Wybory 2015 i to co po wyborach.
Poprzednio nie zaobserwowałam takich aberracji. Było przeciętnie. Dobra, Samoobrona wtedy poszalała.
Teraz spodziewałam się miotły, ale przeciętnej. A tu miotła z koszmaru. Bo ktokolwiek jest u władzy, a pomija (łagodnie powiedziane) względy merytoryczne, jest Złym Gospodarzem.
Co do polskich arabów, to spodziewam się... Obawiam się, że... Że to poważniejsze niż, nawet szalona, miotła. Że to nie jest głupota, tylko działanie na zlecenie. I nie zlecenie drobnych polskich hodowców.
Za PO też takowe zlecenie było, z innego obszaru geograficznego, ale na szczęście nie zostało zrealizowane. Teraz obawiam się, że zostanie. Znikają mi ostatnie złudzenia na temat czyjejkolwiek autonomii.
Smok10, naprawdę chciałbyś, żebym zaczęła pisać co myślę o tobie???
To zacznę: Jesteś wyjątkowym chamem i prymitywem nie tylko przy każdej okazji natychmiast uderzającym w ad personam, ale i wmawiającym ludziom ( i czytelnikom korespondencji) co kto myśli i robi. Oczerniasz. Składasz się wyłącznie z gówna, dlatego zawsze będzie ci dobrze.
Smok10, naprawdę chciałbyś, żebym zaczęła pisać co myślę o tobie???
To zacznę: Jesteś wyjątkowym chamem i prymitywem nie tylko przy każdej okazji natychmiast uderzającym w ad personam, ale i wmawiającym ludziom ( i czytelnikom korespondencji) co kto myśli i robi. Oczerniasz. Składasz się wyłącznie z gówna, dlatego zawsze będzie ci dobrze.
Sorry że obnażam intencje ludzi którzy podejmują życiowe decyzje pod wpływem swojego ciemnego oblicza, ale na nieszczęście tych ludzi ,za ich decyzje konsekwencje ponoszą wszyscy , ja też !. Więc fakt że odmieniasz mnie w różnych przypadkach spływa po mnie jak po kaczce , zwłaszcza w momencie kiedy wiem że za te decyzje będę cierpiał ja , moja rodzina znajomi , przyjaciele . 😕 A na koniec ci co te decyzje za mnie podjęli 😵 To już totalna załamka , bo żeby chciaż sobie zrobili dobrze, to można by to wytłumaczyć , ale najpierw strzał w stopę a potem granat w dupę 😲. Tego już nawet dla mnie za wiele 😵
Za PO też takowe zlecenie było, z innego obszaru geograficznego, ale na szczęście nie zostało zrealizowane. Teraz obawiam się, że zostanie.
Za PO było zlecenie i nie zrealizowano go przez 8 lat a to samo zlecenie dla PIS zostało wykonane w 3 miesiące. Faktycznie szybko działają . 🙄
halo, było, oj było. Ale na szczęście w obrębie decydentów znaleźli się ludzie, którzy zrobili wszystko by do tego nie doszło. Ba, pojawiały się pomysły jak zabezpieczyć te obiekty z zachowaniem ich przeznaczenia przed zakusami prywatnych interesów. Niestety zmiana władzy zablokowała możliwości.
Co do polskich arabów, to spodziewam się... Obawiam się, że... Że to poważniejsze niż, nawet szalona, miotła. Że to nie jest głupota, tylko działanie na zlecenie. I nie zlecenie drobnych polskich hodowców.
Myślę , że jednak nie, bo ślady są ewidentne a intryga szyta tak grubymi nićmi, że aż wstyd. Natomiast będzie to świetny papierek lakmusowy by sprawdzić, kto tak naprawdę teraz rządzi i jakie ma ucho na to, co myślą ludzie, bo żadne polityczne względy tej decyzji nie wchodzą w grę. Czy pani premier jest rzeczywiście panią premier i czy panuje nad chłopcami, którzy najprawdopodobniej odwalili beztroską samowolkę? Na ile prezes panuje nad regionalnymi wodzami ? I na ile to polityczne g...o, które oblepia każdy, nie tylko ten statek i które się chce powozić przy nim, oblepiło stery.
Mnie najbardziej zasmuciła w tym wszystkim wypowiedź osoby, która posłużyła za ordynarny wykop starszego, zasłużonego człowieka i ma jeszcze czelność publicznie ogłosić gotowość "chętnego korzystania z jego rad". Podobno wartościami najbardziej cenionymi w Polsce są godność i honor. A jużci....
Smok10, to nie jest To Samo zlecenie. Inny zleceniodawca. Szlag.
Informuję uprzejmie, że głęboko mylisz się co do moich intencji, motywów, działań, smutków i radości. Mam nadzieję, że też mylę się co do ciebie.
bera7, co mogę powiedzieć? Mogłam się spodziewać rozlicznych aberracji po PiS, ale nie spodziewałam się jawnego niszczenia resztek... czegoś bardzo ważnego. Spodziewałam się, że będzie wręcz przeciwnie, że walczącym o wspólne dobro będzie łatwiej.
s.heykowski, oby to była tylko hucpa i samowolka, oby. Mi wygląda na zlecenie, bo dziwnym trafem destrukcyjna decyzja zapadła (i błyskiem zrealizowana) pod przykrywką "szafy". Nie za bardzo wierzę w zbiegi okoliczności.
s.heykowski, oby to była tylko hucpa i samowolka, oby. Mi wygląda na zlecenie, bo dziwnym trafem destrukcyjna decyzja zapadła (i błyskiem zrealizowana) pod przykrywką "szafy". Nie za bardzo wierzę w zbiegi okoliczności.
Zbiegu okoliczności na pewno nie było. Może to też być element PiSania historii Polski od nowa w każdej dziedzinie, która wkracza w jakąś narodową symbolikę, choć to chyba w tym przypadku mało prawdopodobne.
Smok10, to nie jest To Samo zlecenie. Inny zleceniodawca. Szlag.
Co za znaczenie ma jaki zleceniodawca. Ważne jakie ma intencje , a chyba wygląda na to że w obu przypadkach podobne. 😤
Nie ten to inny ale zdaje się że ktoś zrealizuje swój plan. 😵 A kto się wstawi w obronie tych stadnin ??? Bezrobotni ? Emeryci ? 95% społeczeństwa patrzy na to jak na fanaberię dla bogaczy co mają koniki za miliony. Nawet łezki nikt nie uroni , poza oczywiście całym środowiskiem koniarzy.
Smok10, widzisz, sprawiało mi różnicę, jaki w PL będzie wiodący zleceniodawca tego czy owego (centrum zleceń poza PL). Niestety, zapomniało mi się, że "te fanaberie" mogą go/ich interesować. Bo że PiS będzie grzeczny/posłuszny to się spodziewałam. Jak PO była grzeczna i posłuszna. Tylko komu innemu. Na szczęście była leniwa 🙂 I to była ogromna zaleta. Przyznam, że nie doceniłam. Wybór między dżumą a cholerą zawsze jest złym wyborem. A innego nie ma we współczesnym świecie.
Władza która jest leniwa i nie szarpie gospodarki to zaleta a nie wada. Najgorsza to ta co się rzuca na gospodarkę , bo szybciutko doprowadzi kraj do ruiny. 🙄
halo, chyba doszłaś właśnie do tego wniosku, który ja czy wojujący tu doszli dawno przed wyborami. PO miało mnóstwo grzechów na sumieniu, jak każda partia też grabili w swoją stronę. Ale mieli resztki zahamowań, coś chcieli powoli, po cichu, żeby ludzie nie zauważyli... i dzięki temu w jednym miejscu coś ulepszyli, w innym spierdzielili. A PiS? W imię pokazania siły idą jak tajfun i niszczą wszystko z ogromną siłą. Mnie przeraża taka władza zaślepiona własnym samouwielbieniem, bo z tego NIC dobrego nie ma prawa wynikać.
Teraz ludzie krzyczą, że to kasa na 500+, a ja myślę, że to nie ma nic wspólnego. Przed następnymi wyborami dojdzie do bankructwa i sprzedaży obcemu kapitałowi.
dokladnie bera.
im wiecej rozdawnictwa, tym wieksza dziura budzetowa, ktora trzeba latac sprzedaza obligacji panstwowych czyli zwiekszeniem zadluzenia wobec zagranicznych inwestorow,. a bycie na pasku zagranicznych inwestorow i agencji ratingowych to oddawanie powoli suwerennosci w rece obcego kapitalu. to nie UE jest zagrozeniem dla suwerennosci kraju, a wlasnie bezsensowne zadluzanie kraju - nota bene UE zaleca obnizenie dyficytu budzetowego.
popieram wspomaganie rodzin i przyrostu naturalnego, ale to musi byc skrojone na mozliwosci finansowe kraju i spoleczenstwa. zadna wladza ani ta ani nowa nie bedzie mogla tknac tego 500+, wiec kasa bedzie leciec. az nastanie taki kryzys jak w Grecji teraz, wtedy nie bedzie wyjscia.
Dzisiaj też zagłosował bym na Nowoczesną nie na PO ,ale w tamtym czasie PO była jedynym rozsądnym wyborem. PIS oznaczał autodestrukcję . 😵 A czy miałem rację . Chciało by się rzec , jak zwykle, ale teraz to już musztarda po obiedzie 😕 Przyjdzie na łykać ta gorącą Żabę jeszcze przez 4 lata 🙄
Przyjdzie na łykać ta gorącą Żabę jeszcze przez 4 lata 🙄
Optymista. Założysz się, że będzie elementem diety co najmniej 8 lat?
Tez mi sie wydaje, ze tak nas przekręcą, ze to nie tylko 4 lata.
No to ciekawe , co teraz obiecają ciemnej masie 🤣 Miliard na dziecko i po sto miliardów na każde następne a dla rodziców willę z basenem i prywatny odrzutowiec 🤣 🤣 🤣 Rolnikom dopłaty w złocie , po kociołku do hektara a górnikom tyle złota ile ukopią węgla , wszak węgiel to złoto tyle że czarne 😵
No to ciekawe , co teraz obiecają ciemnej masie
Nic nie muszą obiecywać. Wystarczy że postraszą jakimiś wrogami, którzy na nas zewsząd czyhają i przez których jest źle. Wystarczy że pomanipulują tak okręgami wyborczymi, by zneutralizować te, gdzie wypadają słabo. Wystarczy, że w nieograniczony sposób będą sobie mogli podsłuchiwać i podglądać opozycję. Podstawowe narzędzia do tego już mają. Zaraz będą mieć następne zabawki.
Czyli wszystko zmierza ku dyktaturze 😵
Czyli wszystko zmierza ku dyktaturze 😵
Zmierza ? Jeśli już w tej chwili w zasadzie absolutną władzę sprawuje ktoś, kogo żadną miarą w normalnym trybie za pomocą normalnych procedur nie można odwołać, to jak to nazwać?
Trzeba też naxmienić że ma absolutną władzę i z niej korzysta. 😵
Ludzie ludziom zgotowali ten los 😤
I wszystko to zdobyte za pomocą oszustwa. Wie o tym cały kraj i nikt nic nie może zrobić. Nie ma to jak polityka. Bezkarnie można oszukać miliony ludzi na 400 000 000 000 zł i nic.
Wszyscy, którym się wydaje, że wola większości może być realizowana bez oglądania się na mniejszość, nie wyobrażają sobie, że sami mogą się stać mniejszością - w ten sposób pierwsze sto dni rządu ocenia dr Jarosław Flis, socjolog z Uniwersytetu Jagiellońskiego.
Chyba teraz to obserwujemy też na forum.
Niestety, z tą dyktaturą macie rację. Rozpoczęcie rządów od nocnych ustaw to nie był przypadek, to było przetarcie szlaków i przygotowanie podłoża. 500 zł potoczyło się obok, jako zapchajdziura innych obietnic i przykrywka dla tego, do czego Kaczyński dąży.
Dla mnie jest niepojęte, jak myślący człowiek mógł łykać propagandę PiSowską. Jeszcze bym zrozumiala, że ludzie mogli dać się uwieść Kaczyńskiemu, gdyby to było jego pierwsze podejście do władzy. Ale przecież w tej rzece już raz brodziliśmy. Czy tak trudno wyciągnąć wnioski z nie tak dawnej przeszłości? Jak można było wierzyć, że Kaczyński się zmienił, że teraz będzie inaczej? Zwykła naiwność. Jeśli w ogóle można mówić o zmianie, to tylko o zaostrzeniu jego poglądów. Może powodem tego zaostrzenia była śmierć Lecha, może świadomość, że przyczynił się do śmierci tylu ludzi – nie wiem, ale wiem, że to było widać gołym okiem, nie trzeba było siedzieć w partyjnych trzewiach. A ludzie zbawcę narodu w nim zobaczyli, rozdającego kosztowne prezenty, za pieniędze, które chyba z nieba miały spadać. I spadły, ale Rydzykowi. Reszcie nie spadły i nie spadną, ale odpłyną tam, gdzie je prezes skieruje.
I jeszcze te owczy pęd do głoszenia jak to Platforma kraj do ruiny doprowadziła.
Wiesz roznie to bywa, moja przyjaciółka, inteligentna dziewczyna mówi ze ona po prostu 'czuje ze Kaczyński to dobry człowiek. I nie pogadasz..
Toć rzeczniczka Brochy głosiła dzisiaj w radiu, że nie zrealizowali obietnic na 100 dni, bo to wszystko wina PO.
no, na uczucia nie ma rady. Malo to jest toksyczych związków?
Jajca będą jak zmienia jeszcze ordynacje wyborczą bo kto im zabroni i przedłużą kadencje na czas nieokreślony...
Poprzednim razem nie było strasznie bo było wesoło, dzis zupełnie jest nie do śmiechu
Jeszcze takie skojarzenie przyszło mi do głowy. Władza ludowa po wojnie głosiła, że wszystkiemu winni są żli imperialiści, stonkę nawet po naszych polach rozrzucali. Teraz taka propaganda wróciła. Złe banki, złe duże sklepy, trzeba je złupić. Przy okazji zmieniła się definicja banku (ten sam podatek ma objąć firmy ubezpieczeniowe), dużego sklepu (teraz każdy jest duży, bo każdy sklep ma płacić podatek), sklepu jako takiego (apteka to też sklep). Wszystkich trzeba złupić. Tyle, że to łupienie jest łupieniem każdego z nas. Niektórzy dostaną 500+łupnia (w końcu jest to program 500+), a inni tylko łupnia.
Nawet mam hasło przystające do powojennej rzeczywistości: Caly naród zrzuca się na łapówki wyborcze PiSu!
Jest komunikat ANR
[[a]]http://www.anr.gov.pl/web/guest/welcome/-/journal_content/56/358/12277160?redirect=%2Fweb%2Fgue[[a]]
jak się psa chce uderzyć to sie kij zawsze znajdzie, a więc?
no i wiadomo, invitro? to niedopuszczalne !!!
Dorej zmiany ciąg dalszy:
http://www.radiomerkury.pl/informacje/pozostale/zmiana-w-zarzadzie-gospodarstwa-rolnego-polityczna.htmlTo samo co 2005r. gów** wsadzili w papierek i ludzie to łyknęli. Bo kokardka była ładna, bo przecież nie śmierdziało... 😵
Poprzednia ekipa miała tez pijawy, które się zachowywały jak dość rozsądny pasożyt - chlały ale tyle, żeby żywiciel nie zdechł. Co mi się wydaje, ze ta obecna ma tylko piranie.