmiała, jakby się okazało, że koń sobie najzwyczajniej uciekł.
o 18:50 będą o tym mowić na Polsacie  😉
przyznam, że zadziwia mnie rozmiar tej medialnej walorowej szopki. wiele koni zostaje skradzionych, a ten ani nie jest najdroższy ani najwybitniejszy, a tak o nim głośno... tak czy siak życzę właścicielom odnalezienia konia w dobrej kondycji, o ile to naprawdę była kradzież.
Z tego co wiem, właściciel niejednokrotnie był zamieszany w różne afery, miał prokuraturę na głowie etc. Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby dostał odszkodowanie, jeśli koń jest ubezpieczony, a za jakiś czas ktoś jest na jakiś małych zawodach za granicą, tam rozpoznaje Walora i bach, koń się znalazł  😉
Właśnie mówią o nim w Faktach TVN.
slojma   I was born with a silver spoon!
17 maja 2011 18:27
Też oglądałam fakty, całkiem dużo poświecili czasu antenowego jak na taką sprawę
Livia   ...z innego świata
17 maja 2011 18:27
W Faktach na TVN był dość obszerny materiał, wypowiadała sie właścicielka konia m.in.
Bardzo dobrze że nagłaśniają sprawe. Tylko ja juz sie pogubiłam raz mówią że ogier raz że wałach...
TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
17 maja 2011 18:58
W "Wiadomościach" też mówili o nim. Dobrze, że moje konie mają wartość jedynie sentymentalną, przynajmniej nikt ich nie zwinie.
Nie mówili że to ogier i że może go znajdą po materiale genetycznym źrebaków czy coś w tym stylu  🤔wirek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 maja 2011 19:10
meganhorse(()), No to pojechali... 😵 🤔wirek:
ehh... gorzej jak ci ludzie co ukradli konia beda mieli nóż na gardle i zabiją konia... Sama nie wiem jak można tak zawinąć komuś konia. przecież to chore! Kradzież na zamowienie moim zdaniem to nie jest. Konia bez papierów do zawodów nie dopuszczą. Nawet jak dadzą konia do opisu to przecież każdy wet już będzie mial czujność na siwe konie.
[quote author=meganhorse(()) link=topic=55712.msg1013128#msg1013128 date=1305655301]
Nie mówili że to ogier i że może go znajdą po materiale genetycznym źrebaków czy coś w tym stylu  🤔wirek:
[/quote]

Słuchaj uchem, a nie brzuchem.
Mówili, że araby mają chipy i, że robi się im badania DNA, ogierom i ich potomstwu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się