"Nie ogarniam jak..."
kajpo, Becia23, dzięki za wyjaśnienie. Mało kto może wiedzieć, nie wiedziałam. Swoiste dildo DIY, hm.
Trochę złośliwie zapytałam, bo padło tutaj "takie pytania to raczej 8,9 latek" 🤔
Odpowiedzi na 3/4 tych pytań nurtują całkiem dorosłych (np. czy pochwa rozszerza się po porodzie) i nie bardzo rozumiem, z czego tu się naśmiewać.
Chyba to raczej Ty Budyń manifestujesz swoją pogardę wyśmiewając się z innych - przecież czytasz strony tylko po to stworzone żeby wyśmiewać się i nabijać złośliwe z innych. Ja tylko tego nie ogarniam po co tracić czas i energię na tego typu twory.
gwash, a po co oglądać komedie sytuacyjne?
Jeden lubi czekoladę, a drugi jak mu stopy śmierdzą.
BTW: co to jest alaskański rurociąg???
o kurna, przeczytałam definicję i... żałuję 😵
nie ogarniam.
gwash, pogardę to nie, złośliwość być może. Mnie to akurat bawi, nie uważam za marnowanie czasu, bo rozrywkę też w życiu lubię mieć. Ale może jestem dziwna, bo mam dystans do świata i siebie i jak ze mnie się śmieją, bo palnę głupotę, to na nikogo się nie obrażam, ani nie uważam tego za jakieś toksyczne.
Strzyga, pewnie nie ogląda, by energii nie tracić :P
Budyń aha :]
Strzyga przecież są fikcyjne.
Chuj..a Pani Domu to też jak dla mnie zupełnie inny sort. 😉
Chodzi o grupy czy też fanpejdże na fb gdzie ktoś celowo zamieszcza czyjeś, często wycięte z kontekstu wypowiedzi, a reszta ma z tego co najmniej polewkę, ale też często komentarze są wrogie, pełne wyzwisk, pogardy i złośliwości.
Nie widzisz różnicy?
To dramatów pewnie tez nie, bo patrzenie na cudza krzywdę?!
Przepraszam, ludzie SAMI UMIESZCZAJĄ TO W INTERNECIE!!! Ktoś to tylko gromadzi w jednym miejscu 😀 a głupotę należy wyśmiewać!
gwash, to musisz koniecznie zgłosić forumowy wątek "zadziwiające, nietypowe ogłoszenia", bo tam też brzydko się śmieją z ludzi, a przecież nie wolno.
halo poczułam się trochę wywołana do tablicy. Nie miałam na myśli wszystkich tych pytań, ale kwestie typu "czy facet może zajść w ciążę", "czy podczas pierwszego razu można zajść w ciążę". No serio? Nastolatek tego nie wie?
Inne pytania były zupełnie typowe dla wieku -nastu lat, ale niektóre dowodziły przerażającego braku elementarnej wiedzy...
Co to jest alaskański rurociąg też nie wiedziałam... i jak się okazało, wcale nie chciałam wiedzieć.
Murat-Gazon podejrzewam że te najgłupsze to żart nastolatków, wiadomo jacy są. Jak znajoma miała w gimnazjum takie lekcje, to koledzy pisali na kartkach pytania w stylu "jak doczyścić spermę z sufitu"
Pamietam, jak w ogólniaku ( minimum II klasa) jedna dziewczyna mówiła do koleżanki ( podczas fajki w WC), że zaszła w ciążę, mimo, że on jej obiecał, że do trzeciego razu się nie zachodzi .
Sytuacja jest 100% autentyczna 🙂
Strzyga
Na czyją krzywdę?? Aktorów?
Serio tylko ja widzę różnice?
Strzyga jakby tak przejrzeć Twój profil i wyciąć kilka wypowiedzi i zgromadzić w jednym miejscu to też mogłoby być śmiesznie. A myślę że jednak poczułabyś się urażona.
Budyń po co mam zgłaszać, wolno, kto mówi że nie wolno? Chociaż różnie w tym wątku bywało, było kilka wtop.
Myślisz że przeszedłby na RV wątek pt: "Beka z idiotek nie znających się na sprzęcie?" Albo "Beka z debili nie umiejących pisać"?
Przecież jest wątek "co mnie bawi i śmieszy na re-volcie", albo "wybieramy byka roku"
Zreszta na fanpage'ach jest niemal całkowita cenzura danych osobowych/nicków 🙂
Murat-Gazon, ludzie mają taki system, że gdy nie chcą czegoś wiedzieć, to nie będą (jak w poście marysi550).
Nie ogarniam przekonania, że wiedza o seksie i rozrodczości przychodzi sama z sie.
kajpo, a jak doczyścić spermę z sufitu?
Nie dowiedziałam się. Bardziej imponuje mi zagadnienie jak ona się tam znalazła 🤣
marysia550, halo, mnie to nie dziwi, bo moja kuzynka zaszła w ciążę za pierwszym razem i była autentycznie zdziwiona, bo myślała, że za pierwszym to się nie da. Dodam, że miała wtedy 17 lat.
Wiedza nie przychodzi sama z sie, ale przecież to nie jest żadne tabu, szkoły tego uczą, są książki, poradniki, można kogoś dorosłego zaufanego zapytać... Tego nieszukania informacji nie ogarniam.
Tym bardziej, że jest to jeden z ciekawszych tematów dla osób w wieku lat -nastu, płci obojga.
Jeden lubi czekoladę, a drugi jak mu stopy śmierdzą.
dzięki Kajpo, skutecznie obrzydziłaś mi czekoladę 😁
Murat-Gazon, to nie jest kwestia dostępu do informacji, tylko blokad emocjonalno-poznawczych. Istniejących niezależnie od wieku.
kajpo, na skutek masturbacji?
Z tym to często jest tak, że wokół robi się z seksu taki temat tabu, że dzieciak zwyczajnie nie szuka informacji "bo to złe". Jeśli w domu jest cały czas opierdzielany o jakiekolwiek pytanie na ten temat to na własną rękę też nie szuka. Nie raz nie dwa jest też tak, że nawet jeśli spyta rodzica/opiekuna/nauczycielkę/kogokolwiek to jedyną odpowiedzią jest "a po co Ci to wiedzieć, za młody/a jesteś, nauką się zajmij" 😉 A szukanie odpowiedzi na własną rękę kończy się tak, jak powyżej- czyli np. przekonaniem, że dziewica w ciążę nie zajdzie bo się tak przeczytało w necie/przyjaciółki powiedziały.
kajpo, na skutek masturbacji?
Chyba na drabinie! 😀
Kajpo zależy jaki sufit 😜 U mnie są szalone 2 metry, łóżko jest na wysokości ok. 0,5-1m więc... na upartego da radę jak się jest napalonym nastolatkiem 😀
(chyba 👀 )
O czym my w ogóle rozmawiamy?! 🤣
[quote author=Murat-Gazon link=topic=95120.msg2362545#msg2362545 date=1432291540]
halo poczułam się trochę wywołana do tablicy. Nie miałam na myśli wszystkich tych pytań, ale kwestie typu "czy facet może zajść w ciążę", "czy podczas pierwszego razu można zajść w ciążę". No serio? Nastolatek tego nie wie?
Inne pytania były zupełnie typowe dla wieku -nastu lat, ale niektóre dowodziły przerażającego braku elementarnej wiedzy...
Co to jest alaskański rurociąg też nie wiedziałam... i jak się okazało, wcale nie chciałam wiedzieć.
[/quote]
wyjaśnij co to jest ale żebym sie nie porzygała plis...
gwash, a czemu od razu z wyzwiskami wyskakujesz? 😀 Na tych fanpejdżach nikt nie jest obrażany, co najwyżej w komentarzach, ale za obcych ludzi nikt nie odpowiada.
Pewnie by nie przeszło, bo nie dość, że rzuciłaś "idiotycznie debilne" nazwy, to byłyby dublami, bo jest wątek do szydery z ogłoszeń i wątek do śmiesznostek stricte z forum :P
Jakaś agresywna się robisz, może już nie trać energii na ten wątek 😁
Dodofon, albo niewiedza i słodki spokojny sen, albo wiedza i sensacje żołądkowe.
Wóz albo przewóz, inaczej się nie da 😂
(wybierz niewiedzę, serio serio 🤔 )
Dodofon- ja tam pozostaję w niewiedzy!
Mi też tak mówili i co? I gówno! 🤣
To pomysł na dildo DIY.
Pomysł z dupy tak naprawdę.
Chyba mam głupawkę, może lepiej się zajmę czymś pożytecznym bo rzeczywiście robi się dziwnie 😀
budyń, przecież najpierw skądś się musiało wziąć 🙄
Kajpo, pełen 👍 za tak skonstruowaną odpowiedź 😁
Dodofon jest link do wyjaśnienia na poprzedniej stronie. Na własną odpowiedzialność.
No nie wiem, może ja byłam dziwna pod względem tzw. edukacji seksualnej, ale my z koleżanką zaczęłyśmy w wieku około 10 lat od potajemnego czytania encyklopedii seksu dla dorosłych (pełnego tytułu nie pamiętam, taka dość gruba kwadratowa książka z ilustracjami rysowanymi ołówkiem, bardzo ładnymi zresztą, może ktoś kojarzy?). Wiele żeśmy z tego nie rozumiały, głównie się nad tym chichrałyśmy, ale jednak w głowach zostało. I potem nikt mi nie był w stanie wmówić, że za pierwszym razem się w ciążę nie zachodzi ani że jak nie pójdę z chłopakiem do łóżka, to mu penis uschnie (autentyk!).