Islamizacja Europy?

safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
06 września 2015 07:48
Pierwszy raz czuję totalny konflikt. W głowie? W duszy?
Z jednej strony - miłosierdzie i wsparcie dla gnębionych bliźnich.
Z drugiej... a co, jeśli to nie uchodźstwo? Jeśli to... inwazja? Zaplanowana inwazja? Kolonizacja?

Ja się czuję identycznie. Media wpychają przed oczy obraz biednych kobiet i dzieci, ale wszędzie na zdjęciach widzę młodych mężczyzn. Agresywnych, świetnie się bawiących (niczym kibole na umówionej bijatyce), którzy wcale nie wyglądają na walczących o życie ludzi, którzy przebyli taki kawał drogi. Oglądając niektóre filmy z "biednymi uchodźcami", którzy przewracają samochody, kradną i stwarzają realne zagrożenie narzuca mi się takie pytanie- czemu nikt nie wyśle wojska, żeby jakoś ich opanować  🤔wirek: A z drugiej strony właśnie obraz wciskany wszędzie przez media i myśl, że przecież wysłanie wojska na potrzebujących to k******o
Itak i nie. Ktoś musi porządek zaprowadzić . USA na granicy  Meksykiem nie przejmuje się emigrantami. Tam jest olbrzymi mur ,potem zasieki , potem patrole , potem czujniki ruchu a dalej Rangersi wyposażeni w najnowsze technologie ,czujniki ruchu ,podczerwieni itd. Na pustyni rozstawione są tylko skrzynki z wodą żeby było trochę mniej ofiar ucieczek. Na Florydę uciekają z Kuby na pontonach i częściej lądują jako przysmaki w brzuszkach rekinów niż na samej Florydzie. W Izraelu mają podobnie ,wysoki mur odgradazjący się od Palestyńczyków. Którzy mot a bene często posyłają im zza muru trochę rakiet robionych domowym sposobem. A wszędzie do obrony demokracji używają wojska . 😉 Takie obrazki tonących dzieci ,wykorzystywanych przez rodziców jest mnóstwo. Czy to nie wstrząsa. Wstrząsa i to jak najbardziej , tylko odpowiedzialność państwa i rządu to odpowiedzialność za cały naród . 🤔

http://www.tvn24.pl/sunday-times-wielka-brytania-gotowa-przyjac-15-tys-uchodzcow,574704,s.html

Obok nas jest wojna na Ukrainie , giną ludzie ,ale jakoś fali emigracji do Polski nie zauważyłem . Może pare w tą czy w tamtą . Oni przyjeżdżają , zarobią parę groszy i wyjeżdżają . Nie osiedlają się tu na siłę i nie narzucają swojego stylu życia i religii tak jak robią to Islamiści. 😤
dempsey   fiat voluntas Tua
06 września 2015 08:10
Media

Polecam zastanowić się nad jednogłosem niektórych  mediów, nad wydźwiękiem artykułów głównych niemieckich dzienników z ostatnich dni, oraz nad poniższą mapką.

Polecam zastanowić się nad jednogłosem niektórych  mediów, nad wydźwiękiem artykułów głównych niemieckich dzienników z ostatnich dni, oraz nad poniższą mapką.

To kompletnie nie ma znaczenia , bo media pokazują i każdy rozsądny obywatel sam powinien analizować i wyciągać wnioski. Komentarze w tych sprawach mogą być jakie sobie chcą , ale po to każdy ma swój rozum.
Najlepszym przykładem jest ta dyskusja , która bardzo rozmija się z tym co sugerują media .  🤣
Oglądam w różnych portalach informacyjnych nagrania z momentu, kiedy ta fala ludzi wylała się z pociągu, który dowiózł ich do Monachium. I szczerze mówiąc, jestem trochę w szoku jak witają ich miejscowi. Wielka euforia, radość, prezenty. Mnie to nie tylko dziwi, ale niepokoi. Witają ich jak reprezentację narodową po powrocie z medalami z IO. No miłym gestem są misie dla tych dzieci, ale ogólnie jest to dla mnie niepokojące, że jakiś naród tak bardzo cieszy się z napływu setek ludzi o całkowicie obcej kulturze, która daje okolicom w kość już od wielu lat.

Druga sprawa:
Ponad trzy tysiące uchodźców dotarło ostatniej nocy do Austrii. Każdy z nich może ubiegać się o azyl w Austrii i będzie informowany o takiej możliwości - napisała w oświadczeniu.

Do tej pory o azyl w Austrii zwróciło się jedynie 10 uchodźców. Inni chcą jechać dalej, głównie do Niemiec.

Więcej na stronie [url=http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-uchodzcy-wyjezdzaja-z-wegier-docieraja-do-austrii-i-niemiec,nId,1880133#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome]RMF-FM[/url]

Cieszy mnie ogromnie, że Polska nie jest dla nich celem, ale ogólnie dziwi taka postawa "bo oni chcą tam czy tam". Za chwilę (a w sumie już...) będą chcieli dużo, dużo więcej. Bo ten czy tamten kraj to daje.
No i nareszcie zaczęliście rozsądnie rozumować . Włącza się u was myślenie i lampka awaryjna.!!!  😂

To nie jest takie proste jak się wszystkim wydaje , oni nie uciekają przed wojną . Porzucają syf i przenoszą się w lepsze miejsce żeby narobić syfu. Nawet jak siły koalicji pozbęda się ISIS i Assada to oni i tak tam nie wrócą . A jak się zagnieżdżą na stałe w Niemczech to żadna siła ich stamtąd nie ruszy .Będzie tak jak w Belgii tylko na większą skalę . No ewentualnie jak się ruszą ,to po to żeby wspomóc ISIS w walce z niewiernymi 😉
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
06 września 2015 08:21
dempsey, zdecydowanie nie miałam na myśli tylko "polskich mediów" 😉

Dworcika, ale witają ich niemcy czy ich rodacy mieszkający w Niemczech?

[img]https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11144999_1193659287318014_94711194437970149_n.jpg?oh=f9e4a0105135b30253bdd2b73d768669&oe=567166C8[/img]
Na pewno nie NIemcy  😂 Zwłaszcza w Bawarii i Algau . 😂 Oni są tak otwarci na nowych przybyszów jak Izrael na Palestyńczyków. 😁 😁 😁 😁
Mówią o Niemcach i na tych nagraniach widać... chyba Niemców. Biali ludzie, w dowody im nie zaglądałam, no ale nie są to rodacy tych, którzy przyjeżdżają (chociaż i oni się tam przewijają, ale to znowu nie dziwi).
W sumie to nieważne , ich sprawa. Nasz rząd przewiduje przyjęcie 2000 emigrantów ,ale będzie miał problem ze skompletowaniem takiej ilości  😂 😁 😁 😁

W sumie to powinniśmy wystąpić do Unni że przyjmiemy 100 tysięcy Emigrantów a może nawet Milion.  😁 😁 😁 😁 😁

I tak ,nikt z nich tu nie przyjedzie. 😉 Niemcy są ofiarami swojego dobrobytu , więc może powinnismy się zastanowić czy powinniśmy się tak szybko bogacić .  😉
link2
Tu widać takie powitanie.

No...niby ich problem. Wiadomo, że do nas Ci imigranci nie chcą. Mnie martwi to, że ich jest coraz więcej i więcej... Niby szukają bezpiecznego azylu, ale mają konkretny cel podróży. Więc nie samo bezpieczeństwo, ale też wikt, opierunek, "kieszonkowe" i siedlisko swoich, które już dawno się na danym terenie utworzyło. Obawiam się, że jak nie teraz to za kilka lat, jak Ci już się dobrze zagnieżdżą, cała Europa będzie mieć solidną czkawkę i kłopot z tymi ludźmi. Wątpię, że jak w ich krajach sytuacja się poprawi, to będą tak chętnie do siebie wracać... A nie od dziś wiemy, że cała masa z nich wcale nie chce się dostosować, wolą sobie świat dostosować.
Jak wcześniej pisałem Islandia chce ich przyjąć z otwrtymi rękami . Tylko , kto z nich tam k.... pojedzie  🤔 I po co ???  🤦

Austria , jest dużo wyżej rozwinięta od POlski a oni nawet tam nie chca . Mówi się źle o Orbanie i o Węgrach , ale zupełnie niepotrzebnie bo oni za miesiąc pozbęda się problemu. Nikt tam nie zostanie. 😉
Ja serio nie rozumiem tego entuzjazmu Niemców. Przecież chyba mają dostęp do informacji jak ci ludzie zachowują się w miejscach, gdzie osiedli. Jak sie zachowują w czasie swojej "ucieczki". Nie ograniam. Są do tego stopnia zmanipulowani przez media i panią Merkel?
Ja serio nie rozumiem tego entuzjazmu Niemców. Przecież chyba mają dostęp do informacji jak ci ludzie zachowują się w miejscach, gdzie osiedli. Jak sie zachowują w czasie swojej "ucieczki". Nie ograniam. Są do tego stopnia zmanipulowani przez media i panią Merkel?

Moze Niemcy widza w nich sile robocza donajgorszej roboty. Jak Meksykanie w USA

To wyrzucanie przez nich jedzenia i wody jest okropne...Ktos to kupil, zrobil kanapke, przywiozl im, a oni to wypierdzielaja i to z jaka agresja.
Zaskakują mnie jeszcze komentarze osób, które ciągle ślepo ich ze wszystkiego tłumaczą. Wymazali g*wnem autobus turystyczny? Bo są zdruzgotani. Powybijali szyby? Bo przeszli piekło. Atakują tych, którzy przynoszą im wodę? Bo obiecano im gruszki na wierzbie, a nie dostają nic.

To wyrzucanie jedzenia kojarzy mi się z żebrzącym menelem. On nie chce kanapki. On chce złotówkę.
Epikea, ale oni nie jadą pracować. Nie mają takiego zamiaru. Jadą po zasiłki na swoje kobiety i dzieci. Taki jest ich styl życia w Europie. Zatem są obciążeniem dla społeczeństwa, a nie wartością dodaną.
Nie potrafię sobie wytłumaczyć tej radości. Jakby się naćpali.
Ciekawe gdzie są ci co na początku udzielali się jacy to oni biedni ??? Czyżby przejżeli na oczy ???  😁 Może i cała Europa w końcu przejży ???  😁 Zdjęcia potopionych dzieci , rodzin , fakt , niektórym się nie uda a wykorzystują dzieci i rodziny bo nikt dziecka pałką nie uderzy a matka z dzieckiem w całym cywilizowanym świecie jest pod ochroną . ( u nich nie koniecznie ). Ich intencje są jasne i klarowne . Oni jada do Niemiec i koniec. !  😤

Epikea, ale oni nie jadą pracować. Nie mają takiego zamiaru. Jadą po zasiłki na swoje kobiety i dzieci. Taki jest ich styl życia w Europie. Zatem są obciążeniem dla społeczeństwa, a nie wartością dodaną.
Nie potrafię sobie wytłumaczyć tej radości. Jakby się naćpali.

Wszędzie znajdą się debile ,bądź dywersanci !!!  🤬 Jakby chcieli pracować ,to skoro u siebie mają tak źle to zostali by wszystko jedno gdzie w Europie. A oni chca do Najbogatszych żeby na nich płacili ! Niemcy , ewentualnie Belgia ,Holandia . żadna Austria ,Polska Czechy czy Słowacja ich nie interesuje. 😂
slojma   I was born with a silver spoon!
06 września 2015 09:11
Poczytajcie wypowiedzi ludzi z Greckich wysp. Oni sa przerazeni. Imigranci demoluja ich domy, ich miasteczka wygladaja jakby panowala tam wojna.  Boja sie o swoje zycie I zdrowie. Mam bliska kolezanke z jednej z wysp jej rodzina od 3 dni jest zabarakowana w domu a na zewnatrz koczuja stada chlopow w sle wieku, agresywnych, ktorzy walcza miedzy soba, rzucaja kamieniami etc. To co sie dzieje mnie przeraza. Moim zdaniem problem powinien byc rozwiazany w ich kraju.
Niemcy ich przyjmą . Już podali że przerzucają ich do Szwedt czy Frankfurtu oraz reszty przygranicznych i wymierających miasteczek wzdłuż granicy z Polską . Zasiedlą nimi po Nrd-owskie  misteczke z których młodzi uciekli w głab Niemiec.  🤔 Siłą rzeczy i tak będziemy ich mieli pod nosem ,ale jeszcze nie w Polsce. 😉W TVN 24 zapraszają takich głąbów którzy opowiadają z euforią o uchodźcach że my powinniśmy ich przyjmować z otwartymi rękami. Ciekawe jak ,może powinniśmy ich zmusić żeby u nas zamieszkali  😵

http://www.tvn24.pl/goralczyk-i-sasnal-o-kryzysie-imigracyjnym-w-europie,574669,s.html

W sumie to powinniśmy ich przyjąć żeby pracowali w Polsce za 1500 zł . 😁 😂 Tylko , oni jak zaznaczyli na początku są wykształceni i umieją liczyć . Nie przyjadą do POlski pracować za 1500 zł ( 350 Euro ) jak w Niemczech dostaną więcej i to nie robiąc absolutnie NIC !  😁 😂

Osoby przebywające w Niemczech, które nie mogą zapewnić sobie tzw. minimum socjalnego, wraz z początkiem roku 2005 uzyskały możliwość pomocy socjalnej w formie Arbeitslosengeld II. Ten zasiłek przysługuje osobom, które:

znajdują się w bardzo trudnej sytuacji materialnej
są zdolne do pracy
mają nie więcej niż 65 lat
na stałe zamieszkują w Niemczech
Zasiłek mogą otrzymać osoby, które mają status długotrwale bezrobotnych i – jak napisaliśmy powyżej – są zdolne do pracy i nie ukończyły 65. roku życia.
Od tego roku stawka ALG II zarówno w starych, jak i nowych landach wynosi 374 € miesięcznie. Dodatkowo na dzieci do 6. roku życia można otrzymać 215 €. Na dzieci między 6. a 15. rokiem życia 251 €. Na starsze dzieci do 25 lat (jeżeli mieszkają z rodzicami) przysługuje 287 €. Do tych podstawowych składek dojdzie jeszcze dodatek w formie tzw. Wohngeld (na opłacenie czynszu oraz kosztów ogrzewania). Wysokość tego dodatku jest jednak różna i zależy od liczby członków rodziny oraz wysokości płaconego czynszu. Osoby bezrobotne, ze względu na wiek czy stan zdrowia nie mogące podjąć pracy, mieszkający w jednym gospodarstwie domowym z bezrobotnym pobierającym ALG II, w szczególnych przypadkach mogą otrzymać tzw. Sozialgeld. W związku z rosnącą liczbą świadczeniobiorców, którzy niesłusznie pobierają zasiłek, Federalny Związek Przemysłu (BVMV) żąda obniżenia wysokości świadczeń zwłaszcza dla osób młodocianych. „Wiele młodych osób chętniej sięga po państwową pomoc, zamiast iść do pracy” – powiedział w wywiadzie dla „Bilda” przewodniczący BVMW.

W Polsce na te swoje 1500 zł musisz zapier...ć a u Niemców dostaniesz więcej i jeszcze ci zapłacą za mieszkanie . Po co oni mają przyjeżdżać do POlski  😁
W szweckiej prasie był artykuł o pewnej rodzinie z Syrii, ktora dostała lokum i krótko po tym zaczęli narzekać do gminy, ze sa niezadowoleni bo: miejscowość im nie pasuje, nie ma windy, łóżka sa niewygodne, i jest za zimno! 🙂
Nie przekonuje mnie argument, że Polska jest coś winna Europie, bo ta przyjmowała Polaków. O ile pamiętam polscy emigranci trafiali do obozów, gdzie grzecznie czekali na decyzję. Mieli dokumenty, nie byli analfabetami, mieli przydatne wykształcenie lub umiejętności.Do krajów docelowych trafiali za zgodą tych krajów, po długim prześwietlaniu. Było to poniżające ale każdy się z tym godził.(Pamiętam swój egazmin w kanadyjskiej szkole językowej gdzie badano czy znam litery i cyfry a potem krzyczano na nas na przerwach kiedy rozmawialiśmy po swojemu.I pamiętam jak wyśmiewano nasze dyplomy i proponowano pracę dla szympansa za grosze. Dlatego wróciłam do kraju i nie żałuję. )
Nikt nie palił dworców/nie rzucał darów na podłogę.Nikt nie łamał prawa. Nawet osoby z porwanych samolotów do Niemiec liczyły się z karą jaka ich spotka. I tę "gościnę" odpracowaliśmy z nawiązką.
I druga sprawa: dlaczego te rzesze mlodych migrantów nie walczą o swoj kraj? A jeśli to chrześcijanie to czemu żądają żywności halal? Ja nic z tego nie rozumiem.
Polacy zap...i na dobrobyt w ich kraju. Cżęsto pokazują najtajniejsze ośrodki w których kierownicze stanowiska zajmują Polacy. W Krzemowej Dolinie polaków jak mrówek ,w Londyńskim City tak samo , w RPA dostają najlepszą pracę , nasi lekarze są cenieni na całym świecie. Nie bardzo rozumiem jak my byli byśmy być coś winni ?  😲 🙄 Oczywiście są i tacy i tacy. W latach 90-tych daliśmy trochę Niemcom popalić ,ale z drugiej strony byliśmy często od czarnej roboty. Sam pracowałem , jako gast arbeiter ,ale też moja robota od budowlanki do sprzątania nie trwała długo. Nie minęły 2 miesiące jak trafił swój na swego i pracowałem w zakładzie gdzie miałem robotę lepszą niż Niemcy i zarobki wcale nie gorsze. Tyle że mnie zależało na pracy i wcale nie zależało mi na życiu w Niemieckim dobrobycie do którego namawiali mnie sami Niemcy. Jak powiedziałem że ostatni raz przyjeżdżam do pracy to mieli oczy jak denka od butelek ,a jak po praru latach przyjechałem do nich robić z nimi interesy to nadziwić się nie mogli. Jeszcze bardziej byli zdziwieni jak zaczęli przyjeżdżać do nas. 😁 😁 😁 Polacy zawsze ich zadziwiali. 😂

P.S Ja osobiście jestem wrogiem rozdawnictwa zasiłków , poza tymi co ich naprawdę potrzebują. To zabija w ludziach kreatywność i chęć do dążenia do tego by mieć lepiej. Wcale nie przekonuje mnie wysoki socjal i 500 zł na każde dziecko. Dziś będzie 500 zł potem 1000 zł a potem , pół Afryki przyjedzie do nas po pieniądze . I za naszą kasę będą propagować Islam i szerzyć swoje wartości . 😤
No tak. Ja piszę o tym samym. Mnie prównywanie tamtej sytuacji do obecnej dotyka.
Nie rozumiem dlaczego Europa nie zrobi jak dawniej: spisać kto przymigrował, co umie i spytać w swoich krajacj, kto potrzebuje i do jakiej pracy. I już. Obie strony skorzystają.
Pomijając fakt Ideologicznych różnic , uważam że kuriozalnie  na obecną chwilę , nasza sytuacja  stała się naszą wielką zaletą . Każdy chciał by żyć w dobrobycie , ale nie ponad stan , nie za wszelką cenę i nie po to żeby korzystali z tego inni a nie nasze dzieci.!!!  😉

Tania , nie wiem czy w ich specjalizacji znalazł by się wielki rynek . 😎
Patrzę na relację z Jasnej Góry, z mszy z okazji święta plonów. Rolnicy się modlą. Uprawiali zboża i inne rośliny przeznaczone na żywność i paszę. A nie Kat/khat/qat do żucia i szaleństwa. Co w tym złego? Nie podzielają pomysłu multikulti. Wolno im? Czy tylko tym drugim wolno wszystko?
Dwa największe mocarstwa bawią się w wojnę a Europa ma ponosić tego konsekwencję . 😤
http://www.tvn24.pl/syria-doniesienia-o-rosnacej-obecnosci-wojskowej-rosjan,574678,s.html

Od wielu lat Syria była poligonem dla USA i Rosji. Syria była wielkim odbiorcą uzbrojenia i rynkiem zbytu dla Rosji. Oni nie pozwolą na szybką stabilizację w tamtym regione bo potrzebują kasy na wojnę na Ukrainie. 😉

Grozi nam druga Korea i Wietnam .  🤔

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/onz-wojna-w-syrii-w-coraz-wiekszym-stopniu-napedzana-przez-mocarstwa,574074.html

Myśmy też mieli swój wkład http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/slynny-terrorysta-polski-rzad-szkolil-naszych-ludzi,79131.html

http://www.rodaknet.com/rp_adamski_15.htm

slojma   I was born with a silver spoon!
06 września 2015 14:14
A ja wam powiem co czeka kraje które przyjmą imigrantow. Na wstępie tez chce zaznaczyc, ze nigdy nie bylam rasistka wrecz przeciwnie szanowalam kazdego. Rozumiem tez dramat wielu rodzin ale prawda jest taka ze media karmia nas wizerunkami niewinnych dzieci I kobiet by ukrywac to ze wiekszosc imigrantow to mezczyzni w sile wieku. W UK postapili tak samo wiele lat temu- poczatkowo mezczyzni przyjechali a potem sciagneli cale rodziny. Mialam ten przykry zaszczyt mieszkac w Londynie przez krotki czas w dzielnicy typowo syryjskiej z odrobina brazylijczykow, muzulmanow i innych narodowosci Afrykanskich. To byla tragedia. Brod na ulucach to malo powiedziane. Przesiadujace na ulicach i pod sklepami bandy to byl codzienny widok. W autobusach smrod i brod brak jakiejkolwiek kultury osobistej. Ci ludzie chyba nie wiedza do czego sluzy woda i mydlo bo to jak wygladali i  ich zapach powodowal ze wielokrotnie wolalam isc pieszo 20-30 min niz dzielic z nimi ta sama przestrzen. Dzieci smiecace na ulicach to sytuacja codzienna, bo skad mają brac przykład jak rodzice robia to samo. I to nie tylko papierek oni wyrzucaja wszystko od resztek jedzenia po obsrane pampersy. Jesli mowa o zasranych rzeczach widok fekaliow na ulicach byl normalny bo po co isc do domu. Darcie mordy I uzywam takiego okreslenia bo inaczej nie moge opisac ich zachowania gdy rozmawiaja przez telefon lub miedzy soba. To naprawde ogromna patologia i przepasc kulturowa. I nie wierze w to ze oni dadza sie ucywilizowac. Ten czas gdy mieszkam tam tak bardzo zniechecil mnie do tych ludzi ze jestem zdecydowanie przeciwna by naplywali do Europy i robili sobie z niej dom.
slojma, śmiem zauważyć, że swobodnie można w Twej wypowiedzi <Londyn> zastąpić jakimkolwiek polskim miastem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się