Antykoncepcja dla konia

Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

26 listopada 2013 21:00
Właśnie szukalłam towarzystwa do kielicha. No to co? Zdrowie koni?
wątek zamknięty
horse_art W życiu.. Nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś po cichaczu konia wykastrował  🤔wirek:
A picie za zdrowie konia to tak:
- za 4 nogi
- za 2 lewe
- za 2 prawe
- za 2 przednie
- za 2 zadnie
się pije  🥂
wątek zamknięty
xxagusiaoo, Nie klaczy, a sobie aplikuj środki antykoncepcyjne, żebyś się nie rozmnożyła czasem...
wątek zamknięty
[quote author=horse_art link=topic=93035.msg1935722#msg1935722 date=1385499483]
uhuhu..wyżera staropolska i popijawa szlachetna 😉

wlasnie - wyobrażacie sobie, że ktoś wam zaczyna sie mieszać, leki podawać, kastrowac itp bez informowania was, bo ma jakieś swoje przekonania?
[/quote]

👍

Trzeba być rąbniętym. 🤔wirek:

To co, czekam na ruję i lecę z kobyłą w teren do ogierów, a właścicielowi powiem, że to dla jej dobra, bo tak wymyśliłam 😁
wątek zamknięty
Jak dobrze że ja mam wałacha :P

Aż się boję pomyśleć że jakbym go być może wydzierżawiła jakaś Qniareczka by mu za moimi plecami testosteron zaczęła podawać by znowu był ogrem!

Swoją drogą, jakbym się dowiedziała że ktoś,coś mojemu koniowi bez mojej zgody podaje, a zwłaszcza leki (nie ratujące życie) to bym go chyba na widły nabiła... Dziewczyna chyba nie wie że za to może być sprawa założona...

Ja skromnie tylko piwko, ale nieźle mnie przytkało jak czytałam wątek...
wątek zamknięty
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-v1KO5ZLnRuU/UpUZd2WZWhI/AAAAAAAABgQ/b2aIeboUJyQ/w710-h663-no/Przechwytywanie+w+trybie+pe%25C5%2582noekranowym+2013-11-26+225657.jpg[/img]

może tego konika autorka chce ratować?
wątek zamknięty
Ja myślę że przez "ratowanie" chodzi bardziej o to że w jej mniemaniu ciężarna kobyła a potem źrebak to bardziej "upierdliwa" sprawa, która będzie przeszkadzać w użytkowaniu konia ( w jej mniemaniu)

PS Z ogłoszeń które wrzuca autorka tematu, sądzę że to raczej nie chodzi o rzeźną szkapę, tylko o konie z dobrym pochodzeniem, hodowlane, które na zdjęciach nie wyglądają na zaniedbane...
wątek zamknięty
czy autorka wątku może się wypowiedzieć po co naprawdę chce użyć takich środków? i to na koniu, który nie jest jej własnością, bez zgody właściciela?
wątek zamknięty
strasznie mało kotletów wyjdzie po takiej klaczce. chyba,  że w da się w tatusia perszerona...
;]

to nie można w umowie dzierżawy zastrzec, że puki dzierżawiona, to dzierżawiący nei może jej pokryć? tylko podawać z tajniaka leki? ;/

moim ogierkiem kryto bez mojej zgody i wiedzy (puszczono do kobył, przyprowadzano podobno inne...) -a miał chodzić tylko i do momentu kiedy zacznie przejawiać ogierze zapędy (to dzieciak był) lub z bezpłodną. no... ale krzywda mu się nie stała. raczej miał przyjemność bo to nimfomanki były ;] ze stada zrobił w końcu jednej - tej bezpłodnej 😉

wątek zamknięty
[quote author=horse_art link=topic=93035.msg1935844#msg1935844 date=1385504156]
to nie można w umowie dzierżawy zastrzec, że puki dzierżawiona, to dzierżawiący nei może jej pokryć? tylko podawać z tajniaka leki? ;/
[/quote]

Można wszystko. Tylko ja myślę, że tam żadnej umowy nie ma. Właściwie to myślę, że dzierżawy też może nie być. Przeglądając profil autorki wątku i profil tej stajni na fb, gdzie są jej zdjęcia (a przynajmniej podobnej do niej dziewczyny) myślę, że ona po prostu tam na tej klaczy jeździ. Mi się wydaje jest tak jak napisała MonioRek.
wątek zamknięty
Ja tam zawsze w takich momentach się łudzę, że to nieprawda, że ludzie mogą mieć takie pomysły, i że to tylko prowokacja taka...  🤔wirek:

wątek zamknięty
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/5887

Czy nie tylko ja widzę w tym ogłoszeniu 2 różne pochodzenia sprzedawanego konia?
wątek zamknięty
a moze lasce kobyla zwiala i sie stalo.... i wlasnie wlasciciel ją zabije za to i teraz kombinuje....  🤔wirek:

antykoncepcja dla koni istnieje, koszt ok 600 zł miesiecznie, wiem, bo sama pytalam weta niedawno  🥂

xxagusia00 nalej jej domestosa do pochwy, to pewnie zresorbuje  :wysmiewacz22:
wątek zamknięty
xxagusiaoo, Nie klaczy, a sobie aplikuj środki antykoncepcyjne, żebyś się nie rozmnożyła czasem...

Nie popieram pomysłu autorki wątku, ale taki post, to przesada. Re-volta miewa specyficzne poczucie humoru, ale ten wpis budzi po prostu niesmak.
wątek zamknięty
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/5887

Czy nie tylko ja widzę w tym ogłoszeniu 2 różne pochodzenia sprzedawanego konia?

Na zdjęciach jest rodowód ojca i matki. O to chodzi? Jeśli tak, to się wszystko zgadza.

a moze lasce kobyla zwiala i sie stalo.... i wlasnie wlasciciel ją zabije za to i teraz kombinuje....  🤔wirek:

antykoncepcja dla koni istnieje, koszt ok 600 zł miesiecznie, wiem, bo sama pytalam weta niedawno  🥂

xxagusia00 nalej jej domestosa do pochwy, to pewnie zresorbuje  :wysmiewacz22:

😁 Zdarza się, ale zamiast kombinować, wolałabym "być zabita" 😀
wątek zamknięty
Edit- dopatrzylam 🙂

Dziwne imie dla klaczy Samostrzel 😉  Czepiam sie 😉 Ide spac.

P.S. W wyścigach na Sluzewcu nie ma czegos takiego jak Mistrz Polski 😉)
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.