Polański -co sądzicie ?

Jakie są wasze opinie ???
Lubię jego filmy. Najbardziej chyba 'Nóż w wodzie' 😉 Z "nowszych", to dobry jest nawet "Autor widmo" i "Rzeź".
Raczej chodziło mi o wyrok sądu  😁 Ja też lubię jego twórczość , zwłaszcza wspomniany ,, Nóż w wodzie '' bo przypomina mi młodość na Mazurach  😁

http://www.tvn24.pl/polanski-decyzja-w-sprawie-ekstradycji,590355,s.html
http://www.tvn24.pl/polanski-komentuje-postanowienie-sadu,590515,s.html
Wojenka   on the desert you can't remember your name
30 października 2015 17:33
Uważam,że to słuszna decyzja sądu.
Uważam,że to słuszna decyzja sądu.

Ja tym bardziej , ale jestem ciekawy waszych opinii.  😉
To ja przypomnę:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,9552.0.html
A dziś? Nie interesuje mnie to. Facet w samolocie oczekujący na wyrok, żeby uciec...... pffff.....
A potem konferencja prasowa. Obrzydliwe.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
30 października 2015 18:30
A uważam, że już dawno powinien być wydany Stanom i ponieść karę za ten obrzydliwy czyn jak każdy inny pedofil.
Jest obywatelem Polskim, obowiązuje go prawo Polskie, odbył już karę w USA . A uciekł. Uciekł bo sędzia chciał zostać senatorem i stwierdził że w dupie ma ugodę z panem Polańskim jak może ugrać dla siebie stanowisko. Nasz sędzia nie zostawił za to na nich suchej nitki. Każdy człowiek ma prawo do sprawiedliwego sądu. Jego osądzono , odbył karę , poszkodowana mu wybaczyła i złożyła o tym stosowne oświadczenie do sądu w Los Angeles . Obywatel Polski jest obywatelem Polskim i nie może być wydany innemu państwu tylko dla tego że ktoś chce na tym zbić kapitał polityczny. Co do czynu ? Bezwzględnie był ohydny , ale był młody głupi, na prochach jak całe USA  wtedy a ją żeby było śmieszniej jeszcze podsunęła mu jej matka , w dodatku nie wyglądała na małoletnią . Nie do końca go to tłumaczy ,ale czasem trzeba rozpatrzyć obie strony. Samantha Gayly powiedziała że więcej ucierpiała od Amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości i nagonki medialnej niż od Polańskiego . 40 lat odświeżano tego kotleta po to by pokazać światu że nikt nie ucieknie od Amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości. PRL Polska już raz go nie wydała , nie wydali Szwajcarzy i Francuzi a Polska miała by go wydać ??? Dlaczego ?? Jak Ziobro jeździł po Mazura który miał obywatelstwo USA i mówił że ma niezbite dowody w/s zabójstwa Papały to Amerykanie powiedzieli że nie wydają swoich obywateli.  Cały świat broni swoich obywateli a my mamy lizać dupy Amerykanom ??? I to jeszcze niezgodnie z naszym prawem ??? w dodatku z powodów ambicjonalnych rządu USA ??? Mamy swoje prawo i u nas nawet zabójstwo przedawnia się po 25 latach ,a 40 lat ścigania kogoś po świecie to chyba wystarczająca trauma . Wisi mi to czy on jest znanym reżyserem czy panem Kowalskim . Polskie prawo jest dla Polaków a Amerykanie niech sobie ścigają Amerykanów wg. swojego prawa.  😉
Pedofil to pedofil. Obrzydliwe i już. W jednym sie tylko z Tobą zgadzam że Polska ma obowiązek chronić swoich obywateli.
Pedofil to pedofil. Obrzydliwe i już. W jednym sie tylko z Tobą zgadzam że Polska ma obowiązek chronić swoich obywateli.

Szkoda że wszyscy nie podchodzą do sprawy pedofilii tak jak wy .  😁 Ja też uważam że pedofil to pedofil , dlatego nigdy nie mogłem zrozumieć tych co tak zajadle bronili księży  😁 😁 😁 Tylko jak by wszyscy chcieli tak egzekwować prawo , to u kogo można by się było pomodlić ??? Trzeba by się dobrze naszukać parafii w której by się znalazło tego nieskazitelnego . 😉

A to najlepszy przykład , gdzie wasze opinie ma sama ofiara 😁 😁 😁 😁
Cytat :
Dodał, że jeszcze przed wydaniem wyroku pokrzywdzona przez Polańskiego Samantha Geimer napisała na swoim profilu na Facebooku: "Gdyby amerykańscy prokuratorzy byli mądrzy, zaniechaliby prób sprowadzenia go. Jeśli im się to kiedyś uda, wreszcie wyjdzie na jaw prawda o korupcji w prokuraturze i w sądzie".

http://www.tvn24.pl/roman-polanski-ekstradycja-do-stanow-zjednoczonych,590590,s.html

Co ciekawe , to co myśli adwokat pokrzywdzonej i ona sama o Amerykańskim wymiarze sprawiedliwości

http://www.tvn24.pl/sprawa-polanskiego-adwokat-samanthy-geimer-zadowolony-z-decyzji-sadu,590613,s.html

Pod tym względem cieszę się że mieszkam w Polsce i nie wPISuję się w retorykę obecnej partii rządzącej  😁 😁 😁

Przecież mamy do czynienia z demokratycznym, praworządnym, wysoce profesjonalnym systemem sprawiedliwości USA, który z całą pewnością nie zdecydowałoby się dopuścić zamachu wobec obywatela tej rangi jak Roman Polański, gdyby nie było ku temu istotnych przesłanek prawnych - zwrócił uwagę. Ziobro powiedział, że szanuje argumentację sądu. Ma jednak nadzieję, ze prokurator zdecyduje się zaskarżyć orzeczenie do sądu wyższej instancji.

Szkoda że Ziobro nie czytał tego  😤 http://www.wykop.pl/ramka/1426599/niewinny-polak-przesiedzial-w-amerykanskim-wiezieniu-prawie-16-lat/

Sędzia znany z rekordu. Był wyrok, który odczytywał dwa dni Ponad dwie... czytaj dalej » Sąd: Polański odbył już swoją karę Uzasadniając swoją decyzję ws. ekstradycji reżysera, sąd argumentował m.in., że w ramach ugody zawartej w latach 70. pomiędzy Polańskim a amerykańskim sądem, reżyser odbył już swoją karę. Dodatkowo, w opinii sądu, postępowanie ekstradycyjne Polańskiego byłoby długotrwałym i bezprawnym pozbawieniem wolności. Sędzia przekonywał też, że pozwolenie na ekstradycję naraziłoby Polskę na złamanie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka.

Oczywiście dla Ziobry sam fakt że Amerykanie wystąpili z wnioskiem ,to trzeba im lizać dupy.
Pedofil to pedofil, kara ma byc i już! Ale popieram głosy, stwierdzające że po 40 latach cały ten proces jest farsą, żeby wykazał sie wymiar w USA. I tak jak piszecie, odsiedział swoje, jest obywatelm Polski, to że ofiara mu wybaczyła ma najmniej wspólnego, bo wiele ofiar z czasem wybacza i zapomina. tak jest łatwiej, niż wciąż rozstrząsać i żyć nienawiścią. Dla mnie gdybym miała przekonanie, że USA faktycznie chce sądzić zbrodniarza za gwałt, wydała bym. Czytając ile podtekstów politycznych i personalnych ma ta cała ekstradycja, i jak bardzo stronniczy jest sąd w USA, wolałabym się wstrzymać z ekstradycją, lub sądzić go przed sądem Polskim (tylko jeśli ofiara złożyła by stosowne doniesienie do prokuratury w Polsce).
Wiekszosc powinna zapoznac sie z definicja pedofilii.
No więc zgodnie z definicją , p.Polański dopuścił się ewentualnie czynu pedofilskiego , jeżeli tak można nazwać stosunek płciowy z nieletnią.
E. Przed sądem Polskim nie można ścigać Polańskiego bo ten czyn wg.Polskiego prawa , przedawnił się kilkadziesiąt lat temu. Sądy w Szwajcarii i we Francji też odmówiły ekstradycji a on odbył karę więzienia którą zasądził mu sąd w Los Angeles.

Gwoli ścisłości , to nawet Trynkiewicz za zgwałcenie i zamordowanie kilku chłopców też wyszedł na wolność , pomimo że jest chory i ewidentnie jest pedofilem mordercą .  Gdyby nie przesiedział w więzieniu a uciekł to teraz mógł by wrócić i też nie dostał by kary , bo w Polsce zabójstwo przedawnia się po 30 latach.
Jak się komuś Polskie prawo nie podoba zawsze może wyjechać do Syrii. Brewick też wyjdzie za 27 lat i będzie człowiekiem wolnym , pomimo że zamordował z zimną krwią kilkadziesiąt osób.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Przedawnienie_(prawo_karne)

Nasi policjanci z tzw Archiwum X , dokonują cudów żeby zdążyć zatrzymać zbrodniarzy przed przedawnieniem czynu. Często się im udaje a czasem nie.

http://www.paranormalne.pl/topic/37292-zdazyc-przed-przedawnieniem-polskie-archiwum-x/
Też uważam decyzję za słuszną. A sprawę pedofilii za mocno rozdmuchaną. Swoją drogą, ciekawi mnie co robiła kilkunastolatka, wyglądająca na dwudziestolatke na tego typu imprezie? Pewnie szukała tatusia a koks jej siłą do nosa wpychali  😎 No ale gdzieś trzeba pokazać, że się z pedofilią walczy a taki znany reżyser bardziej medialny niż proboszcz z Pcimia Dolnego, którego sprawę można dzięki temu w cieniu zamieść pod dywan.
Hexa, abstrahując od decyzji sądu i jej słuszności - nawet jeśli dziewczyna pchała mu się do łóżka to on jest dorosły i powinien być odpowiedzialny. Wina leży wyłącznie po jego stronie.

EDIT: Możecie mi powiedzieć, czemu właściwie dalej go ścigają skoro odsiedział już swój wyrok?
Hexa, abstrahując od decyzji sądu i jej słuszności - nawet jeśli dziewczyna pchała mu się do łóżka to on jest dorosły i powinien być odpowiedzialny. Wina leży wyłącznie po jego stronie.

Ale on się przyznał i odbył karę w Amerykańskim więzieniu. Tu nie ma co mówić o winie w momencie gdy ktoś się do niej przyznaje i ją potwierdza.  🙄
Nie uważam absolutnie, że jest niewinny. Każdy stosunek seksualny wbrew woli któregoś z uczestników jest zły. Dlatego nie czepiam się nazwania tego gwałtem, czepiam się natomiast nazwania pedofilią.
A ja bardziej się czepiam tych co chcieli by go wydać Amerykanom pomimo faktu że przyznał się do winy i odbył karę , zadośćuczynił dziewczynie która mu wybaczyła dawno temu i złożyła wniosek o zaprzestanie ścigania a uciekł bo nie mógł liczyć na to że pod wpływem mediów znowu go nie wsadzą . Jak się okazało po latach zrobił słusznie , bo prędzej miałby sprawiedliwy wyrok w Korei Północnej niż wtedy w USA 😉  😁
Smok10, to czemu go ciągle ścigają, skoro odsiedział swoje?
Smok10, to czemu go ciągle ścigają, skoro odsiedział swoje?

Bo to USA i chce pokazać że ich prawo i mocarstwo jest ponad wszystko. Myśleli że polaczki będą fruwać na postronku jak im wielki brat zagra a tu Zooonk  😁 😁 😁 Jesteśmy w Unii Europejskiej ale każdy kraj Unii ma swoje prawo i my musimy go przestrzegać . To co u nas jest karane w innym kraju jest dozwolone i trzeba to szanować i w sumie , pomimo że mamy wspólną policję Europol to mamy własne prawo . A USA myśli że jego prawo jest ponad wszystko. No i się zdziwili . Francuzi powiedzieli NIE ,Szwajcarzy NIE i Polacy NIE i niech to do nich w końcu dotrze.  😉
>E. Przed sądem Polskim nie można ścigać Polańskiego bo ten czyn wg.Polskiego prawa , przedawnił się kilkadziesiąt lat temu.

no to problem ma usa, że nie zdążyły wydać listu gończego za polańskim przez te kilkadziesiąt lat  😂  m.in. dlatego uważam, że sprawa jest rozdmuchana i bardzo mocno wątpliwa

Hexa, chyba odwrotnie, gwałt to to nie był, pedofilia już tak
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/55,105226,8131231,,,,8134640.html?i=0

USA ściga go listem gończym , tyle że wg Francji , Szwajcarii i Polski , bezzasadnym.  😉
E. Seks z nieletnia to nie to samo co pedofilia.
Dotrze to do Ciebie w koncu?
No , mnie już zarzucają brak obiektywizmu. Kto jest obiektywny , ten co dąży do poznania prawdy zanim wyda osąd czy ten co osądza zanim pozna prawdę  która tak w zasadzie go nie interesuje . bo osoba którą osądza jest bogata albo sławna. 😵 Co ma do rzeczy czyjś status materialny ?
A co sadzisz Smoku o matce tej dziewczyny? Puscila ja sama do domu jaskiegos obcego faceta z nadzieja, ze dziewcze zrobi wrazenie i tym samym kariere. Nawina do kwadratu czy glupio -cwana handlujaca wlasnym dzieckiem?
A co sadzisz Smoku o matce tej dziewczyny? Puscila ja sama do domu jaskiegos obcego faceta z nadzieja, ze dziewcze zrobi wrazenie i tym samym kariere. Nawina do kwadratu czy glupio -cwana handlujaca wlasnym dzieckiem?

Może to następna niepopularna kwestia jaką wypowiem , ale ten drugi wariant. Widywałem już takie akcje za komuny , jak mamusie podstawiały córeczki bogatym badylarzom  😵

sanna- A co powiesz o sponsoringu . Myślisz że rodzice niektórych się nie domyślają ???  🙄

Jak widać nie ma różnicy , czy bogata Anglia czy biedna Polska i często to są małolaty

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sponsoring-sposob-na-zarabianie-polskich-studentek,590640.html

http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/drogie-studia-na-wyspach-studentki-wybieraja-sponsoring,589991.html

Może to następna niepopularna kwestia jaką wypowiem , ale ten drugi wariant. Widywałem już takie akcje za komuny , jak mamusie podstawiały córeczki bogatym badylarzom  😵

sanna- A co powiesz o sponsoringu . Myślisz że rodzice niektórych się nie domyślają ???  🙄

Jak widać nie ma różnicy , czy bogata Anglia czy biedna Polska i często to są małolaty

Co do poerwszego to chociaz mamusia nie jestes to zdaje sobie sparwe, ze taki proceder istneje. I nie moge tego zrozumiec, jak mozna zrobic cos takiego dziecku, wlasnemu dziecku.
A sponsoring.. Ma rozne oblicza i trzyma sie dobrze. Niedawno znajomy irlandczyk, architekt - bystry i przy forsie - chwalil sie zdjeciami, w koncu otworzyl plik gdzie mial mile zdjecia mamusi z jej 19-stoletnia corcia. Opowiedzial czula historyjke jak to poznal owa mamusie i corke - Polki - i jak to im pomaga zdajac sobie sparwe z ich kiepskiego statusu materialnego a jak to one sa wdzieczne i jak to milo spedzaja sobie czas razem. A za momnet, ku konsternacji Pana z Grubym Portfelem, na ekranie laptopa pokazala sie cala seria zdjec z tegoz rodzinnego wypadu na lono natury gdzie dziewcze bylo juz w ujciach bez wiekszosci ubrania, sama natura, mozna tak to ujac. Patrzac na te zdjecia - przez moment - bo pan szybciutko zamykal abym za duzo nie dojrzala i tlumaczyl sie z rumiencem na twarzy, ze to tak niewinnnie w ramach jego fotograficznej pasji, zastanawialam sie, czy pan sypia - za przyzwoleniem, ba, za aprobata mamusi ktora przekuwala sie na konkretne euro, tylko z corcia, czy tez w ramach tej 'wspolpracy' cieszy wdziekami obu pan. I o ile jestem w stanie zrozumiec, ze kobieta moze miec przyjaciela ktory w zamian za 'przywileje' pomaga finansowo, to dreszczem konsternacji przyprawia mnie mysl, ze mamusia ma na to wszystko oko, a byc moze bierze w tym czynny udzial, dalej posuniety niz przeliczenie kasy 'po'.
🚫 zrobilam ta historia, ale z drugiej strony to taki background do tytulowych rozwazan, to sie dzieje, za przyzwoleniem, za aprobata matek.

edit literowki
Jeszcze rozumiem jak matka podstawia córkę. Wszak z pewnością się to dzieje za córki zgodą i aprobatą. Ale już nie jestem w stanie bez niesmaku wyobrazić sobie matki i córki bzykających się z jednym, tym samym facetem. I to być może razem w trójkąciku? Ten stopień zberezieństwa mnie przerasta. Bleee.... 
Tunrida, no wlasnie, napisalam to w ostatnim zdaniu.. o tym bzykaniu sie razem. Ale podstawiania corki, chociaz sama nie mam, nie jestem w stanie ogarnac..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się