Odświeżam temat! 😅
No więc właśnie. Nie jestem do końca pewna czy mój koń jest łękowaty czy wykłębiony, czy jedno i drugie. A jeśli łękowaty, to w jaki sposób najlepiej wzmocnić mięśnie kręgosłupa? Co do chodzenia pod siodłem, nie mam najmniejszych problemów z nim, jeśli chodzi o drążki czy nawet skoki. Skakać to on potrafi fantastycznie i to naprawdę wysokie przeszkody.
Ale zastanawiam się też, jak pozbyć się u niego dużego brzucha? Na pierwszym zdjęciu jest chudy, a mimo to brzuch ma dość duży... Teraz się zaokrąglił, wygląda lepiej, ale mimo to nadal ma duuuży brzuchal. Już testowałam z nim więcej treściwej, mniej objętościowej, testowałam odwrotnie i nic. Dużo chodzi, jest praktycznie w ciągłym treningu i nie wiem czym to może być spowodowane? Dodam, że widziałam jego zdjęcia sprzed paru lat, jeszcze zanim był mój i nie miał takiego brzucha. Ja go kupiłam, gdy wyglądał jak na pierwszym zdjęciu. Jest okrąglejszy, nie widać mu żeber, ale nie umiemy tego brzucha stracić :P
Może ktoś będzie wiedział, co zrobić i jak z nim pracować, żeby wyglądał tak jak te kilka lat temu?
A tu zdjęcia:
Tu był jeszcze dość chudy ale widać jaki miał brzuch no i nie wiem co z tą jego linią grzbietu?

Tu zaś widać, że grzbiet mu w niczym nie przeszkadza:

A tu widać, że nie miał takiego brzucha i chciałabym żeby tak właśnie wyglądał, ale nie wiem jak to osiągnąć 🙁