Saddle fitterzy, pasowacze siodeł, zaufani rymarze

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
04 marca 2025 20:28
melehowicz, nie, potrzebuję kogoś na teraz. Z usług Pana Sebastiana byłam zadowolona, pomógł mi kiedyś przy zmianie siodła, ale umawianie się na odległe terminy tym razem mnie nie satysfakcjonuje.
zembria, no tak
BUCK   buttermilk buckskin
05 marca 2025 08:49
tak tu zostawię, gdyby ktoś potrzebował pomoc przy sprzedaży siodła, pojawiła się usługa komisu, z której skorzystałam i jestem naprawdę bardzo zadowolona 🙂
LOREM Agnieszka Klaybor
Marolene, firma Equinox, dopasują lub uszyją na miarę
05 marca 2025 10:17
Figarusowa, Dziękuję, ale oni opinie mają różne. Umówiłam się z Dorotą już.
ja zdecydowanie odradzam x-horse
05 marca 2025 10:49
xxagaxx, Ja byłam bardzo zadowolona. Finalnie nic nie kupiłam, bo dla Małża nic nie było odpowiedniego, a dla siebie miałam akurat na testy inne siodło, które on cenił na tyle dobrze, że powiedział, że nawet nie wyciąga z samochodu tych które dla mnie przygotował 😅 Niemniej bardzo mi się podobała sama wizyta i to jak wszystko zostało przeprowadzone.
również odradzam X-horse
05 marca 2025 20:25
xxagaxx, zuza17, A, tak z ciekawości, dlaczego byłyście niezadowolone?
zembria, długie terminy, niesłowność. Siodło zamówione nowe a był problem z jego dopasowaniem. Ciągłe szukanie winy w koniu za brak swoich kompetencji i umiejętności dopasowania siodła. Na koniec usłyszałam, że to nowe siodło to mogę im odsprzedać po cenie niższej od zakupu, czyli byłabym w plecy z kasą. Ostatecznie musiałam iść do innego przedstawiciela i zapłacić za ratowanie sytuacji i zapłacić ze swojej kieszeni żeby koń nie musiał chodzić w zaciasnym siodle przez kolejne pół roku czekania na wizytę. Uważam że mają spory problem z ukończeniem usługi. Za to są świetni w nawijaniu makaronu na uszy gdy chcą złapać klienta.
zembria, jak widzi, że klient ma kasę i brak wiedzy to pieknie potrafi naciągnąć. Poza tym zrzucanie winy na konia bo przecież to jest jego wina, że siodło jest za małe a to że ma spięte mięśnie w plecach to jest głupia gadka złego fizjo.0246974398934E+34; A później chęć wciśnięcia siodła dużo za dużego. Poza tym długi termin czekania, wstępnie umówioni na x datę a wizyta odbywa się nawet kilka miesięcy później
zembria, a jeszcze jak tylko wypłynie przypuszczenie że koń miał albo ma wrzody to czuję się jak ryba w wodzie usprawiedliwiając nieumiejętność dopasowania siodła 😉
06 marca 2025 09:38
O kurde, to ja mam totalnie odwrotne doświadczenia. Wizyta była w miarę szybko, jakoś 2 czy 3 tygodnie od telefonu. Nic nie wciskał, nic nie próbował ściemniać. Pogadaliśmy, małż potestował kilka modeli, nic z jego oferty nie pasowało, to podpowiedział jeszcze czego ewentualnie jego zdaniem szukać bo ma szansę dobrze leżeć. Z moim koniem, to tak jak pisałam, jak położył na grzbiecie to które akurat sama na testy wzięłam, to powiedział, że jest spoko i nawet nie będzie wyciągał swoich, bo to jest lepsze. Mozę w ciągu tych paru lat się coś zmieniło na gorsze niestety.
Jestem świeżo po wizycie Pana Sebastiana i u nas wszystko przebiegło pomyślnie i szybko. Co prawda była robiona tylko korekta naszego siodła Amerigo ale jeśli chodzi o terminowość i kontakt to nie mam zastrzeżeń. Na wizytę czekałam około 3 tygodni, korekta trwała tydzień, pan Sebastian osobiście przywiózł siodło mimo, że mieszkamy na drugim końcu Polski i ponownie sprawdzał jak leży po korekcie, dodatkowo prosił o kontakt gdyby cokolwiek się działo i zapowiedział, że chętnie przy okazji trasy w nasze strony zajrzy za jakiś czas znowu zobaczyć czy wszystko jest ok
zembria, przede wszystkim brak wiedzy. Ja sama musiałam zasugerować co mozna zmienić a i tak ostatecznie siodło sprzedałam, bo koń miał wiecznie problem z plecami.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się