czego używacie do słuchania muzyki ? mp3 , mp4
O, też się chętnie dowiem czegoś więcej o słuchawkach. 😁
ankers, Te douszne to jest straszliwość na kółkach. Fakt - odcinasz się wtedy od świata definitywnie, nikt nie słyszy czego słuchasz i jesteś bliska stanu nirvany słuchając muzyki np. w busie 😉 ale to na serio mało zdrowe, jeśli ktoś słucha często. Też miałam pełno dousznych, ale jak mnie zaczęły boleć uszy.... to bardzo szybko z nich zrezygnowałam i zmieniłam na te takie zakładane "za uszy". O, coś w ten deseń:
http://allegro.pl/nowe-sluchawki-creative-ep-550-dla-sportowcow-mp3-i1807077657.htmlNie wyglądają źle, a są zdrowsze. Konkretnych firm i modeli Ci, niestety, nie powiem, bo aż tak się nie znam. 🙁 Wiem tylko tyle, że najlepszą jakość dźwięku miałam z takich słuchawek Watsona i Creative, ale nie jestem specem.
Nie wiem też z których słuchawek dźwięk nie będzie się niósł poza Twoje uszy. Trzeba byłoby na żywo sprawdzić.
Sankaritarina - wierzę w moc marki, sprzęty Creative są super. I cena bardzo przystępna. Skoro je masz i ich używasz, to może poproś kogoś, żeby sprawdził, czy słychać Twoją muzykę. Wiem, że jest to bardzo denerwujące dla na przykład współpasażerów, nie chcę czynić drugiemu co mnie nie miłe 😉.
i jeszcze ja w odtwarzaczu mogę włączyć ochronę słuchu. nie mogę wtedy pogłośnić powyżej bezpiecznej wartości. 😉
Czy ktoś z was posiada odtwarzacz Microsoft Zune ?
edit:
Jeszcze w grę wchodzić jakiś tłusty odtwarzasz iRiver i iAudio. Żadne półśrodki w sensie Samsungi i inne wynalazki. Stawiam na sprawdzone firmy w kwestiach sprzętu muzycznego.
ja kilka lat temu miałam iRivera 🙂 takiego "trójkątnego". No i polecam 🙂 Mały. Pamiętam, że jakość dźwięku była bardzo fajna (słuchawki miałam w komplecie z odtwarzaczem), a sam odtwarzacz był po prostu niezniszczalny. Spadł mi z 2 piętra i dalej działał 😉, przeżył zalanie w namiocie i dalej działał, pies go kiedyś w pysku wyniósł... i też dalej działał. 😁 (odtwarzacz. No, ale w sumie pies też działał 😉 ).
Poszukuję dobrego odtwarzacza mp3 (może być mp4), nie zależy mi na filmikach czy coś, ma być na tyle mały żeby swobodnie mi się zmieścił do kieszeni i dalej mogła usiąść a nie że coś mi się wbija 😁 Chciałabym żeby miał ekranik żebym widziała czego słucham, ma być wygodny w obsłudze i sposób zgrywania plików koniecznie drag&drop- żadnych dodatkowych programów! Już się kiedyś tak bawiłam, każdą piosenkę musiałam wgrać osobno do programu i dopiero przez program wrzucić na mp3- koszmar, nigdy więcej 😵 pamięć min. 8GB, cena do 250zł
znalazłam
Creative Zen MX ale komentarze są tak różne że juz nic nie wiem, jedni ubóstwiają inni ostrzegają żeby nie kupować 🏇 Ktoś ma? 👀
Misskiedis
Nie mam wprawdzie tego modelu, ale korzystam z odtwarzacza Creative (takiego z dotykowym panelem) już od jakichś trzech lat i nadal sprawuje się bez zarzutu, to już mój drugi Creative i moim zdaniem produkty tej firmy są warte polecenia 😉
Kurcze, ja też zawsze myślałam że Creative to porządny ale te komentarze mnie zmyliły, w końcu każdej firmie zdarzy się wypuścić jakiś bubel 👀
Misskiedis, moj chlop od kilku ladnych lat uzywa creative... tylko za pierwszego zaplacil. obecnie ma juz 4 egzemplarz, bo kazdy kolejny dawali mu na gwarancji po zepsuciu sie poprzedniego!
Aj, no to średnio ciekawie bo pewno dużo załatwiania :/
Ja mam Laberg Visio, poruszanie po menu upierdliwe bo wolno reaguje ale miałam go ze 3 lata, zawiesił się w tym czasie tylko ze 2 razy i nic więcej się z nim nie działo ale ostatnio popsuło się prawdopodobnie gniazdo słuchawkowe :/
No nic, to szukam czegoś innego choć w tej cenie ten ZENon wyglądał chyba najciekawiej 😉
Ktoś może polecić coś innego? Dobrze by było żeby trzymał na baterii dłużej niż 10 godzin (w creativie pisali że trzyma ok.30) 👀
W końcu! Szukam mp3. Mam kasę, chce kupić. Tylko myślę co.
Tak jak pisałam kilka postów wyżej chciałabym Microsofta Zune, ale że nie zrobił furory w porównaniu do iPoda to ciężko go kupić. Wszelkie iPody odpadają.
Brat zaporponował mi Creativa Zen X-Fi3
👀 posiada ktoś coś takiego?
http://pl.store.creative.com/urzadzenia-multimedialne-odtwarzacze-mp3/zen-x-fi3/948-20866.aspx
Ma ktoś może ipoda nano 7 gen? 👀
Frania, miałam okazję z niego korzystać kilka dni i powiem Ci, że zdecydowanie wolę mojego nano 5 gen.
Przeszkadza mi jednak brak tych przycisków, do których przyzwyczaiłam się przez prawie 7 lat używania iPoda (najpierw miałam nano 2g). Ogólnie jest spoko, ale mi niezbyt odpowiada. 😉
szukam słuchawek. białych, dousznych, ale nie dokanałowych. ładnych, do 100zł. polecicie coś?
madmaddie, Creative są fajne i myślę, że coś upolujesz w tej cenie. W sumie każdy model, przynajmniej z tych na które trafiałam, był godny polecenia.
to chyba będzie Creative 👀 teraz działam na ich słuchawkach i faktycznie, bardzo fajne.
znowu ja, znowu ze słuchawkami. Creative coś zaczynają się psuć (po miesiącu), jak zawsze jest to problem kabelka. znacie jakieś douszne (ale nie dokanałowe), które ten kabelek mają mocarny?
http://allegro.pl/creative-zen-m300-4gb-mp4-bluetooth-radio-wys-24h-i3278819823.htmlCo sądzicie o tym odtwarzaczu? Kierowałam się tym, że zen, bo tak zachwalałyście 🙂 Jak jest teraz z z jakością?
Czy ktoś jeszcze ma nowego Ipoda 7g? Znalazłam tylko jedną odpowiedź. Chcę kupić, któregoś Ipoda, ale nie wiem, której generacji 👀
Polecam tego:

Ipod Nano 6G. Wygodny, trwały (mimo, że zdarza mi się go nie szanować i na przykład wrzucić luzem do torby czy plecaka), malutki. Dodatkowo wszystkie te urządzenia Apple mają dużą "siłę" odtwarzania, więc w połączeniu z niezłymi słuchawkami dają bardzo dobry dźwięk. Nie zamieniłabym go na nic innego 🙂
fin, a mogłabyś porównać z tym co napisali tu o siódemce? Czego nie ma w szóstce?
http://www.apple.com/pl/ipod-nano/ Chciałabym zobaczyć czy mogłabym bez tego ewentualnie przeżyć 😁
Pewnie 🙂 Przede wszystkim jest tańszy, szczególnie teraz, jak wyszedł ten nowy, ale tak na serio: ten Genius do odtwarzania muzyki jest (choć ja z niego nie korzystam), video i teledyski można oglądać, bluetootha nie ma, radio jest, słuchawki dołączone są inne (ale słabe, polecam wymienić), a złącze to nie lightning, tylko to poprzednie, większe. Zdjęcia i podcasty są, menu ustawień też jest przyjazne użytkownikowi, a tego fitnessu sobie nie przypominam, ale nigdy nie sprawdzałam czy jest, bo nie był mi potrzebny 🙂
Ipod Nano 6G. Wygodny, trwały (mimo, że zdarza mi się go nie szanować i na przykład wrzucić luzem do torby czy plecaka), malutki. Dodatkowo wszystkie te urządzenia Apple mają dużą "siłę" odtwarzania, więc w połączeniu z niezłymi słuchawkami dają bardzo dobry dźwięk. Nie zamieniłabym go na nic innego 🙂
W pełni się zgodzę. 🙂 Mojego zakupiłam już ponad 3 lata temu, przeżył kilka kraks (upadki, lekkie zmoczenia deszczem) i nadal, o dziwo, w pełni sprawny.
Ja mam ipoda shuffle i jestem zachwycona. 💘 Chociaż nie mam większego porównania. :P Słuchawki mam zwykłe, dołączone. Nie rozwaliły się mimo słuchania przez moją kol. na cały regulator (tak że ja słyszałam po drugiej str. pokoju 🤔wirek🙂
I jak się wygodnie ułożę to potrafię w nich spać. :P No i wytrzymały nawet zanurzenie w poidle. (Chciałam pokazać wystraszonej klaczy, że nie jest straszne i zapomniałam, że mi wiszą przez bluzę, geniusz).
Poza tym jest wygodny, dużo się na nim mieści, ładny i wgl super. :P
fin, dzięki :kwiatek:. No właśnie co do tej ceny to z tego co widzę na allegro, siódemkę można kupić za tyle co szóstkę. Więc nie wiem czy celować w jeszcze starszą generację. A jak nie to 6 czy 7. Co za problemy 😀
ZetkaEmka, tylko shuffle nie ma wyświetlacza z tego co widzę. A wolałabym z.
potrzebuję czegoś taniego do słuchania muzyki podczas biegania 😉 znacie coś? 😉
Chodzi Ci o te odtwarzacze słuchawki i mp3 w jednym, czy zwykłe?
o odtwarzacz plus słuchawki 😉
ja mam palucha Sony, jest malutki i nie do zdarcia, już czwarty czy piąty rok mi z nim leci. Jakość muzyki dobra, obsługa intuicyjna. O ile się nie mylę, jest to seria B. Szybko się ładuje przez usb. Polecam 🙂
madmaddie podeślesz linka? 😀