Cavaliada Warszawa

Dworcika   Fantasmagoria
16 marca 2014 11:42
To z mojego Z dalekooo... 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
16 marca 2014 14:23
Dworcika, ale z tego, co wcześniej pisały dziewczyny, nikt nie pilnuje jakoś specjalnie miejsca z biletu, więc chyba bez problemu możesz się przesiąść 😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
16 marca 2014 14:45
Facella na GP akurat pilnuja  😉 poza tym H obecnie jest cale zapchane. Ludzie na schodach siedza
Facella   Dawna re-volto wróć!
16 marca 2014 14:46
A, to nie wiedziałam, wybacz  :kwiatek:
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
16 marca 2014 15:47
spoko, tak tylko napisalam. Normalnie w H mozn bylo bez problemu znalezc "nie swoje" miejsce 😉
Dworcika   Fantasmagoria
16 marca 2014 16:07
Już trudno 😉 Widziałam się z nine. Zobaczę jeszcze kilka przejazdów ujeżdżenia i zmykam. Chwilowo siedzę w F na dole jakby ktoś tu obok był 😉
No i "koń bez oka" wygrał GP 😅
Szkoda, ze nie Jody van Gerwen, ale i tak 2 miejsce super
Ja też mocno liczyłam na Jody, ale całe zawody słabiej jej szło, to dzisiaj super pojechała  🙂
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
16 marca 2014 20:59
Koń Alesa Opatrnego taki sobie niepozorny, długi jak tramwaj z wielkim brzuchem i na krótkich nóżkach w dodatku z jednym okiem i chodzący jak lama - a jaki dzielny 🙂

carmelka   Extremly photogenic... potato
16 marca 2014 21:52
vissenna Felixowi nie przetłumaczysz! 😀 A Twój Duńczyk był obiektem westchnień moich koleżanek. Pozdrowienia dla niego ! 🙂

Kurcze, ja 2 dni bez internetu i są efekty - siedziałam w sektorze obok i do was nie zajrzałam. Jak ktoś zainteresowany to byłam w H1. Jeansy, bluzka w paski, niebieska marynarka, kok z kokardą pasującą do bluzki. W niedziele jeszcze miałam apaszkę 🙂
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
16 marca 2014 22:26
Konie bez oka jak widać gorsze nie są 😀
16 marca 2014 22:40
Dzisiejsze ujeżdżanie

Chyba coś z nagraniem,za szybko się odtwarza-choć wygląda to przekomicznie  😁
trzynastka   In love with the ordinary
16 marca 2014 22:44
Byłam widziałam  😍
Dwo poprzytulałam  🙂

Idę spać pod ogromnym wrażeniem zarówno zwycięzców GP, jak i samego widowiska.

[tylko szkoda, ze takie straszne błoto było wokół stajni... :/ ]
16 marca 2014 22:55
U mnie działa normalnie te YT z ujeżdżenia. Chyba ta przerwa wszystkim na dobre wyszła bo lepsze wyniki były
A to normalne że na powożeniu konie jeździły obtarte do krwi?
16 marca 2014 22:59
A to normalne że na powożeniu konie jeździły obtarte do krwi?

nie.
Tak sądziłem. Jakoś nikt nie zwracał na to uwagi, chociaż mam wrażenie, że doping trochę przycichł...
16 marca 2014 23:07
ale co gdzie tak krew była?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
16 marca 2014 23:19
W sobotę jeden z koni zaprzęgowych był obtarty do krwi od szorów na nodze.
Niestety zdjęcia tylko z komórki. Tylna noga.
W innym zaprzęgu jeden koń też był trochę otarty, ale mniej.
Sam się nad tym zastanawiałem. Myślałem nawet, że to nie krew, tylko jakieś lekarstwo, typu maść, lub coś w tym stylu.
Krew :/ chyba był zasprejowany jak wjechał i wszystko się rozbebrało..
Na dekoracji miał już aluspreyem spryskane.

Ale kucyki w tym roku były przyjemniejsze dla oka, bo w zeszłym roku to różnie bywało.
W Cabrioli jeden z siwków - ten, który szalał był kulawy na tył. Bardzo wyraźnie unikał obciążania (chyba lewej) tylnej nogi. Wczoraj w GP w skokach też poszedł jeden koń, który nie był czysty tyłem.
siwek z zaprzęgu był zasprejowany, oglądali go weci zawodów i bez problemu został dopuszczony a to co go obcierało poprawione.
Na skokach kulawce odpadły jeszcze na przeglądach(konie polskie i zagraniczne).
Wszystkie kulawizny były na bieżąco sprawdzane przez ortopedów końskich
jeden koń dostał kopa na rozpr od innego i też wrócił do domu kulawy niestety - dziś będzie wiadomo co, a to mój ulubieniec.
Jestem zachwycona niektórymi zawodnikami, ich kulturą, znajomością przepisów, podejściem do koni i tym jak jeżdżą, a niektórzy pozostawili po raz kolejny niesmak, bo nie dość, że chamscy,przepisów nie znają, mają syndrom "miszcza świata i okolic", a ich jazda mimo mega koni pozostawia wiele do życzenia.
Ogromnie dumna jestem ze wszystkich członków Głoskowski Team🙂
Jakby ktoś miał ochotę to zapraszam do galerii z Grand Prix
Wiem, że jedna z dostępnych na rynku maści na obtarcia ma kolor (a jakże 😉) czerwony. Dzięki Karla, za wyjaśnienie co i jak  :kwiatek:
Nie no błagam was, jaka maść na otarcia jak wjechał siwy a w połowie miał rozmaz krwi na pół zadu?
IMO trochę słabo puścić na konkurs konia z tak paskudnym otarciem tuż pod uprzężą- może i nic gigantycznego ale niesmak pozostał.
armara: Gratuluje zdjęć, są bardzo dobre!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się