Hmm..... a mnie się podoba. Nawet bardzo! I dziury w czapraku i ekstrawaganckie zakończenie. Jeszcze pokombinowałabym z kolorami i wzornictwem oraz... wielkością samego czapraka -- > minimalnie zmniejszyła to zakończenie, moim zdaniem jest zbyt duże, by czaprak wydawał się bardziej "całościowy", jeśli wiesz co mam na myśli.😉 ale oczywiście, wierzę, że stworzenie takiego czapraka to nie lada gratka i przy kiepskim "zapleczu" technicznym nie wszystko wychodzi idealnie. Ten konkretnie na małym srokaczu, choć koń ładny, czaprak wygląda na nim jak coś, czego jest za dużo. Myślę, że gdyby to był po prostu duży, "pełny" i ramowy koń - czaprak wyglądałby zupełnie inaczej. Tak czy owak - możesz popróbować stworzyć coś rozhukanego, z mocnymi kolorami i "eksplozyjnego" dla "tego" typu ras np. fryzów, andaluzów i innych takich barokowych jak i.... coś lekkiego, mniejszego, delikatnego, niczym poranna mgiełka dla drobniutkich arabków, subtelnych koników.... Nawet nie chodzi o same rozmiary czapraków, tylko proporcje.
Pozwoliłam sobie zmniejszyć czaprak na zasadzie jak ja to widzę i... myślę, że taki delikatniejszy ładniej na srokaczu wygląda: