Końska rewia mody cz. V (2011)

Zairka DL?? a nigdy w życiu. Medziik sprzedaje DL.
wątek zamknięty
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
06 maja 2011 18:03
cudna_11 gdzie DL? Zairka przecież też skacze, same VS i VSD 😉
Anki ujeżdżeniowe (czaaaad  😍 ). Po prostu, gdyby nie to, że spłukana jestem (jeżeli chodzi o szmaty) i na prawdę są rzeczy ważne i ważniejsze, to bym właśnie coś zamawiała.
Tyyyle rzeczy nagle do kupienia...  😵
wątek zamknięty
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
06 maja 2011 18:07
Livia w linku masz porównanie długości i szerokości nowego cottona ( kolekcja navy-green), starego cottona ( deepblue - nougat - marzipan), jarpolowego Chabra oraz "pasiaka" by Loesdau ( dodatkowo obiecane fotki dziwnej siateczki)  :kwiatek:

[url=https://picasaweb.google.com/Katrzinka/6Maj2011?authkey=Gv1sRgCNG6mbq7isrTWw#]https://picasaweb.google.com/Katrzinka/6Maj2011?authkey=Gv1sRgCNG6mbq7isrTWw#[/url]
wątek zamknięty
sorry, sorry 🙂

macie racje :P

tak się napatrzyłam na tą ofertę, że się pomyliłam
wątek zamknięty
06 maja 2011 18:34
To teraz jak coś kupisz, to będzie na nas  😁
wątek zamknięty
No dobra, właśnie mam duży szmatowy dylemat. Nie wiem czy brać kantar iceblue mocca czy niciaka hazela  👀. Rozsądek podpowiada hazela, bo coś czuję, że Trefla nie wcisnę w coba, a patrzenie na kantar raz w miesiącu na koniu przez weekend chyba się nie opłaca?
wątek zamknięty
06 maja 2011 18:42
Kup Niciaka.
Eskadronowe kantary są TYLKO ładne. Nie lepiej kupić takiego za 30 zł i móc ich kupić więcej i konia w różne kolory przyodziewać? A na dodatek więcej uwiązów do tego, a do iceblue mocca już nie znajdziesz uwiązu 😉 Hazel!
(I tak zawsze sobie tłumaczę 'dlaczego nie eskadron'😉
wątek zamknięty
No tak, tylko cena kusząca... Ale włącza się zdrowy rozsądek... Chyba że okaże się, że hazel sprzedany  😤
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
06 maja 2011 19:06
Mąka bierz hazela! Jak już napisała Maddie, Eskadronowe kantary kompletnie się nie opłacają.
wątek zamknięty
to żaden problem, wystarczy czaprak ciut skrócić.

Też o tym pomyślałam ale obawiam sie czy bedzie dobrze sie układał..próbowałas?

Jeżeli chodzi o kantary eskadrona to duzo lepiej jakościowo wypadaja anky i eurostar.

Ja mam 3 konie i kazdy ma inny kantar wyjsciowy na zawody. dramka anky, nato euro-star, bella eskadron nici  😎
wątek zamknięty
06 maja 2011 19:21
Uwielbiam to określenie - ochraniacze, kantar, czaprak 'wyjściowy'. W moim przypadku to wszystko kiedyś miałam 'wyjściowe' i się na mnie patrzyli tak:  🤔 jak mówiłam, że tego i tego kantara nie dam na padok bo to wyjściowy to również patrzyli tak:  🤔 
wątek zamknięty
Dla mnie to normalne. Nie założe na zawody koniowi kantar codziennie ciurany na padoku w błocie i w piachu, a na zawody jeździmy co tydzien, co 2..

Tak samo mamy czapraki i ochraniacze "wyjściowe" itd.

Jak założyłam raz kantar eskadron nici w stajni i koń pierwsze co w nim zrobił to sie wytarzał to myślałam że mi serce pęknie  😵 od razu zabrałam i schowałam do paki  😂
wątek zamknięty
06 maja 2011 19:38
Mam dokładnie to samo.
I ciągle się na mnie dziwnie patrzą 'bo to ta dziwna co sprzęt kupuje i chowa po kątach'. Nienawidzę tego, jak ktoś nawet na amatorskich, wiejskich ścieżkach huculskich przyjeżdża w uświnionym czapraku, rozwalającym się ogłowiu i kantarze pod spodem. Razi mnie to bardzo.
Zawsze muszę mieć wszystko czyściutkie. Też raz karego wyprowadzałam na padok na 'wyjściówce'. Noo... Uwiąz wpadł mi prosto w błoto, jak nigdy, jak na złość.
I czapraki... To praktycznie wszystkie mam wyjściowe. Jak mamy potyrać pół godziny za stajnią, to ubieramy się bardzo mało wyjściowo, ale jak już teren, dalszy spacerek, wyjazd jakikolwiek - koniecznie ładnie i elegancko! Wiem, że ludzie na wsi na to uwagi nie zwracają, ale nie potrafię byle jak ubrana z koniem gdzieś wyjechać. Trzeba poziom trzymać 😉
wątek zamknięty
Jeeeeeeeny, polopad flax. W sumie dostałam ostatnio pieniądze na imieniny i miałam sobie odłożyć.  😵
Nie, nie, nie, jestem silna, nie dam się, wytrzymam...  :emot4:
wątek zamknięty
Jak młoda ostatnio jechała na zawody to specjalnie powiesiłam przy jej boksie nowy kantar nici, a moj maz założył jej padokowy uswiniony bo miał pierwszy pod ręką  😵  👿
wątek zamknięty
s.   happiness is easy
06 maja 2011 19:58
Altiria, nie zastanawiaj się za długo, bo potem będziesz żałować, jak ktoś Ci go zgarnie sprzed nosa  😀iabeł:
wątek zamknięty
Altiria, nie zastanawiaj się za długo, bo potem będziesz żałować, jak ktoś Ci go zgarnie sprzed nosa  😀iabeł:

No niby tak, ale wydać 3 stówy na kolejną szmatę, która większość czasu spędzi w garażu, bo ja rzadko jeżdżę? Już wystarczy, że mam 6 innych.  😵  Czas zacząć myśleć racjonalnie, a nie rzucać się na każdy ładny czaprak. 300 zł dla mnie - jako osoby niepracującej (i uzależnionej od zakupów  🤣 ) to już sumka, nad którą trzeba się bardziej zastanowić...
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
06 maja 2011 20:07
Ja CHYBA się wyleczyłam 😉 Ciągnie do zakupu, ale silna wola nie daje się 😀
wątek zamknięty
Ja się staram leczyć stwierdzeniem, że koń wygląda lepiej ode mnie i czas zainwestować w siebie.  😂
wątek zamknięty
Altiria mi takie stwierdzenie nie pomaga  🙄
wątek zamknięty
Czy ktoś ma porównanie brillant VS a VSD ?

wątek zamknięty
s.   happiness is easy
06 maja 2011 20:37
na długość:

i na wysokość:
wątek zamknięty
Aaajajajajaj. Nie sądziłam że aż tak mu będzie pasować.
Jutro muszę dorwać dobry aparat to będzie do galerii
wątek zamknięty
dzięki s. 😉
wątek zamknięty
Dramka z cottonem tak, ale z brillantem nigdy. I się kurde zebrać nie mogę żeby spróbować. Bo mam do wyboru: Lavender, Turkus, Petrol, Lemon lub Gelb  😂 😂 Ijak by coś nie wyszło to bym się zapłakała.
wątek zamknięty
Jak dostane impulsa który jest w drodze do mnie zobaczę czy warto..i czy krawcowa będzie chciała sie podjąć.
wątek zamknięty
Ramires - pięęknie  😍

[s]A ja mam pytanie jak to jest z derkami siatkowymi Eskadrona bo widzę, że w niektórych kolekcjach były, a w  najnowszej chyba nie ma? chyba, że się mylę, byłabym wdzięczna za inf. jak to jest[/s]
przepraszam już znalazłam
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
07 maja 2011 07:53
Ramires, cudownie!

Na szczęście wszystkie rzeczy Zairki są VS  😎
wątek zamknięty
Magdzior, Livia  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ruda w brillancie limegreen 🙂

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.