ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

To samo co na ZO
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
02 kwietnia 2025 16:58
Plus licencja FEI
Czy robiąd dla konia licencję ZO też trzeba wysyłać paszport do PZJ jak kiedyś? Czy to jakoś uproszczono?
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
02 kwietnia 2025 17:44
Czyli tych amatorów czy Elite nie da rady jechać na ogolnopolskiej?
Gillian, nieee, nie pomyślałam o magnetycznych. Ujeżdżenia w tym nie wolno jechać...
02 kwietnia 2025 19:16
Perlica, nadal trzeba wysłać.

domiwa, nie ważne jaki konkurs jedziesz, koń i jeździec muszą mieć licencję FEI. Do zawodów w kraju nie trzeba mieć paszportu FEI.
Constantia, jesteś pewna? bo na stronie każą włożyć scany tylko, to może nie trzeba wysyłać już?
02 kwietnia 2025 19:41
Perlica, musisz mieć pieczątkę. Do rejestracji wysyłasz skany żeby było szybciej w Artemorze. A potem wysyłasz, żeby podbili pieczątkę.

REJESTRACJA / LICENCJA KONIA
1. Rejestracja konia w PZJ
Należy dokonać zakupu i wypełnić wniosek rejestracyjny poprzez zakładkę Licencje Online znajdującej
się na stronie www.pzj.pl.
Do wniosku należy dołączyć następujące dokumenty:
 skan paszportu urzędowego konia z podstawowymi danymi, opisem słowno-graficznym,
rodowodem, informacjami hodowlanymi oraz potwierdzoną przez OZHK adnotacją o aktualnym
właścicielu konia
Minimalny wiek rejestrowanego konia - 4 lata.
Następnie paszport należy wysłać lub dostarczyć osobiście do Biura PZJ (03-589 Warszawa,
ul. Gilarska 5) celem obowiązkowej autoryzacji. Potwierdzeniem autoryzacji paszportu w PZJ jest
opieczętowana naklejka z danymi aktualnego właściciela i numerem konia. Paszport autoryzowany
przez PZJ ważny jest 4 lata.
Constantia, masz rację, głupia jestem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się