I Mistrzostwa Kraju w Jeździe bez Ogłowia

dla nas strasznie daleko a szkoda...
swoją drogą, coś mocno ucichło po tych zawodach we Wro, brak komentarzy jakiś-nie ma uwag?
kto to jest BOMBELEK ?
Ale czemu ucichło? Zawody był w kwietniu jest koniec sierpnia... Co tu dalej mówić? Bardzo duża wrzawa była swoją drogą więc dziwi mnie Twoje pytanie.
Chyba że masz na myśli jakieś inne zawody moze.
Retna   nic nie zmieniać
20 sierpnia 2014 22:34
No proszę urodził się w finał zawodów o których mowa w tym wątku 😀
i beda takiego maluszka na taki stres narażać?

ale marketingowo - fajny bajer...pewnie ludzie liczą na nie wiadomo kogo 😉
Mnie bardziej nurtuje ten gość specjalny  😎

Może wąż. Wąż byłby fajny bez ogłowia.  😍
A czy ktoś może mi wyjaśnić, co takiego nadzwyczajnego jest w owym Bombelku? No owszem, słodki maluch, ale co z tego wynika?  😡
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2164793#msg2164793 date=1408604177]
A czy ktoś może mi wyjaśnić, co takiego nadzwyczajnego jest w owym Bombelku? No owszem, słodki maluch, ale co z tego wynika?  😡
[/quote]
No jak to?
Urodził się bez ogłowia.  😉
Takie cuda się zdarzają.
Tania, padłam.  👍
I teraz wyszło mi, że na rv same cudowne konie, wszystkie urodzone bez ogłowia...  🤣
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2164796#msg2164796 date=1408604323]
Tania, padłam.  👍
I teraz wyszło mi, że na rv same cudowne konie, wszystkie urodzone bez ogłowia...  🤣
[/quote]
No coś Ty?
Moja się urodziła w ogłowiu i z siodłem. Za czarną wodzę ją wyciągano.
To się lepiej nie przyznawaj głośno, w dobie koni bezogłowiowych to wiesz, passe.  😉
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2164793#msg2164793 date=1408604177]
[/quote]

ano to, że jest kolejną "twarzą" YAYH 😉
Thymos twarzą czego?
You and your horse 😉 firma produktów głównie kosmetycznych dla koni. Ja ich kocham  😍
Tania  😍.
Nie jestem ani fanem, ani przeciwnikiem takich zawodów. Ludzie, ja również, mają różne pomysły na swoją pracę z końmi. Relacje z pierwszej edycji, rozwiały szereg moich wątpliwości, natomiast tu mam szczery opór. Wybaczcie, jestem po prostu stara, nie rozumiem retoryki wokół Bombelka czy blond Wenus z "ciociami", "wujkami" i "narzeczonymi". Dla mnie to buduje zły i finalnie krzywdzący obraz koni.   
Ja nie rozumiem zupełnie o co chodzi... 🤔wirek:
Wystartować nie wystartuję, ale chętnie wpadnę na hipo pooglądać i pofocić 🙂 Ktoś się wybiera w charakterze zawodnika?
z racji bliskości geograficznej bardzo chętnie wystartuję, choćby po to, żeby zepsuć zabawę nawiedzonym naturalsom i innym fajansiarzom spod znaku kowbojskiego kapelusza... ale najpierw chciałbym poznać ZASADY tych "zawodów", a tego najważniejszego nie ma, tylko jakiś kudłaty sysak
... dlatego wietrzę, wielką marketingową lipę!  😤
wrotki tu jest zdaje się coś więcej o zasadach.
https://www.facebook.com/BridlelessBalticCup?notif_t=page_name_change

Ale dlaczego od razu popsuć zabawę?  😉
Ale na FB też nie ma informacji jaki program ujeżdżeniowy ani jakie skoki.
Chyba trzeba nauczyć się czytać .

Trail oraz konkurencja freestyle są obowiązkowe dla każdego zgłoszonego zawodnika. Skoki lub ujeżdżenie są do wyboru jako trzecia konkurencja.  Jedynym ograniczeniem w ostatniej dyscyplinie jest wyobraźnia. Uczestnik może przebrać siebie i konia, dać pokaz ujeżdżenia w takt wybranej muzyki, wykonać tricki z ziemi czy pokonać parkur złożony z nietypowych przeszkód, itp.
zabawa będzie popsuta, bo nawiedzone głaby nawet we własnym "bezogłowiowym" grajdołku okażą się miernotami!
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2165014#msg2165014 date=1408618495]
[/quote] nie ma nic! nie wiem jaki "trial", nie wiem co to "fristajl" nie wiem jaki bedzie rodzaj konkursu skoków... sory ale to naprawdę zalatuje kupą, a nie zawodami jeżdzieckimi! 🤔
Spokojnie, pewnie niedługo rozpiszą, co i jak.
W przypadku partynickich zawodów też chwilę potrwało, zanim było dokładnie wiadomo, jakie są zasady.
Chyba trzeba nauczyć się czytać .

Skoki lub ujeżdżenie są do wyboru jako trzecia konkurencja.  Jedynym ograniczeniem w ostatniej dyscyplinie jest wyobraźnia. Uczestnik może przebrać siebie i konia, dać pokaz ujeżdżenia w takt wybranej muzyki, wykonać tricki z ziemi czy pokonać parkur złożony z nietypowych przeszkód, itp.

Przepraszam ale dalej mi to NIC nie mówi 🤔

Skoro zawody noszą miano ZAWODÓW OGÓLNOPOLSKICH to program powinien być konkretny równy dla wszystkich.

Jak ocenić program ujeżdżeniowy do muzyki bez żadnych wytycznych?
Czyli w tej samej konkurencji mogą wystartować pary na poziomie klasy L i C ?! Przecież to bez sensu.
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2165042#msg2165042 date=1408620413]
Spokojnie, pewnie niedługo rozpiszą, co i jak.
W przypadku partynickich zawodów też chwilę potrwało, zanim było dokładnie wiadomo, jakie są zasady.
[/quote]najpierw w domu przetrenują co wychodzi, a potem ogłoszą zasady? 🤔
nie wiadomo bardzo wielu ważnych spraw, np kto jest organizatorem, kto będzie sędziować i czy będzie autoryzacja PZJ
Facella   Dawna re-volto wróć!
21 sierpnia 2014 12:34
A czego Ty oczekujesz na dzień po ogłoszeniu zawodów? Na "normalnych" też trzeba trochę poczekać na propozycje.
[quote author=Murat-Gazon link=topic=92593.msg2165014#msg2165014 date=1408618495]

Ale dlaczego od razu popsuć zabawę?  😉
[/quote]

dlaczego? bo jako "prawdziwy" zawodnik przyjedzie, przejedzie, wygra - i tyle...
tym bardziej wstyd, ze trenujący i startujący normalnie, reprezentant sadystów co do tego jeździć nei potrafią, a ich konie nie zrobione bo używają wędzideł i ogłowi.

dlatego chyba jakieś ograniczania są? albo klasy? różne dla amatorów i zawodników?

no chyba, że ocena będzie subiektywna - to tak czy siak wygrają "swoi" - jak czesto na ułaskich czy...kiedyś na egzaminach na prawo jazdy  😉
wyobraź sobie facello, że nie ma czegoś takiego jak "ogłoszenie zawodów"! są właśnie tylko "propozycje zawodów"!
A ja uważam, że zbyt negatywnie podchodzicie do tych zawodów. Fakt - uważam, że nazwa "ogólnopolskie" nie pasuje do poziomu zawodów (wzorując się pierwszymi zawodami) ale jak nazwać je inaczej, skoro startują osoby z całej Polski ?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się