Zakupy w Chinach, Hong Kongu na platformach typu ebay

JARA, może następnym razem planuj sobie rzeczy z kilkutygodniowym wyprzedzeniem, będziesz łapac okazje 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 stycznia 2014 08:09
Wiem, wiem, tylko o tym, że idę na ten bal zdcydowałam tydzień temu, pierwotni miałam w ogóle nie iść i ostatniego dnia zmieniłam zdanie. 🙁 Nie mając w ogóle pomysłu na strój.
O ja, o ja! Pokażcie Kłapouchego! :kwiatek:
KLIK

Mam jeszcze prosiaczka, ale ten kostium faktycznie jest bardzo drogi

KLIK
30 stycznia 2014 09:08
Kłapouchy na Allegro kosztuje ok 90zł.
Jakiś nieudany ten Kłapouszek. Na szczęście 😁
Dworcika, Są bardziej udane Kłapouchy, ale duuuuużo droższe 🙁
In., poka co masz w pudełku!
E, ja raczej w ramach ciekawostki chciałam zerknąć. Kłapouszki zbieram takie zwyczajne, pluszowe. Kubraczek do szczęścia nie jest mi potrzebny, ale dziękuję za link. Ciekawość zaspokojona 🙂
BASZNIA   mleczna i deserowa
30 stycznia 2014 10:21

EDIT - Czy mi się wydaje, że siodło z Daw Maga zwędzili? Ale przynajmniej mili byli - podróbkę nazwali Husar 👍

http://www.aliexpress.com/item/Husar-cowhide-saddleries/1560606154.html

Jaaaaa, za tą cene to ja chetnie wlasne sprzedam :P
Może zadzwońmy do Daw Maga - fortunę na Chinach zarobią 😀
In.   tęczowy kucyk <3
30 stycznia 2014 14:35
sznurka, to samo, co tu: http://mymoodymama.blogspot.co.uk/2014/01/3rd-edition-memebox.html tylko rzęsy mam mniej fajne 🙁
Jutro na bloga wrzucę dokładny opis i fotki.

W ogóle, to tą laskę z bloga, do którego link wrzuciłam teraz, obwiniam za pustki na moim koncie 😁
Zaraz będę szukać na ebayu tych kokonów, które ma w pierwszym poście, a jak nic odpowiedniego nie znajdę, to przy zamawianiu marcowego Memeboxa dorzucę je sobie do koszyka. I te truskawki, które pokazuje trochę niżej na pewno wylądują w koszyku przy następnym zamówieniu z BPS. I ten tusz do rzęs zdrugiego posta, i ten BB krem o którym mówi w ulubieńcach, i w ogóle... Zbankrutuję :P
Jeny, ta laska ma czwórkę dzieci - nieźle się trzyma, wielki szacun, że ma czas i chęci ogarnąc zarówno dzieciarnię, jak i bloga i do tego jeszcze pięknie wyglądac 👍
In.   tęczowy kucyk <3
30 stycznia 2014 16:30
No, laska jest mega. A jaki mam bol tylka z zazdrosci jak ja bez makijazu widze! 😉

Czytacie jakies blogi tematyczne, o azjatyckich produktach?

I kto chce mi pomoc w poszukiwaniu kosmetyczki? :P ma byc nie za duza (do torebki), pakowna, tania i sliczna 😉
do mnie doszedł kalendarz taki jak zamawiała Edytka 😉 Jest słodki po prostu, choć zdziwił mnie rozmiarem - myślałam, że będzie większy, a jest bardzo kompaktowy 😉
In.   tęczowy kucyk <3
01 lutego 2014 16:50
Szczesliwego nowego roku! 🙂
Wlasnie jedlismy obiad noworoczny, nazarlam sie jak swinka 😉

Doszla dzis emulsja brokulowa Skinfood, a w sklepie stacjonarnym kupilam BB nature republic i serum Innisfree 🙂 szukam jakiegos szamponu i odzywki, ale te co znalazlam to jakies kosmicznie drogie :P

A #4 memebox juz w urzedzie celnym :hura:
01 lutego 2014 19:01
Doszla do mnie wyciskarka do pasy! Jest piekna! Pisałam o tym i nawet foty Wrzuciłam do watku dziekczynnego 😀
In.   tęczowy kucyk <3
02 lutego 2014 00:35
JARA, 🙂

Gdyby ktos chcial memeboxa, to juz #7 w sprzedazy...
Ja dzis zrobilam zakupow azjatyckich na kwote okolo £90... Niech ktos mnie kopnie w dupe, telefon mi zablokowali, bo rachunek nie zaplacony, a ja sobie kosmetyki kupuje... Ale przynajmniej bede ladnie wygladac 😁
In., specjalnie dla ciebie  🤬

Ja sobie robię zakupy raz w miesiącu - zapisuję rzeczy w "ulubionych" i potem z tej listy wyciągam rzeczy, które najbardziej potrzebuję/podobają mi się. Zawsze staram się, aby nie wydac powyżej £50, a jak rzeczy z koszyka przekraczają tę kwotę, robię przesiew, odkładam częśc rzeczy spowrotem do ulubionych i czekam do następnego miesiąca, żeby je kupic 😉 Ja jednak zawsze byłam sknera 😉
In.   tęczowy kucyk <3
02 lutego 2014 12:14
Dzięki :]

Ja w ogóle w lutym miałam już nic nie kupować... Ale jak zobaczyłam, że mam stacjonarnie kilka kosmetyków koreańskich, to nie mogłam się oprzeć 😉  Serum i tak musiałam sobie kupić, a BB chciałam sprawdzić, czy będzie mi się podobać, to nie musiałabym zamawiać :P Potem tyci zakupy na ebayu, za dyszkę i to już miał być koniec zakupów na luty. Ale jak zobaczyłam, że mimo, że dopiero co zamówiłam #5 memeboxa, a tu #6 już wyprzedany to mnie coś... No. Słabo mi się zrobiło :P I zamówiłam #6-2 i #7 (za kilka dni pewnie #8 już wrzucą na połowę marca, heh...) i wyszło mi razem z przesyłką $60... A od $70 jest darmowa przesyłka, to wolałam to na kosmetyki przeznaczyć niż ponad $10 na P&P. Więc tak jakby zaoszczędziłam, heh 😉 No ale teraz to już mam naprawdę zapas chyba wszystkich kosmetyków, o jakich mogę tylko pomyśleć, więc już powinnam przystopować :P (muszę, bo i tak nie mam za co kupić :P)
In., hehe, wytrwałości życzę 😉

A ja się chciałam zapytac - jak to wygląda z rozmiarówką i jakością butów? Za jakiś czas chciałabym sobie kupic kilka par butów, bo szczerze mówiąc, stan tych, które mam teraz pozostawia wiele do życzenia  😂

Boję się, że kupię coś, co będzie za małe, za wąskie i się rozleci po tygodniu
nerechta, no, właśnie tak myślę, chociaż u mnie w okolicy na serio nie ma żadnego wyboru 🙁
In.   tęczowy kucyk <3
05 lutego 2014 03:16
ikarina, idz na wizaz i poszukaj watku "aliexpres - chinskie allegro", nawet dzis laska pisala o butach 🙂

Chyba mam zajbis* wypielegnowane stopy, bo nie ma co sie luszczyc 🙄
In.   tęczowy kucyk <3
05 lutego 2014 11:30
Sliczny, ale zle by wygladal na mojej figurze 🙁
Jeeeeej, moja paczka przyszła  💃

Dostałam wyciskarkę, która chyba wygląda, jak jakiś... miś? Bardziej przypomina mi bobra (przypadek? nie sądzę  :hihi🙂 Czekam na kolejne pięc, ale tamte przyjdą do mnie dopiero za miesiąc, więc dam wam znac, jeśli będziecie mieli na jedną ochotę 😉

Będę testowac środek na porost i wzmocnienie włosów, jestem ciekawa, czy w końcu moje włosy urosną dłużej, niż do ramion (zapuszczam je chyba już 3 lata)  🙄

Oprócz tego - jak zwykle kremy, emulsje i maseczki ze Skinfood

Kurczę, czuję się, jakbym znów obchodziła Gwiazdkę  💘
In.   tęczowy kucyk <3
08 lutego 2014 15:44
ikarina, to pamiętaj o mnie jak wyciskarki przyjdą ;D
Koniecznie daj zać jak się sprawuje to cuś na włosy!
Za każdym razem jak przychodzi zamówienie z eBaya to czuję się jakbym miała urodziny 😀 tyle czekania, że już mija mi ekscytacja kupieniem i zapominam 😁
Co sobie zamówiłaś ze Skinfooda? Co polecasz? Ja mam tylko lotion brokułowy, krótko używam, ale fajny jest 🙂

Wszystkie polskie znajome dostały Memeboxa #4 bez problemów już w poniedziałek, ja czekam na list informujący, ile muszę im zapłacić cło! No niech mnie... To jest napewno więcej niż 9 funtów (jak jest 9 lub mniej, to nie trzeba płacić) + handling fee, więc wyjdzie tyle samo lub więcej niż kosztował box. Kurrrr...!!!! No więc napisałam do memeboxa, że w związku z taką sytuacją chcę anulować moje kolejne zamówienia boxów... (5 boxów 🙁 buuuu 🙁 ale jakieś 150 funtów wróci na konto... ale ja chcę boxy, buuu)
In., a na jaka ty polujesz?
moja przyszła
In.   tęczowy kucyk <3
08 lutego 2014 17:20
Tygrysa bym chciala, ale zaba tez fajna 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się