PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
14 maja 2011 10:14
Dodatkowo kojarzę, że dziewczyna pisząca to ogłoszenie to bardzo młoda osoba.

edit:
Wracając do tematu Zairki.  Ona sama napisała, że nie czuje się na siłach na wychowanie psa bojowego/typowo obronnego, a ktoś wyskakuje to z Cane Corso czy Dogiem Argentyńskim  😵

edit2: Więc może od razu zaproponujmy Psa Kanaryjskiego  🤣
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
14 maja 2011 10:21
malinois  🏇 i do boju  🤣
TAK!Idealny będzie  🤣

Ja takim ludziom proponuję zamontować alarm albo kupić gaz pieprzowy/kastet/broń jeżeli czują się tacy zagrożeni w naszym świecie...
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
14 maja 2011 11:15
Chyba już postanowiliśmy! Owczarek Autralijski, pies pastersko stróżujący, rozmawiałam z hodowcą przez 40 minut wczoraj, dzisiaj przez 20 i jeżeli jest tak jak mówi pasuje nam na 101%!
http://www.aussies.i15.eu/miot_c/cassidy.html
Zairka, wow! cieszę się, że mogłam pomóc i Tobie i Casowi 🙂
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
14 maja 2011 11:47
Blow dzięki za radę 😀 W poniedziałek dostanę rentę i już mam całą listę zakupów, ale linka jeszcze się zmieści  😁
Zairka ale fajnie, gratuluję!I powodzenia na nowej drodze 🤣

A ja dostałam propozycję posiąścia psa w trening.Na razie sprawa w fazie rozmów ale trzymajcie kciuki bo pomysł fajny, z obopólnymi korzyściami.Jak będzie ugadane, pochwalę się z czym mi przyjdzie pracować, zajarałam się jak dzwonek 🤣
14 maja 2011 11:54
Zairka, wow! cieszę się, że mogłam pomóc i Tobie i Casowi 🙂

szczerze mówiąc oprócz Ciebie dostałam jeszcze wcześniej te namiary od przyjaciółki która trenuje agility, ale jak Ty podesłałaś mi to samo dopiero zaczełam sie poważnie zastanawiać🙂 :kwiatek:
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
14 maja 2011 12:02
A moje Morusowate integrowało się wczoraj z Suką przyjaciółki 😀

I oczywiście standardowa mina numer 4 😀 :
Zairka, no to czekam na info co i jak 🙂 I trzymam kciuki. I jakby się udało to zdjęcia obowiązkowo 🙂
14 maja 2011 12:20
Cassie z opowiadań wydaje sie być idealnym psem 😅
Jest aktywny, wesoły, jest stróżujący więc alarm podnosi gdy ktoś się kręci przy posesji. Wychowywany był od małego z małym dzieckiem, jest tolerancyjny wobec nich i przyjacielski.
Do tego nie jest ani za duży, ani za mały, prawie 3 letni, i też stracił swoich opiekunów i wrócił do hodowcy nie z jego winy🙁
Mam nadzieje że wszytsko się powiedzie i zostaniemy niebawem przyjaciółmi na dobre i złe, tak jak to było z Setusiem.
Ufam że rozkochamy go w sobie, a on siebie w nas... i zapełni pustke która, pozostała po naszym rudzielcu 🙁
Trzymajcie kciuki! :kwiatek:
Fajnie, że się znaleźliście i każde z Was da drugiej stronie to czego najbardziej potrzebuje  🤣
14 maja 2011 13:35
Pies nie musi być stróżujący, by szczekać gdy ktoś pojawi się za drzwiami.
Moja Ziva szczeka na sąsiadów, którzy mieszkają na przeciwko. Ale to inna bajka. Wystarczy otworzyć drzwi i już do nich leci, a jak oni mają otwarte mieszkanie to koniec świata. Pakuje się im do łóżka. Na złodzieja pewnie by naszczekała, a później ... jakby umiała to pomogła im wynosić z chaty telewizor..  😵

Cieszę się, że Zairka dała szanse dorosłemu psu 🙂
14 maja 2011 13:39
Hahahaha podoba mi sie opcja pomocy złodziejom🙂

Zobaczymy jak sie ułoży, jestesmy przygotowani jeżeli zajdzie potrzeba, bedziemy korzystac z pomocy specjalistów.
Najważniejsze żeby z Piotrusiem dobrze zył 🙂

W ciągu ostatnich kilku dni miałem kilka interwencji policji w sprawie mojego psa.
Nie ważne gdzie bym go powiesił* na drzewie - centrum miasta, lasek za miastem, prywatna posesja koło domu.
Zawsze znajdzie się ktoś czuły na psią krzywdę i zadzwoni na policje (oczywiście anonimowo) i powie że w danym miejscu ktoś powiesił psa i stoi przy nim i się przygląda jak on dokonuje swojego żywota.
Za każdym razem patrol musi przyjechać i zrobić notatkę...
Szkoda mi czasem tych policjantów, bo już co poniektórzy to jak widzą białego psa na gałęzi to już nawet znają jego imię - ale było zgłoszenie więc muszą zareagować.

*autor pisząc o wieszaniu psa miał na myśli Spring Pole

mój kochany Lulu kochał tak wisieć 🙂
Czasami wgryzał się w gałęzie i puścił dopiero jak wyrwał.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 maja 2011 15:14
Na złodzieja pewnie by naszczekała, a później ... jakby umiała to pomogła im wynosić z chaty telewizor..  😵

Mój tak samo 😂 Ewentualnie mógłby zalizać na śmierć, jedyne co to to, że kiedy chce na siebie zwrócić uwagę to leci i szczeka, jak ktoś zna to spoko, od razu rękę wyciąga i ze strony psa jest pełnia szczęścia, gorzej jak do nieznajomych leci bo się można przestraszyć 🙄
14 maja 2011 17:56
POSTANOWIONE!
Cassidy Gorzowska Panorama staje się członkiem rodziny, zostało tylko dokładnie domówić odbiór 💃 🏇
Zairka, jest totalnie przepiękny!! Gratulacje 🙂
Zairka gratulejszyn! Czekam na fotorelację już z domu.😀
14 maja 2011 18:03
Ciekawe jak pójdzie resocjalizacja z końmi 👀 Mam nadzieje że za nogi łapać nie będzie bo Grota za psami nie przepada.
Ma ktoś doświadczenie w resocjalizacji doroslych psów z koniem? Bo z Setem nie miała problemów on na konie totalnie zlewał, chodził własnymi ścierzkami , chyba że wariowały na padoku to sobie za nimi w bezpiecznej odległości biegał 😉
Rodzice oddali mi naszego psa w związku z wyjazdem na wakacje.
Zazwyczaj jest on karmiony suchą karmą lub jedzeniem z puszek, a ja go poczęstowałam gotowanym indykiem z ryżem.
Od rana ma biegunkę i raz zwymiotował, a później "wymiotował" tak jakby śliną.
Nie wiem czy poczekać do jutra czy zgłosić się do weterynarza i nie wiem czym mogą być spowodowane wymioty śliną.
Zastanawiam się czy coś mu zaszkodziło czy może to być spowodowane stresem związanym ze zmianą miejsca.
Proszę o szybką poradę
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
14 maja 2011 18:58
ja bym pojechala do weta, nie spotkalam sie z tak ostra reakcja na zmiane diety, chyba ze pies uczulony na cos, np na indyka
wyglada jakby strul sie czyms, ale nie sadze ze to ryz z indykiem, moze zezarl cos co sam znalazl? Albo wymioty sa z innego powodu (udar, babeszjoza, czy cosik jeszcze inszego)
Dobra to teraz inna sprawa -rodzice mi dostarczyli psa do Warszawy -nie wiem do jakiego weta się udać.
Poza tym nie mam książeczki zdrowia -będzie to problemem ?
14 maja 2011 19:01
nie bedzie zadnego problemu! ja tez poszłabym do weta bo te wymioty śliną to własnie takie jakby udarowe 👀
Lepiej działać za wczasu :kwiatek:
Zairka, ja z mojej strony zapraszam na forum australijczyków 🙂 Może tam znajdziesz odpowiedź na pytania.
No i gratuluję ogromnie! 🙂 Czekam na fotki 🙂
Coś ustalone w kwestii przyjazdu?
Dzięki dziewczyny !
Pojechałyśmy i dostałyśmy antybiotyk i zalecenie głodówki na 24h  🙂
14 maja 2011 21:22
anaa Jutro o 17 odbieram go w Zielonej Górze 🏇
przyokazjii odwiedze swoja ex kobyłke siwą Corride 💃
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
14 maja 2011 21:50
Zaireczko, gratulacje! Fajnie, że znalazłaś coś odpowiadającego wam w 100%. Mam tylko nadzieję, że wiesz jakie aussie potrafią być wymagające względem ich właścicieli  😁

Moja ruda:

Była dzisiaj niesamowicie grzeczna. Najpierw 3 godziny z dzieciakami na festynie. Okazało się, że jest psem obronnym, więc glaskania jaśnie pani Blegrzycy Pierwszej jest surowo zabronione, a dotykanie służącej jaśnie pani (właścicielki czyt. mnie) grozi stratą palców  😁
Potem w resturacji dalej trawało socjalizowanie i pies grzecznie siedział pod stolem nie zwracając uwagi na dzieci i inne psy  😜
14 maja 2011 22:04
Zairka, mój sąsiad ma z tej same hodowli psa 😀

Heban to pet 😉
14 maja 2011 22:15
Piękniś! widze że nie wystawowy, czemu?  👀
to ogłoszenie które podesłała mi Anna :kwiatek:

Kompletnie nie mam pojecia o wystawach 😡 chodź nie zaprzeczam że jak sie podszkole to we Wrocławiu ponoć co roku są wystawy 😁
kto mi wytłumaczy co to jet duże CWC :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się