Re-voltowe Lobby Biuściastych

hannoverka jestem pewna, ze ten z mniejszym obwodem bedzie Tobie pasowal. Ja sie kiedys nacielam na Shock Absorbera kupowanego z Allegro, bo wzielam rozm. 70 E i byl za ciasny niestety. Na szczescie kosztowal polowe mniej, niz w sklepie, wiec go jednak zostawilam i dokupilam przedluzke, bo naprawde nie moglam w nim wziac glebokiego oddechu. Kupilam drugi taki sam, ale w innym kolorze i z wiekszym obwodem i jest wszystko git. A Panache musialam brac z kolei 70.

P.S. Tez jestem fanka Shock Absorberow bardziej niz Panache. To jest moj ulubiony model: http://www.lace.de/commodity/10391  Mierzylam ostatnio tez z serii"Run" i uwazam, ze jest przekombinowany w swoich rozwiazaniach zapieciowo- ramiaczkowych.
A z schock absorbera jaki masz rozmiar? Taki jak z Panache?
hannoverka z tego Shock Absorbera, ktory wstawilam mam standardowe 75 E, z Panache 70 F
Ja mam dwa Shocki, oba z serii Run i na początku też mnie przerażało to zapięcie, ale jak to bywa, do wszystkiego można się przyzwyczaić i obecnie je sobię cenię.
Mam pewność, że wszystko się świetnie trzyma i w sumie czuję komfort z tym dodatkowym zapięciem 😉
Hanoverka, niestety nie dam Ci gwarancji, że każdy inny stanik Panachowy w 70DD będzie leżał idealnie. Zawsze zdarzają się modele które odbiegają nieco od standardu. Ale na pewno jest to rozmiar, od którego powinnaś wychodzić - w sensie w sporcie rozmiarówka jest taka sama jak w bieliźnie.
Dzięki dziewczyny za pomoc :kwiatek: Przed chwilą przyszedł mniejszy rozmiar. No teraz mogę powiedzieć, że go czuję! Wydaje mi się, że jest ok.
hannoverka a zdradzisz, czy tez skrzypi ci to zapiecie na plecach, jak sie poruszasz ?  😉
Pandurska wieczorem zdam ci relację, bo mam zumbę i aerobik więc 2 godziny ostrych ćwiczeń w różnym tempie! Teraz ubrałam go tylko na chwilę, żeby przymierzyć czy pasuje  🤣
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
07 marca 2013 21:46
Z Panachem mogę pomóc, jestem bardzo mocno w temacie - zawodowo wręcz 😉 Edytka, co się z nim stało? Pokaż na PW, może będę mogła podpowiedzieć jak go zareklamować 😉

Wywaliłam do kosza, więc nawet zdjęć nie mam. Ale reklamacja i tak nie wchodziła w grę, bo prałam go w pralce na własne ryzyko, mimo wyraźnych zaleceń, że wara od pralki 😉 A że 100 razy było ok, a za 101 wyszła kiszka, no to już tylko sama sobie mogę pluć w brodę.

Nowy Panache, który jest w drodze do mnie będzie traktowany z największą ostrożnością i nigdy pralki nie ujrzy. Najwyżej sobie paznokcie zniszczę piorąc ręcznie  😁

Czekam jeszcze na 2 Gossardy - nigdy nie miałam nic tej firmy, ale łączę z nią wielkie nadzieje, bo mają cudeńka, a nie bieliznę  😁
hannoverka a zdradzisz, czy tez skrzypi ci to zapiecie na plecach, jak sie poruszasz ?  😉

No więc nic mi nie skrzypi 🙂 A biustonosz jest moim ideałem, głupia byłam, że tak długo zwlekałam z zakupem, ale mi zawsze szkoda kasy na biustonosze, majtki i pościel  😁
12 marca 2013 13:41
Przyszedł pierwszy z zamówionych Gossardów.

Konkretnie to Glossies w kolorze białym [url=https://www.google.com/search?q=gossard+glossies&rls=com.microsoft:en-US&oe=utf8&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=syk_UZq9F4uQ7AbD5oHICw&biw=867&bih=492&sei=ASo_UfzgNsGh0QWNzYHIBg]klik[/url]. Ale cudeńko. Taki "bra no bra"  😅 Cienki, przezroczysty, a trzyma i pięknie modeluje biust  😲 Czuję się tak, jakbym nic na sobie nie miała (w pozytywnym znaczeniu)  😉
Edytka oooo, super wyglada!! Zaraz lookne, czy jest dostepny w DE 🙂😉
Pod biustem mam 78cm, w biuście 94cm. Wg tabeli z lingeria.com.pl mój rozmiar to 70E. Dobrze wymierzyłam ? Normalnie noszę 75E i pod biustem jest dość mocno dopasowany i czuję go. Chcę zamówić sobie ten http://www.lingeria.com.pl/running-whitesilver-p-1598.html, celować w 70E ?
tulipan, na 78 pod biustem masz mocno dopasowaną 75tkę ? Trochę trudno mi uwierzyć... zapinasz go na ostatnią, zewnętrzną haftkę?
Edit: i jakiej firmy masz to 75E? Pytam, żeby wiedzieć do jakiej rozmiarówki się odnieść.
Triumpha, początkowo zapinam się na najluźniejszą, później na mocniejszą. Może faktycznie tylko mi się wydaje, że jest ok. Nie mam porównania z 70, stąd moje pytanie  🙂 Z tego co dziewczyny piszą shock absorber jest węższy w obwodzie pod biustem właśnie, więc nie wiem czy 70E nie będzie za ciasny.
ekhem może to być, bo ja mam 73 i w 70tkach jest mi dość ciasno (na ostatnią, zewnętrzną haftkę). O 65 w ogóle nie ma mowy, a w takim effuniaku nawet w 70 ciężko mi się było zapiąć.
07 kwietnia 2013 17:33
tulipan moim zdaniem staniki na codzień powinnaś mieć 70, ale Shock Absorber jednak 75 😉
Edytka czyli 75D ?
07 kwietnia 2013 17:45
tulipan z mieseczką nie doradzę, bo to wypadkowa wielu rzeczy (nie tylko obwodu w biuście, ale i kształtu). Napisz do sklepu, w którym chcesz zamówić - oni doradzą dobry rozmiar 😉
już napisałam  😎 dzięki za pomoc  🙂
ekhem może to być, bo ja mam 73 i w 70tkach jest mi dość ciasno (na ostatnią, zewnętrzną haftkę). O 65 w ogóle nie ma mowy, a w takim effuniaku nawet w 70 ciężko mi się było zapiąć.

effuiak to w ogóle inna historia, ja na 69pod biustem w effu powinnam brać 75 żeby oddychać 😉
miewłam tez 65 z innych firm, które musiałam nosić z przedłużką, ale to nie robi reguły. na co dzień obserwuję mniej więcej taką zależność, że im więcej tłuszczyku na żebrach, tym mocniej można zaniżyć obwód.
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
07 kwietnia 2013 23:19
Wpadam do Was sie wyzewnetrznic-czlowiek cale zycie odkrywa cos nowego-wczoraj przy okazji kupowania bielizny slubnej okazalo sie,ze przez kilkanaście lat nosiłam zle dobrane staniki  😵 Wydawało mi sie,ze mam rozmiar 75c,a okazało sie,ze 65f!!, niektore 70d. cała kolekcja do wymiany,a niedawno zrobiłam spore zakupy:/ Kupialm sobie tez takiego Shock Absorbera i powiem Wam,ze wart jest swojej ceny.
Scottie   Cicha obserwatorka
08 kwietnia 2013 07:10
Diakonka- super 😀 ładną pierś wyhodowałaś, w nowym staniku będzie jeszcze większa (póki co optycznie)! gdzie robiłaś zakupy i jakiej firmy biustonosz kupiłaś?

edit: Doczytałam w innym wątku, że w Satine 🙂 Cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupów!
08 kwietnia 2013 08:26
Scottie, w poleconym przez Ciebie w ślubnym wątku Satine🙂
Właśnie o to chodzi, że piersi mam nawet mniejsze niż kiedyś nieco.
Ale faktem jest, że w tych nowych stanikach moj biust wygląda WOW 😀

Kupiłam Corin i Konrad, niedrogie, między 100zł a 140zł, wczoraj jeszcze kupiłam przez internet kilka Corin, model, który kupiłam w stacjonarnym i super leży, ale w innych kolorach i kilka innych, trochę w ciemno, ale oddam jak coś.
A ja mam w tej chwili rozmiar 75 I (I jak Irena). 😀
Julie to Twój partner musi być baardzo szczęśliwy 😉
Ja niestety też z tych cycatych 70G albo i czasami GG 😵
A ja zawsze myślałam, że mam duży biust. Wszyscy w koło mi to powtarzali, a przy was 70E wypada słabo  😉
08 kwietnia 2013 09:08
Ja wcale nie mam dużego biustu, tym F jestem autentycznie zszokowana.. Niektóre staniki pasują mi D, niesamowita jest ta rozpiętość, ale im mniejszy obwód tym większa miseczka.
No tak, ale Dziewczyny mają biusty sporo większe od mojego  😉  😎
Bo tak się prawidłowo dobiera biustonosze. Zmniejsza się obwód pod biustem a zwiększa miseczkę. Cycek przecież jest ciągle ten sam, ale pod pachą jest więcej miseczki a nie obwód biustonosza. I dzięki temu caluśka pierś chowa się w miseczce, a nie tylko jej przód.

I faktycznie człowiek w szoku, jak nagle mu piersi potrafią fajnie wyglądać, jak się dobierze odpowiednio biustonosz.  🙂 Fajne i przyjemne odkrycie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się