Hej, niedługo wprowadzam nowy projekt w życie, ale zanim to zrobię, potrzebuję mieć trochę informacji o życiu sportowym Polaków. Będę Wam ogromnie wdzięczna za szczere wypełnienie tej anonimowej ankiety
http://www.ankietka.pl/ankieta/188694/popularnosc-sportow-w-polsce-uslug-trenerskich-oraz-swiadomosc-funkcjonowania-zwiazkow-sportowych.html
Są bule, a nie ma biegania? 👀 😁
Chyba, że jestem ślepa :kwiatek:
bieganie podchodzi pewnie pod lekkoatletykę 🙂
PS. "bule"... paczę i nie wierzę, Komorowski nawet tutaj. A to o grze w bule :wysmiewacz22:
A ja poległam na pytaniu o stan cywilny. Przydałby się jeszcze jeden wybór, bo musiałam "nakłamać". 😉
Ja poległam na pytaniu o województwo 😂
sandrita jeśli to nie zbyt osobiste - jaki jeszcze można mieć stan cywilny? 😀
Właśnie ciężko jest to określić w przypadku osób takich jak ja, czyli żyjących w konkubinacie. 🙂 Jak dla mnie powinno być jeszcze "inne" do wyboru, wtedy można się do tego ustosunkować. Bo ja ani panna, ani żona, a tym bardziej nie rozwódka i wdowa.
Sandrita sprawa jest prosta, jesteś albo zamężna albo niezamężna 😉 To jest właśnie stan cywilny.
A po co ta ankieta? Co to jest za nowy projekt? Sprzedaz? Dzialalnosc spoleczna? Naukowa?
kajpo Ale tam nie było opcji: niezamężna. 🤔 W ankiecie i tak zaznaczyłam "zamężna", bo w sumie tak się czuję. 😁
sandrita, ale jeśli chodzi o stan cywilny, to jeśli nie jesteś zamężna, to jesteś panną - obojętnie czy singielką czy masz chłopaka, dopóki nie jesteście po ślubie, to Twój stan cywilny to: panna 🙂
Poszło. 🙂
Beciazgodnie z prawem masz 100% racji, ale... no śmiesznie to brzmi, że moja mama po 35 latach związku z moim ojcem jest panną 😉 Dlatego rozumiem wątpliwości, jakie mogą powstawać przy takich ankietach.
Murat
beż urażania się :kwiatek: ale w ramach tradycyjnych wartości można być tylko panną, mężatką lub wdową 😉
tak samo jak można być tylko kobietą albo mężczyzną, nikim innym 😂
Choć usilnie walczę żeby napisać w końcu licencjat to nadal nie mam jeszcze wykształcenia wyższego.
Papierek albo jest, albo go nie ma :P
ankieta to nie facebook gdzie można sobie napisać "to skomplikowane" 🤣
ale to chyba OT 🚫
Wypełniłam ankietę z przyjemnością, może dlatego też że tematyka mnie interesuje.Ankieta jest przejrzysta, ma dobrze sformułowane pytania. Od razu można zajrzeć w wyniki. Jedyne co było niedopracowane to możliwość wypełniania pól odpowiedzi do pytań które mnie nie dotyczą.
E. nie no, wiem, dlatego napisałam, że "śmiesznie brzmi", a nie że jest nieprawdą. 😉 Jeszcze rozwódką można być.
a faktycznei zapomniałam o tej rozwódce 🤣
sandrita, ale jeśli chodzi o stan cywilny, to jeśli nie jesteś zamężna, to jesteś panną - obojętnie czy singielką czy masz chłopaka, dopóki nie jesteście po ślubie, to Twój stan cywilny to: panna 🙂
Ja to wszystko rozumiem, ale to nie jest ankieta prawna. 🙂 Jest wiele osób takich jak ja i powinna być dla nich możliwość zaznaczenia innej odpowiedzi. 😉 Takie jest moje zdanie.
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
12 maja 2015 21:21
Uzupełnione
sandrita, nie jest to też ankieta dotycząca związków czy filozoficzna, albo się jest żoną/ rozwódką/ wdową albo panną. Tak jakby czyjaś żona stwierdziła, że czuje się rozwódką 😉 To jest konkretne pytanie do analizy danych z ankiety
Kochani, rzadko ostatnio zaglądam na forum, niemniej bardzo dziękuję za wszelkie opinie 🙂 I spieszę z wyjaśnieniem:
- o projekcie nie chcę się rozpisywać, bo bardzo łatwo wykraść pomysł i zrealizować go np. szybciej; ogółem będzie to nowy portal ogólnosportowy odpowiadający na pewien problem w świecie sportowym i jeździeckim też 🙂 Obecnie opiniujemy pierwsze projekty graficzne, planujemy ruszyć mniej więcej 1.07
- co do stanu cywilnego - nie jest on szczególnie istotny i z tego co pamiętam ustawiłam to jako pytanie nieobowiązkowe, służy on stworzeniu tzw "persony" czyli głównego potencjalnego odbiorcy portalu - inaczej tworzy się komunikację wiedząc do kogo się mówi 😉 a pozwoli to oszacować np. czy bardziej aktywne sportowo są osoby wolne czy w sformalizowanych związkach...
- co do pytań które mogą nie dotyczyć w kontekście poprzednich odpowiedzi - także nie są obowiązkowe, możliwe, że ankietka tego nie wyróżnia, ale uzależnia od tego przejście do dalszej części ankiety 🙂
dla mnie troche zawila - bo jak ktos uprawia kilka sportow, jeden samodzielnie, inny z trenerem to nie ma jak sensownie odpowiadac na pytania. Zrezygnowalam w ktoryms momencie.
nerechta, dziękuję za informację i rozumiem problem. Niemniej jest to ankieta deklaratywna, więc przy tego typu dylematach warto zdecydować na czym się skupić w kontekście odpowiedzi. To już od Was zależy na co zwrócicie uwagę w ankiecie, jakie wskażecie problemy a jakie dobre strony.
ale to Tobie jako badajacej powinno chodzic o jakis konkretny cel tego badania, badany nie ma sobie dowolnie wybierac, Ty masz wybrac kierunek. Moim zdaniem to blad konstrukcji - bo moglas zrobic np tak, ze wstep jest jaki jest, z wymienieniem uprawianych sportow itd, a potem jezeli badany korzysta z trenera, to w jakim sporcie i niech wskaze wszystkie za i przeciw trenerowi, a jesli uprawia (jeszcze) jakis sport bez trenera to jaki i tak samo, jakie bylyby plusy i minusy. Bo niby zamysl mniej wiecej taki jest, ale szczerze mowiac nie wiem jak Ci to wyjdzie - moim zdaniem nierzetelnie. Ale nie jest latwo zbudowac dobre badanie.
To tak okiem socjologa, choc niepraktykujacego 😀
nerechta, dzięki za opinię, szkoda, że nie miałyśmy okazji pogadać na etapie testowania ankiety 🙂
edit: jeszcze a propos samego badania najbardziej zależy mi na insightach 🙂