Kobitki... (antykoncepcja)
[quote author=Hiacynta link=topic=93.msg313692#msg313692 date=1249838281]
zalezy jak szybko próbka trafi do labu 😉 wiec od paru godzin do 2-3dni
Byłam oddać krew, wyniki jutro po 12.
EDIT:
No i wynik 17,65 gdzie rzekoma norma to 0,00-35,0
🙂😉
[/quote]
Widzisz, mówilam 😉
Mialam identyczny wynik btw
Teraz mam za to inny problem, nie mam ubezpieczenia i nie mogę się leczyć w publicznym zakładzie, nie mówiąc już o operacji.
Dziewczyny, mój gin polecił mi wczoraj wypróbować nowe piguły. Nazywają się Kontracept i są pierwszymi pigułami polskiego produkcji. Co za tym idzie, kosztują ok. 13 zł za opakowanie, a skład mają zbliżony do np. Harmonetu, Ja od tego miesiąca będę wypróbowywać - oby było warto, bo cena bardzo przyjemna 🙂
Kontracept, cóz za wyszukana nazwa... 🤣
Tak, też mi się spodobała 😀 Chociaż po "Harmonet" za wiele się nie spodziewałam 😎
Dziewczyny, czy znacie przypadki dosyć dużego przybrania na wadze po Mercilonie? Bo znalazłam tylko jeden post na ten temat, ale tylko, że pomógł w "ustabilizowaniu wagi", a ja po Mercilonie zaczęłam tyć straszliwie i się zastanawiam, czy to kwestia tabletek, czy gdzieś indziej poszukać przyczyny? (bo jeżeli chodzi o żywienie, tryb życia, etc. zmian nie było, jedynie tabletki od roku biorę i przez ten rok strasznie mnie utyło : / )
A jakiej produkcji jest ten tajemniczy Kontracept? Bo przez to "K" wyglada dziwnie swojsko... Na necie prózno szukac informacji o producencie 🙄 dziwna sprawa.
Produkcji polskiej - Polfa Pabianice 🙂
Dzionka Ty sie dziewczyno lepiej jeszcze zastanów - wypuszczenie tych tabletek na rynek to moze byc akcja dywersyjna PISu i Rodziny Radia Maryja!
🤣
I zamiast działania antykoncepcyjnego wzmagają płodność 😎
hehe 😉 sPISek!
A tak powaznie - to calkiem fajnie, ze jest dostepnych coraz wiecej rodzimych zamienników. Ceny tabletek anty produkcji zagranicznej bywaja absurdalne, gdyz sa de facto cenami w euro przeliczanymi na peeleny - a jak wiadomo, nam do zarobków na poziomie strefy euro jeszcze daleko...
A sklad wydaje sie byc przyjazny, przynajmniej ja 'lubie' tabletki z gestodenum.
Haha, oby nie był to żaden spisek 😀
Mam nadzieję, że będzie mi na nich tak dobrze jak na harmonecie, ale moja gin powiedziała, że nie powinno być żadnej różnicy. No a że takie tanie... Ponad 2-krotnie tańsze niż harmonet, więc come on 😉
A co dopiero ja mam powiedzieć o cenie - biorę Yasminelle 🙄 super jest, tylko mogły by być tańsze
szepcik, ile kosztują? Ja przyzwyczaiłam się od 2 lat do tabletek za darmo i nie chciałabym szoku doznać 🙄
A ten Kontracept to nie jest przypadkiem podobny składem do Syndi czy Diane? Cos mnie zastanawia ta jego niska cena 🙂
Ja za Cilest place ok 35 zl za 3 opakowania,wiec zupelny lajt 😉
No to ja mniej więcej tyle za jedno... 🤔 nawet więcej, bo za 3 płacę ok. 130 - 140 zł, więc za jedno ok. 43 -46 zł.
Lotnaa dlaczego za darmo? Tak jest na wyspach? 🤔
tez mam yasminelle- 3 opakowania-170zl :/ plus jeszcze tertrinex od dermatologa i kieszen lzejsza o 400zl
w uk tabletki za darmo daje lekarz pierwszego kontaktu. wiec jak tylko wroce na wyspy to poprosze o cos w stylu yasminelle.
szepcik, leki w UK są za darmo 😎 Trochę gorzej z dostaniem się do specjalisty 🤔
A jeśli o antykoncepcje chodzi, to już w ogóle, rozdawana gdzie popadnie żeby dzieci nie płodziły dzieci. Nieco bezskutecznie :/
170zł ? 😵 buu
Ja biorę yasmin i też ceny porażają w granicach 38- 45 za opakowanie, ale mam siostrę na wyspach i skutecznie mi wysyła 😉
Za paczkę YAZ'u zapłaciłam ostatnio 41,50
ja za yasminelle płaciłam średnio 41 zl, najtaniej udało mi się upolowac za 39.. Ale teraz gin zmienił mi na Diane, zdaje się, że jest tansza, chociaz to akurat nie jest najwazniejsze w przypadku antykoncepcji;p
Diane35 nie jest antykoncepcja, a raczej srodkiem leczniczym z efektem ubocznym w postaci antykoncepcji 😉 dlatego tez w 50% jest refundowany przez rzad. zreszta Diane jest bardzo silnym lekiem i nie mozna brac go dluzej niz pol roku.
Już jest wersja, że pół roku?
Ach, wspaniale - jak ja brałam, to nie wolno było dłużej niż 3 lata. Sama brałam chyba rok.
ja bralam 2,5 :/ ale teraz wszedzie slysze, ze nie dluzej niz pol roku- od dermatologow, ginekologow, farmacetow.
Edytka- wiem, ja dostałam narazie na 3 miesiace własnie ze wzgledu na cere- po yasminelle poprawiła mi się ale to jeszcze nie to. Mam nadzieje, ze jakoś łagodnie przejde zmiane tabletek.
To uważaj, bo niestety w większości przypadków jest tak, że Diane łagodzi trądzik... dopóki się ją zażywa 🤔
oj, teraz moja twarz to nie jakas tragedia, wiec nawet jesli po odstawieniu diany wroci do stanu obecnego to nie bedzie masakry;p
Dziewczyny, czy znacie przypadki dosyć dużego przybrania na wadze po Mercilonie? Bo znalazłam tylko jeden post na ten temat, ale tylko, że pomógł w "ustabilizowaniu wagi", a ja po Mercilonie zaczęłam tyć straszliwie i się zastanawiam, czy to kwestia tabletek, czy gdzieś indziej poszukać przyczyny? (bo jeżeli chodzi o żywienie, tryb życia, etc. zmian nie było, jedynie tabletki od roku biorę i przez ten rok strasznie mnie utyło : / )
Po Mercilonie przytyłam 20 kg ! ( na zmiane z Rigeidonem) Rozwaliłam sobie nadnercza. Siedziałam w szpitalu na endokrynologii nim znalezli przyczyne CO Z MOJA WAGĄ JEST NIE TAK. Dostałam teraz mozliwośc brania yasminelle i schudłam na niej 16 kg - gooorąćo polecam ;] Jestem pod stała opieką lekarza rodzinnego oraz ginekologa. Co 3 mce mam wyznaczone wizyty kontrolne, zapisywanie wagi t tego typu pierdoły. Jak narazie czuje sie super. polecam zmiane.
zabeczka17, dzięki : )
biegnę się umówić na wizytę...