Re-voltowe Lobby Biuściastych
kupiłam stanik! 🙂
maskaradkę 65E! piękna nie jest, na zdjęciu ładniej się prezentowała i trochę szkoda mi kasy, ale co tam! 😀
za miesiąc może dorwę coś ładniejszego i gładkiego 🙂
a ja dalej nie moge sobie dopasować stanika 🙁 co prawda nie kupuje już B75 tylko C70 (mówie o naszych polskich rozmiarówkach) ale jakos tak, nie wiem. Jeden mam fajny, fajnie leży i w ogóle ale tylko jeden. Kiedyś znalazłam idealny obwód i miseczke to mi się hmm cos wbijało nie wiem co chyba to plastikowe co służy do regulacji ramiączek i musiałam oddać wymieniłam na wiekszy obwód, tak samo
Gienia, tak, znam oba linki i jeszcze
www.lace.de Co z tego, ze w Galerii Kaufhof jest taaaaaaaaaaaaki dzial z bielizna, jak nie maja nic z przedzialu 65.Czasem cudem mozna dorwac 70tke, ale szalu nie ma..
Mnie trudno dobrać stanik, w każdym coś nie pasuje no i cały czas "wyrastam" z nowych. Obecnie mam 75D, na 14 staników 2 są idealne, 4 takie w miarę, reszta tu obciera, tu za małe, tu odstaje... Ehh masakra...
Cieciorka a ktora Maskaradke sobie kupilas, bo tez sie nad jedna zastanawiam, a nie mam jak zobaczyc life..daj jakiegos linka🙂
Pandurska, o taką:
http://www.lace.de/catalog?brand=masquerade&series=florencechciałam tę:
http://www.lace.de/catalog?brand=masquerade&series=rhea ale nie było mojego rozmiaru 🙁
szkoda, bo śliczna jest- ta moja jest taka sobie- zbyt kontrastowy wzorek, ja wolę jak jest gładko, może upoluję w necie.
mogę zrobić sobie jutro zdjęcia i podesłać na pw. wziełam rozmiar większy, niż wyliczyły mi panie w li parie, w zasadzie było coś pomiędzy dd i e, ale pani poradziła wiekszy.
edit: mierzyłam też taki:
http://www.ladysplace.pl/panache-masquerade-haydee-masquerade-p-700.html?osCsid=6702fc94f5daa8ffd15217fb86f9d523trzymał wszystko chyba najlepiej- na boisko mozna w nim iść, ale bardzo potężna się robiłam w tak zabudowanym staniku i z szerokimi ramiaczkami 🙂
O dzieki.Mi tez sie podobal ten drugi, ktory i tobie sie podobal🙂😉 Jeszcze te z wczesniejszych kolekcji sa ok. Zdjec nie musisz sobie robic-wystarczy dane slowo 😉 Pomysle i zobacze. Zamowilam dzisiaj stroj kapielowy do PL, bo jade na swieta i moze wreszcie dorobie sie takiego, w ktorym nie strach wskoczyc do basenu (w sensie, ze cos wyskoczy😀 )
cieciorka pierwsza opcja najbardziej mi się podoba, pięknie! 🙂
busch, nie wiem, czy Li Parie można nazwać sieciówką, bo ma AŻ 2 sklepy i tylko w Warszawie (z drugiej strony 2 to już grupa, więc moooże), w porównaniu do np. intimissimi czy triumpha 😉 A z tego co mi wiadomo, to laski pracujące w tym sklepie wymieniają się między Złotymi a Chmielną. Ja tam na Twoim miejscu poszłabym właśnie do Li Parie na pierwszy brafitting, oni chyba dość mocno współpracują z Mahedą, która jest góru jeśli chodzi o brafitting. Mogą być "trochę" nieuprzejme, ale nie zraz sie tym, bo staniki dopasowuja niemal idealnie.
wrażenia z noszenia:
-obwód czuję, ale nie ciśnie, nie ma śladów.
-czuję ramiączka bardzo blisko pach- chyba tak powinno być, ale na razie przeszkadza- masuję boki piersi, bo okazuje się, że od za małego stanika, mam dwie normalne piersi i dwie dodatkowe małe pod pachą :P ale podobno, jest szansa, że dołączą do reszty- a ja głupia myślałam, że z wiekiem to się tak zawsze robi
-obwód się nie podciąga, ale swoje miejsce znalazł trochę wyżej niż stare staniki- raz na jakiś czas się denerwuję, że coś mi podjechało i przypominam sobie, że to nowy stanik
-mogę podbiec do autobusu i skakać przez schodki i wszystko na swoim miejscu
-nic nie odstaje przy ramiączku- zawsze prosiłam zabudowane staniki, bo wydawało mi się, że to może pomóc- tak złapać pierś do środka ale rzecz jasna nie pomagało- nawet panie w sklepie mówiły mi, że wszystkie tak mają > wniosek, tak ma być
-biust pod bluzką bez dekoltu wygląda inaczej, ale nie na większy- inaczej
same plusy
jeden problem:
mam wrażenie, że fiszbiny są za szeroko rozstawione, trochę uwiera między piersiami- wypruję ozdóbkę ze środka, może będzie lepiej, jak nie- będę kombinować- można gdzieś to oddać do przerobienia?
i na przyszłość pamiętać że mam cycki w wąski rozstawie.
dwa więcej: popracować nad brzuchem i chodzić prosto!
Czy w tych sklepach dla biusciastych, kotre polecacie bywaja staniki/gorsety do zadan specjalnych i jeszcze dodatkowo dla niebiusciastych ?
Chodzi mi konkretnie o cos do sukienki z dekoltem na plecach ale z miseczka B. Mierzylam swietny polgorset w Palmers ale oni tam maja obwody na 75 w gore, a ja potrzebuje max 70.
W końcu byłam tutaj:
http://www.bra-dreams.pl/Mogę polecić, pani bardzo sympatyczna, wszystko mi tłumaczyła, pomagała w wyborze i w ogóle było bardzo fajnie 🙂
Wyszłam z jednym 70E i drugim 65G + przedłużka i obietnicą że jak mi wszystko zmigruje tam, gdzie powinno, to mam przyjść po większą miseczkę 😵 .
Jeśli chodzi o wrażenia, to:
- ramiączka, podobnie jak cieciorka, czuję bardzo blisko pach, zwłaszcza że postanowiłam nosić jak pani ze sklepu kazała, czyli na tej wystającej kości. Na początku było trochę boleśnie przy wszystkich ruchach ramion do przodu bo jestem przyzwyczajona do dopinania ramiączek na chama żeby się cała konstrukcja trzymała, ale potem sobie wydłużyłam ramiączka i wszystko już jest ok 🤣
-Ściśnięty obwód od razu polubiłam, przez cały dzień zupełnie mi nie przeszkadza, tylko rano przy zakładaniu stanika czuję bolesność skóry - też tak mieliście? Przechodzi czy mam po prostu sobie trochę odpuścić tego zacisku? 😁 Największy problem mam z... zapinaniem. Dotąd miałam staniki z tak luźnym obwodem, że sobie bez problemu przesuwałam do dołu zapięcie, nie musząc jakoś nawet specjalnie wykręcać rąk. Teraz zapinam na raty bo łapy mi się w stawach ciężko zginają do takiego poziomu 😂
-pani mi poleciła semi-soft twierdząc że jeszcze mi się wszystko poprzesuwa i z usztywnianego albo szybko wyrosnę, albo na początku będzie odstawał. Na początku byłam mocno sceptyczna bo nie mam staników sportowych i zwykły musi sobie poradzić w każdej sytuacji, ale moje obawy były bezzasadne. Wszystko się trzyma na swoim miejscu, nawet ramiączka się nie zsuwają mimo że ciągle mam wrażenie, że zaraz to zrobią (też pozostałość po starych stanikach, które miały zwyczaj ciągle mi to robić 😉 )
btw ciekawostka... dopiero przy dopasowywaniu teraz stanika dowiedziałam się, który cyc mam mniejszy, jakoś wcześniej nigdy niczego nie zauważyłam 👍
busch, zapnij sobie na brzuchu, przekręć i podsuń na cyc a potem przełóż ręce 🙂
Czy w tych sklepach dla biusciastych, kotre polecacie bywaja staniki/gorsety do zadan specjalnych i jeszcze dodatkowo dla niebiusciastych ?
Chodzi mi konkretnie o cos do sukienki z dekoltem na plecach ale z miseczka B. Mierzylam swietny polgorset w Palmers ale oni tam maja obwody na 75 w gore, a ja potrzebuje max 70.
Ja dla małobiuściastych mogę Ci polecić sklep Ewy Michalak. Sama u niej kupuję:
http://www.ewa-michalak.pl/Ma w swojej ofercie 3 staniki bez ramiączek.
cieciorka, z tymi fiszbinami: chodzi ci o to, że mostek jest za szeroki (sama część między miskami), czy same fiszbiny Ci przeszkadzają? Na jedno i drugie jest rada: można zebrać materiał na mostku, po prostu go zwęzić i fiszbiny będą bliżej siebie. Druga to obciachać fiszbiny troszkę w mostku, żeby się nie wbijały, ale też spełniały swoją fukcję. Wiem, że w li parie proponują jakieś poprawki krawieckie, ale nie pamiętam dokładnie jakie. Ja zawsze poprawiałam w Satine na mazowieckiej/puławskiej i byłam zadowolona z efektu (20 zł zapłacisz za zwęzenie mostka, przyciecie fiszbin jest chyba za free, ale nie pamietam dokladnie). Jak w sklepie pokazesz, o co chodzi, to pewnie coś wykombinują.
busch, a te staniki, które kupiłaś są innych firm? I czy ten z mniejszym obwodem ma być na później? Bo miska w 65G jest większa, niż w 70E, ale chyba masz taką świadomość? I nie polecam zakładania stanika sposobem Gillian, bo szybko go zniszczysz (rozciągniesz obwód, poprujesz). Lepiej będzie, jak przy zakładaniu najpierw zapniesz obwód na plecach (oczywiscie po włozeniu biustu w miski), a dopiero pozniej zalozysz ramiaczka. Niestety, trzeba się trochę nagimnastykować 😉 Dasz radę, idzie się to wyćwiczyć.
wiem, że się niszczy szybciej ale np w moim przypadku zapiąć normalnie się nie da 😉 chyba, że przy pomocy drugiej osoby. Nie wiem jakim objętościowo cycem dysponuje busch ale skoro daje radę to w sumie niech się męczy i gimnastykuje, młoda jest 😀
busch, zapnij sobie na brzuchu, przekręć i podsuń na cyc a potem przełóż ręce 🙂
dokładnie tak robię, nie trzeba się gimnastykować ani wyginać za bardzo 😁
kupilam sonie tego Panache:
http://www.enamora.de/panache-tango-balconett-bh.htmlmam nadzieje, ze bedzie pasowal, czekam na paczuszke 🏇
ja też zapinam obwód i dopiero wkładam ramiączka- to znaczy teraz tak robię bo wcześniej nie musiałam.
pierzecie swoje staniki ręcznie, czy w pralce? trochę szkoda mi drogi stanik wrzucić do normalnego prania...
bobek jakie miasto? pewnie że są staniki dla małego biustu! czym są zadania specjalne?
busch gratki! ja swoje dysproporcje już znałam, ale mama też dopiero przy pasowaniu stanika zobaczyła 🙂
semi soft czyli częściowo usztywniany, częściowo sam materiał?
rozumiem, że też masz trochę odkształcony biust- poradziła ci może pani jak go masować, czy coś w tym stylu?
ja dla odmiany miałam zawsze luźne ramiączka 😉
Scottie chyba przez za szeroki mostek fiszbiny leżą na biuście, pokombinuję z mostkiem, dzięki!
Przekonałam mamę, że "nowe" staniki są lepsze i będąc w arkadii zajrzałyśmy do la cotte- okazuje się, że tam też pasują staniki. pani nie naciskała za bardzo na zmniejszenie obwodu- mama jest węższa ode mnie i w końcu stanęło na 70, ale możliwe, że w pewnym wieku, gdy ma się już inną skórę nie jest dobrze od razu się tak ściskać. poza tym pani bardzo sympatyczna, doradzała, cały czas donosiła nowe modele, pomagała. jak już wspomniałam, mama też wtedy odkryła że jedną pierś ma większą.
mają tam kilka firm, nie wszystkie mają pełną rozmiarówkę, ale panie są kompetentne, pomagają dobrać stanik. mają passionate, la cotte, chantelle, freye, feline i inne. wybór spory- ładniejsze staniki niż widziałam w li parie, czy ladies place- on wszystkie są w pewien sposób charakterystyczne. w la cotte duży wybór i różne style, również takie klasyczne w formie. fajnie wiedzieć, że centrum handlowym jest taki sklep, a nie trzeba się gdzieś specjalnie wybierać żeby stanik kupić.
co do cen to różnie- taniej niż w li parie, choć stanik 300+ też można tam spokojnie kupić, ale za 120zł też się coś znajdzie, a jak ma się budżet 150, to już na pewno uda się coś wybrać, choć nie ukrywam że największy wybór w przedziale 180-270- ale taniej też się da, tym bardziej, że mają różne promocje i np wyprzedają ostatnie rozmiary za 60zł. dla stałych klientek możliwe drobne zniżki.
jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, polecam! dodatkowo po przypływie gotówki zamierzam przymierzyć miekki stanik, np siateczkowy- zawsze miałam do nich jakis uraz, ale czuję się przekonana 😉
cieciorka, ja staniki z siatki piorę ręcznie a te 'materiałowe' wrzucam do pralki w woreczku do prania bielizny i jakoś jeszcze na tym nie ucierpiały 😉
bobek jakie miasto? pewnie że są staniki dla małego biustu! czym są zadania specjalne?
Maisto Warszawa, a potrzebuje cos do dosc glebokiego dekoltu na plecach. Takie staniki zapinane na brzuchu odpadaja, chyba ze ten pasek jest zrobiony z grubej gumy, a nie z paseczka jak ramiaczko bo takie mi sie wpijaja i sa strasznie nie wygodne. Taki z szeroka guma znalazlam w sklepie PALMERS ale obwod byl o wiele za duzy i przez to ta guma byla luzna. Tam mieli tez swietny polgorset bardzo gleboko wyciety na plecach ale obwod od 75 w gore, a ja musze miec maks 70. Oblazlam wszystkie sklepy w galeriach, przeszukalam allegro i polukalam po sklepach internetowych i nic 🙁
cieciorka, wcześniej wszystkie staniki prałam ręcznie, teraz z braku czasu i lenistwa już mi się nie chce i wrzucam do pralki. Polecam zakup woreczka do bielizny (absolutnie nie kulę, nie wiem, kto takie dziadostwo wymyślił), mieszczą się w nim 2-3 staniki, ja wrzucam również rajstopy i nic nie jest pozaciągane.
Najważniejsze: w worku piorę staniki we wszystkich rodzajach, tzn. softy, semi-softy, push-upy (wcześniej jeśli sie da to wyciagam poduszki i też piorę w tym worku) i plunge oraz w prawie wszystkich kolorach: Z WYJĄTKIEM BIAŁYCH, KREMOWYCH i BEŻOWYCH (te ostatnie czasem też wrzucam do pralki). Białe/kremy piorę ręcznie w mydełku dziecięcym: namaczam, smaruję mydłem, piorę i zostawiam w tych mydlinach na godzinę (lub na noc), a następnie dokładnie płuczę. NIE WYZYMAM. Rozwieszam albo na wieszaku do bielizny albo na suszarce przypięte RÓWNO za OBA ramiączka lub przewieszam w połowie (za mostek). Jeśli ciężki od wody stanik, plunge, przewiesicie tylko za jedno ramiączko- miska może się brzydko odkształcić i nie wróci już do starej formy 🙁 Uważajcie też na wysoką temperaturę w pralce, bo czasem szwy mogą się skurczyć.
Biustonosze białe/kremowe dłużej zachowają swój kolor, jeśli będą noszone maksymalnie 3 razy pod rząd (i będą prane w mydle dziecięcym), a w lecie, okresie w którym się bardziej pocimy- muszą być prane nawet po każdym użyciu.
mydło dziecięce, co to takiego?
w kostce?
i co to kula? :P
Gdzie zaopatrujecie się w stroje kąpielowe? Bo ja już załamuję ręce. 🤔 Jak jest jakiś komplet i majtki dobre, to stanik za mały, a jak już trafi się coś ładnego, to jakoś tak dziwnie leży, że co minutę sprawdzam, czy czasem nie mam czegoś na wierzchu... W zasadzie dół mogę wziąć od innego stroju, tylko gdzie szukać góry, która utrzyma wszystko w kupie?
Gdzie zaopatrujecie się w stroje kąpielowe? Bo ja już załamuję ręce. 🤔 Jak jest jakiś komplet i majtki dobre, to stanik za mały, a jak już trafi się coś ładnego, to jakoś tak dziwnie leży, że co minutę sprawdzam, czy czasem nie mam czegoś na wierzchu... W zasadzie dół mogę wziąć od innego stroju, tylko gdzie szukać góry, która utrzyma wszystko w kupie?
Ja kupuje w sklepach gdzie dol i gore mozesz dobrac osobno np Calzedonia
W sklepach oferujących brafitting też zazywczaj można dobrać górę i dół w różnych rozmiarach i tam się zaopatruję.
Dzisiaj kupiłam bielizne bezszwową Marks and Spencer.Biustonosz- rozmiar miseczki D... .i z czystym sumieniem polecam.
Jestem nim mega zachwycona. Nigdy nie mialam tak dobrze dobranej bielizny. Wogole nie czuje cieżaru.. Moje piersi ,,zmniejszyły się" wizualnie. 😀 Wreszcie nie wygladam jak wielblad. 🙂
dziewczyny pytanie do doswiadczonych...
w panache Tango - Balconette 75 G sie topie jednak...nie wiem co teraz zamowic. i jaki rozmiar. to bylo 75 ale zapielam sie na 3 haftke i moglam spokojnie dalej go naciagnac, czyli za rozciagliwy.
podoba mi sie ta Freya i nie wiem jaki rozmiar zamowic?
70G? Arabella:
http://www.lace.de/commodity/6945czy jak kupie w jakims sklepie przedluzke to ona na wszystkie staniki pasuje?
pod większość- przecież rozstaw haftek może być różny- ale są też pewnie rożne przedłużki do wyboru.
kiedy będziesz w polsce, może poprzymierzasz i wtedy kupisz?
też mi się ta freya podoba