Kobitki... (antykoncepcja)

[quote author=Hiacynta link=topic=93.msg313692#msg313692 date=1249838281]
zalezy jak szybko próbka trafi do labu 😉 wiec od paru godzin do 2-3dni

Byłam oddać krew, wyniki jutro po 12.

EDIT:
No i wynik 17,65 gdzie rzekoma norma to 0,00-35,0

🙂😉
[/quote]

Widzisz, mówilam 😉
Mialam identyczny wynik btw
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
13 sierpnia 2009 12:45
Teraz mam za to inny problem, nie mam ubezpieczenia i nie mogę się leczyć w publicznym zakładzie, nie mówiąc już o operacji.
Dziewczyny, mój gin polecił mi wczoraj wypróbować nowe piguły. Nazywają się Kontracept i są pierwszymi pigułami polskiego produkcji. Co za tym idzie, kosztują ok. 13 zł za opakowanie, a skład mają zbliżony do np. Harmonetu, Ja od tego miesiąca będę wypróbowywać - oby było warto, bo cena bardzo przyjemna  🙂
Kontracept, cóz za wyszukana nazwa...  🤣
Tak, też mi się spodobała  😀 Chociaż po "Harmonet" za wiele się nie spodziewałam  😎
In.   tęczowy kucyk <3
13 sierpnia 2009 15:26
Dziewczyny, czy znacie przypadki dosyć dużego przybrania na wadze po Mercilonie? Bo znalazłam tylko jeden post na ten temat, ale tylko, że pomógł w "ustabilizowaniu wagi", a ja po Mercilonie zaczęłam tyć straszliwie i się zastanawiam, czy to kwestia tabletek, czy gdzieś indziej poszukać przyczyny? (bo jeżeli chodzi o żywienie, tryb życia, etc. zmian nie było, jedynie tabletki od roku biorę i przez ten rok strasznie mnie utyło : / )
A jakiej produkcji jest ten tajemniczy Kontracept? Bo przez to "K" wyglada dziwnie swojsko... Na necie prózno szukac informacji o producencie  🙄 dziwna sprawa.
Produkcji polskiej - Polfa Pabianice  🙂
Dzionka Ty sie dziewczyno lepiej jeszcze zastanów - wypuszczenie tych tabletek na rynek to moze byc akcja dywersyjna PISu i Rodziny Radia Maryja!
🤣
I zamiast działania antykoncepcyjnego wzmagają płodność  😎
hehe 😉 sPISek!

A tak powaznie - to calkiem fajnie, ze jest dostepnych coraz wiecej rodzimych zamienników. Ceny tabletek anty produkcji zagranicznej bywaja absurdalne, gdyz sa de facto cenami w euro przeliczanymi na peeleny - a jak wiadomo, nam do zarobków na poziomie strefy euro jeszcze daleko...

A sklad wydaje sie byc przyjazny, przynajmniej ja 'lubie' tabletki z gestodenum.
Haha, oby nie był to żaden spisek  😀
Mam nadzieję, że będzie mi na nich tak dobrze jak na harmonecie, ale moja gin powiedziała, że nie powinno być żadnej różnicy. No a że takie tanie... Ponad 2-krotnie tańsze niż harmonet, więc come on  😉
A co dopiero ja mam powiedzieć o cenie - biorę Yasminelle  🙄 super jest, tylko mogły by być tańsze
Lotnaa   I'm lovin it! :)
14 sierpnia 2009 18:58
szepcik, ile kosztują? Ja przyzwyczaiłam się od 2 lat do tabletek za darmo i nie chciałabym szoku doznać  🙄
Scottie   Cicha obserwatorka
14 sierpnia 2009 19:24
A ten Kontracept to nie jest przypadkiem podobny składem do Syndi czy Diane? Cos mnie zastanawia ta jego niska cena 🙂
Ja za Cilest place ok 35 zl za 3 opakowania,wiec zupelny lajt  😉
No to ja mniej więcej tyle za jedno...  🤔 nawet więcej, bo za 3 płacę ok. 130 - 140 zł, więc za jedno ok. 43 -46 zł.
Lotnaa dlaczego za darmo? Tak jest na wyspach?  🤔
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
14 sierpnia 2009 20:49
tez mam yasminelle- 3 opakowania-170zl :/ plus jeszcze tertrinex od dermatologa i kieszen lzejsza o 400zl
w uk tabletki za darmo daje lekarz pierwszego kontaktu. wiec jak tylko wroce na wyspy to poprosze o cos w stylu yasminelle.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
14 sierpnia 2009 21:24
szepcik, leki w UK są za darmo  😎 Trochę gorzej z dostaniem się do specjalisty  🤔
A jeśli o antykoncepcje chodzi, to już w ogóle, rozdawana gdzie popadnie żeby dzieci nie płodziły dzieci. Nieco bezskutecznie :/

170zł ? 😵 buu
slojma   I was born with a silver spoon!
15 sierpnia 2009 07:55
Ja biorę yasmin i też ceny porażają w granicach 38- 45 za opakowanie, ale mam siostrę na wyspach i skutecznie mi wysyła 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 sierpnia 2009 09:09
Za paczkę YAZ'u zapłaciłam ostatnio 41,50
pony   inspired by pony
16 sierpnia 2009 09:19
ja za yasminelle płaciłam średnio 41 zl, najtaniej udało mi się upolowac za 39.. Ale teraz gin zmienił mi na Diane, zdaje się, że jest tansza, chociaz to akurat nie jest najwazniejsze w przypadku antykoncepcji;p
16 sierpnia 2009 10:49
Diane35 nie jest antykoncepcja, a raczej srodkiem leczniczym z efektem ubocznym w postaci antykoncepcji 😉 dlatego tez w 50% jest refundowany przez rzad. zreszta Diane jest bardzo silnym lekiem i nie mozna brac go dluzej niz pol roku.
Już jest wersja, że pół roku?
Ach, wspaniale - jak ja brałam, to nie wolno było dłużej niż 3 lata. Sama brałam chyba rok.
16 sierpnia 2009 10:57
ja bralam 2,5 :/ ale teraz wszedzie slysze, ze nie dluzej niz pol roku- od dermatologow, ginekologow, farmacetow.
pony   inspired by pony
16 sierpnia 2009 12:34
Edytka- wiem, ja dostałam narazie na 3 miesiace własnie ze wzgledu na cere- po yasminelle poprawiła mi się ale to jeszcze nie to. Mam nadzieje, ze jakoś łagodnie przejde zmiane tabletek.
To uważaj, bo niestety w większości przypadków jest tak, że Diane łagodzi trądzik... dopóki się ją zażywa  🤔
pony   inspired by pony
16 sierpnia 2009 14:00
oj, teraz moja twarz to nie jakas tragedia, wiec nawet jesli po odstawieniu diany wroci do stanu obecnego to nie bedzie masakry;p
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
16 sierpnia 2009 19:05
Dziewczyny, czy znacie przypadki dosyć dużego przybrania na wadze po Mercilonie? Bo znalazłam tylko jeden post na ten temat, ale tylko, że pomógł w "ustabilizowaniu wagi", a ja po Mercilonie zaczęłam tyć straszliwie i się zastanawiam, czy to kwestia tabletek, czy gdzieś indziej poszukać przyczyny? (bo jeżeli chodzi o żywienie, tryb życia, etc. zmian nie było, jedynie tabletki od roku biorę i przez ten rok strasznie mnie utyło : / )

Po Mercilonie przytyłam 20 kg ! ( na zmiane z Rigeidonem) Rozwaliłam sobie nadnercza. Siedziałam w szpitalu  na endokrynologii nim znalezli przyczyne CO Z MOJA WAGĄ JEST NIE TAK.  Dostałam teraz mozliwośc brania yasminelle i schudłam na niej 16 kg - gooorąćo polecam ;] Jestem pod stała opieką lekarza  rodzinnego oraz ginekologa. Co 3 mce mam wyznaczone wizyty kontrolne, zapisywanie wagi t tego typu pierdoły. Jak narazie czuje sie super. polecam zmiane.
In.   tęczowy kucyk <3
17 sierpnia 2009 08:33
zabeczka17, dzięki : )
biegnę się umówić na wizytę...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się