Kącik sportowca amatora

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
15 lutego 2010 12:13
wyprodukowałam dziś w biurze przeróżne podmurówki,będę straszyć biednego konia teletubisiami i Bolkiem i Lolkiem 😉  😅 jak mi się nie uda tym razem na zawody pojechać,to się chyba w zad ugryzę  👿
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 lutego 2010 12:15
Ktoś zdjęcia podmurówek w przeszkodach DIY koniecznie! 😎
A kiedy macie planowane kolejne zawody?
Ja muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw pierwszych zawodów w tym roku, pierwszych z Jangalem, pierwszych Nek... 😵 Się okaże, czy pojedziemy czy nie.
15 lutego 2010 12:32
Strucelka, zdjęcia będą na bank,bo sama się z siebie śmieję na widok tych DIY podmurówek...teraz są regionalki,na których muszę wystartować,żeby start na HPP nie był wielkim szaleństwem....

a jakie są przeciw,żebyś nie wystartowała?stratować zawsze warto,jak nie po doświadczenie,to dla funu!
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 lutego 2010 12:43
Ktoś woow, widzę, że wysoko mierzycie! Z Integro, się rozumie? A Wiktoria? Coś zaczniecie w tym roku w ogóle?

Przeciw to przede wszystkim pieniądze. Nie wysypuje mi się z kieszeni 😉 więc nie stać mnie na wyjazd na zawody 'tak dla funu'. Gdyby to bylo w domu to tak. W marcu mamy pierwsze domowe ujeżdżeniówki.
A póki co rozważam wyjazd na HPP Poludniowej do Zbrosów za miesiąc. Czasu malo, a chcę jechać i coś już tam wskurać 😉 Więc albo pojedziemy i od razu zaszalejemy, albo posiedzimy w domu i skupimy się nad 'domówkami'.
z Victorią to są tylko 2 problemy...
kto ma na niej wystartować?
czy jej debiut ma być w P czy w N?
wrotki a czemu nie w L?  😉 nie ma chętnych na starty czy jest aż nadto?
Forta,a my kiedy spotkamy się na zawodach?Ja planuję jechać w niedzielę do Szwadronu i pewnie też w sobotę do Aromeru.
a ja mam we wtorek egzam i muszę się w weekend uczyć, bo w tygodniu nie mam kiedy. A poza tym do PZJ jakoś mi nie po drodze... 🙄 aaaa i jeszcze moja przyczepa jest do połowy zakopana w śniegu, więc chyba poczekam aż trochę się roztopi
I jedne i drugie to towarzyskie,więc papiery niepotrzebne(ja też nie wiem czy uda mi się załatwić dokumenty).Moja przyczepa na szczęście została wyciągnięta z zaspy.
wrotki a czemu nie w L?  😉 nie ma chętnych na starty czy jest aż nadto?
bo zerowy przejazd w "L" o niczym nie świadczy, zwłaszcza że kobyła nie jest "odznakowym" tuptusiem.
kwestia rajtra to bardziej kwestia marketingowa, ewentualny czysty parkur w "N" pod "kierownikiem ośrodka szkolenia kadr morskich", ma inny wymiar niż ten sam przejazd pod instr. sportu 😉
...z tym że na dzień dzisiejszy instruktor dopiero sprzedaje kierowniczce ośrodka klucze do kobyły 😎
a czemu ma służyć czysty przejazd w N? w sensie do czegoś jest Wam to potrzebne? Żeby nie było, pytam z czystej ciekawości i bez żadnych złośliwości, powodzenia życzę kierowniczce ośrodka szkolenia kadr morskich (jak dumnie to brzmi), jak również instruktorowi sportu  😉

mieszkanie odbieramy całkiem niedługo 😉...a za konia który chodzi N cena wygląda trochę inaczej niż dla takiego co przeszedł "L"- nie każdy wierzy na słowo 😉
no to wszystko wyjaśnia  😀
Co do Sierry o Koniczki w skokach towarzyskich, to ja i Forta postanowiłyśmy jechać jakieś ujeżdżeniówki towarzysko  😀 Cóż za moda na wszechstronność 🙂 Mój jedyny czworobok na Dzionku był na odznace i był narpawde gorzej niż tragiczny, więc nie trzeba wiele żeby było lepiej 🙂
tak jest  😀 zaczynam intensywne poszukiwania wędzidła  😉
To ja mogę się do Was dopisać,bo też stwierdziłam,że jak będą jakieś tanie towarzyskie zawody ujeżdżeniowe nie pokrywające się ze skokowymi to pojadę😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
15 lutego 2010 19:48
Phi!Dzionka, jakie towarzyskie skoki? Jak już płacę haracze w WMZJ to zamierzam jechać (jeśli to do skutku dojdzie) na regionalki. Na razie za to zaczyna mnie korcić, żeby coś wykombinować i zakupić siodło skokowe (na razie skaczę w pożyczanym). Zwłaszcza, że w teren też się w skokówce lepiej jeździ niż w ujeżdżeniówce. Ale nie wiem czy w tym życiu uzbieram na nie 🙄
15 lutego 2010 19:52
ja w sobotę siedząc na trybunach wymyśliłam,że ten L-kowy czworobok pojadę sobie anglezując (to wolno!) i galopując półsiadem  😁 ale w wyniku rozmowy wrotki i pan startujący na tych zawodach sędzia wymyśliłam,że stworzę czarna wodzę z żyłki ,no i muszę kupić odpowiedni nachrapnik,bo mam zbyt ekologiczny  🙇

jutro wysyłam haracz do PZJ, sezon czas zacząć w nowych barwach  🏇
Oo, nowe barwy?  👀
16 lutego 2010 08:24
powiedzmy,ze czas aby słowo ciałem się stało 😉 aby nie słowa,a czyny 😉
Ja w tym roku również zamierzam pojawić się na jakiś zawodach ujeżdżeniowych 🙂 Jest nawet plan, żeby pojawiać się częściej na ujeżdżeniowych niż skokowych 😉
Propozycje na HMWiM już się odnalazły
http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2154:hpwim-i-hzr-b-kunia-26-28022010&catid=39:propozycje-zawodow&Itemid=69
Obniżyli wysokość trzeciego dnia dla jeźdźców z III licencją.

To kto z forumowiczów zdecydował się na start?🙂
Dzionka, Forta powiedzcie kiedy się wybieracie, to postaram wpaść i wam pokibicować!  🏇

Koniczka Ja też zamierzam jechać nie towarzyskie a regionalki. Wszak po to zdawałam ten szalony brąz, right?  😀iabeł: Tylko jeszcze haracz muszę zapłacić na ten sezon  😤
D&A ja mam niestety w tym czasie egzamin poprawkowy :/
w Kuźni mogliby obniżyć ceny, a nie wysokość
Forta,zgadzam się w 100%... ja cały czas się waham czy jechać.Bardzo bym chciała,ale te ceny...
19 lutego 2010 16:42
Be careful what you wish for cause you just might get it... Angole mają rację - jutro stanę się już oficjalnie posiadaczką Passiera PS Baum 😜
19 lutego 2010 16:49
Koniczka, czekamy na zdjęcia ze skoków 🙂

własnie opublikowali listy na jutro - zakładam się o dobre winko,że jeżeli się nie wytrąbię,to będę jutro najdalej 3 w C  😜
19 lutego 2010 16:57
Ktoś, niestety o fotografa ciężko 🙁 Będę jutro kciuki trzymać, żeby było lepsze niż 3!
19 lutego 2010 21:22
uwaga,uwaga,podjęłam decyzję,której będę pewnie niedługo żałować 😁
jak wrotkowi uda się (logistycznie) wystartować na Viktorynce na najbliższych ujeżdżeniówkach,to ja wystartuję na kolejnych ...normalnie dziś jak ją pod nim oglądałam,to  😍 i takie to proste się wydawało...teraz tylko muszę negocjować,żeby mi te wszystkie guziki do niej posprzedawał,a z tym może być kłopot,ale cii 👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się