Re-voltowe Lobby Biuściastych

Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
23 kwietnia 2011 15:45
w polsce w tym roku raczej nie bede. a ze wysylki z netu za darmo to probuje  🙂

Gienia jakbys cos chciala np. z Polski zamawiac, to mow mi, bo ja srednio raz na 2 mies laduje w PL i przeciez moge ci zabrac i puscic przesylke dalej do Niemiec🙂 A przedluzke kupilam w Niemczech w normalnej pasmanterii- sa w roznych kolorach i na 2 lub 3 haftki (tzn ilosc oczek z gory do dolu).

A ja musialam isc na kompromis i zamowic rozm 75 i bede zmniejszac, bo z 70 nie bylo juz rozmiar wiekszej miseczki, a stanik po prostu mega. Polecam o taki:  http://www.e-lady.pl/produkt/bestseller/5220/biustonosz-tequilla-soft-b24.html

Niesamowicie w nim wyglada biust i podobalo mi sie wykonanie. Szkoda, ze musialam odeslac do wymiany ..
Ale jstem zua 😀iabeł:
Pojechalam, przymierzalam, oddalam sie w rece ekspertow. Kupilam.
Z 70E podjechalam do 70FF W Panache ale fiszbiny tak mi sie wrzynaja w bok biustu ze chyba bede miala siniaki....co za kretyn wymyslil tak nisko konczace sie fiszbiny.... 👿
czy to znaczy, ze miseczka jest za plytka???? 😵
cieciorka   kocioł bałkański
30 kwietnia 2011 19:50
wbijają ci się z zewnątrz czy między ze środka biustu?

ja już poluję na kolejny dopasowany stanik 😀😀

Zewnatrz - w okolice pach  😤
Wogule jak patrze na ten stanik to mysle ze naprawde ktos nie myslacy go projektowal - material jest nieslychanie twardy - koncowki ostre - bardzo slabo....
Jak macam swoje ukochane za male Chantelle albo Victoria's secret to mi sie łezka kreci w oku  😕
09 maja 2011 10:07
Co do obwodu to jak zakładam to się dziwię, że nie jest ciasno w tym nowym, tylko luźno 🙂
Dalej jestem zadowolona, ale również coraz bardziej przekonana także że mostek jest za szeroki- dziś lub jutro przejdę się do sklepu po radę.
17 maja 2011 22:10
[quote author=Gienia-Pigwa link=topic=9509.msg987107#msg987107 date=1303568354]
podoba mi sie ta Freya i nie wiem jaki rozmiar zamowic?

70G? Arabella:
http://www.lace.de/commodity/6945
[/quote]
Mierzyłam ten stanik i zupełnie mi nie pasował- strasznie cisnęły mnie fiszbiny na zewnątrz- od razu po założeniu. wąskie miseczki, ale głębokie- 65E fiszbiny leżały mi na piersiach i wypełniałam ledwo ledwo, a że jestem przed okresem to po nie wypełnię pewnie. Dziwnie się marszczyła siateczka.

Mierzyłam za to siateczkowy La Cotte i jest super! Kupię sobie jak tylko przymierzę pod cieniutką bluzką. Szkoda, że nie jest tak o jedną trzecią tańszy 😉
Zrobiłam remanent wśród biustonoszy, część wywaliłam, ale jeden myślę uda mi się uratować- zwężę na maszynie i skrócę ramiączka i przesunę zakup czarnego stanika o co najmniej kilka miesięcy 🙂

Widział ktoś może jakiś ładny stanik w kolorze cielistym, bez poduszek push up, ale lekko zbierający? tak do 120zł najchętniej?
ja ostatnio kupiłam Freye Keishe i jest super wygodna  🙂
yga   srają muszki, będzie wiosna.
17 maja 2011 22:23
Dziewczyny, wiecie moze gdzie moge zamowic stroj kapielowy jak najtanszy ale w rozmiarze 70e-f? na allegro tylko po 160-200-.. widziałam
17 maja 2011 22:30
ja chyba pójdę przymierzyć do triumpha 70d cielistego, bo ma bardzo przyzwoitą cenę. trochę to nie to samo, co 65dd/e ale, połowa ceny- zobaczymy. ma ktoś staniki z trimpha? rozciągają się?
Ja mam z Triumpha ze dwa i jeden jest super (robil za moj stanik nr jeden przez rok), a drugi taki sredni.Nazw modeli nie pamietam🙁 To chyba zalezy jaki fason i z czego ten stanik.Ostatnio mierzylam z jakiejs nowej kolekcji siateczkowy i w przebieralni pytalam sama siebie- co za slepiec zaprojektowal taki fatalny fason biustonosza. Za 47 euro jeszcze...brr

Tez poszukuje stroju. Zamowilam z firmy Moi Poir (czy cos takiego) i niestety kompletnie na mnie nie lezy, a kupilam w PL i juz minal czas, gdy moge odeslac...Chyba go w koncu wstawie do Ogloszen, moze ktos sie znajdzie..
18 maja 2011 13:22
Pandurska, a jak zapięcie- nie rozciąga się nadmiernie? jest na dwie, czy jedną haftkę?
mój upatrzony kosztuje 90zł, czyli przyzwoicie.
Ja chyba nigdy nie znajdę stroju kąpielowego.  😵  W zasadzie nic mi się nie podoba, a jak już jest coś w miarę znośnego, to leży tak, że aż żal patrzeć. No nic, będę paradować po plaży w normalnym staniku.  🤔wirek:
dla mnie Freya jest straszna -mam dwa - i 2x nietrafiona... leży w szafie - fiszbiny wrzynające sie pod pachami i między biustem  😀iabeł:

ostatnio spodobał mi sie stanik w Tryumfie - ale robią do miski C! co to za moda robić jakiś model tylko do tego rozmiaru! SKANDAL!
co to za moda robić jakiś model tylko do tego rozmiaru! SKANDAL!

To nie skandal, to jest jawna dyskryminacja biuściastych, łamanie praw człowieka.  😁
W końcu kupiłam strój kąpielowy.  😅  Mierzyłam różne modele w sklepach typu Reserved i zastanawiałam się, dlaczego nie mogą zrobić normalnych rozmiarów (obwód i miseczka), tylko S, M i L. W dodatku L-ki były jakieś koszmarnie wielkie i płaskie, a M-ki już za małe. Ale cii, mam w czym wyjść na plażę, więc koniec zrzędzenia.
Ja mam dwa czarne, prześliczne triumfy 75 F i są po prostu idealne. Bardzo wygodne, w jednym z nich nawet jeżdżę i mimo że wygląda na bardziej delikatny niż sportowy, to naprawdę trzyma mi cycki na miejscu.
22 maja 2011 09:35
Pandurska, w Kolonii w Karstadt maja Panache!!!! wczoraj przymierzalam, maja niestety malo modeli i nic tak naprawde nie lezalo mi optymalnie, wiec postanowilam w Polsce mierzyc inne staniki. (Jednak jedziemy za dwa tygodnie do Polski! )

narazie mam Panache Tango i piore i zakladam, chodze tylko w nim. Ale uwaga, ten stanik sie rozciaga i nawet miski sie rozciagaja!!  😤
Gienia, no patrz.. Niestety nie mamy u nas Karstadt'u. Ale to nic. Juz Wam pisalam, ze zamowilam w PL dwa identyczne (tylko w roznych kolorach) staniki o takie: http://www.e-lady.pl/produkt/bestseller/5220/biustonosz-tequilla-soft-b24.html

Jestem nimi mega zachwycona. Fajnie sie ukladaja, super trzymaja biust i sa solidnie wykonane. Naprawde polecam!! (maja rozmiarowke do F).

cieciorka moje oba Triumphy sa na 3 haftki (na jedna by w zyciu nie utrzymaly moich cyckow :lol🙂. Jeden jest wersja multiway i mozna go nosic chyba na 4 sposoby, lacznie z opcja paska na szyje. Pewnie dlatego go tak lubie.. Nic mi sie nigdzie nie rozciaga, jesli Ci to pomoze 🙂
22 maja 2011 22:33
Dodofon, ja mierzyłam w triumfie stanik 70D i był dobry- zależy więc od modelu 🙂
Co do Freyi to mam tak samo! wprawdzie nie mam żadnego stanika, ale mierzyłam dwa- jeden od razu mnie strasznie uciskał, a drugi po chwili lekko- więc po całym dniu pewnie nie do zniesienia....
na szczęście nie były jakieś super i nie leżały fajnie- ten pierwszy, siatkowy był zwłaszcza dziwny- wąskie fiszbiny- leżące na piersi, a u góry ledwo wypełnialam.

Zwiedziłam też sklep dopasowana i peachfield, w poszukiwaniu cielistego, przy okazji znalazłam jeszcze jeden sklep z bielizną dopasowaną w arkadii- koło ryłki, ale i tak stanęło na la cotte- chantelle i ewa bien- rewelacja!

Pandurska, niestety teraz robią chyba tylko na jedną/dwie..

Altiria, w sieciówkach nie ma dobrych rozmiarów- czsami nawet w bieliźnianych- największa miseczka to czasami c, a nawet jeśli to obwód 80
Altiria, w sieciówkach nie ma dobrych rozmiarów- czsami nawet w bieliźnianych- największa miseczka to czasami c, a nawet jeśli to obwód 80

Ja się tylko zastanawiałam, bo co oni zrobili z tego stanika patelnie zamiast pogłębić miseczkę.  🤔wirek:  Chyba, że istnieją kobiety z płaskimi piersiami o polu powierzchni sporej pokrywki od garnka, a to ja jestem jakaś zacofana rozwojowo.  😀iabeł:
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
23 maja 2011 08:14
A ja jestem przerażona rozmiarem moich cycków w ciąży  🤔 😵
Z całkiem przyzwoitego 70F skoczyłam na 75 H  👀

Wcześniej najczęściej kupowałam genialne staniki, ale niestety za genialne pieniądze, w 6 zmyśle. Ale tym razem po drodze do 6 zmysłu trafiłam przypadkiem do Bikini. Kobita całkiem kumata, staniki fajne, no i polskich producentów, więc nie za 250, ale za 150 góra. Z radości kupiłam od razu 2  💃 Tylko ten rozmiar 🙄
Gdy stanęło na 75 H chyba miałam nietęgą minę, bo ekspedientka mnie pocieszała: "Niech się Pani nie przejmuje. Tu do nas przychodzi dziewczyna, dla której na zamówienie szyją 75 Ł. I ona nie jest w ciąży." 🤔

Tylko jak już będę karmić, to nie wiem, czy mi to 75 Ł na zamówienie styknie. 2 berety i gumka 😉
Dworcika   Fantasmagoria
26 maja 2011 19:40
2 berety i gumka 😉

Z antenką? 😁

Zacytuję wczorajszą rozmowę z koleżankami przed zajęciami.
Podeszła mocno obdarowana przez naturę koleżanka i tak zaczyna:
K1 - *****! Pół dnia łaziła, przelazłam całe miasto wzdłuż i wszerz, poznałam jego najmroczniejsze zakamarki i przymierzyłam niezliczoną ilość staników wszelkich fasonów, kolorów, marek i innych. I nic ***** nie znalazłam!
...
K2 - K1, a jaką ty masz właściwie miseczkę?
K1 - Nie powiem wam. Będziecie się śmiać.
K3 - No co ty gadasz, mów zaraz, przeciez widzimy co tam masz!
K1 - H.
K2, K3 - aha... No to faktycznie może być trudno...
K4 - Ale "H" czy "CH"?!

Ona trochę nie ogarniała chyba, bo sluchała jednym uchem samą końcówkę rozmowy... pół dnia siedziałyśmy na zajęciach językoznawczych (fil.pol.) 😉

Później doszłyśmy do wniosku, że jeden jest "C" drugi "H".

A ja miałam szczęście. Wpadłam do Esotiq, bo mnie zawsze kuszą ich wyprzedażowe kosze. Co prawda zawsze trafiam na miseczkę o jedną za mało, ale tym razem jakoś tak szczęśliwie mi wyszło i wypstrykałam się z ostatniusieńkich groszy :P

Esotiq Sali - taki, ale w takim kolorze: LINK

i taki:

Esotiq Paris

Z tego jasnego musiałam wyjąć gąbeczki, bo z nimi by było za ciasno, ale nie mogłam go tam zostawić. Poza tym ja nie lubię gąbek ;]
Każdy kosztował zabójcze 21,90zł.

Druga sprawa, to to, że normalnie mam 65 DD/E - zależnie od modelu. Tu wyszlo 65C i 65D 😁
Dziewczyny czy wam się wygodnie chodzi w tych pasowanych stanikach? Zwłaszcza w te upały?  🙄

Nie wiem ja chyba sobie za bardzo pancerne te staniki kupiłam, ale obecnie trochę mam ich dość. Sztywne to, masywne, nie pracuje razem z ciałem, uciska, taka zbroja..
A staniki chyba dobrze dobrane - wizualnie super, przylegają tam gdzie trzeba, nic się nie wylewa, nie zostaje pod pachą, pod obwód wchodzą spokojnie 4 palce i jeszcze można odciągnąć na ok 2 cm, no może trochę jeden ma fiszbiny za długie - przy schylaniu wchodzą pod pachę..
Czy są jakieś miękkie, delikatne staniki w tych większych rozmiarach? Bezszwowe? Bez fiszbinów?

Dziś wyciągnęłam jakiś rozciągliwiec stary i mały i z Lidla i bardzo mi w nim wygodnie, trudno  😎
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 czerwca 2011 14:19
Dziewczyny potrzebuje sklepu internetowego, z fajną, w miarę tanią bielizną. Tzn biustonoszami, gdzie  80f jest faktycznie 80f 😉
08 czerwca 2011 16:01
gwash, ja sobie kupiłam siateczkowy na upał 🙂
JARA, ale co to znaczy tania?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 czerwca 2011 19:02
Nie dam więcej za biustonosz niż 100zł :>
09 czerwca 2011 07:34
kupilam sobie Panache Cleo Rita:

jestem bardzo zadowolona, chociaz tez sie dosc rozciagnela. ale wybaczam jej  🤣
jakie firmy sa godne polecenia?

freya
panache
triumph

cos jeszcze? szukam na allegro cos taniego... czy ktos mi moze polecic jakis model z miseczkami miekkimi ale nie cieniutkimi (nie jedna warstwa materialu, tylko minimalne wypelnienie jakby), z miseczkami okraglymi dosc, a przynajmniej zeby nie bylo szwow modelujacych biust w jakies okropne kanty i szpice 😉

od razu mowie ze wiem ze najlepiej przymierzyc itd ale nie mam ani kasy na sklepowe szalenstwa ani czasu by sie gdziekolwiek wybrac...
ja mam 2 z Kostara jeszcze, jestem bardzo zadowolona. Poza tym 2 Esotiq, ale tu rozmiarówka jest trochę inna (wg kalkulatorów wychodzi mi DD-E, u nich wchodzę w D).
Triumph'a nie polecam - z rozmiarami cięęęężko.
no wlasnie mam 70D z triumpha i sie ledwo zapinam  😂 a z kalkulatorow wszelkich wychodzi ze powinnam miec 65...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się