Kącik Rekreanta

A ja mam wielka radoche i musze sie nia podzielic. Moj lobuziak w wersji tlusta kluska w swoim pierwszym po wszytskich perypetiach klusie...:

wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
01 grudnia 2008 22:35
jaki brzusio! i jak wrazeina?

EDIT: (wlasnie doczytalam) zen super ! nawet nie podejrzewalam, ze tak to sie moze skonczyc! zycze powodzenia w dalszej pracy!
wątek zamknięty
Zen strasznie cieszy mnie to co piszesz ta magia to 'tylko' inna szkoła jazdy... i czyjś wrodzony talent do tej pracy

Klami jaki pasibrzuszek! A co taki porolowany aż mu siodło do przodu pojechało, co?

Jeżeli w temacie szacunku- Linka dołączę się, chociaż nie do końca przekładam Ciebie na koniu a teraz Ciebie obok konia, ale zawsze będę trzymać kciuki za to że zaczniecie jeździć w teren
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 grudnia 2008 22:45
Klami- to juz z gorki teraz 🙂 ani sie obejrzysz,a wrocicie na parkury
wątek zamknięty
margaritka, wrazenia super. W koncu pierwszy klusik po zabiegu i to calkiem ladny jak na ten moment rehabilitacji. Nie obylo sie bez odrobiny strachu, bo zwierz chcial raczej podokazywac. A brzusio uhodowany pokazny... Mam niemale problemy z popregiem.

Burza, brzusio uhodowalismy piekne przez te miesiace bez pracy..... Kon jest w kondycji hodowlanej --> klacz wysokozrebna. Porolowany niestety. Napieta czarna w roli hamulca bezpieczenstwa, inaczej sie nie dalo bez ofiar....

szafirowa, oj tak. Teraz juz na prawde z gorki. Ten pierwszy wyczekiwany klus juz za nami. Nawet nie bylo tak zle.
wątek zamknięty
To jest z czego mięśnie wypalać Tak myślałam, że musiał nieźle czadu dawać. Ale musisz mieć radochę, że już można pojeździć co
wątek zamknięty
Burza, do wypalania miesni to jeszcze troche.... Na razie jeszcze niemalo czasu nam zajmie w ogole uzyskanie zielonego swiatla na poszczegolne rzeczy jak drazki / galop / ciasne zakrety....... itp. Radoche mam przeogromna. Juz od dawna czekalam na ten moment kiedy bedzie mozna zaklusowac. Nasze klopoty zaczely sie przeciez juz w maju..... a dopiero teraz jestesmy na prostej. Dokazywal, jak to on. Jak jest w formie to bryka, podskakuje, wspiac mu sie zdarzy.... A teraz to w ogole by pofrunal najchetniej.... A nie wolno, za szybko na takie dokazywanie...
wątek zamknięty
Nie ma co myśleć ile czasu stał itp tylko cieszyć się bieżącą chwilą i czerpać radość z każdej minuty jasne, rozumiem, puściłby sobie chłopak wrotki a wiadomo jak to się potem kończy...
wątek zamknięty
Burza, masz 100% racje. Mam na prawde ogromna radoche z tego, ze klusujemy. Juz klusujemy.... juz niedlugo bedzie mozna zapomniec o tym wszystkim....
wątek zamknięty
No i bomba! To najważniejsze, żeby się doleczył, wyleczył, wykurował do samego końca, nie ma się co śpieszyć. Cieszę się
wątek zamknięty
Burza, dokladnie, dzieki. Nie spieszy mi sie, a juz na pewno po tym wszytskim. Chce na spokojnie dojsc do tego zeby na prawde byl juz zdrowy. Miesiac w ta czy w ta nie robi juz roznicy. Tylko troche zaluje jednego... ze tak pozno zwrocilam sie do wlasciwej osoby, gdybym zrobila to od razu to teraz juz bysmy pewnie spowrotem skakali.
wątek zamknięty
Nic nie żałuj, tylko wyciągaj wnioski
wątek zamknięty
Wnioski juz wyciagnelam i pare rzeczy zmienilam, inne wlasnie zmieniam. I wniosek najwazniejszy. Juz wiem do jakiego weterynarza udawac sie z problemem mogac mu w 100% zaufac.
wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
02 grudnia 2008 00:04
Klami - Super, ze wracacie do pracy!

Nasturcja-Renata

Jak na 3tygodniową przerwę, chodziła bardzo dobrze.

Też miewałyśmy takie przerwy. Aż się dziwie zwierzakom w takich sytuacjach, ze są grzeczne i bez problemów dają na siebie wsiadać. Niesamowite stworzenia.

Zen
Gratuluję otwartosci umysłu w kwesti trio kon-jeżdziec-trener.
Tak naprawde czesto widziałam schemat gdy ktoś z trio chce wyautować konia (nawet własnego), zmiast ten trzeci element: trenera. Super że zdecydowałaś się na taki krok.

My tu jeszcze nie postawiłyśmy naszego kopytka. (-jak wracam od konia często mówie, piszę, myślę : MY . Wiec przepraszam, postaram się pilnować)
Obecnie pracuje od paru lat (od zakupu mojej) tylko w duecie- bo nie mogłam znależć odpowiedniego pod psyche klaczy trenera. Więc usunełam ten element całkiem. Ale obecnie mam kogoś na oku i moze niebawem się uda zrobić TRIO.
Z każdym dniem mocniej uwielbiam moją czarna.
Dziś miałam jedną z najlepszych jazd na niej i jedną z najprzyjemniejszych w ogóle w życiu. Poświatka była dziś lekka, giętka jak żmijka, czulutka, skupiona i chętnie wykonująca każde polecenie. A do tego pracujaca w rozlużnieniu i zero ploszenia się- mimo iż na hali byłysmy jeden z pierwszych razy zupełnie same. Zadziwia mnie kobieta ostatnio, nie wiedziałam, ze mam takiego wspaniałego wierzchowca. Jest cudowna. Aż się nie moge doczekać kolejnego dnia z nią.
wątek zamknięty
Dorothka pękam z niecierpliwości żeby zobaczyć wasze foty z jazdy
wątek zamknięty
02 grudnia 2008 00:12
Burza napisał: Dorothka pękam z niecierpliwości żeby zobaczyć wasze foty z jazdy

O nieee Mam kompleksy Koń jest rewelacyjny natomiast ja... (wykazuję spory antytalent w tym zakresie)
wątek zamknięty
Nie rób wsi, tutaj się nie ma kompleksów! Pochwal się koniem!
wątek zamknięty
dorotheah, merci i czekamy na wasze zdjecia koniecznie!!
To kacik rekreanta, wiec bez "szpagatowania" sie tu!! Zdjecia prosimy!
wątek zamknięty
Dobrze mówi! haha ale tekst, bez szpagatowania..
wątek zamknięty
Coz.... 😉
wątek zamknięty
Nic, fajny!
Dobranoc, spać idę
wątek zamknięty
Dokładnie, nie ma co się szpagatować! Toż to KR w rzeczy samej!

Więc i ja się pochwalę moim dzielnym koniem, który nie dość, że nie bał sie piłki ani procesu jej nadmuchiwania (a to syczący proces ), to jeszcze pomagał mi pompować.
Był super dzielnym kucynkiem!

Synuś mamuni
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
02 grudnia 2008 00:43
Sierka napisał: Dokładnie, nie ma co się szpagatować! Toż to KR w rzeczy samej!
Niby KR, ale ja i tak bym się wstydziła pokazać swoje fotki po niektórych osobach 😉
A tak serio dorotheah pokazuj zdjęcia! 😀

Sierka Dawno was nie było, wstawiłabyś coś jeszcze 😉
wątek zamknięty
Pauli esp. 4 U Czardaszo po streczingowy.

Odkąd nauczyłam go dawać "buziaczki" to dostaje je czy chce czy nie chce, tak na wszelki wypadek. A że zawsze mnie to rozczula...

... to i cukierki się sypią. I tak wkoło Macieju
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
02 grudnia 2008 01:04
Sierka napisał: ... to i cukierki się sypią. I tak wkoło Macieju
jak dobry kon, to cukierek sie nalezy i juz
wątek zamknięty
Witam
Postanowiłam dołączyć do Voltowiczow chyba w nie najlepszym momencie, bo w czasie zmian, ale i tak widzę wiele znajomych twarzy końskich i nie tylko
Wiaj Sierka , Szafirowa , Luka
Kłania się Hipogryf
Już wiecie kto ???
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
02 grudnia 2008 01:07
Hipogryf – stworzenie fantastyczne, zbliżone budową do gryfa, będące połączeniem orła (przednia część, czasem skrzydła i głowa) i konia (tylna część, czasem cała dolna połowa).

...ja nie wiem! proszę się spowiadać
wątek zamknięty
O jak miło!

Lepiej późno niż wcale, zwłaszcza, że nie tylko nazwa ale i profil zdradzają zacz kto!

edit:

Caroline Aż za dobry ten koń! Okazuje się, że strasznie dużo wydaje na cukierki...
wątek zamknięty
02 grudnia 2008 04:24
Pauli napisał: Sierka napisał: Dokładnie, nie ma co się szpagatować! Toż to KR w rzeczy samej!
Niby KR, ale ja i tak bym się wstydziła pokazać swoje fotki po niektórych osobach 😉
No właśnie!
Klami , Burza
Sama Poswiata juz ma parę tysiaków fot. Natomiast ja na niej prawie nic nie mam , więc nawet nie mam co wystawić. (UFFF )

SIERRA
Buziaczek śliczny !
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
02 grudnia 2008 12:12
Kilka fot z sobotniej jazdy, tylko proszę nie że tak dużo, bo nie mogłam się zdecydować

Galopik

I na koniec uśmiech zadowolonej włascicielki

W linkach wklejam kilka zdjęć mojego mena na żadonce

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.