Z tego, co pamiętam Biały Bór dwa lata bodaj starał się o odganizację MPMK A, ale "przydziału" nei dostał...
a te przydziały to PZJ daje?
no tak jeśli to PZHK to jasna sprawa - PZHK musi przecież zajmować się SOSem dla SO, a takie zawody to chyba element SOSu (jakieś dotacje chyba im wpadają do kasy temu SO Książ za MPMK). Więc nieważne jak się Książ wywiązuje z organizacji, ważne że kasa jest.
Jeśli PZHK to rzeczywiście- "prywaciarzom" nie dadzą, a z istniejących SO żaden nie ma potrzebnej infrastruktury (bo albo nie mają czworoboków jak np Gniezno, Sieraków) albo bazy noclegowej itp. Myślę, ze Wola byłaby tez dobrym miejscem na takie zawody (baza noclegowa, restauracje, doświadczenie w organizacji imprez nawet rangi CSIO). Jednak musieli by pomysleć o czworoboku (chyba że zrobiliby na trawiastym, ale w to watpię). No i na Wolę za dużo już polityki się wkradło
tam w gre wchodzą raczej Partynice
A widzisz- zapomniałam o Partynicach. Ale tor chyba należy do miasta? więc tez byłoby jakby na obcym gruncie rozgrywane
Z tego co wiem czempionaty powinny być rozgrywane po kilka razy w tym samym miejscu - żeby porównania można było robić. Miejsce można zmienić, ale zobowiązanie na kilka lat 🤔 A są w SO, bo ośrodki prywatne wcale się do tego nie palą. Czempionaty zdecydowanie nie są dla organizatora dochodową imprezą, o nie.
MPMK w ujezdzeniu byly juz kiedys organizowane na Partnicach. Nie było to za moich czasów, ale pamietam, ze czytalam o tym relacje w KP.
Czy mogłabym prosić o zdjęcia takich koni jak Rodan, Zavier, Weltino, Dirman?? :kwiatek:
Ponciochu parę (dosłownie kilka - może ze trzy) fotek Olgowych koni widziałam przeglądając galerię 🙂 a też chętnie bym zobaczyła 😉 (w tej chwili nie mam możliwości, gdyż nie jestem u siebie i ten komp by się zawiesił jakbym próbowała jakąkolwiek galerię otworzyć 🤣 ) a nie ma galerii na volcie? (nie wpadłam, żeby tam zajrzeć...)
Galeria z finału 4latków jest na
dressage.pl
Ponciochu parę (dosłownie kilka - może ze trzy) fotek Olgowych koni widziałam przeglądając galerię 🙂 a też chętnie bym zobaczyła 😉 (w tej chwili nie mam możliwości, gdyż nie jestem u siebie i ten komp by się zawiesił jakbym próbowała jakąkolwiek galerię otworzyć 🤣 ) a nie ma galerii na volcie? (nie wpadłam, żeby tam zajrzeć...)
3 Olgowe fotki mi nie wystarczają, skrycie liczyłam na przeboskie foty by faraa, a poza tym jestem fanką Rodana 😉 mego maść mmm marzenie 😉 😅
dzięki dzięki dzięki :kwiatek:
Z tego co wiem czempionaty powinny być rozgrywane po kilka razy w tym samym miejscu - żeby porównania można było robić. Miejsce można zmienić, ale zobowiązanie na kilka lat 🤔 A są w SO, bo ośrodki prywatne wcale się do tego nie palą. Czempionaty zdecydowanie nie są dla organizatora dochodową imprezą, o nie.
nie,nie,nie,absolutnie jesteś w błędzie 😀iabeł:
czempionaty to bardzo opłacalna impreza,dlatego od dłuższego czasu są stałe miejsca jak Łąck,BB i Książ...z prostej przyczyny - organizatorzy dostają nieformalną dotację od Funduszu Postępu Biologicznego i PZHK...dlatego było nawet tak,że czasami nie było wpisowego,a płaciło się tylko za boksy i fundusz anty...na pewno na czempionatach organizator nie jest stratny 😎 i dopóki tak będzie,to nie sądzę,żeby impreza wpadła w ręce prywaciarzy 😁
faraa dzięki!! cudny, postrzelony Zavierek 😀
edit - literówka
Ktos - dokladnie, dlatego np. w tym roku w BB konie w czempionatach mialy nizsze wpisowe.
aniamic i major, ja i marco czyli wszystko w rodzinie 🙂 🏇

by Maciej Sobczyk
Wergeel, dobry link dałaś?
coś mi kom szwankuje z kopiuj/wklej - teraz link dobry
Zapraszam do galerii z Książa - trochę monotematycznej, bo głównie trzy konie z naszej stajni 😁 Za to niektóre fotki bardzo malownicze, fakt, że przynajmniej w Książu jest ładnie 🙂

Więcej tutaj:
http://officinalis.pl/mpmk/Mam jeszcze trochę fotek Majora - ale to już chyba wyślę Animic na maila 🙂
Quanta - ładne zdjęcia. Dobrze że pogodę przynajmniej ieliście
a tu filmik z przejazdu Exmoora - tego 5-latka co się wywrócił co mial eliminację
quanta, czy to ten kasztan co sie zalecal do parkana? 😀
bardzo ladne zdjecia! jak sie aniamic zgodzi to daj tez troszke majora :kwiatek:
upadek niefortunny, ale bardzo sprawna reakcja amazonki! szkoda mimo wszystko 🙁
Wielka szkoda tego upadku, bo całkiem fajny koń, ale i tak dobrze się skończyło. Moim zdaniem była to ewidentna wina podłoża i to już nie pierwszy raz wszyscy narzekają na podłoże w Książu, może organizatorzy powinni to przemyśleć?
Reakcja organizatorów była mniej więcej w skróce taka:"wszyscy tylko narzekają i narzekają" (podsłyszane)
to była reakcja na protest dotyczący podłoża - i faktycznie na własne uszy słyszałam to samo co repka... Ręce opadają jak dla mnie...
Naprawdę wielki pech z tym upadkiem 🙁 A koń robi wrażenie.
A dysponuje ktoś jeszcze filmikami z przejazdów? 😉
Wergeel, aniamic gratulacje!
czy ma ktos zdjecia ogiera Kiss Me ? rudy 4-latek. bylabym bardzo wdzieczna :kwiatek: