T.R.E.C to świetna sprawa i tak jak ktoś już napisał to coś ala ścieżka huculska tylko dla każdego
W zawody wliczają się 3 fazy
pierwsza POR czyli najprościej ujmując rajd. Zawodnicy są wypuszczani w parach, trójkach itp, zależy od organizatora. Oczywiście osoba niepełnoletnie musi być w grupie z osobą pełnoletnią.
Następną fazą jest MA czyli kontrola tępa. Najwolniejszy galop i najszybszy stęp.
No a na koniec faza PTV czyli taka ścieżka huculska.
No i oczywiście niezależna od pzj. A każdym zawodom towarzyszy miła atmosfera i nie zdarzają się osoby pod tytułem "to ja muszę wygrać, inni mnie nie obchodzą"
My z Nielepic będziemy się wybierać właśnie do Pana Jarmuły, zaś 12-13 października odbywa się T.R.E.C u nas.
Ciekawe co się kryje pod pojęciem "Szereg (Cross)" jakie to wysokości... i "Bramka" - czyżby otworzenie i zamknięcie z konia...?
Szeregi mają różne wysokości i są dopasowanie w miarę do możliwości koni. Nikt nie postawi 130 jeśli mamy konie takie jak hucuły i duże konie.
Tu z daleka widać taki szereg np.

A bramka taka jak na ścieżkach, otworzyć, przejechać i zamknąć. Tylko pojawia się pewna trudność, że bramka, zamykana jest na sznurek i jeśli złapiemy sznurek lewą ręką nie można go przełożyć do prawej ani puścić.

jak widać są różne sposoby na to by to wykonać 😉

a tutaj jeszcze przejazd pod patykami

Małe konie mają na tej przeszkodzie ten plus, że patyki muszą być już nie pamiętam dokładnie ale chyba coś koło 50cm powyżej kłębu dużego konia.
I tu jeszcze kilka przykładowych przeszkód
S

"nieruchomość"

cofanie

rów z wodą