Pilnie potrzebna pomoc finansowa na wykup konia.
stillgrey to jest jakaś Twoja znajoma? Czy po prostu zobaczyłaś ten apel w internecie?
Dom tylko do września? No to kowal tak z 4 razy.
No, ale już nie marudzę. Propozycja Dempsey, jak zwykle rozsądna.
Jeśli uzbierają kasę na konia to co będzie dalej? Rozumiem, że darmowe utrzymanie przez pół roku, a co później? Będzie też zbiórka na weta, kowala, pensjonat? Poza tym są młodzi, chodzą do szkoły. Do końca końskiego życia jej chłopak będzie pracował weekendami żeby odrobić kasę czy utrzymać konia? Czy jak się rozstaną to też będzie zbiórka czy konia sprzeda?
17 lat to piękny wiek, ale czasem ponosi brak wyobraźni.
Zbieraliśmy tu na konie, ale chyba przechodził one na własność osób, które były w stanie je utrzymać?
smarcik, zobaczylam ten apel na profilu fundacji i mnie ruszylo 😉
Jara jestem pewna, ze jesli znajdzie sie tu osoba, ktora bedzie chciala wziasc konia do siebie i podejmie sie utrzymania to Kasia bedzie rownie szczesliwa. Zamiast jeczec jak stare ciotki klotki sprobujmy jakos pomoc 😉 Moze jakis znajomy szuka konia, moze mamy kontakty w fundacjach i ktoras podjelaby sie wykupu konia? Zrobmy burze mozgow pod tym katem, zamiast wymyslac kolejne powody, dla ktorych nie powinnismy temu konkretnemu zwierzakowi pomoc.
Sławek i Mafia itp. była nielegalnie bo bez zgody Ministra Administracji i Cyfryzacji.
Z tego co się orientuje to Bera ma fundację lub w niej pracuje, więc Sławek na upartego może być pod to podciągnięty.
...legalnie czy nie będę wspierać jedno i drugie 😎
JARA, a przypadkiem dla (ciach) nie było zakładane specjalne konto?
Kajula, jeszcze napisz donos na mnie do US, że zbieram ryż i konserwy dla sąsiada i karmę dla jego psa. Zastanów się co piszesz.
"Konik jest już uratowany! Wszystko się udało i Krakowskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami go wykupi a ja automatycznie go adoptuje. Teraz potrzeba tylko sprzętu dla P. . Dma mu kochający i dobry dom."
Tak więc , konik uratowany 🙂
Bera, ale przeciez ja bron Boze nic na Ciebie nie pisze... 🤔 Sama pomagam przeciez...
Bardzo dobra wiadomosc 🙂 Ale z tym sprzetem to mi zgrzytnelo miedzy zebami 😉
Konik uratowany, teraz zbiórka na utrzymanie, bo TOZ pewnie nie płaci za jego utrzymanie 😉
Sprzęt (?!), kowal, pewnie wet - oj, rzeczywistość.
Kajula wiesz co, nie popisałaś się w tym wątku... Jak tak ma wyglądać Twoje pomaganie, o czym kilkukrotnie wspomniałaś, to lepiej zamilcz dziewczyno.
Laski, ale nie jest napisane jednoznacznie, że na sprzęt jest zbiórka, już nie nadinterpretujcie...
Tak, czepiamy się 😉 Ale 4 tysiaki na wykup konia jednak pikuś przy dalszych jego potrzebach 😉
CIACH- To był OFF-zapytam gdzie indziej
Wiecie co, troche sie poczulam jak ostatni frajer po tym zdaniu o sprzecie 😉 Bo ja tu przejeta losem biednego konika, mobilizuje znajomych, pisze na forum z pelna swiadomoscia jaki bedzie odzew 😉 a dziewczyna zamiast o wecie juz o sprzecie mysli zeby sobie tylek wozic... no kurcze, upraszam o kopniecie mnie w zad jakby mi jeszcze kiedys przyszlo do glowy angazowanie sie w tego typu akcje ;P
Wiecie co, troche sie poczulam jak ostatni frajer po tym zdaniu o sprzecie 😉 Bo ja tu przejeta losem biednego konika, mobilizuje znajomych, pisze na forum z pelna swiadomoscia jaki bedzie odzew 😉 a dziewczyna zamiast o wecie juz o sprzecie mysli zeby sobie tylek wozic... no kurcze, upraszam o kopniecie mnie w zad jakby mi jeszcze kiedys przyszlo do glowy angazowanie sie w tego typu akcje ;P
Hi!Hi! Ja Cię kopałam, a Ty mi od starych ciotek pisałaś.
stillgrey, mówisz i masz 😉
Kajula, już wyjaśniłam na PW.
stillgrey, a nie mówiłam, jak się dobre chęci kończą kochana? oj Martuniu, Martuniu 😉
Wazne, ze kon uratowany 🙂 dziewczyna w sumie nigdzie nie napisala, ze bedzie publicznie zbierac na sprzet, moze napisala to w kontekscie zbierania z kieszonkowych?
Ciekawa jestem jedynie jak bedzie wygladac teraz kwestia utrzymania. Bo rozumiem, ze kon trafi w adopcje do tej dziewczyny? Czy bedzie szukal po prostu nowego domu?
bera, :kwiatek:
Haha, Tania, kop bezbledny 🤣
W sumie watek mozna chyba zamknac i wrzucic w czelusci niepamieci 😉
Podał nam cenę: 4000zł inaczej sprzeda go pod wozy jadące na Morskie Oko lub do rzeźni, oba wyroki są jednoznaczne: ŚMIERĆ. On nie nadaje się do pracy pod Morskim Okiem, jest za mały, zbyt lekkiej budowy, nie da sobie rady, żaden koń nie daje i ZAWSZE lądują w RZEŹNI, pozatym ma już 13 lat i nie jest już tak zdrowy jak kiedyś.
Dziwi mnie ten fragment. Skoro koń jest za mały i lekki to przecież nikt z dorożkarzy z Morskiego Oka go nie kupi. Handlarz też go nie kupi za 4000. Ewidentne naciągactwo właściciela, który żeruje na młodej dziewczynie, która kocha konika i nie patrzy na sprawę obiektywnie. Tak mi się wydaje.
Pewna bardzo znana podwarszawska (rekreacyjny kołchoz) stajnia "ukochane" zatyrane "konisie" - wraki, nn, sprzedaje po 20 000 i dobrze się z tym procederem ma...
Nie wiem ile w tym prawdy ale doszły mnie słuchy, że niektórzy handlarze z południowej Polski wożą teraz konie do rzeźni w Czechach, bo wyższa cena za kg.
Z informacji jakie otrzymałam na początku miesiąca ws. P. to kwota 4 tys obejmowała również transport do pewnej odległości, więc może cenę udało się trochę zbić.
Cytat z FB w całości: "Bardzo dziękuję za wszystkie wiadomości! Na chwilę obecną Krakowskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami zaoferowało, że wykupi P. ! Koń zostanie automatycznie adoptowany przeze mnie i otrzyma kochający dom do końca swoich końskich dni! Jestem prze szczęśliwa, że tak wiele osób zainteresowało się jego losem! Teraz to ja proszę o datki dla tego Towarzystwa! To ludzie z ogromnie dobrymi sercami! Na chwilę obecną jeśli ktoś miałby zbędne lub chciałby Nam oferować jakiś sprzęt dla P. typu np.: derki, szczotki, smakołyki, wcierki, żele, witaminy itp. to bardzo proszę o kontakt na FB lub e-mail. JESTEŚCIE WIELCY! Z całego serca dziękuję!"
pogrubienie moje-nie ma tu mowy o sprzęcie do jazdy.
Jak do Czech to i dla koni lepiej, przynajmniej bliżej niż do Włoch.
Czardasz, a to nie bylo tak, ze najpierw pojawil sie tamten wpis a pozniej zostal zedytowany? Jesli nie, to gratuluje Karino umiejetnosci cytowania 😉
Słuchajcie,nie domyka mi sie budżet na starty w 2013 roku,pomożecie?
Bardzo kocham swojego konika,ma on ze mną dobrze,zapewnie mu ładne stroje i dodatkowa pasze,ale na wszystkie zawody na które chce jechać,nie wystarczy mi pieniędzy...mam super talent i trenera,który powiedział,ze będzie mnie trenował za darmo.Pomozecie????Prosze?Prosze? 😎 😀iabeł:
Ktoś Ty nie masz własnej stajni to się nie odzywaj :P. Mam stajnie i pastwisko. Przyjmę zabiedzonego fryza z holenderskimi papierami. Najlepiej ogiera, żeby się ładnie na zdjęciach prezentował, to będę na forum raz w tygodniu wstawiać.
Nie jesteście w stanie mnie przelicytować! Mam trzy źrebne klacze - samo złoto, nikt takich nie ma - przyszłe mamy są bardzo szczęśliwe, ale niezmiernie brakuje im rozrywki: przyjmę błazna, który by je zabawiał w czasie, gdy ja nie mogę. Wymagane referencje. Uwaga: NIE MOGĄ to być referencje z Kancelarii Sejmu..! Ani z Kancelarii Rady Ministrów...